JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
69045
View
627
Reply

Jawa Timur - Surabaya, Probolinggo, Banyuwangi, Jember, Malang, Batu, Madura dll

[Copy link]

Author: sapsamsok       Show all posts   Read mode

Post time 16-10-2018 12:04 PM | Show all posts
sapsamsok replied at 16-10-2018 11:40 AM
TQ Dato. Mohon maaf atas segala kekurangan (payung rosak, x dapat nak join sbb kena handle shipmen ...

hahaha. insya allah jika ada rezki kami pi lagi. Nak pi makan ramen pedas tu...seperti yg pak wong cakap.
Masaalah sikit je kat airport tu...pasal powerbank. mereka berkeras nak ambil. 2 powerbank...at last
tunjuk sticker 10,000 baru dipulangkan. Yg mangga tak ada masaalah. terima kasih kerana membelanjanya ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2018 11:05 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 16-10-2018 11:04 AM
hahaha. insya allah jika ada rezki kami pi lagi. Nak pi makan ramen pedas tu...seperti yg pak wong ...

Mmm.. semangat betul petugas tu. Hehehe. Biasanya dorang akan check label dulu sebelum ada tindakan. Yang xde label mmg kena tahan. Kurang minum air putih rasanya, hilang konsentrasi.
Sib baik mangga tu lepas kat immi Mesia. Kalau dak, kena repeat paper Surabaya lagi nih. Hehehe.

Saya dulu bawa ikan bandeng (smoked fish) je kena soal siasat sampai 30 mins. Dia ingat ikan hidup kot. Hehehe.





Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 01:28 PM | Show all posts
xsempat nak baca thread ni....dpt iti dr pak supir...ikut je kawan2..harap2 best mcm g bandung hari tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 09:58 AM | Show all posts
lurve82 replied at 18-10-2018 12:28 PM
xsempat nak baca thread ni....dpt iti dr pak supir...ikut je kawan2..harap2 best mcm g bandung hari  ...

Surabaya x cam Bandung.

Surabaya xde FO. Surabaya xde Paris Van Java. Hehehe.

Nak Africa van Java kena bawa keta dalam 7 8 jam. Swiss van Java dalam 4 jam.

Tapi ada franchise kek Amanda Brownies Bandung. Tapi xde kek Kartika Sari.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 07:25 PM | Show all posts
sapsamsok replied at 19-10-2018 09:58 AM
Surabaya x cam Bandung.

Surabaya xde FO. Surabaya xde Paris Van Java. Hehehe.

ooo ada kek jugak eh...blh beli nanti....nanti kami cover surabaya-bromo-malang...tp lmbt lg nk pegi..bln 9 thn depan..sethn lg...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2018 11:41 AM | Show all posts
leh suggest tak supir yg leh dipercayai. sekitar surabaya, bromo dan kawasan sekitarnya. tq.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 09:14 AM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 23-10-2018 09:33 AM
lurve82 replied at 19-10-2018 07:25 PM
ooo ada kek jugak eh...blh beli nanti....nanti kami cover surabaya-bromo-malang...tp lmbt lg nk pe ...

must buy this when in town.


IMG-20181023-WA0002.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 09:29 AM | Show all posts
hijau88 replied at 21-10-2018 11:41 AM
leh suggest tak supir yg leh dipercayai. sekitar surabaya, bromo dan kawasan sekitarnya. tq.

check pm

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:46 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 23-10-2018 09:14 AM
must buy this when in town.

surabaya patata nama dia? kedai dkt mana? bandar surabaya?

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 11:58 AM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 23-10-2018 12:06 PM
lurve82 replied at 23-10-2018 11:46 AM
surabaya patata nama dia? kedai dkt mana? bandar surabaya?

recommended by our tour operator.
2 outlet.1. outlet dharmahusada. jln dharmahusada no 187, mojo gubeng surabaya.
dan outlet rest area: jln tol surabaya-gempol KM.25. ada 6 perisa.
1. black patata
2. cheese patata
3. nutela patata
4. greentea patata
5. banana peanut patata
6. tiramisu patata dan kat  situ mcm2 ada.
asik brownies dan karta sari je....okay lah... this patata

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 12:04 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 23-10-2018 11:58 AM
recommended by our tour operator.
2 outlet.1. outlet dharmahusada. jln dharmahusada no 187, mojo  ...

ok tq...masuk dlm list nak beli thn depan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 12:07 PM | Show all posts
lurve82 replied at 23-10-2018 12:04 PM
ok tq...masuk dlm list nak beli thn depan...

hahaha. beli jgn tak beli. lain dari yg lain

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2018 12:13 PM | Show all posts
hijau88 replied at 21-10-2018 10:41 AM
leh suggest tak supir yg leh dipercayai. sekitar surabaya, bromo dan kawasan sekitarnya. tq.

Banyak jenis kek.
Tapi kek yang made famous kerana owner artis pun ramai gak... Sedap ke dak, tepuk dada tanya selera.
1. Surabaya Snow Cake (Zaskia Sungkar)
2. Surabaya Patata (Oki Setiana Dewi dan Ria Ricis)
3. Boloe Joeang (Ariel Tatum dan Dion Wiyoko)

4. Inul Cakes and Pastry (Inul Daratista)
5. Vallens Cake (Via Vallens)
6. Vidi Vini Vici (Vidi Aldiano)

Lain-lain yg sudah lama buka di Surabaya seperti

1. Livana House of Spikoe
2. Spikoe Resep Kuno
3. Tinabika
4. Santi's Walnut Spikoe
5. Amanda Brownies

Banyak lagi sebenarnya... tapi yang 5 pemain lama ni among my favourite.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2018 12:15 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 23-10-2018 10:58 AM
recommended by our tour operator.
2 outlet.1. outlet dharmahusada. jln dharmahusada no 187, mojo  ...

Jangan beli kat outlet... selection x lengkap. Kadang, ni habis tu xde...  
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 11:01 PM | Show all posts
sapsamsok replied at 23-10-2018 12:13 PM
Banyak jenis kek.
Tapi kek yang made famous kerana owner artis pun ramai gak... Sedap ke dak, te ...

Surabaya byk kedai kek.. dulu beli kek (lupa nama kedai) sedap. Tak manis sgt mcm Kartika Sari.. Mak suka makan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2018 10:04 AM | Show all posts
akieys replied at 25-10-2018 10:01 PM
Surabaya byk kedai kek.. dulu beli kek (lupa nama kedai) sedap. Tak manis sgt mcm Kartika Sari.. M ...

X singgah kedai cetakan kuih ke?
Kalau saya, singgah kek kedai beli makan je.

X payah bertungkus lumus berpeluh2 nak masak.

Hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2018 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sapsamsok replied at 30-10-2017 10:19 AM
u r welcome.

Pak wong..pm
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 11:56 AM | Show all posts
sapsamsok replied at 7-11-2017 04:38 PM
04 November 2017 (Sabtu)

Kebetulan kena ke Mt Bromo untuk jemput 2 orang kawan (tamu) yang join B ...

Rindunyaaaaaaa bromo. pak wong ingat sy lagi tak ?
tahun depan nak merepeat jawa timur bawa big family. tapi mungkin lebih ke tempat wisata religi ie wali songo, masjid tiban malang etc sbb bawak mak2. hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 01:08 PM | Show all posts
bubu_iz replied at 22-11-2018 10:56 AM
Rindunyaaaaaaa bromo. pak wong ingat sy lagi tak ?
tahun depan nak merepeat jawa tim ...

Kalau belum beli tiket, pastikan beli tiket di musim panas ye... Ogos - Nov.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 02:13 PM | Show all posts
sapsamsok replied at 22-11-2018 01:08 PM
Kalau belum beli tiket, pastikan beli tiket di musim panas ye... Ogos - Nov.

sudah beli mr wong. end of August. kalau tak nak pergi bromo, cuma nk cover surabaya-malang mr wong still boleh buat kan ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 02:47 PM | Show all posts
bubu_iz replied at 22-11-2018 01:13 PM
sudah beli mr wong. end of August.  kalau tak nak pergi bromo, cuma nk cover surabaya-mal ...

Boleh.
Nak cover Wali Songo pun boleh. Tapi Wali Songo terlalu jauh. Smp Jawa Barat ooo. Kalau nak buat trip Wali Songo, boleh buat Wali 5. Surabaya, Gresik, Lamongan & Tuban. Lebih dekat & tidak terlalu letih. Kalau buat wali Songo, kena balik via Jakarta / Bandung.



Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 03:53 PM | Show all posts
sapsamsok replied at 22-11-2018 02:47 PM
Boleh.
Nak cover Wali Songo pun boleh. Tapi Wali Songo terlalu jauh. Smp Jawa Barat ooo. Kalau n ...

yayaya. memang cadang nya nak buat wali 5 je + malang. boleh ke buat sume tu dlm 4hari ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-11-2018 10:54 AM | Show all posts
bubu_iz replied at 22-11-2018 02:53 PM
yayaya. memang cadang nya nak buat wali 5 je + malang. boleh ke buat sume tu dlm 4hari ?

Sempat tapi kena buat ala amazing race.

Sbb Surabaya - Lamongan dalam 2 jam. Lamongan - Tuban dalam 2 jam lagi. Lepas tu nak gerak ke Malang dalam 7 8 jam. Takut dorang keletihan je... Sbb jalan dari Tuban - Surabaya ni tak menentu. Kalau jem mmg teruk.

Samada skip Malang atau skip Lamongan. Flight dari KUL smp SUB jam berapa ye dan dorang kisah dak kalau check in hotel da malam jam 10?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2018 08:37 AM | Show all posts
nak minta pm supir boleh beserta kosnya sekali ? nak pergi 22 - 25/12/2018. tak banyak hari dapat sebab x dapat cuti lama2.. itinerari pun belum buat lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2018 08:38 AM | Show all posts
sapsamsok replied at 22-11-2018 01:08 PM
Kalau belum beli tiket, pastikan beli tiket di musim panas ye... Ogos - Nov.

nak minta pm supir boleh beserta kosnya sekali ? nak pergi 22 - 25/12/2018. tak banyak hari dapat sebab x dapat cuti lama2.. itinerari pun belum buat lagi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047339s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list