Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
168002
View
249
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 26-7-2015 02:03 PM | Show all posts
elleaffa replied at 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke be ...

Recommended untuk Bangians..puas hati dengan workmanship!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 02:57 PM | Show all posts
tumpang tanya sape penah tukar drive shaft kete??kedai mana yg elok?? bole suggest tak area gombak/kl....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2015 09:56 AM | Show all posts
thanks for share.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 02:25 PM | Show all posts

slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 17-8-2015 02:25 PM
slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?

Wslm...spectra ni mcm kete lain gak...jaga maintainance dia ok la...smpai masa tukar barang yg dh wear n tear...

Kalo jalan jauh jimat gak la minyak dia...

Spectra jenis apa tu camner?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 04:12 PM | Show all posts
palmolive replied at 18-8-2015 04:09 PM
Wslm...spectra ni mcm kete lain gak...jaga maintainance dia ok la...smpai masa tukar barang yg dh  ...

itu la..ingat nak crik 2nd hand keta spectra ni..
sbb tgk mcm murah gile jer..
sbb ape murah eh?
tgk kt carlist..spectra novus ngn spectra ls..
ape beza eh tu?mana lagi ok?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 10:31 PM | Show all posts
Edited by palmolive at 18-8-2015 10:36 PM
missyqaldina replied at 18-8-2015 04:12 PM
itu la..ingat nak crik 2nd hand keta spectra ni..
sbb tgk mcm murah gile jer..
sbb ape murah eh? ...

memang la murah giler pasal kete takder market re-sale value..hehehe
kalo time rosak rasa nyesal giler amik kete nie...nak tak nak terpksa la pakai sampai mati...

tak nyesal ker pakai nanti..naper tak amik vios jek...

spectra ni kalo rajin carik spare part dpt la murah sikit...

novus tu versi full spec..ls tu basic, takder side skirt, bumper depan belakang biasa jek, rim besi...handle door bukan chrome..

enjin sama jek..1.6cc

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 09:40 AM | Show all posts
palmolive replied at 18-8-2015 10:31 PM
memang la murah giler pasal kete takder market re-sale value..hehehe
kalo time rosak rasa nyesal  ...

selalu ke rosak nye?
kalau rosak part ape eh selalu rosak?
vios mahal lagi lah..huhuu...
ooo beza die tu jee..ingat ade pape td..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 19-8-2015 09:40 AM
selalu ke rosak nye?
kalau rosak part ape eh selalu rosak?
vios mahal lagi lah..huhuu...

Mcm sy mentioned prevously, part kena jaga...
Sy dh pakai spectra selama 7 tahun ni..sekali baru putus timing belt..hehe...

Cam kete sy yg selalu buat hal power window regulator...nk bli dlm rm250..pasang sendiri..kete lain harga cmtu gak...

Pernah gearbox bocor menurut pihak SC kia..tp mujur under waranti lg..so f.o.c jek repair dia...

1 lg dashboard selalu lekang kalo parking tgh panas....

So kena pikir betul2 la nk beli spectra ni...kan nyesal pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 09:47 AM | Show all posts
palmolive replied at 19-8-2015 08:01 PM
Mcm sy mentioned prevously, part kena jaga...
Sy dh pakai spectra selama 7 tahun ni..sekali baru  ...

ohh okey..thanks..
same je rupenye ngn keta2 lain..
xde la major rosak yg selalu sgt kan..

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 20-8-2015 09:47 AM
ohh okey..thanks..
same je rupenye ngn keta2 lain..
xde la major rosak yg selalu sgt kan..

Kete baru sekarang pun tgk ada jek tersadai tepi jalan...hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2015 10:59 AM | Show all posts
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak putus nyawa bila kerap kena hantar keter pi servis.... 5000km bukannya lama pun... tak sempat nak simpan duit utk next service, dah kena hantar service centre lg utk maintenance....  boleh papa kedana mcm ni.... boleh tak, kalau saya buat bodo je ... setiap 10,000km baru hantar ke service centre utk maintenance...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2015 11:19 AM | Show all posts
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi sebis every 5K..
svs centre kalau boleh memangla nk suruh hantar selalu...bisnes dorang masyukkk..


Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2015 08:14 AM | Show all posts
zulka replied at 3-9-2015 11:19 AM
boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi  ...

tq... tq...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2015 04:54 PM | Show all posts
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

Pakai ler minyak fully sintetik...dpt ler 10,000km
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt tp xreti buat sendiri dgn air panas(tgk youtube). Tanya kwn ketuk+cat standby rm300. sikit camtu pun nak rm300. hadoooiii.

Kat mana yek kedai ketuk murah area kl?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 09:29 AM | Show all posts
amyza replied at 11-10-2015 02:51 PM
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt  ...

try la dulu guna air panas

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 12-10-2015 09:29 AM
try la dulu guna air panas

Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2015 10:44 AM | Show all posts
amyza replied at 13-10-2015 09:38 AM
Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi

bak sini....sy tolong betulkan

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2015 02:25 PM | Show all posts
amyza replied at 13-10-2015 11:55 AM
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?

dh pm..
chek pm

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..location dekat pj hilton

ni nak check alignment workshop mana yg bagus area pj/subang/kelana jaya dan kwsn sekitarnya

workshop tok laki ambe slalu pegi, ari tu hantaq my car one of the staff curik my sunglasses xmau p situ dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2015 02:19 PM | Show all posts
VirginLady replied at 19-10-2015 01:34 PM
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..loca ...

aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak kena tuning balik, or maybe terlebih/terkurang isi minyak enjin...
paling teruk..mungkin dia guna minyak murah...atau recycle

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 19-10-2015 02:19 PM
aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak  ...

owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq mana yg patut je minor 10mins major 20mins. minyak kami amek Liqui Molly..seblom sebis mmg dah rasa stereng lari, tapi beh tahan lagilah

pastu sebis tu raya, pastu dok diam2 maklum lari bajet..elok sampai la tegerak nk buat alignment..jerebu2 ni makin byk plak lobang ataih jalan

bang zulka tau dak area mana pj ni ok..+_+
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2015 10:22 AM | Show all posts
VirginLady replied at 19-10-2015 05:11 PM
owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq  ...

area PJ semua cekik darah punya..
kawan2 aku yg duk PJ semua duk buat alignment diluar PJ/S.alam...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list