Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31416
View
324
Reply

Q & A FOR NEWBIES

[Copy link]

Author: LelaRentaka7    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2014 12:55 PM | Show all posts
nk pulun rp4 sbb fav thread dah ada rp..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 04:59 PM | Show all posts
nak tanya sikit boss
dpt points bila post atau ape2 bonus yg diberikan oleh mod
kalo popularity pulak dpt dari mana?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 07:38 PM | Show all posts
mdhelmi posted on 16-12-2014 04:59 PM
nak tanya sikit boss
dpt points bila post atau ape2 bonus yg diberikan oleh mod
kalo popularity pu ...

kalo tak salah popularity tu kita akan dapat melalui daily login kat cari nie..kalo nak banyak, cubelah awak undi kat mane2 thread poll..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 01:56 PM | Show all posts
purpledesire posted on 26-8-2014 08:38 PM
maksudnya jika jumlah kredit kita tak melepasi piawaian yg ditetapkan (cewahh)  kita tak boleh m ...

oleh itu cane nak tau level RP yg kita ada skrg?


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 03:18 PM | Show all posts
mdhelmi posted on 18-12-2014 01:56 PM
oleh itu cane nak tau level RP yg kita ada skrg?

pasal RP sy tak bape pasti awak RP berapa..mcm sy RP 13 sbb level challenger..cuba awak check balik notice awak..pastu awak tengok user group senior awak..kat situ awak boleh tau RP awak sampai berapa..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2015 10:16 AM | Show all posts
newbie macam ks ni, tak berapa nak dapat tangkap singkatan2 yg digunakan.

bod tu menda..

lagi satu, ks tak dapat modify avatar.. dah masuk setting suma, takde pulak butang upload ke ape.. memang macam tu ke ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 03:22 PM | Show all posts
koe_syahf replied at 16-1-2015 10:16 AM
newbie macam ks ni, tak berapa nak dapat tangkap singkatan2 yg digunakan.

bod tu menda.. {:child ...
hello...

bod tu menda
bod tu tempat di mana thread dikumpulkan di bawah satu tema yg khusus...>.<...like this board is Bod Ahli Baru Cari..Bod lain macam Bod Teka-Teki..

KS dah boleh tukar avvy kan...cool..  

Welcome to forum Cari ya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2015 10:03 PM | Show all posts
Salam nak tanya nihh,

1) poll tu apa?
2) digest tu apa?
3) kalau thread mod, newbie takleh masuk yaa?
4) kalo kita reply thread orang lain, kemudian orang tuh reply balik komen kita, kenapa tak dapat notis pon.. ke kena cek balik setiap thread yg kita pernah komen tuh untuk tngok dia balas balik ke takk?

itu je kot..
Terima kasihh
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2015 11:51 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 4-3-2015 11:53 PM
Reids replied at 26-2-2015 10:03 PM
Salam nak tanya nihh,

1) poll tu apa?

Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Reids....


1] Poll tu thread yg ada undian..forumer boleh undi...

contoh thread yg ada poll

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=784820&extra=page%3D1

2] Digest ni kalau thread tu bagus kandungan dan bermanfaat selalu mod beri tag digest..tapi yg I perasan thread lama2 je ada tag digest ni so tak sure sekarang ada lagi tak feature digest ni...

3]kalau thread mod, ya newbie dan forumer lain tak boleh masuk..selalu thread mod ni yg ada RP 255...huhu...

4] kalau dia quote kita tapi kita tak dapat notice tu tak normal, ada masalah teknikal tu..sbb selalu kalau orang quote dan reply kita, sepatutnya akan dapat notice...







Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2015 10:58 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 4-3-2015 11:51 PM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh Reids....

Terima kasih tolong balas..

nih baru pelan2 start dapat notice..
yeayy, problem solve..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2015 12:54 PM | Show all posts
Reids replied at 5-3-2015 10:58 PM
Terima kasih tolong balas..

nih baru pelan2 start dapat notice..
Sama-sama..yeay dah dapat notice..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya nk tya mcm mne nk tuka dp.. Pastu sy join nie sbb nk baca kesah si nuramirah ngn laki dy.. Bole x bg link.. Hmm ke sy kne kumpul point smpai bape ek.. Help me..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 10:52 PM | Show all posts
Mishsyira replied at 8-4-2015 11:44 PM
Saya nk tya mcm mne nk tuka dp.. Pastu sy join nie sbb nk baca kesah si nuramirah ngn laki dy.. Bole ...

Hello..kalau nak tukar dp, boleh klik Setting - Modify avatar...
yang kisah Nuramirah dengan husband dia, maaf I tak tahu la kisah tu..kat bod mana ye...tak pernah baca pula...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2015 12:38 PM | Show all posts
clear_cookies replied at 15-3-2014 12:19 PM
Hi si gadis manis....
nak tukar avvy pergi kat Setup - Avatar - Select Image....dah pilih gambar  ...

penatnya lehaii...da try byk kali pun xboleh gak.
geram betol.
sila ajar sy yg newbie ni

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2015 03:38 PM | Show all posts
@inardni replied at 22-6-2015 12:38 PM
penatnya lehaii...da try byk kali pun xboleh gak.
geram betol.
sila ajar sy yg newbie ni ...


setting > modify avatar > select image
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2015 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Hiii...sy ahli baru kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2015 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana nak check kredit dan nak add friend?saya budak baru belajar
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2015 04:21 PM | Show all posts
ilaida replied at 14-7-2015 02:17 AM
Hiii...sy ahli baru kat sini
Hii..welcome to Cari forum...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2015 04:25 PM | Show all posts
ilaida replied at 14-7-2015 02:18 AM
Macam mana nak check kredit dan nak add friend?saya budak baru belajar
nak check kredit, salah satu cara boleh tengok kat profile kita lepas post kat thread...  

kalau nak add kawan, klik kat avvy dia pastu pergi kat personal profile klik kat icon handshake ni...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2015 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-7-2015 04:25 PM
nak check kredit, salah satu cara boleh tengok kat profile kita lepas post kat thread...  

kalau ...

Tq ye awak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list