Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
281083
View
326
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-3-2016 09:18 AM | Show all posts
palmolive replied at 21-3-2016 06:55 PM
Kt selayang baru....

Btw, wah seng auto tu ok ker servis dia?

setakat ni aku puas hati la, belum pernah lagi ada masalah, finishing pun cantik, kalau nk skim tu memang cantik...rata je,
pernah buat skim rim kt 1 tmpt area kepong...hampeh, berombak ombak...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 22-3-2016 09:18 AM
setakat ni aku puas hati la, belum pernah lagi ada masalah, finishing pun cantik, kalau nk skim tu ...

Dia ada buat ker tukar getah driveshaft tu???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2016 03:33 PM | Show all posts
palmolive replied at 22-3-2016 09:23 PM
Dia ada buat ker tukar getah driveshaft tu???

tukar getah tak sure pula, dia byk buat kerja machinery je, kalau nk suruh recondition driveshaft tu boleh, tapi getah tak kot...

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2016 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 23-3-2016 03:33 PM
tukar getah tak sure pula, dia byk buat kerja machinery je, kalau nk suruh recondition driveshaft  ...

Tadi gi buat dekat kedai tayar area sri gombak...
Sebelah dia caj upah rm35..2 belah jadi rm70..alignment rm30 belakang depan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2016 02:49 PM | Show all posts
salam king semua..minta suggestion bengkel mane yang ok nk mnta tlg tukar lower arm.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2016 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mintak suggesstion bengkel kereta servis air cond.. berpuaka bawal kereta time panas ni.. meruap sampai berpeluh dah ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2016 09:06 AM | Show all posts
fazamania replied at 29-4-2016 11:28 AM
Mintak suggesstion bengkel kereta servis air cond.. berpuaka bawal kereta time panas ni.. meruap sam ...

Aircond Service:
Workshop: Ming Wah Car Cooler (Air-Conditioner)
Address: 47, Jln Dewan Sultan Sulaiman Satu, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, KL
Phone: 03-26918332, 019-3133000
Contact Person: Ah Meng


kan aku dah letak kat page depan tu..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2016 09:07 AM | Show all posts
amatalias replied at 21-4-2016 02:49 PM
salam king semua..minta suggestion bengkel mane yang ok nk mnta tlg tukar lower arm.

setakat tukar lower arm je mana2 bengkelpun boleh

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2016 09:07 AM | Show all posts
palmolive replied at 26-3-2016 06:54 PM
Tadi gi buat dekat kedai tayar area sri gombak...
Sebelah dia caj upah rm35..2 belah jadi rm70..a ...

ok la tu...memang stended harga

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 09:34 AM | Show all posts
nak tanya boleh ke nak letakkan side moulding kat innova e type ... sbb innova e type mmg tak der bender ni ... ada sticker jerr ... dah tanya toyota serv ctre ... drg ckp tak boleh .. nnti tertanggal balik .. sy mcm tak caya jerr ...

klu boleh ... agak2 lps ditarik sticker tu akan tinggalkan bekas yg teruk tak kat body ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2016 01:51 PM | Show all posts
sofi_sofia replied at 14-6-2016 09:34 AM
nak tanya boleh ke nak letakkan side moulding kat innova e type ... sbb innova e type mmg tak der be ...

kalau tanya kat SC memang dorang kata takde, sebab dorang takde benda tu....
boleh je nk pasang, pegi je kedai aksesori sure ader.
stiker tu cabut je, takkan ader kesanla...

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 03:20 PM | Show all posts
zulka replied at 14-6-2016 01:51 PM
kalau tanya kat SC memang dorang kata takde, sebab dorang takde benda tu....
boleh je nk pasang,  ...

tulah sy pun pk mcm tak logik jer boleh tercabut balik kan ... tq bro zulka ...

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 10:11 AM | Show all posts
Salam...
Saya ni tengah dalam proses nak refurbish keta wira saya...
Mana2 problem saya nak bikin.. mostly body parts dengan interior contohnye:

1) Bonet depan mcm dah peroi + ade jerawat2..
2) Pintu passenger depan dah dekat setahun takleh bukak..
3) Tingkap passenger belakang pakai manual winder.. cable dah putus.. so kena selak pakai doorstopper,
4) Bila lepas ujan dlm keta ade bau lembab.. tapi tak tau kat mana pulak bocor.. so mungkin getah2 nak kena ganti sebab keta pun dah dekat 17 tahun.
5) Absorber dengan spring mungkin nak kena tukar sebab bila bawak tu mcm berbuai..
6) brake nak kena servis sebab kenkadang berbunyi bersiul...
7) air cond vent sume dah pecah.. dekat driver je yang ok...
8) nak kena cat balik...

So... aku duduk dekat2 shah alam/ sungai buloh/ Kg Melayu subang..
Ade tak workshop2 area2 ni yang reliable, boleh pakai, boleh percaya yang boleh tolong aku buat benda2 kat atas tu.. Duit aku tak kisah.. janji servis ok, tak tipu aku.

Kalau tak dekat sangat pun takpe.. cume jangan sampai aku nak kena travel lebigh 40-45 minit... penat pulak aku nak pegi tengok..

Mungkin list kat atas tu tak boleh buat kat satu kedai.. tapi kalau ade kedai yang boleh tolong carikan geng2 dia buat / i.e. subcon lagi cantik..
Lagipun list2 wshop kat sini banyak yang kat KL aje.

Aku budget nak buat dalam ujung bulan depan..
Mintak tolong..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2016 11:05 AM | Show all posts
tompie replied at 21-7-2016 10:11 AM
Salam...
Saya ni tengah dalam proses nak refurbish keta wira saya...
Mana2 problem saya nak bikin. ...

W'salam....
kalau area sg buloh takde la bro, tapi kalau kat rawang ni ada...insyaallah dia boleh re-work semua benda2 tu, walaupun member aku ni cina, tapi aku memang rekomen, sebab hasil kerja dia sgt memuaskan hati...

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 11:47 AM | Show all posts
zulka replied at 21-7-2016 11:05 AM
W'salam....
kalau area sg buloh takde la bro, tapi kalau kat rawang ni ada...insyaallah dia boleh ...

Boleh share lah bro Zulka...
dari rumah aku nak ke rawang pun takde ahh jauh sangat..
lalu Guthrie setengah jam je kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2016 11:51 AM | Show all posts
tompie replied at 21-7-2016 11:47 AM
Boleh share lah bro Zulka...
dari rumah aku nak ke rawang pun takde ahh jauh sangat..
lalu Guth ...

ok nti aku pm no hp aku, nti senang2, ko bawa kete, kita gi jumpa dia..
dia ni jiran aku, sebelah rumah je...  

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:33 PM | Show all posts
oooo.. okok...

Thanks bro Zulka
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:57 PM | Show all posts
zulka replied at 21-7-2016 11:51 AM
ok nti aku pm no hp aku, nti senang2, ko bawa kete, kita gi jumpa dia..
dia ni jiran aku, sebelah ...

assalamua'laikum... sori tumpang mencelah sikit... bro zulka, ada suggestion tak pasal bengkel yg boleh dipercayai di perak??
tq...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2016 04:52 PM | Show all posts
DOUBLE7 replied at 21-7-2016 02:57 PM
assalamua'laikum... sori tumpang mencelah sikit... bro zulka, ada suggestion tak pasal bengke ...

w'kumsalam...
sory tuan takde..

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 02:05 PM | Show all posts
Salam ,

Bang zulka , nak tanya , tukar lower arm kancil  sebatang berapa biasanya? Haritu gi bengkel , apek tu cakap 185 sebatang . betul ka???  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086240s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list