Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
22163
View
140
Reply

foundation ape yang best

[Copy link]

Author: jargon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-9-2013 04:28 PM | Show all posts |Read mode
sorry klau thread camni dah ade..tapi iols nak tnye faoundation ape yg best yg tak berminyak dan tahan lama.
setakat ni dalam simpanan iols foundation yg murah2 jer
1.sendayu tinggi bb cream
2.rimmel
3.naturactor
4.pixy foundesen stick(yg ni x lekat kat kulit sgt)

ade sesape yg bley suggest dan share foundesen masing2 k...lagi satu nak tnye mane nak beli setting mekap spray...jgn mahal2 sgt memandangkan iols maseh student dan takde elaun ptptn
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 04:39 PM | Show all posts
Chanel Mat Lumiere, kekal lama sampai ke petang dan bila dah petang tu muka akan nampak glow/dewy gitu, yang tak best masa mula -mula pakai dia memang nampak sngt macam pakai mekap, lepas beberapa jam baru dia settle and nampak natural .. I pakai warna Claire harga RM 140
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2013 04:53 PM | Show all posts
timahterung posted on 16-9-2013 04:39 PM
Chanel Mat Lumiere, kekal lama sampai ke petang dan bila dah petang tu muka akan nampak glow/dewy gi ...

alaa akak klau boley akak suggest lg yg rege bawah rm70 ke sbb iols xmmpu bli lagii chanel lancome tu sume...mnyak parenr semata nak bli mekap hbis iols kene lahar kanggg..iols ni xde pjaman ptptn apak tlg bayakan...klau x bley iols bli chanel yg akak ckp kn tu gne duit ptptn..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 05:03 PM | Show all posts
timahterung posted on 16-9-2013 04:39 PM
Chanel Mat Lumiere, kekal lama sampai ke petang dan bila dah petang tu muka akan nampak glow/dewy gi ...

best ek chanel mat lumiere..? tgh survey  mat lumiere ngn pro lumiere ni. u try ngn powder dia skali x?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 06:33 PM | Show all posts
neeria posted on 16-9-2013 05:03 PM
best ek chanel mat lumiere..? tgh survey  mat lumiere ngn pro lumiere ni. u try ngn powder dia ska ...

powder foundation  I guna Lancome Maqui Blanc Miracle, foundation pemutih, memang best..  Yg Pro Lumiere tu rasanya dah lama tak wujud, dia ganti dgn perfection lumiere, lagi satu vitalumiere.. I tengok Pixywoo dekat YouTube heres are the difference;

Mat Lumiere- Untuk kesan matte bagi kulit berminyak
Perfection Lumiere- Untuk kulit banyak cela, kepada sesiapa yang perlu tutup banyak benda buruk atas muka
Vitalumire- Vitamin enriched, untuk kulit kering




Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 06:38 PM | Show all posts
iollss pki bedak pixy + span basah ja. . ok lah pd muka iolss.. mgkn sbb takda masalah kulit sgt.. takdelah hari2 kdg2 ja time rajin br pki
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 06:39 PM | Show all posts
jargon posted on 16-9-2013 04:53 PM
alaa akak klau boley akak suggest lg yg rege bawah rm70 ke sbb iols xmmpu bli lagii chanel lancome ...

Ohh, you tak cukup duit ke?? ha ha ha , asal tak cakap siang-siang, kalau foundation drugstores (watsons, guardian) yang bagus , i rasa Revlon Colorstay , ada yang cakap dia sama kualiti macam MAC Studiofix , ada macam-macam jenis pulak tu, liquid, mousse ,powder..



  
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 06:57 PM | Show all posts
timahterung posted on 16-9-2013 06:33 PM
powder foundation  I guna Lancome Maqui Blanc Miracle, foundation pemutih, memang best..  Yg Pro L ...

oh mcm tu.. good info

timahterung, senang2,tepek la sini before and after pakai mat lumiere tuh hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 07:17 PM | Show all posts
foundation tu apa? mcm scrub badan ek ketika mandi?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2013 07:57 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 16-9-2013 07:17 PM
foundation tu apa? mcm scrub badan ek ketika mandi?

hai adam bese lepak kat board gosip ini hari knp lpk kt board yg gegel je lpk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2013 07:58 PM | Show all posts
ok..ai cam nk teraii revlon tp revlon cm more tu org kulit tanned je..ai ni natural pink2 gitu mukee
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 09:04 PM | Show all posts
neeria posted on 16-9-2013 06:57 PM
oh mcm tu.. good info

timahterung, senang2,tepek la sini before and after pakai mat lu ...

nak ke?? nanti kalau i rajin, i snap skit photos..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 09:11 PM | Show all posts
jargon posted on 16-9-2013 07:58 PM
ok..ai cam nk teraii revlon tp revlon cm more tu org kulit tanned je..ai ni natural pink2 gitu mukee

I ada kawan ofis kulit fair/pinkish camtu, dia pakai Revlon Colorstay warna  Ivory, tak taulah warna ada jual kat Malaysia ke tak, nanti you tengok kat Watsons,  Maybelline pun ada foundation untuk kulit minyak, Clear Smooth kut namanya


Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 09:31 PM | Show all posts
kalau bajet bawah rm 70... revlon+pressed powder .. sangat bagus...

satu lagi.. boleh cuba supra kryolan/ dermacolor foundation..memang tahan lama walaupun berpeluh..... beli yang sample punya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 09:43 PM | Show all posts
timahterung posted on 16-9-2013 09:04 PM
nak ke?? nanti kalau i rajin, i snap skit photos..hehe

okeyy.. tak sabar nk tgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2013 10:13 PM | Show all posts
timahterung posted on 16-9-2013 09:11 PM
I ada kawan ofis kulit fair/pinkish camtu, dia pakai Revlon Colorstay warna  Ivory, tak taulah war ...

pondesen ni la ai pkai dulu kak timah oiii...skrg xde jual lg...ai suka ni sbb dia cam krim....mne nk dpt ni kak timah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2013 10:15 PM | Show all posts
jipo3 posted on 16-9-2013 09:31 PM
kalau bajet bawah rm 70... revlon+pressed powder .. sangat bagus...

satu lagi.. boleh cuba supra  ...

sample?kay mana awak beli sample tu..ai x minat klau nak oder kne beli online...mahal..klau ade kdai bgtau je kdai tu kat mne tapi area kl sajelah...nak try jgk kryolan tapi leceh kne bli online....
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2013 10:36 PM | Show all posts
jargon posted on 16-9-2013 10:15 PM
sample?kay mana awak beli sample tu..ai x minat klau nak oder kne beli online...mahal..klau ade kd ...

jipo beli sample supra kryolan & dermacolor online je...kat hani kyolan...

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 12:25 AM | Show all posts
jargon posted on 16-9-2013 07:58 PM
ok..ai cam nk teraii revlon tp revlon cm more tu org kulit tanned je..ai ni natural pink2 gitu mukee

Opss sape kata revlon tu sesuai utk yg tanned? I hv fair skin tone n revlon suits me well je....u should try babe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
awinpj posted on 17-9-2013 12:25 AM
Opss sape kata revlon tu sesuai utk yg tanned? I hv fair skin tone n revlon suits me well je....u  ...

U pkai revlon yg mne satu..photoready ke...iols cm nk try yg bekas cam bedak compact tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
jipo3 posted on 16-9-2013 10:36 PM
jipo beli sample supra kryolan & dermacolor online je...kat hani kyolan...

Hrga brp nokk...?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 02:54 AM | Show all posts
erm terbaik setakat ni makeup forever
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 08:36 AM | Show all posts
jargon posted on 17-9-2013 02:03 AM
U pkai revlon yg mne satu..photoready ke...iols cm nk try yg bekas cam bedak compact tu...

A'ah photoready, murah je....stock clearance baru rm30. tp jarang pakai pondesen....bedak Arab je...senang Dan cepat. Tp lebih elok pakai bab cream ke cc cream kan, sambil pakai, sambil rawat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
awinpj posted on 17-9-2013 08:36 AM
A'ah photoready, murah je....stock clearance baru rm30. tp jarang pakai pondesen....bedak Ara ...

Bedak arab tu lg mahai nokk dr pondesen revlon clear stok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
azilamie2 posted on 17-9-2013 02:54 AM
erm terbaik setakat ni makeup forever

Mahal x nokk...yg kt kios sogo tu ke...sealiran gn mac boby brown tu sume?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list