Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
171797
View
250
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2013 10:42 AM | Show all posts
zulka posted on 10-10-2013 08:30 AM
alamak....tak keluar gambarla bro..

aku rasa forum cari ni ada prob nk view photo kot..
tkpa nnti aku email kat ko..

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 09:14 PM | Show all posts
zulka posted on 19-9-2013 08:36 AM
tengok bengkel atas sekali (Powerspeed) kat Danau Kota tu...
sebelah bengkel tu ada kedai tayar,  ...

rasanya saya tau kedai ni, penah antar keta situ buat alignment. dia buat secara manual tak guna komputer. dia akan test kereta sampai 3-4 kali sampai dia puas hati yg alignment sudah ok. tapi waktu menunggu mmg lama hihihi...tp puas hati.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2013 08:33 AM | Show all posts
payne posted on 10-10-2013 09:14 PM
rasanya saya tau kedai ni, penah antar keta situ buat alignment. dia buat secara manual tak guna k ...

ya betul bro...memang tunggu lama sebab selagi dia tak puas hati selagi tu dia buat

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2013 07:52 AM | Show all posts
bang zulka.. kalau nak seris w123.. ada bengkel yg direkemen tak?...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 12:56 PM | Show all posts
area seri kembangan ada suggestion x...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pernah 2 kali hantar kete kt speedy workshop selayang...rasa cm mahal pulak....tp keje dorg teliti....cuma kalo pakai brg kedai dorg (dorg order luar gk sbnrnya) ntah apa2 jenama jek..:cm ari tu tukar minyak gear, dorg pakai castrol banding minyak kia....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2013 08:19 PM | Show all posts
Interior refurbish services seat,dashboard,steering,door panel,roof panel,mat carpet etc    -   
PRINZ AUTO SERVICES
No.11,Jalan PS 9/2, Prima Selayang
68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Phone No:                        012-3445003



yg ni aku penah buat utk Toyota unser rm1300 ,,,ok lah,,,buatannya cantik dan kemas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 11:28 AM | Show all posts
ade yg tanye w/shop kt bangi..
ni no phone kawan aku, die w/shop kt rumah je
boleh try, advise ok, beli barang kt kedai spare part dia ambil upah je
hanif : 019 697 0187

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 02:28 PM | Show all posts
best2, info yg best..

bang bang bang, klu kedai accessories yg murah2 sket, aku nk cari kt mane? tolong~
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 11:32 AM | Show all posts
ceper posted on 29-10-2013 12:56 PM
area seri kembangan ada suggestion x...

ni utk area seri kembangan
Legasi Garage
Address:
J-G-06,
JALAN PP43, TAMAN PINGGIRAN PUTRA, SERI KEMBANGAN, SELANGOR
Phone No:
017-6187709
Mobile No:
017-6187709

owner org melayu..repair enjin,air cond dan sume berkaitan dgn kete.....
harga pun memuaskan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 09:13 PM | Show all posts
ridd posted on 8-1-2014 11:28 AM
ade yg tanye w/shop kt bangi..
ni no phone kawan aku, die w/shop kt rumah je
boleh try, advise ok, ...

kawan tu boleh repair keta savvy x?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2014 03:55 PM | Show all posts
update...
Bengkel Melayu
Servis, Repair, Servis Aircond
0192259250... En. Aziz
bengkel dia kat belakang Balai Polis Gombak.
bengkel tu ada Signboard "PISTON"
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 11:46 AM | Show all posts
kedai tinted kereta kt mana yg boleh dipercayai..?
nk tinted 1 kereta..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 04:48 PM | Show all posts
cantik arr..kalo sempat esok wa nak gi bengkel danau kota tu...aircond wa kipas tak jalan...tak tau la brapa kos kena...kalo jem angin panas je keluar...kalo kereta berjalan ok...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2014 04:44 PM | Show all posts
salam bro2 skalian, tumpang tanya, sy duk area keramat, boleh bagitahu tak kat mana nak service adjustable kalau belah ampang? tak pn yang berhampiran selain kepong..tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2014 08:10 AM | Show all posts
metalique posted on 13-10-2013 07:52 AM
bang zulka.. kalau nak seris w123.. ada bengkel yg direkemen tak?...

Boleh cuba:

Merc Energy Auto Garage
57 Jalan Nilam 1/2
Subang Square Industrial Park
40400 Shah Alam
tel: 03-56374844

Contact: Asmaddi Jantan (Adi)


Besout Auto Workshop
9 Bengkel MPS Batu 17
48000 Rawang

Contact: Faizal Ishak 013-3636167


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2014 11:40 PM | Show all posts
ketaku baru kena sondol, kemek skit bumper belakang.. rasa nk ketuk, tp x reti nak carik kedai, takut nnti kena ketuk balik..

ada bengkel ketuk mengetuk yg boleh dipercayai sekitar ampang/ keramat x? takut kena tipu kena bayar mahal2.. keta baru 6 bulan pakai lak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 10:48 AM | Show all posts
boleh tak suggest kedai untuk polish kerete area bangi / seri kembangan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 09:11 PM | Show all posts
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2014 03:05 PM | Show all posts
ShaStreet posted on 23-7-2014 09:11 PM
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?

sekitar 1800, gbok recond

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 09:33 AM | Show all posts
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?

Saya baru alami kes kereta Honda jerking, so bawa ke Honda Service Centre
Lepas satu, satu barang mereka nak tukar, tapi jerking tak settle.
Last sekali mereka cakap electronic control part rosak.
Saya bawa kereta keluar dari sana sebab tak yakin dan part tu mahal sungguh.
Bila saya cakap nak double check di luar, mekanik bersuara macam tak senang,
tak percaya ke dia. Kata mekanik, ada juga kereta lain part yg sama juga rosak dlm masa sama.

Bila di bengkel luar, mekanik tukar spark plug saja.
Ni ikhtibar untuk saya dan habis warranty je memang patut terminate service centre ni.
mekanik kata je dapat anugerah cemerlang terbaik ke apa tapi entah apa-apa.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 12:07 PM | Show all posts
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Citroen

Sebuah workshop telah dibuka seperti alamat di bawah di Sg.Buloh Selangor

TORQ MAGNETOAUTO
Lot 3064 B2/G, Jalan Hj Baie
Paya Jaras Hulu
47000 Sg Buloh , Selangor
GPS (latt: 3.19985 long: 101.55338)

Tel : 03-61437705
Hp : 011-39380608 (Awie)
Dilengakapi dengan bilik menunggu untuk pelanggan dan "FREE WiFi"

Dengan servis yang boleh di percayai dan harga yang berpatutan

Sekian terima kasih

https://www.facebook.com/pages/TORQ-Magneto-AUTO/720192411405157


Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 12:13 PM | Show all posts
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

di sini juga ade kedai ketuk dan cat body dengan harga berpatutan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2014 04:07 PM | Show all posts
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

Harapan sy semoga bengkel ini betul2 boleh dipercayai dan memuaskan pelanggan.
kalau ada siapa2 forumer yg pernah hantar kete kat bengkel ni sila komen...
kalau ada apa2 komplen yg kurang senang, posting ini terpaksa di delete,
bukan apa, hanya bengkel yg betul2 boleh dipercayai yg layak berada disini...
sekian terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro zulka any idea?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052674s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list