Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2083
View
11
Reply

Wajarkah Wanita di Benarkan Bawak Senjata i.e pistol??

[Copy link]

Author: mamaezah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-8-2013 01:30 PM | Show all posts |Read mode
Tadi waktu lunch, kawan se ofis kena ragut, terpelanting kawan ni, habis handbag kena tarik, badan tersagat jalan, muka cedera, tak cukup tu, peragut sial tu turun dari bike, rentap rantai dia...!! memang haram J***h la!!!

minggu sudah, jiran pulak merupakan anak anak dara polis bantuan petronas, kena rompak dan samun dgn sekumpulan penyangak kul 5:30 pagi di taman melati. Sorang tu kena tendang dan tumbuk dimuka kerana melawan, sorang lagi kena debik kat bahu sampai terseliuh bahu kawan tu...habis beg duit, hp semua kena curi!! Salah sorang haram Jadah tu bawak pistol sebab masa bergelut dgn budak perempuan ni (dia merupakan polis bantuan petronas) dia terpegang pistol di pinggang penyangak tu!

wajar tak undang undang benarkan para wanita mengusung senjata utk keselamatan diri kami????
mama jugak salah sorang mangsa ragut,,,parut ada lagi di tangan. !!! Last edited by mamaezah on 28-8-2013 01:32 PM

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2013 02:13 PM | Show all posts
Ambik lesen senjata api la, rasanya lesen tu tak cakap untuk lelaki sahaja

dan untuk light moment sikit :
...dia terpegang pistol di pinggang penyangak tu!


terbayang benda lain pulak....sori

Back to topic
Satu lagi, penggunaan non-lethal agent macam pepper spray pun OK
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
blh je rasa nya. tp mcm mod alpha ckp lah. amek lesen. kalo sesuki bawak x sempat jmpe penyangak dah ditahan polis sebab disangkakan penyangak. ngehngeh.
pendapat aku lah.
bukan senang nak usung pistol sana sini. mcm2 risiko. pergelutan pistol dirampas penyangak. penyangak yg mula guna parang je da free2 dpt pistol.
lgpon dah bersediakah anda utk membunuh? hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 08:10 AM | Show all posts
ngan keadaan skang ni, x payah nk berbelanja besar nk bawak senjata kalo ada minyak wangi pon leh spray je kat org jahat tu... yg penting be alert laaa, henbeg gantung belah mana dan kalo ada fon tu kan kalo Lembah Klang ada apps My Distress kan? jangan pakai barang kemas sangat, pakai je aksesori murah2 ...

untuk anak2 dara Polis Bantuan Petronas tu takkan laaaaa xde blaja safety pon? ramai2 kan masa balik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 12:46 PM | Show all posts
Bawak badik yang boleh disimpan secara rahsia. Takat ada gunting pun takpe. Gunting lagi bagus (sebagai sbhg kit jahitan termasuk benang dn jarum) wat cucuk penjenayah.

Kasi cacat penjenayah tu. kalau bawak kereta, sodok je mat ragut tu, biar hbs nyawa dia. Lantaklah rugi ribu2, janji puas sekor penyangak tumpas di jalanan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 08:04 AM | Show all posts
Nak sodok pun make sure aim carefully kang jadi mcm kes itu hari...kesian.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
wt je hukum hudud kt mlysia ni..ape yg najib susah sgt nk wt?pelik tol aku..kompm kurang jenayah kt mlysia..rasuah berleluase punce sume ni..Puii!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 02:38 PM | Show all posts
Kompem jenayah turun?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2013 09:38 AM | Show all posts
yipun_78 posted on 30-8-2013 08:10 AM
ngan keadaan skang ni, x payah nk berbelanja besar nk bawak senjata  kalo ada minyak wangi pon leh ...

kaka yip...mama penah guna pepper spray (beli kat watson) dah spray, muka org tu tak pedih pun!! tapi test kat muka cousin masa tu, dia siap cabar suh spray lagi sekali...!! mangkuk betui!! budak budak polis bantuan tu...4 lawan 8...deepa lawan...tu yg kena terajang kena tumbuk semua..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 10:10 AM | Show all posts
Aisey, pepper spray tiruan ke? Takpun scoville rating dia rendah..pasal saya pernah juga ngetest benda alah tu dengan kawan. Dia tak spray diract, kena sipi2 aje tapi cukup buat terbatuk2 dan meleleh air mata
Last edited by alphawolf on 2-9-2013 10:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 10:14 AM | Show all posts
alphawolf posted on 2-9-2013 10:10 AM
Aisey, pepper spray tiruan ke?

KAN?
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 06:16 PM | Show all posts
tau tak prosedur nak amik lesen senjata api ni???? ada sapa2 boleh cerita???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096463s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list