CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: zulka

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

  [Copy link]
 Author| Post time 3-9-2015 11:19 AM | Show all posts
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi sebis every 5K..
svs centre kalau boleh memangla nk suruh hantar selalu...bisnes dorang masyukkk..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2015 08:14 AM | Show all posts
zulka replied at 3-9-2015 11:19 AM
boleh sayang.....
tapi pakai la minyak enjin yg baik sket, so then tak payahla nk gi  ...

tq... tq...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2015 04:54 PM | Show all posts
isteri_ayil replied at 3-9-2015 10:59 AM
sorry kalau off topic... nak tanya, kereta baru, memang kena servis setiap 5000km ke?.. rasa mcm nak ...

Pakai ler minyak fully sintetik...dpt ler 10,000km
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt tp xreti buat sendiri dgn air panas(tgk youtube). Tanya kwn ketuk+cat standby rm300. sikit camtu pun nak rm300. hadoooiii.

Kat mana yek kedai ketuk murah area kl?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2015 09:29 AM | Show all posts
amyza replied at 11-10-2015 02:51 PM
Pening baca pasal kete

Bumper kemek sbb langgar pembahgi jln yg plastik tu. Xlah teruk sgt  ...

try la dulu guna air panas

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 12-10-2015 09:29 AM
try la dulu guna air panas

Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 13-10-2015 10:44 AM | Show all posts
amyza replied at 13-10-2015 09:38 AM
Segan pulak nk tertonggeng2 kat kete. Hihi

bak sini....sy tolong betulkan

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-10-2015 02:25 PM | Show all posts
amyza replied at 13-10-2015 11:55 AM
Kat kl ke? Pm no hp. Mekanik ke?

dh pm..
chek pm

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..location dekat pj hilton

ni nak check alignment workshop mana yg bagus area pj/subang/kelana jaya dan kwsn sekitarnya

workshop tok laki ambe slalu pegi, ari tu hantaq my car one of the staff curik my sunglasses xmau p situ dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2015 02:19 PM | Show all posts
VirginLady replied at 19-10-2015 01:34 PM
kete gegar2 last servis g kat 10mins tu (dia sedut guna pam) thou major servis takes 20minslah..loca ...

aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak kena tuning balik, or maybe terlebih/terkurang isi minyak enjin...
paling teruk..mungkin dia guna minyak murah...atau recycle

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 19-10-2015 02:19 PM
aku dh kata dah toksah pegi sebis tmpt2 mcmtu...hangpa degil..
tu bukan alignment punya hal, nak  ...

owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq mana yg patut je minor 10mins major 20mins. minyak kami amek Liqui Molly..seblom sebis mmg dah rasa stereng lari, tapi beh tahan lagilah

pastu sebis tu raya, pastu dok diam2 maklum lari bajet..elok sampai la tegerak nk buat alignment..jerebu2 ni makin byk plak lobang ataih jalan

bang zulka tau dak area mana pj ni ok..+_+
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2015 10:22 AM | Show all posts
VirginLady replied at 19-10-2015 05:11 PM
owh tak bang zulka..mmg aware situ xdak alignment semua, sbb tu depa tu leh wat cepat. situ tukaq  ...

area PJ semua cekik darah punya..
kawan2 aku yg duk PJ semua duk buat alignment diluar PJ/S.alam...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 20-10-2015 10:22 AM
area PJ semua cekik darah punya..
kawan2 aku yg duk PJ semua duk buat alignment diluar PJ/S.al ...

mak aihhh...terpaksa p area setapak sana jugak la

alang2 ni kan, naper yg srvis 10mins tu x ok eh? minyak itam dia sedut guna pam. clear habis. kalo kita pompuan ni suka la sbb xyah tunggu lama
n price transparent. tepi jalan sibuk plak tu xla terperuk sangat.
cuma tu lah, dia buat basic je yg lain2 dia x buat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-10-2015 09:13 AM | Show all posts
VirginLady replied at 20-10-2015 05:29 PM
mak aihhh...terpaksa p area setapak sana jugak la

alang2 ni kan, naper yg srvis 10mins tu x ok  ...

dlm manual penjagaan kereta takde sebut buang minyak enjin guna vacum..
kalau guna vacum 100% minyak dlm seluruh komponen enjin akan keluar, dlm keadaan ini, sepatutnya minyak enjin diisi lebih daripada biasa...
isi minyak dlm enjin tak boleh rushing2 mcm tu....patutnya isi minyak lepastu kena tunggu beberapa minit utk minyak tu betul2 meresap kedalam enjin yg dah 100% kosong minyak.....
selalunya tmpt2 sebis segera ni kualiti sebis memang takde langsung....dorang nk cepat dpt duit je, takde pomen pakar pun.......
nak sebis kete kena tengok semua parts dik, bukan setakat tuka minyak enjin dan alignment je.....semua benda nk kena chek...
tapi kalau byk duit lantak piiii la nooo....rosak buang, beli baru
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bang @zulka, tukar drive shaft agak2 berapa ye? Asal nak belok kanan je bunyik tik gituh. Menyampah pulak duk dengar bunyi tuh. Lagi satu, kalu stereng keta bergegar tu knape ye? Aritu bawak blk kg kete, dgn niat nak surh abg ipar baiki, sekali bila dorang kat kg drive, elok jah tak bergegar pon stereng tuh. :

Bengkel best kat bangi tau dak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-10-2015 09:40 AM | Show all posts
akuwell replied at 26-10-2015 11:29 PM
Bang @zulka, tukar drive shaft agak2 berapa ye? Asal nak belok kanan je bunyik tik gituh. Menyampah  ...

kalau setakat nk tukar driveshaft tu, boleh pegi mana2 bengkel pun takpe, cari kedai tayar lagi bagus, lepas tukar driveshatf, terus buat balancing n alignment...
tukar driveshaft ni kira minor aje, tak perlula cari bengkel specialis....kos below 250 (termasuk upah psang)...
pasal gegar tu plak....memang ada kena mengena dgn driveshaft, lepas tukar DS nti elokla tu....
* utk info- belok kanan bunyi tiktiktik maknanya DS belah kiri yg rosak...


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2015 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 27-10-2015 09:40 AM
kalau setakat nk tukar driveshaft tu, boleh pegi mana2 bengkel pun takpe, cari kedai tayar lagi ba ...

drive shaft ni memang standard harga ke untuk semua model?
aku nk tukaq untuk kereta honda city model 2005. any recommended kedai kt area bangi putrajaya dengkil or salak tinggi?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2015 10:01 AM | Show all posts
Atifan replied at 2-11-2015 12:12 AM
drive shaft ni memang standard harga ke untuk semua model?
aku nk tukaq untuk kereta honda city m ...

average harga lebih kurang sama....kalau lebihpun tak jauh sgt beza...
kecuali kalau sevis centre, memang 2 atau 3 kali ganda lebih mahal dari bengkel biasa..
pegi je mana2 bengkel atau kedai tayar yg biasa pegi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2015 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 2-11-2015 10:01 AM
average harga lebih kurang sama....kalau lebihpun tak jauh sgt beza...
kecuali kalau sevis centre ...

aku ada tnya kedai jual spare part honda..dia bagi harga rm480 untuk drive shaft xori dan rm2300 untuk drive shaft ori untuk honda. memang harga dia mcm ni ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 11:44 AM GMT+8 , Processed in 0.069226 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list