Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
167971
View
249
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 7-3-2017 10:38 AM | Show all posts
Edited by myakayina at 7-3-2017 10:40 AM
zulka replied at 7-3-2017 09:30 AM
sy bajet dlm 300 ke 400 la...
apa2pun survey dulu 2,3 kedai sebelum buat

mya udah survey abam @zulka ..mya buat kat kedai yg murah sikit..kos dlm rm350..kedai lain2 mya tanya semua nak rm400 keatas..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 08:50 AM | Show all posts
myakayina replied at 7-3-2017 10:38 AM
mya udah survey abam @zulka ..mya buat kat kedai yg murah sikit..kos dlm rm350..kedai lain2 mya ta ...

ok la tu harga berpatutan... lain kali contact la sy, lagi murah...sekotak rokok aceh je..

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 09:40 AM | Show all posts
zulka replied at 8-3-2017 08:50 AM
ok la tu harga berpatutan... lain kali contact la sy, lagi murah...sekotak rokok aceh je..

murah tu area mana? mya klu area selangor/KL tu ok lagi tapi jgn ler jauh2 sangat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:43 PM | Show all posts
myakayina replied at 8-3-2017 09:40 AM
murah tu area mana? mya klu area selangor/KL tu ok lagi tapi jgn ler jauh2 sangat..

err...maksudnye sy tolong betulkan sndiri ler.. hehe
tapi takpela 350 tu pun kira murah ler tu, kalau sy buat kang kena antar cat juga..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 04:43 PM | Show all posts
zulka replied at 8-3-2017 12:43 PM
err...maksudnye sy tolong betulkan sndiri ler..  hehe
tapi takpela 350 tu pun kira m ...

u mekanik ke? psg bumper depan ..sekali cat rm350..maybe kena hantar polish sikit sbb hood depan kat hujung tu ada calar dgn kat lampu depan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2017 08:43 AM | Show all posts
myakayina replied at 8-3-2017 04:43 PM
u mekanik ke? psg bumper depan ..sekali cat rm350..maybe kena hantar polish sikit sbb hood depan k ...

ok dah harga tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 09:13 AM | Show all posts

cat kena top up plk lagi rm20..dari rm150 jadi rm170.. kena cabut ada satu benda kat bumper depan tu utk colour code..mekanik tu dah ambik sbb tak nak nti kaler tak sama..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 09:14 AM | Show all posts
myakayina replied at 9-3-2017 09:13 AM
cat kena top up plk lagi rm20..dari rm150 jadi rm170.. kena cabut ada satu benda kat bumper depan  ...

aik..boleh pula tambah2 lagi....
lepasni kalau dia suruh topup lg ckp ngan dia sy dah takde duit, aritu awak bagi harga 350 je
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:24 AM | Show all posts
rakan saya telah bina satu website tentang car accessory dan car workshop kalau mahu cari good workshop dan detaling boleh try laman web ini
https://www.carkaki.my/
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 01:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:52 AM | Show all posts
kalo nak check timing belt sahaja kena caj gak ker???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2017 08:59 AM | Show all posts
palmolive replied at 2-5-2017 11:52 AM
kalo nak check timing belt sahaja kena caj gak ker???

biasanya tak...tapi taktaula kalau bengkel tu jenis tamak
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 10:46 AM | Show all posts
zulka replied at 3-5-2017 08:59 AM
biasanya tak...tapi taktaula kalau bengkel tu jenis tamak

pasal nak bukak cover timing belt tu kan renyah sikit...hehehe

tanya dulu ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2017 04:53 PM | Show all posts
palmolive replied at 3-5-2017 10:46 AM
pasal nak bukak cover timing belt tu kan renyah sikit...hehehe

tanya dulu ni...

kalau tak penah buka memang susah sket......bawa je pi bengkel selalunya FOC je with advice
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 05:17 PM | Show all posts
zulka replied at 3-5-2017 04:53 PM
kalau tak penah buka memang susah sket......bawa je pi bengkel selalunya FOC je with advice

dah 3 kali bukak...kot bengkel malas jek nak bukak
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:48 AM | Show all posts
salam bro zulka..
tahu tak mane2 specialist suzuki swift area lembah klang ye?
kete banyak problem dah ni..nak cite cni pjg lebar pulak kikiki..
kalau bro tahu, boleh share ye..tq in advance..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 04:17 PM | Show all posts
mnajmiem84 replied at 22-7-2017 09:48 AM
salam bro zulka..
tahu tak mane2 specialist suzuki swift area lembah klang ye?
kete banyak problem ...

boleh try kat sini juga tuan...kalau dia tak dpt solve problem pun, sekurang kuranya dpt advice dari pomen ni...








tokeh : Ah leong
nama workshop : Powerspeed
lokasi : Danau Kota Setapak
tel no : 019 213 5222

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 10:47 AM | Show all posts
Salam bro zulka & forumers
Keta sy saga fl tahun 2011. Bila brek ada bunyi kukk kat blkg. Absorber ke? Sebab belum pernah ganti absorber sejak beli.  Btw ada rekomen bengkel bagus kat area subang airport tak? tenkiuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 05:24 PM | Show all posts
hatikudus replied at 7-9-2017 10:47 AM
Salam bro zulka & forumers
Keta sy saga fl tahun 2011. Bila brek ada bunyi kukk kat blkg. Absorber  ...

wsalam bro, nk kena chek betul2 apa masalahnya...absober belakang kong bukan mcm tu...kecuali absober depan..cuba parking kete tmpt rata, lepaskan handbrek free kan gear, pastu tekan2 kat bonet belakang....kalau absober dah kong akan terasa lembut semacam...bandingkan dgn sebelah kanan/kiri...... kalau ada bunyi kukkk kukkk masa tekan tu, memang betul absober dah nk kena tukar



Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 01:21 PM | Show all posts
zulka replied at 7-9-2017 05:24 PM
wsalam bro, nk kena chek betul2 apa masalahnya...absober belakang kong bukan mcm tu...kecuali abso ...

Thanks bro zulka. Balik nanti nak try buat. So klu bunyi kukk bila brek tu absober depan la ye...ok2 tqvm. Kena bwk pegi workshop nampaknya cik gayah sy ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:19 PM | Show all posts
Assalamualaikum, Bro Zulka, nak tanya.

Kat mana ye saya boleh dapatkan service berpatutan di area Gombak/Batu Caves untuk:

1) Pasang Klip Bumper dan kos pemasangan (Saya dah beli dah, nak upah pasang je)
2) Skru pintu penumpang saya hilang satu, kat mana saya nak hantar baiki dan berapa agaknya anggaran kosnya?

BTW, kereta saya Myvi.
Thanks...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 09:16 AM | Show all posts
azi1010 replied at 14-9-2017 04:19 PM
Assalamualaikum, Bro Zulka, nak tanya.

Kat mana ye saya boleh dapatkan service berpatutan di area ...

W'salam...
tmn bolton tau?
pegi cari bengkel ni..
No.6, Jalan TIB 1/17, Taman INdustri Bolton, Bt. Caves
jumpa en jaafar ...[url=]+60 12-310 2595[/url]

ckp kat dia kawan polis dari rawang rekmen...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 04:46 PM | Show all posts
This thread still can be used even tho in 2013? Because I searching for any bengkel to change my car sport rim in kv area. I hope all the list bengkel still operation.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2017 08:41 AM | Show all posts
adeebah replied at 20-9-2017 04:46 PM
This thread still can be used even tho in 2013? Because I searching for any bengkel to change my car ...

masih lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053643s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list