JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
231359
View
313
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 4-6-2014 08:10 AM | Show all posts
metalique posted on 13-10-2013 07:52 AM
bang zulka.. kalau nak seris w123.. ada bengkel yg direkemen tak?...

Boleh cuba:

Merc Energy Auto Garage
57 Jalan Nilam 1/2
Subang Square Industrial Park
40400 Shah Alam
tel: 03-56374844

Contact: Asmaddi Jantan (Adi)


Besout Auto Workshop
9 Bengkel MPS Batu 17
48000 Rawang

Contact: Faizal Ishak 013-3636167


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2014 11:40 PM | Show all posts
ketaku baru kena sondol, kemek skit bumper belakang.. rasa nk ketuk, tp x reti nak carik kedai, takut nnti kena ketuk balik..

ada bengkel ketuk mengetuk yg boleh dipercayai sekitar ampang/ keramat x? takut kena tipu kena bayar mahal2.. keta baru 6 bulan pakai lak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2014 10:48 AM | Show all posts
boleh tak suggest kedai untuk polish kerete area bangi / seri kembangan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2014 09:11 PM | Show all posts
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2014 03:05 PM | Show all posts
ShaStreet posted on 23-7-2014 09:11 PM
brape kos tuka gerbox auto kembara 1.5 erk?

sekitar 1800, gbok recond

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 09:33 AM | Show all posts
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?

Saya baru alami kes kereta Honda jerking, so bawa ke Honda Service Centre
Lepas satu, satu barang mereka nak tukar, tapi jerking tak settle.
Last sekali mereka cakap electronic control part rosak.
Saya bawa kereta keluar dari sana sebab tak yakin dan part tu mahal sungguh.
Bila saya cakap nak double check di luar, mekanik bersuara macam tak senang,
tak percaya ke dia. Kata mekanik, ada juga kereta lain part yg sama juga rosak dlm masa sama.

Bila di bengkel luar, mekanik tukar spark plug saja.
Ni ikhtibar untuk saya dan habis warranty je memang patut terminate service centre ni.
mekanik kata je dapat anugerah cemerlang terbaik ke apa tapi entah apa-apa.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 12:07 PM | Show all posts
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Citroen

Sebuah workshop telah dibuka seperti alamat di bawah di Sg.Buloh Selangor

TORQ MAGNETOAUTO
Lot 3064 B2/G, Jalan Hj Baie
Paya Jaras Hulu
47000 Sg Buloh , Selangor
GPS (latt: 3.19985 long: 101.55338)

Tel : 03-61437705
Hp : 011-39380608 (Awie)
Dilengakapi dengan bilik menunggu untuk pelanggan dan "FREE WiFi"

Dengan servis yang boleh di percayai dan harga yang berpatutan

Sekian terima kasih

https://www.facebook.com/pages/TORQ-Magneto-AUTO/720192411405157


Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 12:13 PM | Show all posts
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

di sini juga ade kedai ketuk dan cat body dengan harga berpatutan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2014 04:07 PM | Show all posts
TheOne75 posted on 13-10-2014 12:07 PM
As Salam semua

Berita baik utk para-para owner dan pencinta kereta2 french i.e Peugeot dan Cit ...

Harapan sy semoga bengkel ini betul2 boleh dipercayai dan memuaskan pelanggan.
kalau ada siapa2 forumer yg pernah hantar kete kat bengkel ni sila komen...
kalau ada apa2 komplen yg kurang senang, posting ini terpaksa di delete,
bukan apa, hanya bengkel yg betul2 boleh dipercayai yg layak berada disini...
sekian terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro zulka any idea?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
rainini posted on 20-8-2014 09:33 AM
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?:lovelin ...

Sama la problem kita ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2014 04:09 PM | Show all posts
oyang posted on 12-11-2014 03:13 PM
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro z ...

sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer lain bagi cadangan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka posted on 12-11-2014 04:09 PM
sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer ...

Oraittt thanks bro.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2014 11:29 AM | Show all posts
supermariojj posted on 4-12-2014 11:17 AM
sekadar berkongsi.

tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak baru...
tak baik untuk kesihatan enjin long term....sure pomen dia buat kerja tergesa gesa sebab nak bykkan sale....
org yg jenis tak sayang kereta, yg banyak duit boleh la pegi tempat mcmni....
aku tak rekmen rakan2 forumer pegi bengkel macamni....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 04:07 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 11:29 AM
tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak  ...

kt ner tukar mnyk itam 10 minit ni bos? boleh try usha cane dia buat.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2014 11:59 AM | Show all posts
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and tak caj melampau tu. still ada lagi ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 04:29 PM | Show all posts
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...

tak surela bro ada lagi ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 05:32 PM | Show all posts
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2015 09:16 PM | Show all posts
watie_na replied at 8-1-2015 05:32 PM
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangk ...

kalau area rawang adalah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 09:36 AM | Show all posts
zulka replied at 8-1-2015 09:16 PM
kalau area rawang adalah...

mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052928s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list