Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15949
View
109
Reply

Dapat offer kerja, perlu ke tinggalkan kerja yg sudah 8 tahun. (comfort zone)

[Copy link]

Author: petitemumy       Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2017 05:32 PM | Show all posts
petitemumy replied at 11-9-2013 10:21 AM
hi awan..

*i dah terbiasa panggil kaum cina.. dgn eja jawi mcm tuh kalu ckp sesama malays la... ...

mat salleh culture dia lain dr asia.
especially kalo australia. diorg lebih mementingkan qaulity time bersama family. cukup time terus cabut. takde nk stayback2 bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:42 PM | Show all posts
da kenapa iols pon terjebak ni reply backdated punye tread. aduh.... bersungguh2 baca, smpai tak perasan tarikh tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo u mmg xkisah sgt pasal kerjaya u, sabar jela kena makin ngboss u. Kalo u rs nk cr prngalaman baru nk menerokai kehidupan lebih mencabar,amik keja baru. Kdg2 ikot priority ni, asal dpt gaji cukup, kerja tu skadar kerja utk duit
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 10:15 AM | Show all posts
pergilah.........cari pengalaman baru..baru terbuka sikit minda..

mula2 mungkin ada problem sikit2.

asal you buat keje sebaiknye..takde apa nak risau.

rugi stay satu company lama sangat kalau boleh lari cari pengalaman baru.

u pun muda lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 10:53 AM | Show all posts
kekgebu replied at 5-4-2017 05:32 PM
mat salleh culture dia lain dr asia.
especially kalo australia. diorg lebih mementingkan qaulity ...

yerp agreed...ada member mmg keje kat australia
dia cite kt sana mmg work life balance
and kalau nampak lpas office hour x balik lg, dia akan question kenapa x balik lg
and kira time management failed la sebab x bole nak complete work dlm working hours
so member nie dia ckp masa keje mmg focus buat keje...break pon dlm setengah jam je
kt cni mcm mana nak apply kalau bos suke buat meeting time2 nak balik...lol
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2017 10:28 PM | Show all posts
Mnahwitty replied at 14-6-2017 10:53 AM
yerp agreed...ada member mmg keje kat australia
dia cite kt sana mmg work life balance
and kalau ...
kt cni mcm mana nak apply kalau bos suke buat meeting time2 nak balik...lol
oyeah...  ni memang peel bos2 kat sini...  dah la seharian penuh meeting, pastu time nak balik buat lagi meeting...  pastu hangin nape keje tak siap...  nak tanak kena buat keje kat rumah...  last2 quality time with family takde...  sangat annoying...  nak2 plak kalau kita ni antara staff yang diberi laptop, bukan pc...  diorang assume kita ni mesti contactable 24hrs, check email 24hrs and kena respond asap...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 03:33 PM | Show all posts
eyansss replied at 27-7-2017 10:28 PM
oyeah...  ni memang peel bos2 kat sini...  dah la seharian penuh meeting, pastu time nak balik bua ...

btul...ada boss siap ckp kan dh dapat laptop...so bole la check email kt umah....
dalam hati tanye apa kejadahnya nak check email kt umah...lol...
lama2 baru dpt tangkap pasal nak suruh continue buat keje kt umah...

tuela...meeting suke nak drag lama2...
bosan btul...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 05:47 PM | Show all posts
Mnahwitty replied at 1-8-2017 03:33 PM
btul...ada boss siap ckp kan dh dapat laptop...so bole la check email kt umah....
dalam hati tany ...

rimas kan kalo camtu... raya last year, tetiba boss suruh cancel baki cuti raya n balik opis sebab kena ikut dia attend satu meeting...  padahal cuti tinggal sehari je (which is esoknya)...  padahal sepanjang seminggu cuti tu tak penah miss respond email segala...  dan masa tu aku kat langkawi...  bos siap suruh amek je flight dari langkawi petang tu gak...  bukannya company bayar pun kalo aku buat...  dah la nak dapat cuti seminggu tu, aku keje cam orang gila selama 2 bulan lebih tanpa cuti sabtu ahad...  memang gila la masa tu...  first time aku melawan (in a nice words, definitely) cakap tanak balik sebab tinggal sehari je lagi cuti...  pastu dia emosi dengan aku seminggu lepas balik cuti...  hahaha...  penat weih...

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2017 11:57 AM | Show all posts
eyansss replied at 1-8-2017 05:47 PM
rimas kan kalo camtu... raya last year, tetiba boss suruh cancel baki cuti raya n balik opis sebab ...

hihihi...let me guess....nie mesti lady boss kan?
selalunya yg emo2 nie lady boss...
i penah experience dgn ladyboss....and if possible x mao keje dgn ladyboss sebab jorang nie emotional
ada personal problems pon nak share dgn staff pastue nangis2...
then bossy jgn citela...


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2017 12:19 PM | Show all posts
Mnahwitty replied at 4-8-2017 11:57 AM
hihihi...let me guess....nie mesti lady boss kan?
selalunya yg emo2 nie lady boss...
i penah exp ...

yang ni boss lelaki...ndia memang sangat2 bergantung kat aku sebab aku banyak settlekan keje dia sebab dia banyak cover keje boss atas kami... kesian tapi sakit hati la sampai susah nak dapat cuti... cuma bagusnya dia, memang time appraisal kaw2 dia beking n bagi rating tinggi...

tapi skang ni ladyboss... memang sakit hati wooo... sampaikan subordinates aku pun selalu mengadu keluh kesah ngan aku... tak tahan dengan perangai dia... dia ni memang horror la sampaikan boss laki aku yang cite kat atas ni selalu panggil aku pujuk aku suruh bersabar sebab dia dapat tau aku nak mintak keluar department... dia nak tarik aku masuk dept dia tapi aku takde navy background... tu yang susah tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047224s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list