Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
21589
View
53
Reply

Keibubapaan: Susu formula untuk bayi 2 bulan yg sembelit

[Copy link]

Author: AisyahZaharah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-7-2013 04:26 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum... Slmt ptg... Saya ni ah buntu, nak tanya pendapat. Anak saya berusia 2 bulan. Saya dah campur2 susu formula. Ada masalah sembelit. Sekarang ok ckit sembelit dia. Cuma masa nk yak tu dia kna meneran ckit.skang sayaguna susu Novalac It. Apa yg saya dipahamkan susu ni susu rumusan khas maknaya digunakan sekiranya sembelit dah ok kna tukar susu lain. Persoalannya..
1; betul kerstatement u?
2; kalau Nk tukar susu aper yg ok?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:29 PM | Show all posts
alamak salah thread ler..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:30 PM | Show all posts



tak pela...i cuba jawab....

cari susu yang ada madu....macam nespray...

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:31 PM | Show all posts
errr...baru dua bulan....kenapa tak susu ibu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:32 PM | Show all posts
susu ibu paling bagus

nie salah thread...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:33 PM | Show all posts
bagi makan julap
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:37 PM | Show all posts
noor2 posted on 27-7-2013 04:30 PM
tak pela...i cuba jawab....

cari susu yang ada madu....macam nespray...

yes betul. my kids hilang masalah sembelit & masalah susah buang najis lepas guna susu formula Dutch Lady dengan madu.  alhamdulillah.

anak sy guna yg ni. DutchLady 123 with Honey



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:39 PM | Show all posts
harizs posted on 27-7-2013 04:37 PM
yes betul. my kids hilang masalah sembelit & masalah susah buang najis lepas guna susu formula Dut ...

betulla...kandungan susu formula +madu memang elok untuk budak2...tambah2 masalah sembelit...

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:49 PM | Show all posts
harizs posted on 27-7-2013 04:37 PM
yes betul. my kids hilang masalah sembelit & masalah susah buang najis lepas guna susu formula Dut ...

this one???omg..u will see the baby's teeth rotten in his/her first 2-3 years of life..trust me!
nak kurg sembelit bagi jus prune ..or just anything from natural resources

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:49 PM | Show all posts
homagadddddddd....malapetaka apa yg melanda CI ini....anak takleh berak pun isu semasa negara katanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:51 PM | Show all posts
mrsamz posted on 27-7-2013 04:49 PM
this one???omg..u will see the baby's teeth rotten in his/her first 2-3 years of life..trust me!
...

gigi baby reput sebab selalu minum susu sambil bawak ke tidur...kemam lama2 botol susu...ni doktor yang bagitau...

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:53 PM | Show all posts
noor2 posted on 27-7-2013 04:51 PM
gigi baby reput sebab selalu minum susu sambil bawak ke tidur...kemam lama2 botol susu...ni doktor ...

oh thats called baby bottle caries...and dengan memberi susu formula yg berperisa madu/cokelat/etc etc... laaagggiii akan menambah cepatkan proses itu...ive seen those babies..kesiannn

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:54 PM | Show all posts
hzln posted on 27-7-2013 04:49 PM
homagadddddddd....malapetaka apa yg melanda CI ini....anak takleh berak pun isu semasa negara katany ...

sebelum mod jaga....


layannn




Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 04:59 PM | Show all posts
semasanya la isu anak sembelit salah susu ni.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 05:06 PM | Show all posts
nak jawab juga,,, banyak kan minum plain water...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 05:12 PM | Show all posts
Saya sokong isu anak sembelit sebagai isu semasa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 08:08 PM | Show all posts
Patuh saja arahannya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 08:23 PM | Show all posts
redz85 posted on 27-7-2013 05:06 PM
nak jawab juga,,, banyak kan minum plain water...

eh, tp aku ada bca kt mna ntah baby x elok minum byk plain water
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2013 08:35 PM | Show all posts
Owh salah thread ye. Tu la masa dok scroll nk pilih terus ter klik yg ni.  Bukan xnak bg susu ibu. Mcm2 dah usaha. Bulan2 puasa ni  jd kering. Top up susu formula. Sembelit plak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 08:41 PM | Show all posts
Anak ambe sembelit jugak... siap berak cair lagi... puas pilih susu akhirnya guna susu S28... Alhamdulillah, lepas tu dah tak sembelit dan berak cair dah... sampai lah sekarang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2013 09:05 PM | Show all posts
KarTell posted on 27-7-2013 05:12 PM
Saya sokong isu anak sembelit sebagai isu semasa.

Kan..kan...  Boleh jd isu semasa
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 09:06 PM | Show all posts
tapi susu untuk baby bawah setahun x de perisa madu ke ape2 vanila bagai
try NAN...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 09:07 PM | Show all posts
anak aku mase bawah setahun pakai NAN
bile dh setahun aku tukor ke dutch lady...
murah dan senang dpt, dia okey2 saja....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 09:44 PM | Show all posts
aechae posted on 27-7-2013 08:23 PM
eh, tp aku ada bca kt mna ntah baby x elok minum byk plain water

kalau anak tu tak sembelit.. tak perlu plain water.. tapi kes TT, anak dia sembelit.. harus minum plain water.. lebih lagi negeri kita yang panas..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2013 10:24 PM | Show all posts
Hi tt...dulu anak wen pun Ada masalah sembelit and wen Mmg bagi dia minum novalac it. Memula it Mmg bila sembelit dah ok nak stop tp web break susu tu jumpa dr dia kata x Ada masalah continue pun wlu baby dah ok Sbb kandungan protein sumer sama cuma kandungan  serat dia tunggi. Wen pakai spi umur baby 7 bulan kot and yakima Perot baby dah ok so wen tkr pd rumusan biasa. Wen pki bebelac pastu. Pun alhamdulillah ok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072776s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list