Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
168004
View
249
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 31-12-2015 11:49 AM | Show all posts
Kat mana bagus kalau nak upgrade engine kereta satria 1.3 lama ke MIVEC 1.6 engine area Puchong and Seri Kembangan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-12-2015 12:16 PM | Show all posts
Ipo replied at 31-12-2015 11:49 AM
Kat mana bagus kalau nak upgrade engine kereta satria 1.3 lama ke MIVEC 1.6 engine area Puchong and  ...

Diffrent Motorsport-Puchong Intan- 0193587545 (wak)



Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 01:42 PM | Show all posts
zulka replied at 31-12-2015 11:16 AM
Diffrent Motorsport-Puchong Intan- 0193587545 (wak)

orait...tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam bang @zulka ..dekat mane nk repair skirting kerete pecah..kedai yg rekemen dgn biase harge berapa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2016 03:18 PM | Show all posts
JayShah replied at 30-1-2016 07:46 PM
Salam bang @zulka ..dekat mane nk repair skirting kerete pecah..kedai yg rekemen dgn biase harge ber ...

skirting kalau pecah, tuka baru je dik oi..mana ada repair2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2016 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 1-2-2016 03:18 PM
skirting kalau pecah, tuka baru je dik oi..mana ada repair2..

tt brngkel msna yg bagus untuk buat wiring.  wiring alarm out.  tempat pasang alarm lama tu tak pandai buat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 08:35 PM | Show all posts
Salam, ade sesape boleh tolong recommend panel Honda untuk repair kereta accident. Kete sy Honda Civic hybrid kene langgar dua hari lepas. Teruk gak.

Ejen yang berkeliaran kat balai polis duk suh hantar ke Honda Sg Long, Imavest nama kedai tu.

Tolong klu sape2 ade experience kat situ atau tempat laintq.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2016 12:01 PM | Show all posts
dieyna replied at 24-2-2016 08:35 PM
Salam, ade sesape boleh tolong recommend panel Honda untuk repair kereta accident. Kete sy Honda Civ ...

Honda Imavest Svc. Ctre kat Bndr Sg Long tu memang popular tmpt used car hantar kete Honda utk Rebuild balik...keluar mcm baru, part semua ori honda...
tapi harga sendiri mau ingat...... tapi takpelah, insuran bleh coverkan....hantar je la sana senang, takyah nk gi dua tiga bengkel....
Imavest bleh buat semua...maksudnya bodyworks,rewiring dgn enjin part
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2016 07:40 PM | Show all posts
salam.. err nak tanya tapi x sure thread ni sesuai ke x, x jumpa thread lain yg sesuai..

jangan gelak ye, soalan saya.. petang tadi duit syiling 50sen lama terjath dekat celah handbreak.......... mmg x boleh nak ambik.. soalan saya...  ada apa2 efek ke ni, tetiba je saya risau.. boleh ke bukak amik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2016 11:16 AM | Show all posts
little_sis replied at 27-2-2016 07:40 PM
salam.. err nak tanya tapi x sure thread ni sesuai ke x, x jumpa thread lain yg sesuai..

jangan  ...

kalau boleh cubala amik balik...takut teselit kat gigi, kang stuck plak takleh turun/naik handbrek tu...kang nayasiling 50sen punya pasal mcm2 bleh jadi...







Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2016 11:25 AM | Show all posts
zulka replied at 1-3-2016 11:16 AM
kalau boleh cubala amik balik...takut teselit kat gigi, kang stuck plak takleh turun/naik handbrek ...

terlalu sempit nk amik.. syiling tu still ada kat situ.. tapi handbrake boleh la angkat dan turun, cuma time nak turun handbreak tu, ada la bunyi syiling tu.. ada kemungkinan tak syiiling tu akan jatuh ke ruang lain? risau la gak kan kot2 termasuk kat ruang lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2016 11:29 AM | Show all posts
little_sis replied at 1-3-2016 11:25 AM
terlalu sempit nk amik.. syiling tu still ada kat situ.. tapi handbrake boleh la angkat dan turun, ...

tak byk ruang yg ada kat handbrek tu...sy takut duit siling tu akan terblock padle handbrek tu masa nk turun...mana tau...satu hari ter 'plok' pula

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 08:13 AM | Show all posts
little_sis replied at 1-3-2016 11:25 AM
terlalu sempit nk amik.. syiling tu still ada kat situ.. tapi handbrake boleh la angkat dan turun, ...

jika boleh nampak syiling tu, cuba ambil dgn playar muncung tirus  
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 10:10 AM | Show all posts
klo nk wiring kereta yang mne satu bengkel kene pergi?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 08:26 PM | Show all posts
kereta toyota innova  terlanggar divider dgn kuat. dua tayar pecah depan/blkg sblh kanan.

agak2 apa yang rosak selain dari tayar.
kat mana bengkel yang expert  psl ni. nak barang bagus tp takut kena tipu plak. Area serdang/seri kembangan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 09:58 AM | Show all posts
syazza43 replied at 14-3-2016 07:26 PM
kereta toyota innova  terlanggar divider dgn kuat. dua tayar pecah depan/blkg sblh kanan.

agak2  ...

try bengkel Wizan Auto parts & services
kat equine park...bangunan baru dekat dengan maybank
bengkel ni yg ada lambang petronas
saya pernah buat wiring dan repair kat situ..
area situ ada banyak bengkel kereta termasuk untuk repair tayar/ balancing/alignment ..

ni alamatnya, kalau nak tanya apa-apa
Wizan Auto
no 11-1, jalan equine 10F, Taman Equine, Seri kembangan
Tel: 03 8959 1842
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 12:53 AM | Show all posts
Ipo replied at 15-3-2016 09:58 AM
try bengkel Wizan Auto parts & services
kat equine park...bangunan baru dekat dengan maybank
be ...

tk for info


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2016 11:05 AM | Show all posts
Edited by palmolive at 20-3-2016 11:13 AM

nak tukar driveshaft boot...kedai mana yg boleh direkemen hasil kerja cantik yek...
Aku dh malas nk hantar kt speedy selayang tu...makin lama makin teruk buat kerja...semalam tukar brek pad pun smpai dekat 2 jam....dh tu lepas buat kerja bonet kete pun xtutup...sebelum ni pasang aircond belt xbetul..budak2 buat kerja...nak tolong melayu camni la hasil dia...


Sama gak cam kedai aircond yg ada blog duk promote suruh sokong bengkel melayu...ada 1 bengkel aircond kt sri gombak ni..bengkel melayu...aku smpai kedai dia..kuar kete duk terpinga2 takder org entertain...beza kalo g kedai cina..belum kuar kete dh tanya apa masalah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2016 08:44 AM | Show all posts
palmolive replied at 20-3-2016 11:05 AM
nak tukar driveshaft boot...kedai mana yg boleh direkemen hasil kerja cantik yek...
Aku dh malas nk ...

siapa yg promote suruh pegi kat speedy selayang tu? aku tak pernah rekmen mana2 bengkel selain yg aku sebut diatas tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2016 08:45 AM | Show all posts
palmolive replied at 20-3-2016 11:05 AM
nak tukar driveshaft boot...kedai mana yg boleh direkemen hasil kerja cantik yek...
Aku dh malas nk ...

btw...speedy selayangpun aku taktau kat mana

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by palmolive at 21-3-2016 06:58 PM
zulka replied at 21-3-2016 08:45 AM
btw...speedy selayangpun aku taktau kat mana


Kt selayang baru....

Btw, wah seng auto tu ok ker servis dia?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-3-2016 08:44 AM
siapa yg promote suruh pegi kat speedy selayang tu? aku tak pernah rekmen mana2 bengkel selain yg  ...

Aku rasanyer yg promote....haha..

Dlu buat kerja ok....skrg ada budak2 baru dia biar jek budak2 tu buat kerja...

Budak ni pulak xtau tp memandai2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2016 09:18 AM | Show all posts
palmolive replied at 21-3-2016 06:55 PM
Kt selayang baru....

Btw, wah seng auto tu ok ker servis dia?

setakat ni aku puas hati la, belum pernah lagi ada masalah, finishing pun cantik, kalau nk skim tu memang cantik...rata je,
pernah buat skim rim kt 1 tmpt area kepong...hampeh, berombak ombak...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2016 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 22-3-2016 09:18 AM
setakat ni aku puas hati la, belum pernah lagi ada masalah, finishing pun cantik, kalau nk skim tu ...

Dia ada buat ker tukar getah driveshaft tu???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2016 03:33 PM | Show all posts
palmolive replied at 22-3-2016 09:23 PM
Dia ada buat ker tukar getah driveshaft tu???

tukar getah tak sure pula, dia byk buat kerja machinery je, kalau nk suruh recondition driveshaft tu boleh, tapi getah tak kot...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053368s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list