Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11751
View
100
Reply

.....

[Copy link]

Author: muqrisz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2013 12:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by muqrisz at 12-3-2017 09:07 PM

Testinggggggg
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 08:53 PM | Show all posts
wslm..
sama lah..aku pon dapat jg...tp takde tips dapat diberikan coz ini pengalaman pertama kali dapat test ni..
berdebar gak rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Setau aku... klau post b ni akan ada skali ujian suara. Cth : Cara n intonasi ko baca berita....
kat mna interview?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2013 03:55 AM | Show all posts
Macam mana ye hari tu dia exam? Ok tak? Susah tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2013 09:28 AM | Show all posts
labusayung posted on 14-9-2013 09:31 PM
Setau aku... klau post b ni akan ada skali ujian suara. Cth : Cara n intonasi ko baca berita....
ka ...


buka aku yang nak g interview tu..adik sepupu aku...dia dia tya aku tips tips..tapi aku pun x familiar sgt dgn jawatan ni....tapi aku dah tgk surat panggilan dia,...ada ujian suara + penyampaian.......dia kena pegi 25/09 ni kat RTM kedah..pastu 5/10 ada ujian karangan and terjemahan pulak.  u dpt kat mna?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2013 09:29 AM | Show all posts
dscarnia posted on 15-9-2013 03:55 AM
Macam mana ye hari tu dia exam? Ok tak? Susah tak?

u pun dpt jugak ket dscarnia..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
muqrisz posted on 15-9-2013 09:29 AM
u pun dpt jugak ket dscarnia..

Ya saya dapat juga Muqrisz.. 26/9 ujian suara dekat RTM Johor dan 5/10 peperiksaan bertulis dekat Johor juga.. hihii good luck ye utk adik sepupu awak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 01:51 PM | Show all posts
hihi sama lah kita 25/9 nie kat RTM johor bahru...debor pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 01:53 PM | Show all posts
dscarnia posted on 18-9-2013 12:18 PM
Ya saya dapat juga Muqrisz.. 26/9 ujian suara dekat RTM Johor dan 5/10 peperiksaan bertulis dekat  ...

hihi...sama la ..tp saya 25/9 nie kat RTM johor...dh buat preparation ke??


Last edited by jabar93 on 18-9-2013 01:55 PM

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 02:32 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 02:33 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
jabar93 posted on 18-9-2013 01:53 PM
hihi...sama la ..tp saya 25/9 nie kat RTM johor...dh buat preparation ke??

Hihii Jabar93, good luck ye.. setakat ni tengah blurr tak tau nak prepare apa.. Cuma sekarang ni tengah jaga makan minum, kesihatan, cukupkan tidur supaya masa ujian suara nanti suara tak serak atau tetibe kena seleseme, payah jugak tu.. huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 04:30 PM | Show all posts
dscarnia posted on 18-9-2013 11:09 PM
Hihii Jabar93, good luck ye.. setakat ni tengah blurr tak tau nak prepare apa.. Cuma sekarang ni t ...

good luck untuk kamu juga..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 11:11 AM | Show all posts
dscarnia posted on 18-9-2013 12:18 PM
Ya saya dapat juga Muqrisz.. 26/9 ujian suara dekat RTM Johor dan 5/10 peperiksaan bertulis dekat  ...

Tq dscarnia....BTW..ada apa2 Info yang boleh di share tak..muqrisz google ttg jawatan ni mcm dpt info sikit2 jer...blurr sekejap..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 11:13 AM | Show all posts
jabar93 posted on 21-9-2013 04:30 PM
good luck untuk kamu juga..

tq Jabar...awak ada apa2 tips or info x...sepupu saya ni dok nebesss...dia xtaw nak prepare apa.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy da lepas exam ni isnin lalu... Sy amek kt Tawau.... Klo u alls nk tips n kaedah... Pm Facebook sy... kadri_evocreative@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 09:48 AM | Show all posts
Aku dah lepas dah ujian amali semalam..ini merupakan kali ke-4 aku jalani exam penerbit rancangan b27 (2 kali) dan b41 (2 kali) dan juga pernah sampai ke peringkat temuduga utk jawatan ni..

bagi aku, amali takde masalah sgt..cuma yg paling penting masa ujian bertulis tu nanti..carry marks byk dr situ..masa ujian bertulis lah paling mencabar dan masa begitu singkat utk mengarang jawapan2 mengikut soalan yg diberikan.

kalau lulus amali dan bertulis..baru ade peluang dipanggil ke sessi temuduga..
aku pun tak tau criteria calon mcm mane dorang nak masa temuduga..rata2 kawan aku termasuk aku yg pernah sampai peringkat temuduga dari tahun 2008..results balik2 DUKACITA.
Dah ade org dalam yg dah masuk slot ke ape?! Ntahlah..yg pasti aku tak pernah putus asa mencuba.

Jawatan Penerbit Rancangan ni boleh dikatakan tiap2 tahun dorang panggil utk exam/interview.
Selamat maju jaya kawan2 yg dipanggil utk exam dan temuduga sekiranya lulus nanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
soulgarden posted on 25-9-2013 09:48 AM
Aku dah lepas dah ujian amali semalam..ini merupakan kali ke-4 aku jalani exam penerbit rancangan b2 ...

Soulgarden, utk peperiksaan bertulis biasanya soalan dia tentang isu semasa dan kenegaraan atau lain-lain?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 10:54 AM | Show all posts
dscarnia posted on 25-9-2013 10:21 AM
Soulgarden, utk peperiksaan bertulis biasanya soalan dia tentang isu semasa dan kenegaraan atau la ...

Untuk ujian bertulis,

Seksyen A tu..Soalan Objective (hitamkan dalam bulatan jawapan) : Soalan mmg mcm tips diberikan dlm surat exam yg kita dpt tu : kenegaraan, sosio budaya, ekonomi, media, sukan, hiburan.

Seksyen B ni yg mencabar : Kena pantas berfikir, mencari idea yg tepat utk jawapan pada soalan tajuk yg diberikan. Soalan bertukar2 dr tahun ke tahun..mmg soalan tak sama, ade soalan2 pasal kenegaraan, sosio budaya..tp isu2 semasa harus diutamakan. Kene pilih 2 karangan utk dituliskan jawapan..satu in BM, satu lagi in BI.

Seksyen C : Terjemahan..dia kasi article BM, kita kene convert to BI. Then, article BI ke BM pula.


MASA mmg suntuk untuk ujian bertulis mengikut pengalaman aku sebelum2 ni.

Dulu dorang buat ujian bertulis dulu pastu kene tunggu sampai kuar result...bile check keputusan mengatakan kita LULUS kt portal SPA..baru dpt dipanggil utk ujian amali pula..
pastu selepas beberapa hari/bulan result ujian amali pula kuar result...kalau dua2 ujian tu kita lulus..then baru layak lah dipanggil ke peringkat temuduga..peringkat temuduga is the hardest way! 3 org panel interview aku masa tu..soalan mmg psycho, dah jawab, die psycho balik..and sampai skrg aku tak pernah tgk calon2 yg sama2 temuduga dgn aku BERJAYA. Maybe ade aku tak tau atau maybe yg dpt calon dr KPSL (Kenaikan Pangkat Secara Lantikan)? Di situ persoalan aku sampai ke hari ni?

Tp skrg ni dorang buat ujian amali pula dulu pastu baru bertulis kan..dan kedua2 results akan disatukan utk result ujian tu nanti.

Last edited by soulgarden on 25-9-2013 11:34 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
soulgarden posted on 25-9-2013 10:54 AM
Untuk ujian bertulis,

Seksyen A tu..Objective : Soalan mmg mcm tips diberikan dlm surat exam y ...

Oo.. macam tu.. huhuu ni pengalaman pertama bagi saya.. terima kasih ye kerana berkongsi
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 11:32 AM | Show all posts
dscarnia posted on 25-9-2013 11:26 AM
Oo.. macam tu.. huhuu ni pengalaman pertama bagi saya.. terima kasih ye kerana berkongsi

Good luck
All the best ujian bertulis nanti. Di situ lah byk carry marks kita.

Selamat Maju Jaya.

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2013 07:52 AM | Show all posts
ohhh...tahniah TT tp nak tahu gak awk under apa? SPA atau RTM?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2013 09:01 AM | Show all posts
FNA_AZHANI posted on 26-9-2013 07:52 AM
ohhh...tahniah TT tp nak tahu gak awk under apa? SPA atau RTM?

Panggilan SPA.
Semua lantikan tetap under SPA.
Saya dah berkhidmat dalam kerajaan hampir 7 tahun dah.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2013 10:40 AM | Show all posts
soulgarden posted on 26-9-2013 09:01 AM
Panggilan SPA.
Semua lantikan tetap under SPA.
Saya dah berkhidmat dalam kerajaan hampir 7 tahun ...

salam...smlm sepupu mukrisz dapat info..peratusan markah amali lebih tinggi daripada ujian bertulis....WalahuaALam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2013 10:42 AM | Show all posts
soulgarden posted on 26-9-2013 09:01 AM
Panggilan SPA.
Semua lantikan tetap under SPA.
Saya dah berkhidmat dalam kerajaan hampir 7 tahun ...

maaf tya ..skrg ni...awak keje sebagai penerbit rancangan kerrr.....smlm ramai jgk yg keje penerbit rancngn status kontrak dtg,,,wktu tggu sepupu habis muqrisz sembng sembng dgn calon smlm...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075278s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list