Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
13844
View
104
Reply

Dapat offer kerja, perlu ke tinggalkan kerja yg sudah 8 tahun. (comfort zone)

[Copy link]

Author: petitemumy       Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2017 05:32 PM | Show all posts
petitemumy replied at 11-9-2013 10:21 AM
hi awan..

*i dah terbiasa panggil kaum cina.. dgn eja jawi mcm tuh kalu ckp sesama malays la... ...

mat salleh culture dia lain dr asia.
especially kalo australia. diorg lebih mementingkan qaulity time bersama family. cukup time terus cabut. takde nk stayback2 bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:42 PM | Show all posts
da kenapa iols pon terjebak ni reply backdated punye tread. aduh.... bersungguh2 baca, smpai tak perasan tarikh tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo u mmg xkisah sgt pasal kerjaya u, sabar jela kena makin ngboss u. Kalo u rs nk cr prngalaman baru nk menerokai kehidupan lebih mencabar,amik keja baru. Kdg2 ikot priority ni, asal dpt gaji cukup, kerja tu skadar kerja utk duit
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 10:15 AM | Show all posts
pergilah.........cari pengalaman baru..baru terbuka sikit minda..

mula2 mungkin ada problem sikit2.

asal you buat keje sebaiknye..takde apa nak risau.

rugi stay satu company lama sangat kalau boleh lari cari pengalaman baru.

u pun muda lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 10:53 AM | Show all posts
kekgebu replied at 5-4-2017 05:32 PM
mat salleh culture dia lain dr asia.
especially kalo australia. diorg lebih mementingkan qaulity ...

yerp agreed...ada member mmg keje kat australia
dia cite kt sana mmg work life balance
and kalau nampak lpas office hour x balik lg, dia akan question kenapa x balik lg
and kira time management failed la sebab x bole nak complete work dlm working hours
so member nie dia ckp masa keje mmg focus buat keje...break pon dlm setengah jam je
kt cni mcm mana nak apply kalau bos suke buat meeting time2 nak balik...lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052690s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list