Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
167972
View
249
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 12-11-2014 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
rainini posted on 20-8-2014 09:33 AM
Tajuk bengkel yang boleh dipercayai.

Nak share bengkel yang tak boleh dipercayai, ok kan?:lovelin ...

Sama la problem kita ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2014 04:09 PM | Show all posts
oyang posted on 12-11-2014 03:13 PM
Salam...

Ada sapa2 tau tak bengkel yang boleh dipercayai untuk 4x4 nissan navara area kl ni.bro z ...

sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer lain bagi cadangan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka posted on 12-11-2014 04:09 PM
sory bro, area kl ni sy tak kenal mana2 pomen yg pakar pasal 4x4...
kita tunggu forumer ...

Oraittt thanks bro.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2014 11:29 AM | Show all posts
supermariojj posted on 4-12-2014 11:17 AM
sekadar berkongsi.

tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak baru...
tak baik untuk kesihatan enjin long term....sure pomen dia buat kerja tergesa gesa sebab nak bykkan sale....
org yg jenis tak sayang kereta, yg banyak duit boleh la pegi tempat mcmni....
aku tak rekmen rakan2 forumer pegi bengkel macamni....
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 04:07 PM | Show all posts
zulka posted on 4-12-2014 11:29 AM
tukar minyak enjin 10 minit? huhhh..belum sempat minyak lama tu keluar habis dia dah masuk minyak  ...

kt ner tukar mnyk itam 10 minit ni bos? boleh try usha cane dia buat.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2014 11:59 AM | Show all posts
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and tak caj melampau tu. still ada lagi ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 04:29 PM | Show all posts
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...

tak surela bro ada lagi ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 05:32 PM | Show all posts
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2015 09:16 PM | Show all posts
watie_na replied at 8-1-2015 05:32 PM
nak cat kereta, iswara, putih. nak cari bengkel cat yg murah. yg ada charge sampai 1.2K. blh cadangk ...

kalau area rawang adalah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 09:36 AM | Show all posts
zulka replied at 8-1-2015 09:16 PM
kalau area rawang adalah...

mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2015 10:57 AM | Show all posts
watie_na replied at 9-1-2015 09:36 AM
mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.

reasonable price dengan kualiti yg bagus...

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 03:42 PM | Show all posts
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil filter dan saprk plug klu dah 3x service
pastu bawak pegi bengkel dorang cuma charge labour cost je
ada setengah kedai charge rm10 - rm15

lain2 service pn aku buat bnda yg sama
prefer cr sendiri

nk cadang bengkel, aku ada abang2 yg ada workshop sendiri
so klu pomen lain nk kencing mmg x boley la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2015 04:30 PM | Show all posts
Denco replied at 29-1-2015 03:42 PM
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil fil ...

lagi cantik kalau ko DIY je bro, benda2 tu simple je...bleh buat sndiri...
kalau dh pandai mesti ko seronok buat sndiri...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 11:22 AM | Show all posts
Edited by Asthrophils at 6-2-2015 11:29 AM
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...


Ini kedai yg jadi viral kat facebook tak lama dulu, tak pernah pergi, just share dgn korang,mohon bagi review kat sini kalau ada sesiapa yg dah pergi ye


Alamat: JALAN PERSIARAN MEWAH, SUBANG MEWAH USJ 1, 47610 SUBANG JAYA, SELANGOR
Berhadapan dengan Masjid al-Irsyad di USJ 1, Selangor







Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 11:42 AM | Show all posts
kalau bab-bab air-cond pulak, baru-baru ni yg ni jadi viral di facebook, harap pada yg dah pergi boleh citer sikit kat sini share dgn kitorang







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2015 09:55 AM | Show all posts
Nampak menarik ceritanya. Kalau ada yg dah cuba leong ni bolehlah bagi review kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 01:20 PM | Show all posts
http://www.mybenz.org/zoopp/html ... d=1921&forum=27

Eddy Chong
Prestige Cool Sdn. Bhd.
No.18, Jalan Segambut Utara,
Segambut Industrial Estate, 51200 Kuala Lumpur
h/p : 012-3968033
phone: 03-62577951
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Caves, Selangor.
Contact: 0193251873
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2015 08:19 AM | Show all posts
aprilfairy replied at 17-4-2015 03:28 PM
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Cave ...

boleh percayake?..

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 12:51 PM | Show all posts

macam promo kedai sendiri jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kurga replied at 23-4-2015 12:51 PM
macam promo kedai sendiri jer...

Hihi. Bengkel family saya. Boleh try Lori okay jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2015 08:19 PM | Show all posts
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:

RH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
LH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
FR - RM45.00 + GST 6% = RM47.70
RR - RM100.00 + GST 6% = RM106.00

+ Upah Pasang

RM80.00 + GST 6% = RM84.80

Total = RM408.10

murah dah kot...tp sebab GST barang mahal sikit la..beza RM23.10 jugak la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2015 08:47 AM | Show all posts
palmolive replied at 23-5-2015 08:19 PM
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:
...

good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2015 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 25-5-2015 08:47 AM
good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?

tuan,

kia spectra

next project, nak tukar disc brake @ rotor & absorber set...harga nanti sy updatekan...

oh ya, bengkel tempat tukar enjin mounting...SPEEDY WORKSHOP selayang...area selayang baru

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 10:34 PM | Show all posts
salam. Ramadhan Kareem.. tumpang tanya tuan2, saya ada tengok kereta secondhand area kl di mudah.my.brcadang nak g survey. cuma yang menjadi masalah saya takde kenal mana2 pomen di area sane.boleh tuan2 suggestkan pomen yang boleh diupah untuk cek kereta secondhand yang ingin dibeli.
terima kasih..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050879s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list