JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101802
View
825
Reply

AIR DRY CLAY

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Post time 23-9-2013 04:16 PM | Show all posts
tadi google

comel2 kan

237041,xcitefun-polymer-clay-art-02.jpg

6659800627_a34976be74_z.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:17 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:16 PM
psstt!~ lom arr ekekeke
dapat agak tak tang ne slack?

apa eh. miss tgk cam ok je.. heehehe


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:17 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:10 PM
nampak cam real kan bunga dia.. cantikkk

tu la pasal kan ..
harap air dry clay ni boleh la kot ..
rasa nya boleh ..

sebab yang tu
jenis clay yang bakar dalam oven .. pastu warna kan ..

sebab tu nak try masa cuti nanti dah abes tempahan ..
harap2 laa dapat ..




Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:18 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:17 PM
tu la pasal kan ..
harap air dry clay ni boleh la kot ..
rasa nya boleh ..

cuba try test dulu.. kikiki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:20 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:16 PM
tadi google

comel2 kan

name tag tu boleh cni..
memang cute giler kan

tang cup cake tu..
tak ramai minat kot nak membeli kat mesia ni..
omputih ja minat menda2 gtu

ekeke sebab tu kiter ganti kan ngan nasik lemak
tadi sempat wat buluh untuk lemang
beras jer lom buat .. esok la kot .. idak pun malam ni


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:22 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:17 PM
apa eh. miss tgk cam ok je.. heehehe

sukar untuk ku akui ..
tapi hakikat nya hahahaha
ikan bilis tu
tak "real" lagi bagi kiter
cam sausage di potong halus ja

tapi kalo kiter tak bgtau ekeke orang yang beli tak komen pun ... kot

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:23 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:20 PM
name tag tu boleh cni..
memang cute giler kan

aahhh cute2 gambo dalam google nie...
hehehe.. wat ketupat sekali.. hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:23 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:22 PM
sukar untuk ku akui ..
tapi hakikat nya hahahaha
ikan bilis tu

owh itu ikan bilis ke.. miss ingat sotong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:26 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:23 PM
owh itu ikan bilis ke.. miss ingat sotong

amboi yunk
tak beragak arr kater sotong

kan .. kalo kiter bgtau baru orang perasan kan..
tapi kalo tengok real ni..
memang halus cam ikan bilis
cuma bila d ambik picca dan di zoom in...
tu jadi pelik tu


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:30 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:26 PM
amboi yunk
tak beragak arr kater sotong

memang pun org x perasan
sebab miss suke makan nasi lemak lauk sotong tu ingat sotong tu


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:31 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:23 PM
aahhh cute2 gambo dalam google nie...
hehehe.. wat ketupat sekali.. hehehe

rata2 versi bakar dalam oven arr
tapi ..
bila kiter bacer2 "penyakit" mengguna kan oven .. cam warna berubah ..
kalo terlebih bakar .. jadi gtu jadi gni..
kena set suhu yang betol..
tu yang jadi..
"ala baik g guna air dry ni..
boleh kaler terus kat doh tu .. uli2 .. dah siap

antara link yang best kat pinterest
http://www.pinterest.com/kimch/polymer-clay-tutorials/

tapi kena adjust sendiri sebab kena ingat .. dier rang guna clay yang di bakar dalam oven


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:32 PM | Show all posts
fc bubuh pengilat tu lepas dah keras ke sebelum??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:36 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:30 PM
memang pun org x perasan
sebab miss suke makan nasi lemak lauk sotong tu ingat sotong tu

tak pernah g rasa nasik lemak lauk sotong ..
ada ja kawan bgtau ..
dier kater sodap..
terliur
nanti2 la kot ader rezeki

ni ha sblom terlupa
kiter selalu mintak pakcik google carik link wat hiasan kek
contoh :


Credit to : http://cakeryblog.blogspot.com/2012/04/tutorial-lotus-flower.html







Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:36 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 03:49 PM
aisey  malu nyer.. dan2 kiter bgtau camne nak upload picca
sebab seronok jumpa ken ...

Hehehe, tak pe. Saya pun tak pernah guna cara tu tuk load gambar. Ilmu baru gak tu...

Hmm, napa citer kita cam sama jer ye... ngan FC, ngan MM?.. saya pun cam tu gak. Bila dah suka tu, giat la beli bahan. Saya pun main ngan felt n ribbon.. wat keychain, brooch, cekak, klip rambut etc.... byk gak la dah dapat RM dr hobi ni. Cuma saya biasa jual offline jer. Malas nak layan online ni, nak kena cek bankin ler, kena pos ler etc... leceh...  So bila FC dah tunjuk cara wat polimer clay tu... tu yg excited tu. Terus dpt idea utk business... hehehe. Tak yah dah susah2 nak beli parts utk deco klip, better buat sendiri jer. Yg tak tahan nak kena buat kecik2 tu.. jenuh gak menjulingkan mata utk wat ladybird la, bee la...

Dah cek dah link yg FC bagi tu. Ada gak tunjuk cara tapi... bahasa apa tu ek? Tak dpt tangkap caranya tu..

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:38 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:31 PM
rata2 versi bakar dalam oven arr
tapi ..
bila kiter bacer2 "penyakit" mengguna kan oven .. cam w ...

wah.. tq2 bagi link tu

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:42 PM | Show all posts
happydot posted on 23-9-2013 04:36 PM
Hehehe, tak pe. Saya pun tak pernah guna cara tu tuk load gambar. Ilmu baru gak tu...

Hmm, napa ...

peminat craft memang gitu kut..
kejap je excitednya..
maybe lom jumpa craft yang betul2 bleh sehati ngan jiwa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:42 PM | Show all posts
happydot posted on 23-9-2013 04:36 PM
Hehehe, tak pe. Saya pun tak pernah guna cara tu tuk load gambar. Ilmu baru gak tu...

Hmm, napa ...

yerp betol.. cam keronsang untuk tudung kan..
main buat sendiri ja sekarang..
beli jer manik2 blink2 tu..
bulat2 kan clay .. tepek manik tu..
taruk pin.. tunggu keras ..
jimat gak haa ..
sebab keronsang tudung ni agak mahal gak cni .. dah ler pin senang rosak
tang ni la jimat bila buat sendiri..
pin satu 10sen ja
manik boleh wat sendiri .. atau beli .. seketul tu xsampai 5 sen pun ..

jangan wat menda ni masa sangat2 letih..
memang tak menjadi
tapi.. takat ni .. haha letih2 pun on gak masih baru kot .. minat masih menebal

bahasa russia tak silap..
kiter main tengok picca jer sebenar nya
ader jer translator untuk mozila sis ..

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:43 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:36 PM
tak pernah g rasa nasik lemak lauk sotong ..
ada ja kawan bgtau ..
dier kater sodap..

memang sedap oo nasi lemak sambal sotong...


siapa terer wat fondant mesti terer gak wat clay nie kan....

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:45 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN posted on 23-9-2013 04:31 PM
rata2 versi bakar dalam oven arr
tapi ..
bila kiter bacer2 "penyakit" mengguna kan oven .. cam w ...

Alamak... mmg giler ler tgk site ni...

Mmg dah sah dpt penyakit berjangkit dr FC ni.... penyakit main clay.... Terpaksa la org kat rumah makan nasi lauk telur goreng jer pas ni... dah emaknya sebok menguli... mana ada masa nak masak kan.... hahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 04:46 PM | Show all posts
missmirmo posted on 23-9-2013 04:38 PM
wah.. tq2 bagi link tu

sama2
hahaha formal nyer kiter

keywords : polymer clay
kalau taip air dry clay memang teruk2 haa .. siyes

paling banyak kat web pinterest
contoh keywords : polymer clay pinterest .. cute polymer clay .. polymer clay tutorial

rasa nya yang ni bertahan lamer kot minat ni... rasa nya la hehe
sebab unlimited benda boleh buat ..
siyes memang syok .. walaupun bukan untuk jualan / bisnez


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046395s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list