CARI Infonet

Title: Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor [Print this page]

Author: zulka    Time: 5-9-2013 05:30 PM
Title: Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor
Ni semua bengkel yang aku pernah hantar kereta, dan berpuas hati dgn sevis yg dibuat, lepas hantar kereta, takde masalah..dan tidak menipu pelanggan. Barang pun semua orignal (tak guna barang local). dan yg paling aku suka, sebelum buat, dia akan bagi harga dulu....


Engine problem,Engine Modification..dll.
tokeh : Ah leong
nama workshop : Powerspeed
lokasi : Danau Kota Setapak
tel no : 019 213 5222


Aircond Service:
Workshop: Ming Wah Car Cooler (Air-Conditioner)
Address: 47, Jln Dewan Sultan Sulaiman Satu, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, KL
Phone: 03-26918332, 019-3133000
Contact Person: Ah Meng


               
                -Interior refurbish services seat,dashboard,steering,door panel,roof panel,mat carpet etc    -   
PRINZ AUTO SERVICES
No.11,Jalan PS 9/2, Prima Selayang
68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Phone No:                        012-3445003



Specialist - Driveshaft, Sportrim Repair, Intake Manifold, Welding, Compress Spring
Wah Seng Autoparts Service
No, 20, Jalan 7/23A, Taman Danau Kota
Off Jalan Genting Klang
Phone : 41420113


Adjustable Service

Yap Adjustable Service
Tmn. Perindustrian Kepong
Phone : 0362526981 Mr. Yap



* ada bengkel yg aku tak tau full address...just call je..
* banyak lagi, dah nak balik dah....esok sambung
* kalau ada sape2 yg rasa nak tambah silakan..







Author: ejai601    Time: 12-9-2013 05:08 PM
terbaik!!blh p survey..
Author: protoxius    Time: 13-9-2013 03:05 PM
nice info nie.. boleh buat rujukkan kalo nk repair keta
Author: donjackster    Time: 18-9-2013 11:18 PM
@zulka Boleh recommend kedai tayar yang ok tak area KL/Selangor? Tengkiuuuu
Author: zulka    Time: 19-9-2013 08:36 AM
donjackster posted on 18-9-2013 11:18 PM
@zulka Boleh recommend kedai tayar yang ok tak area KL/Selangor? Tengkiuuuu

tengok bengkel atas sekali (Powerspeed) kat Danau Kota tu...
sebelah bengkel tu ada kedai tayar, aku lupa nama kedai dia..
tapi tokeh dia bernama William..kedai ni pakar buat alignment...
tayar murah ke mahal tu tak sure...tak pernah beli tayar kat situ...
tapi kalau nak buat alignment memang aku rekmen...

Author: ryo_takahashi1    Time: 24-9-2013 08:52 AM
Pada owner2 Alphard... Estima... Wish... Caldina... senang citer any Toyota & Lexus cars...
Toyota Specialist... wholly Owned by Bumiputra... suci dan murni... gunakan tanpa was-was...

Mutiara Performance Vehicles (MPV) Pro Service
29, Jalan Sri Manja 12,
Taman Sri Manja,
46150 Petaling Jaya,
Selangor.
+60 3-7782 5558

*Iklan ini tidak dibayar.... kehkehkeh... Last edited by ryo_takahashi1 on 24-9-2013 01:19 PM


Author: akeyron    Time: 30-9-2013 02:26 PM
aku tgk cari bengkel ketuk kereta area kl yg murah. aku nk ketuk saje tk nak sembur cat skali. bajet tkda. ada sapa2 nak rekemen kt mana?
Author: elleaffa    Time: 30-9-2013 02:49 PM
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadika...
kang tak pasal2 kena pow abis2an...
baru je pindah ke bangi nih, tgh riki2 workshop yang best... tt, ada suggestion??? tq
Author: zulka    Time: 30-9-2013 02:58 PM
elleaffa posted on 30-9-2013 02:49 PM
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadi ...

maaf aku takde contact kat belah2 bangi...
cadangan aku - sila hantar ke bengkel yg tersebut diatas..
alaaa takdelah jauh sgt pun kan...


Author: akeyron    Time: 30-9-2013 03:22 PM

klau nk ketuk body kedai kt bwh ni ke bro?
Specialist - Driveshaft, Sportrim Repair, Intake Manifold, Welding, Compress Spring
Wah Seng Autoparts Service
No, 20, Jalan 7/23A, Taman Danau Kota
Off Jalan Genting Klang
Phone : 41420113

Author: zulka    Time: 30-9-2013 03:53 PM
akeyron posted on 30-9-2013 03:22 PM
klau nk ketuk body kedai kt bwh ni ke bro?

bengkel ni takde ketuk body bro..


Author: akeyron    Time: 30-9-2013 04:54 PM
zulka posted on 30-9-2013 03:53 PM
bengkel ni takde ketuk body bro..

laa ye ke...hang tau kedai ketuk yg murah area kl?
2-3 kedai aku pergi diorg nk cat skali. aku nak ketuk saja. bajet belum ada nk cat


Author: zulka    Time: 30-9-2013 05:04 PM
akeyron posted on 30-9-2013 04:54 PM
laa ye ke...hang tau kedai ketuk yg murah area kl?
2-3 kedai aku pergi diorg nk cat skali. aku n ...

biasanya kedai cat/ketuk tak amik upah ketuk sahaja...
depa quote price ketuk & cat...
btw...jiran aku ada kedai cat kete....tapi  tak pernah tanya kedai dia kat mana...
nti aku tanya dia...
ko nak ketuk apa? teruk sgt ke?DIY takleh ke?
dulu masa pakai kete wira, kete aku kena sondol dgn moto...
aku buka ketuk sndiri je...

Author: batu_bergolek    Time: 1-10-2013 09:01 PM
elleaffa posted on 30-9-2013 02:49 PM
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadi ...

Cuba try Suid Auto,

ada kawan2 saya duk bangi mmg diorang hantar ke workshop ni tapi saya tak pernah pergi sbb saya tak duduk bangi, dekat petronas bandar baru bangi seksyen 7.

Cuba lah recon, hantar repair benda kecik2, testing water

Author: elleaffa    Time: 2-10-2013 08:04 AM
batu_bergolek posted on 1-10-2013 09:01 PM
Cuba try Suid Auto,

ada kawan2 saya duk bangi mmg diorang hantar ke workshop ni tapi saya tak p ...

OK, tq... Tapi dah dah terpergi ke workshop lain ^_^

Author: elleaffa    Time: 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke bersebelahan dengan seksyen 7). Ada sesiapa tahu kedai Cibiuk (Makanan Indonesia), haaa kat area2 situ. Semalam nya charge

1) Perodua Engine Oil SW10-30 Daihatsu Mineral RM 58
2) Oil Filter RM 18
3) Petronas ATF Auto Transmission Oil RM 70
4) Spark Plug SKR-11 RM 35

Pastu upah 40, semuanya RM 220 (diskaun sehengget). Tujuan disenaraikan harga2 ni adalah utk korang bandingkan harganya, samada murah atau mahal. I g sini sebab ni kedai Melayu, support sket ah. Lgpun, pomen cam best, beriya2 terangkan kat i yang dangkal pasal kereta ni. Nak top up air bateri pun tak tau takat mana. Muahahaha.

Owner memang sempoi. Yang best, dia akan quote harga sebelum tukar apa2, kalau kita under bajet, dia akan suggest alternatif, maksudnya bukan beli brg yg bukan original, dia akan suh tukar yang penting2 dulu, atau bagi advise utk elak problem jadi makin besau. Satu lagi, walau I dtg nak tukar minyak je, dia akan check semuanya. Baru tau lower arm tayor depan dah mcm x best. Kalau kita nak tukar, dia tukarkan, kalau tak, dia tak paksa pun. ^_^

Ni alamat penuhnya,
AMT MultiTech
No 12-A-G, Jalan Putra 3, Putra Kajang,
43000 Kajang, Selangor.
2.978613,101.773737 (ni godek2 kat maps google)
http://amtmultitech.blogspot.com/

Last edited by elleaffa on 2-10-2013 08:20 AM


Author: zulka    Time: 2-10-2013 08:45 AM
elleaffa posted on 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke be ...

harga berpatutan..

Author: akeyron    Time: 4-10-2013 03:23 PM
zulka posted on 30-9-2013 05:04 PM
biasanya kedai cat/ketuk tak amik upah ketuk sahaja...
depa quote price ketuk & cat...
btw...jir ...

tkda teruk sgt.. kemek dkt fender. kalau tgk mcm boleh buat sendiri je. tp aku tk confident. takut jdk lg teruk .

kedai jiran ko tu area mana?


Author: zulka    Time: 4-10-2013 04:47 PM
akeyron posted on 4-10-2013 03:23 PM
tkda teruk sgt.. kemek dkt fender. kalau tgk mcm boleh buat sendiri je. tp aku tk confident. takut ...

jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk


Author: Sagoo    Time: 4-10-2013 05:09 PM
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk

bang tlg ketuk pintu blakang gen2 aku...skali cat skali..rege kawan2 200 dah le..ok x?

Author: zulka    Time: 5-10-2013 12:14 AM
Sagoo posted on 4-10-2013 05:09 PM
bang tlg ketuk pintu blakang gen2 aku...skali cat skali..rege kawan2 200 dah le..ok x?

perkhidmatan utk mengecat belom aderla bro...
ketukpun tengok gak kalau teruk sgt antor kedai je....

Author: akeyron    Time: 6-10-2013 10:11 PM
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk

Fuh! Jauh tu.. aku duk tgh2 kl. Rumah bro kt mana yek?
Author: Z28    Time: 7-10-2013 03:36 PM
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk


Bro Zulka,

Area mana tu kedai jiran ko tu ???

Jenjarum ?,
BB9 ?,
Seroja ?,
lain2 ?.  

Ada senang nnti, boleh la pergi survey.

Author: akeyron    Time: 7-10-2013 11:15 PM
akeyron posted on 6-10-2013 10:11 PM
Fuh! Jauh tu.. aku duk tgh2 kl. Rumah bro kt mana yek?

Mane bro zulka ni?..
Author: zulka    Time: 10-10-2013 08:30 AM
akeyron posted on 9-10-2013 07:38 PM
URL=http://s705.photobucket.com/user/akeyron/media/kemek02_zps9851a26d.jpg.html][/URL]

alamak....tak keluar gambarla bro..


Author: akeyron    Time: 10-10-2013 10:42 AM
zulka posted on 10-10-2013 08:30 AM
alamak....tak keluar gambarla bro..

aku rasa forum cari ni ada prob nk view photo kot..
tkpa nnti aku email kat ko..


Author: payne    Time: 10-10-2013 09:14 PM
zulka posted on 19-9-2013 08:36 AM
tengok bengkel atas sekali (Powerspeed) kat Danau Kota tu...
sebelah bengkel tu ada kedai tayar,  ...

rasanya saya tau kedai ni, penah antar keta situ buat alignment. dia buat secara manual tak guna komputer. dia akan test kereta sampai 3-4 kali sampai dia puas hati yg alignment sudah ok. tapi waktu menunggu mmg lama hihihi...tp puas hati.


Author: zulka    Time: 11-10-2013 08:33 AM
payne posted on 10-10-2013 09:14 PM
rasanya saya tau kedai ni, penah antar keta situ buat alignment. dia buat secara manual tak guna k ...

ya betul bro...memang tunggu lama sebab selagi dia tak puas hati selagi tu dia buat


Author: metalique    Time: 13-10-2013 07:52 AM
bang zulka.. kalau nak seris w123.. ada bengkel yg direkemen tak?...
Author: ceper    Time: 29-10-2013 12:56 PM
area seri kembangan ada suggestion x...

Author: palmolive    Time: 12-11-2013 12:40 PM
aku pernah 2 kali hantar kete kt speedy workshop selayang...rasa cm mahal pulak....tp keje dorg teliti....cuma kalo pakai brg kedai dorg (dorg order luar gk sbnrnya) ntah apa2 jenama jek..:cm ari tu tukar minyak gear, dorg pakai castrol banding minyak kia....
Author: pokko    Time: 13-11-2013 08:19 PM
Interior refurbish services seat,dashboard,steering,door panel,roof panel,mat carpet etc    -   
PRINZ AUTO SERVICES
No.11,Jalan PS 9/2, Prima Selayang
68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Phone No:                        012-3445003



yg ni aku penah buat utk Toyota unser rm1300 ,,,ok lah,,,buatannya cantik dan kemas
Author: ridd    Time: 8-1-2014 11:28 AM
ade yg tanye w/shop kt bangi..
ni no phone kawan aku, die w/shop kt rumah je
boleh try, advise ok, beli barang kt kedai spare part dia ambil upah je
hanif : 019 697 0187
Author: kingkamil    Time: 9-1-2014 02:28 PM
best2, info yg best..

bang bang bang, klu kedai accessories yg murah2 sket, aku nk cari kt mane? tolong~
Author: ejai601    Time: 21-1-2014 11:32 AM
ceper posted on 29-10-2013 12:56 PM
area seri kembangan ada suggestion x...

ni utk area seri kembangan
Legasi Garage
Address:
J-G-06,
JALAN PP43, TAMAN PINGGIRAN PUTRA, SERI KEMBANGAN, SELANGOR
Phone No:
017-6187709
Mobile No:
017-6187709

owner org melayu..repair enjin,air cond dan sume berkaitan dgn kete.....
harga pun memuaskan

Author: missnina    Time: 27-1-2014 09:13 PM
ridd posted on 8-1-2014 11:28 AM
ade yg tanye w/shop kt bangi..
ni no phone kawan aku, die w/shop kt rumah je
boleh try, advise ok, ...

kawan tu boleh repair keta savvy x?



Author: zulka    Time: 29-1-2014 03:55 PM
update...
Bengkel Melayu
Servis, Repair, Servis Aircond
0192259250... En. Aziz
bengkel dia kat belakang Balai Polis Gombak.
bengkel tu ada Signboard "PISTON"

Author: hart_attack    Time: 30-1-2014 11:46 AM
kedai tinted kereta kt mana yg boleh dipercayai..?
nk tinted 1 kereta..
Author: salimrock    Time: 5-2-2014 04:48 PM
cantik arr..kalo sempat esok wa nak gi bengkel danau kota tu...aircond wa kipas tak jalan...tak tau la brapa kos kena...kalo jem angin panas je keluar...kalo kereta berjalan ok...
Author: delcol87    Time: 2-6-2014 04:44 PM
salam bro2 skalian, tumpang tanya, sy duk area keramat, boleh bagitahu tak kat mana nak service adjustable kalau belah ampang? tak pn yang berhampiran selain kepong..tq
Author: Armoury    Time: 4-6-2014 08:10 AM
metalique posted on 13-10-2013 07:52 AM
bang zulka.. kalau nak seris w123.. ada bengkel yg direkemen tak?...

Boleh cuba:

Merc Energy Auto Garage
57 Jalan Nilam 1/2
Subang Square Industrial Park
40400 Shah Alam
tel: 03-56374844

Contact: Asmaddi Jantan (Adi)


Besout Auto Workshop
9 Bengkel MPS Batu 17
48000 Rawang

Contact: Faizal Ishak 013-3636167



Author: little_sis    Time: 12-6-2014 11:40 PM
ketaku baru kena sondol, kemek skit bumper belakang.. rasa nk ketuk, tp x reti nak carik kedai, takut nnti kena ketuk balik..

ada bengkel ketuk mengetuk yg boleh dipercayai sekitar ampang/ keramat x? takut kena tipu kena bayar mahal2.. keta baru 6 bulan pakai lak tu..
Author: makcik.peah    Time: 30-6-2014 10:48 AM
boleh tak suggest kedai untuk polish kerete area bangi / seri kembangan..
Author: ShaStreet    Time: 23-7-2014 09:11 PM
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?
Author: zulka    Time: 24-7-2014 03:05 PM
ShaStreet posted on 23-7-2014 09:11 PM
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?

sekitar 1800, gbok recond


Author: rainini    Time: 20-8-2014 09:33 AM
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?

Saya baru alami kes kereta Honda jerking, so bawa ke Honda Service Centre
Lepas satu, satu barang mereka nak tukar, tapi jerking tak settle.
Last sekali mereka cakap electronic control part rosak.
Saya bawa kereta keluar dari sana sebab tak yakin dan part tu mahal sungguh.
Bila saya cakap nak double check di luar, mekanik bersuara macam tak senang,
tak percaya ke dia. Kata mekanik, ada juga kereta lain part yg sama juga rosak dlm masa sama.

Bila di bengkel luar, mekanik tukar spark plug saja.
Ni ikhtibar untuk saya dan habis warranty je memang patut terminate service centre ni.
mekanik kata je dapat anugerah cemerlang terbaik ke apa tapi entah apa-apa.



Author: TheOne75    Time: 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Citroen

Sebuah workshop telah dibuka seperti alamat di bawah di Sg.Buloh Selangor

TORQ MAGNETOAUTO
Lot 3064 B2/G, Jalan Hj Baie
Paya Jaras Hulu
47000 Sg Buloh , Selangor
GPS (latt: 3.19985 long: 101.55338)

Tel : 03-61437705
Hp : 011-39380608 (Awie)
Dilengakapi dengan bilik menunggu untuk pelanggan dan "FREE WiFi"

Dengan servis yang boleh di percayai dan harga yang berpatutan

Sekian terima kasih

https://www.facebook.com/pages/TORQ-Magneto-AUTO/720192411405157



Author: TheOne75    Time: 13-10-2014 12:13 PM
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

di sini juga ade kedai ketuk dan cat body dengan harga berpatutan

Author: zulka    Time: 13-10-2014 04:07 PM
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

Harapan sy semoga bengkel ini betul2 boleh dipercayai dan memuaskan pelanggan.
kalau ada siapa2 forumer yg pernah hantar kete kat bengkel ni sila komen...
kalau ada apa2 komplen yg kurang senang, posting ini terpaksa di delete,
bukan apa, hanya bengkel yg betul2 boleh dipercayai yg layak berada disini...
sekian terima kasih.
Author: oyang    Time: 12-11-2014 03:13 PM
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro zulka any idea?
Author: oyang    Time: 12-11-2014 03:15 PM
rainini posted on 20-8-2014 09:33 AM
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?:lovelin ...

Sama la problem kita ni...
Author: zulka    Time: 12-11-2014 04:09 PM
oyang posted on 12-11-2014 03:13 PM
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro z ...

sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer lain bagi cadangan...
Author: oyang    Time: 12-11-2014 05:13 PM
zulka posted on 12-11-2014 04:09 PM
sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer ...

Oraittt thanks bro.

Author: zulka    Time: 4-12-2014 11:29 AM
supermariojj posted on 4-12-2014 11:17 AM
sekadar berkongsi.

tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak baru...
tak baik untuk kesihatan enjin long term....sure pomen dia buat kerja tergesa gesa sebab nak bykkan sale....
org yg jenis tak sayang kereta, yg banyak duit boleh la pegi tempat mcmni....
aku tak rekmen rakan2 forumer pegi bengkel macamni....

Author: milooaiss    Time: 9-12-2014 04:07 PM
zulka posted on 4-12-2014 11:29 AM
tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak  ...

kt ner tukar mnyk itam 10 minit ni bos? boleh try usha cane dia buat.. haha
Author: kashaz    Time: 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and tak caj melampau tu. still ada lagi ke?
Author: zulka    Time: 6-1-2015 04:29 PM
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...

tak surela bro ada lagi ke tak

Author: watie_na    Time: 8-1-2015 05:32 PM
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangkan...
Author: zulka    Time: 8-1-2015 09:16 PM
watie_na replied at 8-1-2015 05:32 PM
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangk ...

kalau area rawang adalah...

Author: watie_na    Time: 9-1-2015 09:36 AM
zulka replied at 8-1-2015 09:16 PM
kalau area rawang adalah...

mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.
Author: zulka    Time: 29-1-2015 10:57 AM
watie_na replied at 9-1-2015 09:36 AM
mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.

reasonable price dengan kualiti yg bagus...


Author: Denco    Time: 29-1-2015 03:42 PM
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil filter dan saprk plug klu dah 3x service
pastu bawak pegi bengkel dorang cuma charge labour cost je
ada setengah kedai charge rm10 - rm15

lain2 service pn aku buat bnda yg sama
prefer cr sendiri

nk cadang bengkel, aku ada abang2 yg ada workshop sendiri
so klu pomen lain nk kencing mmg x boley la

Author: zulka    Time: 29-1-2015 04:30 PM
Denco replied at 29-1-2015 03:42 PM
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil fil ...

lagi cantik kalau ko DIY je bro, benda2 tu simple je...bleh buat sndiri...
kalau dh pandai mesti ko seronok buat sndiri...

Author: Asthrophils    Time: 6-2-2015 11:22 AM
Edited by Asthrophils at 6-2-2015 11:29 AM
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...


Ini kedai yg jadi viral kat facebook tak lama dulu, tak pernah pergi, just share dgn korang,mohon bagi review kat sini kalau ada sesiapa yg dah pergi ye


Alamat: JALAN PERSIARAN MEWAH, SUBANG MEWAH USJ 1, 47610 SUBANG JAYA, SELANGOR
Berhadapan dengan Masjid al-Irsyad di USJ 1, Selangor








Author: Asthrophils    Time: 6-2-2015 11:42 AM
kalau bab-bab air-cond pulak, baru-baru ni yg ni jadi viral di facebook, harap pada yg dah pergi boleh citer sikit kat sini share dgn kitorang








Author: assaffah    Time: 24-2-2015 09:55 AM
Nampak menarik ceritanya. Kalau ada yg dah cuba leong ni bolehlah bagi review kat sini
Author: kentel    Time: 3-3-2015 01:20 PM
http://www.mybenz.org/zoopp/html ... d=1921&forum=27

Eddy Chong
Prestige Cool Sdn. Bhd.
No.18, Jalan Segambut Utara,
Segambut Industrial Estate, 51200 Kuala Lumpur
h/p : 012-3968033
phone: 03-62577951
Author: aprilfairy    Time: 17-4-2015 03:28 PM
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Caves, Selangor.
Contact: 0193251873

Author: zulka    Time: 20-4-2015 08:19 AM
aprilfairy replied at 17-4-2015 03:28 PM
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Cave ...

boleh percayake?..


Author: kurga    Time: 23-4-2015 12:51 PM
zulka replied at 20-4-2015 08:19 AM
boleh percayake?..

macam promo kedai sendiri jer...

Author: aprilfairy    Time: 23-4-2015 11:47 PM
kurga replied at 23-4-2015 12:51 PM
macam promo kedai sendiri jer...

Hihi. Bengkel family saya. Boleh try Lori okay jugak.
Author: palmolive    Time: 23-5-2015 08:19 PM
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:

RH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
LH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
FR - RM45.00 + GST 6% = RM47.70
RR - RM100.00 + GST 6% = RM106.00

+ Upah Pasang

RM80.00 + GST 6% = RM84.80

Total = RM408.10

murah dah kot...tp sebab GST barang mahal sikit la..beza RM23.10 jugak la.
Author: zulka    Time: 25-5-2015 08:47 AM
palmolive replied at 23-5-2015 08:19 PM
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:
...

good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?


Author: palmolive    Time: 25-5-2015 09:15 AM
zulka replied at 25-5-2015 08:47 AM
good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?

tuan,

kia spectra

next project, nak tukar disc brake @ rotor & absorber set...harga nanti sy updatekan...

oh ya, bengkel tempat tukar enjin mounting...SPEEDY WORKSHOP selayang...area selayang baru
Author: MnMZ    Time: 24-6-2015 10:34 PM
salam. Ramadhan Kareem.. tumpang tanya tuan2, saya ada tengok kereta secondhand area kl di mudah.my.brcadang nak g survey. cuma yang menjadi masalah saya takde kenal mana2 pomen di area sane.boleh tuan2 suggestkan pomen yang boleh diupah untuk cek kereta secondhand yang ingin dibeli.
terima kasih..


Author: froggy982    Time: 26-7-2015 02:03 PM
elleaffa replied at 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke be ...

Recommended untuk Bangians..puas hati dengan workmanship!

Author: kentel    Time: 28-7-2015 02:57 PM
tumpang tanya sape penah tukar drive shaft kete??kedai mana yg elok?? bole suggest tak area gombak/kl....
Author: boon1343    Time: 2-8-2015 09:56 AM
thanks for share.......
Author: missyqaldina    Time: 17-8-2015 02:25 PM
palmolive replied at 25-5-2015 09:15 AM
tuan,

kia spectra

slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?

Author: palmolive    Time: 18-8-2015 04:09 PM
missyqaldina replied at 17-8-2015 02:25 PM
slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?

Wslm...spectra ni mcm kete lain gak...jaga maintainance dia ok la...smpai masa tukar barang yg dh wear n tear...

Kalo jalan jauh jimat gak la minyak dia...

Spectra jenis apa tu camner?
Author: missyqaldina    Time: 18-8-2015 04:12 PM
palmolive replied at 18-8-2015 04:09 PM
Wslm...spectra ni mcm kete lain gak...jaga maintainance dia ok la...smpai masa tukar barang yg dh  ...

itu la..ingat nak crik 2nd hand keta spectra ni..
sbb tgk mcm murah gile jer..
sbb ape murah eh?
tgk kt carlist..spectra novus ngn spectra ls..
ape beza eh tu?mana lagi ok?

Author: palmolive    Time: 18-8-2015 10:31 PM
Edited by palmolive at 18-8-2015 10:36 PM
missyqaldina replied at 18-8-2015 04:12 PM
itu la..ingat nak crik 2nd hand keta spectra ni..
sbb tgk mcm murah gile jer..
sbb ape murah eh? ...

memang la murah giler pasal kete takder market re-sale value..hehehe
kalo time rosak rasa nyesal giler amik kete nie...nak tak nak terpksa la pakai sampai mati...

tak nyesal ker pakai nanti..naper tak amik vios jek...

spectra ni kalo rajin carik spare part dpt la murah sikit...

novus tu versi full spec..ls tu basic, takder side skirt, bumper depan belakang biasa jek, rim besi...handle door bukan chrome..

enjin sama jek..1.6cc


Author: missyqaldina    Time: 19-8-2015 09:40 AM
palmolive replied at 18-8-2015 10:31 PM
memang la murah giler pasal kete takder market re-sale value..hehehe
kalo time rosak rasa nyesal  ...

selalu ke rosak nye?
kalau rosak part ape eh selalu rosak?
vios mahal lagi lah..huhuu...
ooo beza die tu jee..ingat ade pape td..

Author: palmolive    Time: 19-8-2015 08:01 PM
missyqaldina replied at 19-8-2015 09:40 AM
selalu ke rosak nye?
kalau rosak part ape eh selalu rosak?
vios mahal lagi lah..huhuu...

Mcm sy mentioned prevously, part kena jaga...
Sy dh pakai spectra selama 7 tahun ni..sekali baru putus timing belt..hehe...

Cam kete sy yg selalu buat hal power window regulator...nk bli dlm rm250..pasang sendiri..kete lain harga cmtu gak...

Pernah gearbox bocor menurut pihak SC kia..tp mujur under waranti lg..so f.o.c jek repair dia...

1 lg dashboard selalu lekang kalo parking tgh panas....

So kena pikir betul2 la nk beli spectra ni...kan nyesal pulak
Author: missyqaldina    Time: 20-8-2015 09:47 AM
palmolive replied at 19-8-2015 08:01 PM
Mcm sy mentioned prevously, part kena jaga...
Sy dh pakai spectra selama 7 tahun ni..sekali baru  ...

ohh okey..thanks..
same je rupenye ngn keta2 lain..
xde la major rosak yg selalu sgt kan..


Author: palmolive    Time: 20-8-2015 08:25 PM
missyqaldina replied at 20-8-2015 09:47 AM
ohh okey..thanks..
same je rupenye ngn keta2 lain..
xde la major rosak yg selalu sgt kan..

Kete baru sekarang pun tgk ada jek tersadai tepi jalan...hehe...
Author: isteri_ayil    Time: 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak putus nyawa bila kerap kena hantar keter pi servis.... 5000km bukannya lama pun... tak sempat nak simpan duit utk next service, dah kena hantar service centre lg utk maintenance....  boleh papa kedana mcm ni.... boleh tak, kalau saya buat bodo je ... setiap 10,000km baru hantar ke service centre utk maintenance...
Author: zulka    Time: 3-9-2015 11:19 AM
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi sebis every 5K..
svs centre kalau boleh memangla nk suruh hantar selalu...bisnes dorang masyukkk..



Author: isteri_ayil    Time: 7-9-2015 08:14 AM
zulka replied at 3-9-2015 11:19 AM
boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi  ...

tq... tq...

Author: palmolive    Time: 4-10-2015 04:54 PM
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

Pakai ler minyak fully sintetik...dpt ler 10,000km

Author: amyza    Time: 11-10-2015 02:51 PM
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt tp xreti buat sendiri dgn air panas(tgk youtube). Tanya kwn ketuk+cat standby rm300. sikit camtu pun nak rm300. hadoooiii.

Kat mana yek kedai ketuk murah area kl?
Author: zulka    Time: 12-10-2015 09:29 AM
amyza replied at 11-10-2015 02:51 PM
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt  ...

try la dulu guna air panas


Author: amyza    Time: 13-10-2015 09:38 AM
zulka replied at 12-10-2015 09:29 AM
try la dulu guna air panas

Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi
Author: zulka    Time: 13-10-2015 10:44 AM
amyza replied at 13-10-2015 09:38 AM
Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi

bak sini....sy tolong betulkan


Author: amyza    Time: 13-10-2015 11:55 AM
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?
Author: zulka    Time: 13-10-2015 02:25 PM
amyza replied at 13-10-2015 11:55 AM
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?

dh pm..
chek pm


Author: VirginLady    Time: 19-10-2015 01:34 PM
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..location dekat pj hilton

ni nak check alignment workshop mana yg bagus area pj/subang/kelana jaya dan kwsn sekitarnya

workshop tok laki ambe slalu pegi, ari tu hantaq my car one of the staff curik my sunglasses xmau p situ dah
Author: zulka    Time: 19-10-2015 02:19 PM
VirginLady replied at 19-10-2015 01:34 PM
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..loca ...

aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak kena tuning balik, or maybe terlebih/terkurang isi minyak enjin...
paling teruk..mungkin dia guna minyak murah...atau recycle


Author: VirginLady    Time: 19-10-2015 05:11 PM
zulka replied at 19-10-2015 02:19 PM
aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak  ...

owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq mana yg patut je minor 10mins major 20mins. minyak kami amek Liqui Molly..seblom sebis mmg dah rasa stereng lari, tapi beh tahan lagilah

pastu sebis tu raya, pastu dok diam2 maklum lari bajet..elok sampai la tegerak nk buat alignment..jerebu2 ni makin byk plak lobang ataih jalan

bang zulka tau dak area mana pj ni ok..+_+
Author: zulka    Time: 20-10-2015 10:22 AM
VirginLady replied at 19-10-2015 05:11 PM
owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq  ...

area PJ semua cekik darah punya..
kawan2 aku yg duk PJ semua duk buat alignment diluar PJ/S.alam...





Welcome to CARI Infonet (https://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X3.3