JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101804
View
825
Reply

AIR DRY CLAY

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2017 09:49 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-9-2017 10:28 PM
haha ada waktu memang macam panda pun

tapi sebab memang minat .. kadang tak terasa masa be ...

Berniaga makan plg byk untung kan. Tu psl ai nk vlajar masak. Bestlah dgr citer kaka . Skali katering vley untung ribu2.

Ai perhatikan org berniaga air vley untung byk. Ada akak kat dpn rumah , dia berniaga nasi & air . Nasi dia jual murah ja. Tp dia dpt byk untung sbb jual air.



Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 09:52 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-9-2017 10:36 PM
tu .. koleksi sendiri
koleksi sendiri kena ada sebab payah nak explain bila orang tanya
ke ...

Customer nk sample. Masalahnya nampak sample. dia nak beli plak Bertabahlah kaka .

owh mata tu buat . Mati2 ai igt lukis
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 09:54 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-9-2017 10:41 PM
Jangan bawa buat kerja sangat kalo baru sembuh sakit
minum air bebanyak
buat sup ayam pun ok

Tq kaka

Memula mak demam , pastu ayah then ai jangkit . Ai plak ada tonsiltis. Huhu . Don wori . Ai dh ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 08:31 PM | Show all posts
borrow replied at 12-9-2017 09:36 PM
wow  Ai is jeles dgn bakat kaka
setiap orang ada keistimewaan sendiri
tinggal nak cari ja lagi

mana tau nanti2 adik lagi terer arr



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 08:36 PM | Show all posts
borrow replied at 12-9-2017 09:41 PM
semua ni kaka buat ek ? Terernya   
yang tu customer dah ambik dah
rm50

semalam nak upload gambar .. internet hampes

sempat ambil skit cara membuat

guna container macam tu .. satu 90sen
bila siap semua .. pecahkan container tu
op1.jpg

op2.jpg

op3.jpg

op4.jpg

op5.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 08:42 PM | Show all posts
borrow replied at 12-9-2017 09:49 PM
Berniaga makan plg byk untung kan. Tu psl ai nk vlajar masak. Bestlah dgr citer kaka . Skali kater ...
Berniaga air memang untung banyak. Tapi .. setakat tu sahaja. Tanpa tarikan makanan pun tak kan kemana sangat.
Berniaga air tak boleh pergi jauh seperti meniaga makanan.
Kalau jenis berpuashati takat tu saja .. boleh.
Tapi kalau cita-cita tinggi .. nak buka restaurant ke .. katering ke .. tak leh la kan..

Berniaga makan boleh jalan tanpa air
Berniaga air susah nak berkembang tanpa bantuan makanan

Akak target nak buka kedai craft satu hari
sambil tu ambil katering .. ikut free masa sendiri
tengok la camne .. angan-angan ja tinggi


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 08:57 PM | Show all posts
borrow replied at 12-9-2017 09:54 PM
Tq kaka

Memula mak demam , pastu ayah then ai jangkit . Ai plak ada tonsiltis. Huhu . D ...
Alhamdulillah dah ok

akak pula asyik sneezing sebab bersihkan rumah
rewiring rumah ni .. dier rang drill simen bersepah debu simen

yang ni tak leh ambil banyak sangat gambar
customer tak izin
ni yang takat dia izinkan

ccc1.jpg

ccc2.jpg

ccc3.jpg

ccc4.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:25 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 08:31 PM
setiap orang ada keistimewaan sendiri
tinggal nak cari ja lagi

Td eksperimen . idea sendiri . Try guna gam kanji & tepung jagung .

Failed sgt Habis melekit2 tgn ai waktu uli . Tak jd doh. Nak cuci tgn pun susah



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 09:30 PM | Show all posts
borrow replied at 14-9-2017 09:25 PM
Td eksperimen . idea sendiri  . Try guna gam kanji & tepung jagung .

Failed sgt  Habis me ...
yunk ..
kanji dan tepung jagung sama fungsi la
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:36 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 08:36 PM
yang tu customer dah ambik dah
rm50

Halusnya fish tu . Teliti kaka buat kerja.

Camna uat kolam ikan tu ek? Kaka terus tuang semua resin , or sikit2.

Maksudnya.  Atur2 ikan . Tuang resin . kasi keras.  Then atur ikan lagi , letak resin ke

Coz Ikan tu nmpk cantik teratur. Tak tunggang langgang.

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:37 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 09:30 PM
yunk ..
kanji dan tepung jagung sama fungsi la

tu la . Silap besar
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:42 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 08:42 PM
Berniaga air memang untung banyak. Tapi .. setakat tu sahaja. Tanpa tarikan makanan pun tak kan kem ...

Btul . Ai tgk if meniaga air ja . Selalu sekejap . Mesti ada tarikan lain.

Bakal tokey craft . iNSya Allah.Fighting kaka

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 09:46 PM | Show all posts
borrow replied at 14-9-2017 09:36 PM
Halusnya fish tu . Teliti kaka buat kerja.

Camna uat kolam ikan tu ek? Kaka terus tuang semua  ...
guna 2 teknik

1. akak guna teknik atur dan glue .. meaning .. ikan-ikan tu akan gam kan dulu kat resin yang dah mengeras .. baru tuang lagi - ni untuk ikan kelabu yang halus tu

2. teknik tuang ,  tunggu resin keras skit baru taruk lagi .. ni ikan yang keorenan tu

buat batu batu tu yang paling mencabar
sebab tu yang 1st akak buat
selepas ni tau dah nak guna tektik mana nanti.. kena keras kan dulu batu-batu tu baru taruk kat situ



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:49 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 08:57 PM
Alhamdulillah dah ok

akak pula asyik sneezing sebab bersihkan rumah

Pakai mask . Kang sakit dok hidu debu.

Kastemer pun ada yg cerewet ek. x kasi share . Nk jg hak eklusif ke apa takpalah , kastemer alway rite giteww .

Ini kembar chep tomato kah . Lg encem . Sonok cuci mata tgk hasil kerja kaka . Ai still tersangkut .buat clay pun x lepas.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 09:53 PM | Show all posts
borrow replied at 14-9-2017 09:49 PM
Pakai mask . Kang sakit dok hidu debu.

Kastemer pun ada yg cerewet ek. x kasi share . Nk jg ha ...
susah2 meh bagi alamat
akak bagi skit supaya tak kempunan

customer yang tak bagi selalu nya yang bagi idea sendiri
kadang lukis sendiri
kadang siap tangan gtu gni haha nak bgtau idea dia camne

ada yang nak bagi kat boipren kat gelpren.. sebab tu takmo d ambil gamba .. kira exclusip la gtu

pernah buat untuk dorang uncle .. hadiah ulangtahun perkhawinan .. dia lukis sendiri


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:56 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 09:46 PM
guna 2 teknik

1. akak guna teknik atur dan glue .. meaning .. ikan-ikan tu akan gam kan dulu kat ...

owh . yg putih tu lekat dulu . Patutlah cantik tersusun.

Igtkan batu tu plg simple .Tabur je . Rupanya ada teknik juga.


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:04 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 09:53 PM
susah2 meh bagi alamat
akak bagi skit supaya tak kempunan

Bg tempoh sebulan . Ai tamo gibab

Susah jugak kan if kastemer yg bg idea. Klo ai mesti stress. Tp sweet la ankel tu . design sendiri utk  wed anniversary.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 10:08 PM | Show all posts
borrow replied at 14-9-2017 09:56 PM
owh . yg putih tu lekat dulu . Patutlah cantik tersusun.

Igtkan batu tu plg simple .Tabur je . ...
inbetween batu dan air tu .. ada ruang ..
tak leh ambik gambar .. memang susah nak nampak
ada kura2 berenang
sebab tu susah nak letak batu-batu tu .. batu tu kira dari dasar laut .. membentuk gua dan menjadi daratan .. haha tak tau faham ke idak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 10:14 PM | Show all posts
borrow replied at 14-9-2017 10:04 PM
Bg tempoh sebulan . Ai tamo gibab

Susah jugak kan if kastemer yg bg idea. Klo ai mesti stre ...
ok try white glue biasa ..
tapi tambahkan jumlah tepung jagung
selalu akak nisbahkan 1:1 atau 1:3/4paket tepung jagung

try buat nisbah 1: 1dan1/4 tepung jagung
jangan buat banyak

kalau lulus buat doh ni
hehe untung ha
sebab kalau beli doh tu .. agak sayang nak mencuba itu ini dan kompom nak nangis nengok kalau yang d buat tak menjadi


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:30 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 14-9-2017 10:08 PM
inbetween batu dan air tu .. ada ruang ..
tak leh ambik gambar .. memang susah nak nampak
ada kur ...

owh ye ke . Ada kekura . Ai tak nampak .

Ntah .rasanya faham la kowt Patutlah susah nak buat .

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046538s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list