Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
278152
View
326
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-1-2015 10:57 AM | Show all posts
watie_na replied at 9-1-2015 09:36 AM
mahal tak. yg sy tanya mahal sangat. kereta dah 15 tahun.

reasonable price dengan kualiti yg bagus...

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2015 03:42 PM | Show all posts
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil filter dan saprk plug klu dah 3x service
pastu bawak pegi bengkel dorang cuma charge labour cost je
ada setengah kedai charge rm10 - rm15

lain2 service pn aku buat bnda yg sama
prefer cr sendiri

nk cadang bengkel, aku ada abang2 yg ada workshop sendiri
so klu pomen lain nk kencing mmg x boley la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2015 04:30 PM | Show all posts
Denco replied at 29-1-2015 03:42 PM
klu tukar minyak aku beli je sendiri brg2 kat kedai spare part cth minyak hitam, air filter, oil fil ...

lagi cantik kalau ko DIY je bro, benda2 tu simple je...bleh buat sndiri...
kalau dh pandai mesti ko seronok buat sndiri...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 11:22 AM | Show all posts
Edited by Asthrophils at 6-2-2015 11:29 AM
kashaz replied at 31-12-2014 11:59 AM
salam..igt tak yg kedai workshop kat USJ, owner melayu yg ramai org kongsi dulu. yg owner jujur and  ...


Ini kedai yg jadi viral kat facebook tak lama dulu, tak pernah pergi, just share dgn korang,mohon bagi review kat sini kalau ada sesiapa yg dah pergi ye


Alamat: JALAN PERSIARAN MEWAH, SUBANG MEWAH USJ 1, 47610 SUBANG JAYA, SELANGOR
Berhadapan dengan Masjid al-Irsyad di USJ 1, Selangor







Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 11:42 AM | Show all posts
kalau bab-bab air-cond pulak, baru-baru ni yg ni jadi viral di facebook, harap pada yg dah pergi boleh citer sikit kat sini share dgn kitorang







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2015 09:55 AM | Show all posts
Nampak menarik ceritanya. Kalau ada yg dah cuba leong ni bolehlah bagi review kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 01:20 PM | Show all posts
http://www.mybenz.org/zoopp/html ... d=1921&forum=27

Eddy Chong
Prestige Cool Sdn. Bhd.
No.18, Jalan Segambut Utara,
Segambut Industrial Estate, 51200 Kuala Lumpur
h/p : 012-3968033
phone: 03-62577951
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Caves, Selangor.
Contact: 0193251873
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2015 08:19 AM | Show all posts
aprilfairy replied at 17-4-2015 03:28 PM
Membaiki kereta
YEE HUP MOTOR WORKS
Address: No.10, Jalan 9/2, Taman Prima    Selayang, Batu Cave ...

boleh percayake?..

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 12:51 PM | Show all posts

macam promo kedai sendiri jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kurga replied at 23-4-2015 12:51 PM
macam promo kedai sendiri jer...

Hihi. Bengkel family saya. Boleh try Lori okay jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2015 08:19 PM | Show all posts
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:

RH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
LH - RM80.00 + GST 6% = RM84.80
FR - RM45.00 + GST 6% = RM47.70
RR - RM100.00 + GST 6% = RM106.00

+ Upah Pasang

RM80.00 + GST 6% = RM84.80

Total = RM408.10

murah dah kot...tp sebab GST barang mahal sikit la..beza RM23.10 jugak la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2015 08:47 AM | Show all posts
palmolive replied at 23-5-2015 08:19 PM
baru tukar enjin mounting. barang beli sendiri kat spare parts segambut.
butiran seperti di bawah:
...

good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2015 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 25-5-2015 08:47 AM
good info..
bagus utk rujukan...tapi kereta apa ni tuan?

tuan,

kia spectra

next project, nak tukar disc brake @ rotor & absorber set...harga nanti sy updatekan...

oh ya, bengkel tempat tukar enjin mounting...SPEEDY WORKSHOP selayang...area selayang baru

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 10:34 PM | Show all posts
salam. Ramadhan Kareem.. tumpang tanya tuan2, saya ada tengok kereta secondhand area kl di mudah.my.brcadang nak g survey. cuma yang menjadi masalah saya takde kenal mana2 pomen di area sane.boleh tuan2 suggestkan pomen yang boleh diupah untuk cek kereta secondhand yang ingin dibeli.
terima kasih..

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 02:03 PM | Show all posts
elleaffa replied at 2-10-2013 08:18 AM
Semalam dah pergi bengkel, nak servis viva comel itu. G ke AMT Multitech, kat seksyen 7 bangi (ke be ...

Recommended untuk Bangians..puas hati dengan workmanship!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 02:57 PM | Show all posts
tumpang tanya sape penah tukar drive shaft kete??kedai mana yg elok?? bole suggest tak area gombak/kl....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2015 09:56 AM | Show all posts
thanks for share.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 02:25 PM | Show all posts

slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 17-8-2015 02:25 PM
slm..nak tanya..okey tak keta kia spectra tu?
spectra jenis ape ye?

Wslm...spectra ni mcm kete lain gak...jaga maintainance dia ok la...smpai masa tukar barang yg dh wear n tear...

Kalo jalan jauh jimat gak la minyak dia...

Spectra jenis apa tu camner?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094110s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list