Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
78194
View
116
Reply

Trend Sport Rim Rota

[Copy link]

Author: leon_mclaren78       Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2013 10:47 AM | Show all posts
zulka posted on 23-8-2013 10:44 AM
yo, sebabtu aku suh cari made in japang...

xde duit nk pakai rim japang

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 12:06 PM | Show all posts
Sagoo posted on 23-8-2013 10:03 AM
pe bende beza rega size 15 ngn 16?
x terase pon la hai...

beza mebe langgar lubang tuk rim 15 bunyik debak...debak kasar....kalau rim 17 langgor bunyik debuk2 sedap halwa tinger jot yop...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 12:11 PM | Show all posts
medangmru posted on 23-8-2013 12:06 PM
beza mebe langgar lubang tuk rim 15 bunyik debak...debak kasar....kalau rim 17 langgor bunyik debu ...

ntahnye pun... xpon langgor bumper debub2 agaknye kot bunyiknyeee...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2013 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sagoo posted on 21-8-2013 04:27 PM
x sakit dade ke naik kete henjut2 ? mcm kene cabul je taww....len kali naik kete adik aku harus pa ...

Huhu xde hentak2 sgt yop..spring tu lembut gak dr spring honda yg dorg ptg dua tu...heeeeeeeer
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 11:08 AM | Show all posts
Xberkenan dgn rim rota ni pelik je tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 03:03 PM | Show all posts
zulka posted on 14-8-2013 04:02 PM
banyak2 Rota...Rota ni yg aku paling suka

           

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:54 AM | Show all posts
zulka posted on 23-8-2013 09:44 AM
16 ok lagi bro..boleh pakai..
tak jauh sgt beza dgn 15...

Pd aku, aku lbh pntingkn tyr yg bkualiti tgi...bajet skg tuk tyr2 15 je...16 mahal la kalu tyr2 yg ok...kat sm ngn rege tyr 17
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:57 AM | Show all posts
Sagoo posted on 23-8-2013 10:03 AM
pe bende beza rega size 15 ngn 16?
x terase pon la hai...

Beza r...rege tyr 16 dkt2 ngn rege tyr 17...15 lg murah...aku beli potenza 15 rege 220...yg 16 kat 400...hu3


Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 08:42 AM | Show all posts
apih13 posted on 1-9-2013 09:57 AM
Beza r...rege tyr 16 dkt2 ngn rege tyr 17...15 lg murah...aku beli potenza 15 rege 220...yg 16 kat ...

brader...16 rega kalu..250 pon ada deyyy..lu beli tayar mahal mmg la 400 braderrr...
keji sgt pakai le kumho..2++ bole dpt braderrr... keh3


Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 02:28 PM | Show all posts
Sagoo posted on 2-9-2013 08:42 AM
brader...16 rega kalu..250 pon ada deyyy..lu beli tayar mahal mmg la 400 braderrr...
keji sgt pak ...

mmg la ada...tp kualitinya mana nak ada sama...keselesaan mane nk ada sama...bg aku, aku akan pegi pada keselesaan, kepuasan, keselamatan dulu...baru pegi pada kosmetik...tayar 16 nanti nk kena pakai nipis sket...tau je la jalan kat mesia ni...

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 02:33 PM | Show all posts
apih13 posted on 2-9-2013 02:28 PM
mmg la ada...tp kualitinya mana nak ada sama...keselesaan mane nk ada sama...bg aku, aku akan pegi ...

ckp la nk keselesaan awal2 ...
so far dulu aku pakai kumho ok je...xde sbarang major problem pon...
apa yg ko gusarkan sgt? kete melambung2? tayar cepat meletop?

cara pemanduan yg radikal byk main pranan bro..bukan jenama tayar...
RM300 la utk size 16 ... R1 ape bende ntah namanye..

kalo ko nk yg kualiti mmg la mahal..bukan 16 je...15 ke 14 ke pon kalo dah kualiti tinggi mahal le bro...




ps: tayar 16 nk kene pakai nipis? x paham aku maksud ko...tayar stended la sudah..nipis2 lagi le rosak tayar ko dgn permukaan jalan raya d malaysia tercinta ni...x gitu ke? Last edited by Sagoo on 2-9-2013 02:34 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 02:41 PM | Show all posts
Sagoo posted on 2-9-2013 02:33 PM
ckp la nk keselesaan awal2 ...
so far dulu aku pakai kumho ok je...xde sbarang major problem pon. ...

hehe malaysia tcinta ehhh...betul la...contoh kalau 15 biasa pakai 195/55/15...tp kalau 16 patut biasa pegi pada 195/50/16 or 205/45/16...ketebalan tyr da bkurang...kalau jauh sgt beza ngn spec asal nti ada certain benda yg x accurate...stahu aku bile tyr low profile ni handlingnya makin baik tp korbankn sket pd keselesaan...bridgestone pn ada je tyr 16 yg rege lbh murah...but for entry level je lah...michelin ps3 cnth kalau 15 rege dlm 300...tp kalau 16 mau kat 600...hu3...mmg byk tyr 16 yg rege lbh murah...tp aku lbh pntingkn pada keyakinan sesebuah produk...hehe da jauh kite lari dr topik ni...dr rota kpd size tyr lak...hahahaha...no hal perbincangan ilmiah jugak kot...hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 02:45 PM | Show all posts
apih13 posted on 2-9-2013 02:41 PM
hehe malaysia tcinta ehhh...betul la...contoh kalau 15 biasa pakai 195/55/15...tp kalau 16 patut b ...

itu lebih kepada individu sebenornyee...
many options ade ...pilih je mane berkenan..x gitu ...kekekekee..
nk mahal cari le yg kualiti...nk sedang2 byk dok ade...nk tayar indon pon adee..
jgn beli tayar seken sudah... pada aku..aku x suke 15...

xpe..rim tu bersangkut ngn tayar gak..xkan mod nk marah...kekekeke


Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 09:15 AM | Show all posts
rota tempatan ni selain di kereta caprut proton & produa takde ke?kalau boleh rota keta import biarlah yg baru sikit, jgn la kereta dah tahap tukun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2013 01:30 PM | Show all posts
c===8 posted on 4-9-2013 09:15 AM
rota tempatan ni selain di kereta caprut proton & produa takde ke?kalau boleh rota keta import biarl ...

alahai bro... uols duk dlm gua ke x penah nampak keta2 import pakai rim rota ni??? Ke uols duduk kat obesi sampai tpaksa bergantung harap kat porummer sini menepek gambo... Ai tgk bersepah jah keta import pakai rim rota kat Malaysia nih, tinggal lg ai x de keja la nk gi amik gambo, nnt perasan bagus plak geng2 rim rota ni, ingat ai takjub sgt dgn appearance kereta diaorg.

Uols x perlu la nk mencaprut2 org yg beli & guna kereta buatan Malaysia... kualiti lebih kurang je pun. Buang la mentaliti kecaprutan uols tu, negara kita dh 56 tahun merdeka, bro. X perlu perasan diri urban sgt kalo stakat mampu beli kereta import, walhal mentaliti masih jauh tercicir di tahap dunia kelas ke-3.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2013 12:18 PM | Show all posts
Rim Rota tu bukan rim klon ke, yg trend lowered labuh & terkeluar tu bukan ke org panggil Hellaflush....

rim offset @ 9/10jj.... ROTA ????? rim klon pilipino

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 08:27 AM | Show all posts
turboturtle posted on 7-9-2013 12:18 PM
Rim Rota tu bukan rim klon ke, yg trend lowered labuh & terkeluar tu bukan ke org panggil Hellaflush ...

hahaha... diorang terkonpius rota ngan hella flush... padahal rota ni jenama je.... klon plak tu...


hellaflush = rim lebau, tayar halus, negative camber sampai dongak langit...
hipari style = rim lebau, tayar halus... Last edited by metalique on 3-10-2013 08:53 AM

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 08:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2013 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nk tanya sesape yg pernah pki rim vossen cv3 dan rota...rim ni 17"x 8jj... 5x 114.3 ..offset 32...stock/ori Rim yg aku pki skrg 17"x7jj... 5x 114.3..offset 50... tayar 215... Adakah sporbt rim vossen yg bkl aku beli trkluar dr body @ tayar kena sagat fender...Aku tk nk kena saman n org ketawakan pki rim kangkang..
:lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 04:21 PM | Show all posts
keton posted on 4-11-2013 08:12 AM
Aku nk tanya sesape yg pernah pki rim vossen cv3 dan rota...rim ni 17"x 8jj... 5x 114.3 ..offset 32. ...

ofsett tu nampak mcm jauh sgt beza dgn rim stock...
kalau ikut logik memang akan sagat dgn fender...
kalau boleh cari ofset 40 keatas
kete apa, Hodna FD ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077261s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list