Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
87136
View
868
Reply

All about iHerb - syurga shopping beauty products head to toe!!

[Copy link]

Author: cyra       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-9-2013 07:32 AM | Show all posts
hani85 posted on 24-9-2013 09:00 PM
a ah xsesuai dgn aku. bila pakai rasa mcm terbakar muka. skg ni aku dok tepek2 kat badan je. pastu ...

mak oii.... horrrorr!!! bertabahlah!

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2013 06:38 PM | Show all posts
cyra posted on 25-9-2013 07:32 AM
mak oii.... horrrorr!!! bertabahlah!

xpelah nak wat camana. aku skg dok pakai nubian black soap. nak kata best sgt tu xdela tapi dia mengawal n mengurangkan jerawat. ok la jugak.. tp aku masih mencari solution untuk masalah open pores ni. tensi betul. disebabkan open pores aku tetap perlu make up untuk ke ofis :/
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2013 02:12 PM | Show all posts
hani85 posted on 28-9-2013 06:38 PM
xpelah nak wat camana. aku skg dok pakai nubian black soap. nak kata best sgt tu xdela tapi dia me ...

open pores,,cer try pakai mask clay heee,,cap apa2 pon tak pa,,now dlm wish list kiter,,jeling2 dlu,,

dr korea bleh bli kat q100.com,,cap innisfree ,,ado dua saiz,,
- Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask 100ml/200ml
- Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask 100ml/200ml

rasanya yg super tu enhance formula,,
takyah bancuh2 just tambah ayaq sket jaa,,cam menariks gak,,kt fb awek2 cina ramai jual rasernya

takpon  kat iherbs tu pon ade,,pun ada 2 saiz
aztec secret, Indian healing clay, deep pore cleansing 454g/908g
tp yg ni kena bancuh ler sbb powder

lg pakai yo lah serum,,norefal tu mmg recommended sgt utk pores,,pimple bagai ;p


Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 11:55 PM | Show all posts
hani85 posted on 28-9-2013 10:38 AM
xpelah nak wat camana. aku skg dok pakai nubian black soap. nak kata best sgt tu xdela tapi dia me ...

cuba yg ini, european clay mask http://www.nattacosme.com/015-skin-care/019-mask/021-jarmask/Now-Foods-European-Clay-Powder

beli kat iherb x berbaloi kot satu.



Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2013 12:00 AM | Show all posts
okaylah lupa pula nak bagi review pasal avalon organics vitality vitamin c serum..

dah nak masuk 4 minggu pakai vitamin c ni. aireen combokan dengan ANR Estee..jadi i notice the different. kulit rasa lembut gila, jeragat2 makin berkurangan, and my only problem sekarang ialah skin tag yang masih ade-yg ni kena gi dermatoligist ler kot.

aireen nak upload gambar seblum dan selepas..mmg notice the different.

ai rasa nak beli kalau nak beli satu jek ai beli kat nattacosme tuh jek..

kalau next haul nanti kt iherb nak beli shampoo andalou dengan mask bersama vitamin a supplement..tgkler mana yg boleh...bulan ni kena pose kot...

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
    , sesapa yang nak terniat nak shoping kat i-herb skrg ada promosi free ship utk pembelian USD40 dan potongan 10% lg utk pembelian USD60 pastu tambah lg ngan kod saya ni MZT128 utk nikmati 5% potongan lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2013 05:02 PM | Show all posts
hani85 posted on 28-9-2013 06:38 PM
xpelah nak wat camana. aku skg dok pakai nubian black soap. nak kata best sgt tu xdela tapi dia me ...

huhuhu... aku try tgk balek ingredients thayer's toner yg unscented tu:

Other Ingredients                Purified water, SD alcohol 40-B (natural grain) 10%, aloe barbadensis leaf juice (certified organic filet of aloe vera), hamamelis virginiana (Thayers proprietary un-distilled certified organic witch hazel) extract, glycerin (vegetable), fragrance (natural witch hazel), citrus grandis (grapefruit) seed extract citric acid.

ternampak yg grapefruit extract tu.... tak surelaa betul ke tak sbb tu ke ko dpt reaction camtu sbb aku pernah baca kat review untuk facial wash ni:


NutriBiotic, Skin Cleanser, Sensitive Skin, Fragrance Free

cleanser ni actually average review 4.5/5 out of 600+ reviews and aku pon tgh guna and suka jer..  TAPI ada satu very bad review tu explain lebih kurang cam situation ko la... muka rasa terbakar semua... and dia suspect sebab ada grapefruit extract dalam cleanser tu... mana tau kalau betul... so lepas ni ko boleh check dulu kalau mana2 product yg nak try tu ada grapefruit extract ko leh avoid...

ni aku tepek review dia... lebih kurang kan?

"I seem to belong to the very small percentage who can't tolerate this cleanser. Based on the number of positive reviews I was really excited to try it. I have sensitive skin and problems with acne. After a couple days of using this cleanser I developed a burning sensation around my lips. They turned red and raw. My eyes were also irritated. By the third day my hands, forearms and neck started to itch (wherever the cleanser had touched). The acne around my jawline became so inflamed I had to place ice on it. All the ingredients in this cleanser appear to be gentle, so it must be the grapefruit seed extract that causes a reaction for some people. Absolutely horrible!"



Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 12:54 AM | Show all posts
cyra posted on 23-9-2013 11:07 AM
lain2 harga tu sis... untuk anggarannya sis boleh tgk rega dalam USD tu darab 3.25 pastuh tambah a ...

thanx,lama xonline
pnjg lebar penerangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2013 09:39 AM | Show all posts
hanniko posted on 4-10-2013 12:54 AM
thanx,lama xonline
pnjg lebar penerangan

most welcome...

kalau sis nak beli.... skrang is the best time... sbb iHerb tgh promosi international shipping nya...

kalau total kurang dari 4lb (that's like 5 botol toner 12oz) .. DHL shipping USD8 ajeee!!!

i pon tgh terliur nak shopping sbb shipping murah tapi tatau nak shopping apa... hahahahaha... hisk... kronik



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2013 09:45 AM | Show all posts
Kalau ada yg nak try Thayer's toner ni... sila laaa beli skrang... sbb iHerb tgh shipping DHL muraaaahh... kalau korang beli sebotol aje pon still murah sbb shipping USD8 .. pastu guna coupon code dpt jimat USD5 .. jadi total shipping USD3 jeeee.... toner sebijik lebih kurang RM28 ... campur shipping lebih kurang RM10 ... jadik RM38 terus sampai depan rumah!!!!

nak guna my code: HAH526 ... nak guna code2 org lain boleh belek2 kat atas ni dan page2 sebelum ni.... meh join kitorang shopping murah2 kat iHerb!

skrang yg derang ada stock:

Thayers, Rose Petal Witch Hazel, with Aloe Vera Formula, Alcohol-Free Toner


Thayers, Alcohol Free Toner, Cucumber Witch Hazel with Aloe Vera Formula

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 10:48 AM | Show all posts
cyra posted on 7-10-2013 09:45 AM
Kalau ada yg nak try Thayer's toner ni... sila laaa beli skrang... sbb iHerb tgh shipping DHL muraaa ...

cyra, shampoo pun dari iherb jugak ke?? kalau ya, cyra punya yg mane ye?? ok tak?? hihi sebenarnya tgh mencari idea nak beli apa ni kat iherb..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2013 01:38 PM | Show all posts
sara_thrash posted on 7-10-2013 10:48 AM
cyra, shampoo pun dari iherb jugak ke?? kalau ya, cyra punya yg mane ye?? ok tak?? hihi sebenarnya ...

ha'ah.. tapi believe it or not... i guna 3 shampoo skrang!!!

sebab tak jumpa shampoo yg boleh setel semua masalah : rambut gugur + kering + dandruff

so i pakai ikut mood dan current condition rambut... mana2 condition yg paling kronik, yg tu yg i pakai...

untuk dandruff (rating i bagi 8/10):
Jason Natural, Treatment Shampoo, Dandruff Relief
untuk rambut gugur (rating i bagi 6/10):
Jason Natural, Thin to Thick, Extra Volume Shampoo
untuk rambut kering (rating i bagi 9/10):
Desert Essence, Shampoo, Coconut

dan walaupun dah pakai tiga2 shampoo ni... i masih lagi dok cari2 shampoo yg lagi best utk dandruff dan rambut gugur!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 04:29 PM | Show all posts
aireen24 posted on 1-10-2013 12:00 AM
okaylah lupa pula nak bagi review pasal avalon organics vitality vitamin c serum..

dah nak masuk  ...

i have whitehead and blackhed around my nose and ....

it seems jerawat kecil2 dalam skin always on bawah dagu... ( yg x keluar2 tapi keluar pipi..off then naik dahi...and seterusnya..x bermata )
mcamana nak settlekan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 05:23 PM | Show all posts
PutriJ posted on 8-10-2013 08:29 AM
i have whitehead and blackhed around my nose and ....

it seems jerawat kecil2 dalam skin always ...

camne jawab eh. cuba cara ini...jangan makan benda berminyak, minum banyak2 air putih dan air soya (works for my mum)

selalu makan apa ye..banyak minum air suam tak?

aireen baca one of the factor yang membuatkan lebih banyak blackheads dan whitehead adalah kerana pemakanan kita..

aireen pun ade masalah yang sama, tapi bila study whatnot makanan kita, terkawal.

bila dah pakai skincare tumpu pada yg currently pakai sahaja..bagi time 3 month, if its still not work baru tukar. masalah kita (termasuk aireen) kita cepat putus asa, kita nak immediate result. well..it wont..kita kena sabar..

makanan kesihatan pun ada yang rasi dengan kita ada yang tidak..cuba putri study the type of ur skin, apa yg ok untuk muka apa yang tidak...

takut2 makanan kesihatan tu yang effect kat kita..putri ambil vitamin c tak? kalau tak boleh tablet ambil yg flavettes/redoxon jenis effervescent.

aireen ade baca cuba try bae suzy punya cleasing method tapi ommit the oil cleanser part, 4minit -oil cleansing, 2minit - facial cleansing, 4minit- basuh muka..cuba method neh. mungkin menjadi.

aireen pun 3 kali seminggu pakai bedak tanaka (aireen mixed dengan thayer's toner)...putri ada tak bedak sejuk atau bedak tanaka yang hak hijo tuh? kalau ada cuba...

aireen boleh bg ni je sbb aireen pun masih bertatih..sorry ye putri kalau ini tak membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 05:37 PM | Show all posts
aireen24 posted on 8-10-2013 05:23 PM
camne jawab eh. cuba cara ini...jangan makan benda berminyak, minum banyak2 air putih dan air soya ...

oh ok..will do..la ni try gak makan ubat resdung..mana lah tau kan...huhuh
skincare cyberwhite Estee Lauder..pakai gak ANR

supplement amik ...Tomato crystal..Beauteslim.... jamu ..ubat resdung..

ok will add vit c

selalu minum more than 9 glass per day pasal banyak amik supplement

buat sendiri polishing feel....baru try... ada perubahan sikit....kulit...

cuma geram tang hidung..ada less..tapi still ada.jerawat tu bawah dagu ...on off...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 05:55 PM | Show all posts
PutriJ posted on 8-10-2013 09:37 AM
oh ok..will do..la ni try gak makan ubat resdung..mana lah tau kan...huhuh
skincare cyberwhite Es ...

oooo..jamu kan panas? cuba stop sekejap jamu. cuba tengok perbezaannya. cuba seminggu tengok apa jadi. sebab jamu memang panas (nenek pernah bagi makan jamu, sebab panas aireen punya muka makin teruk).

vitamin c tu tiap2 hari, selera makan akan bertambah tau.

selamat mencuba Putri. nanti kalau aireen ada artikel pasal acne/blackheads i'll forward to you.

yang benar,
aireen muka berkawah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 08:22 AM | Show all posts
aireen24 posted on 8-10-2013 05:55 PM
oooo..jamu kan panas? cuba stop sekejap jamu. cuba tengok perbezaannya. cuba seminggu tengok apa j ...

heee ..tapi sblm makan jamu menjadi2......

ni baru mcam ok sikit huhuh


white head kat idung la dok geram

muka berkawah tu? entah2 licin
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 08:43 AM | Show all posts
mcm berminat... bleh ilangkan bekas jawat yang blubang x?
tapi mcm mana nak dptkan benda ni??
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 09:04 AM | Show all posts
sara punya whiteheads di dahi.. cara sara pakai Queen Helena, The Original Mint Julep Masque.. pakai wat tido mlm esok pg kurang sikit biji2 whiteheads..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 02:13 PM | Show all posts
cyra posted on 7-10-2013 09:39 AM
most welcome...

kalau sis nak beli.... skrang is the best time... sbb iHerb tgh pr ...


sis cyra,
kalo sis nk purchase fr iHerb, sy pon nak tumpang menyopping lagi skaliiii heeee




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111598s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list