Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
172035
View
250
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-9-2013 05:30 PM | Show all posts |Read mode
Ni semua bengkel yang aku pernah hantar kereta, dan berpuas hati dgn sevis yg dibuat, lepas hantar kereta, takde masalah..dan tidak menipu pelanggan. Barang pun semua orignal (tak guna barang local). dan yg paling aku suka, sebelum buat, dia akan bagi harga dulu....


Engine problem,Engine Modification..dll.
tokeh : Ah leong
nama workshop : Powerspeed
lokasi : Danau Kota Setapak
tel no : 019 213 5222


Aircond Service:
Workshop: Ming Wah Car Cooler (Air-Conditioner)
Address: 47, Jln Dewan Sultan Sulaiman Satu, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, KL
Phone: 03-26918332, 019-3133000
Contact Person: Ah Meng


               
                -Interior refurbish services seat,dashboard,steering,door panel,roof panel,mat carpet etc    -   
PRINZ AUTO SERVICES
No.11,Jalan PS 9/2, Prima Selayang
68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Phone No:                        012-3445003



Specialist - Driveshaft, Sportrim Repair, Intake Manifold, Welding, Compress Spring
Wah Seng Autoparts Service
No, 20, Jalan 7/23A, Taman Danau Kota
Off Jalan Genting Klang
Phone : 41420113


Adjustable Service

Yap Adjustable Service
Tmn. Perindustrian Kepong
Phone : 0362526981 Mr. Yap



* ada bengkel yg aku tak tau full address...just call je..
* banyak lagi, dah nak balik dah....esok sambung
* kalau ada sape2 yg rasa nak tambah silakan..






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2013 05:08 PM | Show all posts
terbaik!!blh p survey..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 03:05 PM | Show all posts
nice info nie.. boleh buat rujukkan kalo nk repair keta
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 11:18 PM | Show all posts
@zulka Boleh recommend kedai tayar yang ok tak area KL/Selangor? Tengkiuuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2013 08:36 AM | Show all posts
donjackster posted on 18-9-2013 11:18 PM
@zulka Boleh recommend kedai tayar yang ok tak area KL/Selangor? Tengkiuuuu

tengok bengkel atas sekali (Powerspeed) kat Danau Kota tu...
sebelah bengkel tu ada kedai tayar, aku lupa nama kedai dia..
tapi tokeh dia bernama William..kedai ni pakar buat alignment...
tayar murah ke mahal tu tak sure...tak pernah beli tayar kat situ...
tapi kalau nak buat alignment memang aku rekmen...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 08:52 AM | Show all posts
Pada owner2 Alphard... Estima... Wish... Caldina... senang citer any Toyota & Lexus cars...
Toyota Specialist... wholly Owned by Bumiputra... suci dan murni... gunakan tanpa was-was...

Mutiara Performance Vehicles (MPV) Pro Service
29, Jalan Sri Manja 12,
Taman Sri Manja,
46150 Petaling Jaya,
Selangor.
+60 3-7782 5558

*Iklan ini tidak dibayar.... kehkehkeh... Last edited by ryo_takahashi1 on 24-9-2013 01:19 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 02:26 PM | Show all posts
aku tgk cari bengkel ketuk kereta area kl yg murah. aku nk ketuk saje tk nak sembur cat skali. bajet tkda. ada sapa2 nak rekemen kt mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 02:49 PM | Show all posts
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadika...
kang tak pasal2 kena pow abis2an...
baru je pindah ke bangi nih, tgh riki2 workshop yang best... tt, ada suggestion??? tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2013 02:58 PM | Show all posts
elleaffa posted on 30-9-2013 02:49 PM
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadi ...

maaf aku takde contact kat belah2 bangi...
cadangan aku - sila hantar ke bengkel yg tersebut diatas..
alaaa takdelah jauh sgt pun kan...

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 03:22 PM | Show all posts

klau nk ketuk body kedai kt bwh ni ke bro?
Specialist - Driveshaft, Sportrim Repair, Intake Manifold, Welding, Compress Spring
Wah Seng Autoparts Service
No, 20, Jalan 7/23A, Taman Danau Kota
Off Jalan Genting Klang
Phone : 41420113
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2013 03:53 PM | Show all posts
akeyron posted on 30-9-2013 03:22 PM
klau nk ketuk body kedai kt bwh ni ke bro?

bengkel ni takde ketuk body bro..

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 04:54 PM | Show all posts
zulka posted on 30-9-2013 03:53 PM
bengkel ni takde ketuk body bro..

laa ye ke...hang tau kedai ketuk yg murah area kl?
2-3 kedai aku pergi diorg nk cat skali. aku nak ketuk saja. bajet belum ada nk cat

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2013 05:04 PM | Show all posts
akeyron posted on 30-9-2013 04:54 PM
laa ye ke...hang tau kedai ketuk yg murah area kl?
2-3 kedai aku pergi diorg nk cat skali. aku n ...

biasanya kedai cat/ketuk tak amik upah ketuk sahaja...
depa quote price ketuk & cat...
btw...jiran aku ada kedai cat kete....tapi  tak pernah tanya kedai dia kat mana...
nti aku tanya dia...
ko nak ketuk apa? teruk sgt ke?DIY takleh ke?
dulu masa pakai kete wira, kete aku kena sondol dgn moto...
aku buka ketuk sndiri je...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2013 09:01 PM | Show all posts
elleaffa posted on 30-9-2013 02:49 PM
psss, kalau kat bangi???
ada tak workshop yang best....
dahlah knowledge pasal keta nih tahap tadi ...

Cuba try Suid Auto,

ada kawan2 saya duk bangi mmg diorang hantar ke workshop ni tapi saya tak pernah pergi sbb saya tak duduk bangi, dekat petronas bandar baru bangi seksyen 7.

Cuba lah recon, hantar repair benda kecik2, testing water
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 08:04 AM | Show all posts
batu_bergolek posted on 1-10-2013 09:01 PM
Cuba try Suid Auto,

ada kawan2 saya duk bangi mmg diorang hantar ke workshop ni tapi saya tak p ...

OK, tq... Tapi dah dah terpergi ke workshop lain ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 08:18 AM | Show all posts
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke bersebelahan dengan seksyen 7). Ada sesiapa tahu kedai Cibiuk (Makanan Indonesia), haaa kat area2 situ. Semalam nya charge

1) Perodua Engine Oil SW10-30 Daihatsu Mineral RM 58
2) Oil Filter RM 18
3) Petronas ATF Auto Transmission Oil RM 70
4) Spark Plug SKR-11 RM 35

Pastu upah 40, semuanya RM 220 (diskaun sehengget). Tujuan disenaraikan harga2 ni adalah utk korang bandingkan harganya, samada murah atau mahal. I g sini sebab ni kedai Melayu, support sket ah. Lgpun, pomen cam best, beriya2 terangkan kat i yang dangkal pasal kereta ni. Nak top up air bateri pun tak tau takat mana. Muahahaha.

Owner memang sempoi. Yang best, dia akan quote harga sebelum tukar apa2, kalau kita under bajet, dia akan suggest alternatif, maksudnya bukan beli brg yg bukan original, dia akan suh tukar yang penting2 dulu, atau bagi advise utk elak problem jadi makin besau. Satu lagi, walau I dtg nak tukar minyak je, dia akan check semuanya. Baru tau lower arm tayor depan dah mcm x best. Kalau kita nak tukar, dia tukarkan, kalau tak, dia tak paksa pun. ^_^

Ni alamat penuhnya,
AMT MultiTech
No 12-A-G, Jalan Putra 3, Putra Kajang,
43000 Kajang, Selangor.
2.978613,101.773737 (ni godek2 kat maps google)
http://amtmultitech.blogspot.com/

Last edited by elleaffa on 2-10-2013 08:20 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2013 08:45 AM | Show all posts
elleaffa posted on 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke be ...

harga berpatutan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 03:23 PM | Show all posts
zulka posted on 30-9-2013 05:04 PM
biasanya kedai cat/ketuk tak amik upah ketuk sahaja...
depa quote price ketuk & cat...
btw...jir ...

tkda teruk sgt.. kemek dkt fender. kalau tgk mcm boleh buat sendiri je. tp aku tk confident. takut jdk lg teruk .

kedai jiran ko tu area mana?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2013 04:47 PM | Show all posts
akeyron posted on 4-10-2013 03:23 PM
tkda teruk sgt.. kemek dkt fender. kalau tgk mcm boleh buat sendiri je. tp aku tk confident. takut ...

jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 05:09 PM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk

bang tlg ketuk pintu blakang gen2 aku...skali cat skali..rege kawan2 200 dah le..ok x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2013 12:14 AM | Show all posts
Sagoo posted on 4-10-2013 05:09 PM
bang tlg ketuk pintu blakang gen2 aku...skali cat skali..rege kawan2 200 dah le..ok x?

perkhidmatan utk mengecat belom aderla bro...
ketukpun tengok gak kalau teruk sgt antor kedai je....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk

Fuh! Jauh tu.. aku duk tgh2 kl. Rumah bro kt mana yek?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 03:36 PM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 04:47 PM
jauh bro..kat Bukit Beruntung...Rawang..
ko duk mana? dtg umah akula, aku tolong ketuk


Bro Zulka,

Area mana tu kedai jiran ko tu ???

Jenjarum ?,
BB9 ?,
Seroja ?,
lain2 ?.  

Ada senang nnti, boleh la pergi survey.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
akeyron posted on 6-10-2013 10:11 PM
Fuh! Jauh tu.. aku duk tgh2 kl. Rumah bro kt mana yek?

Mane bro zulka ni?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2013 08:30 AM | Show all posts
akeyron posted on 9-10-2013 07:38 PM
URL=http://s705.photobucket.com/user/akeyron/media/kemek02_zps9851a26d.jpg.html][/URL]

alamak....tak keluar gambarla bro..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061350s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list