Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
22186
View
140
Reply

foundation ape yang best

[Copy link]

Author: jargon       Show all posts   Read mode

Post time 17-9-2013 01:00 PM | Show all posts
jargon posted on 17-9-2013 09:42 AM
Bedak arab tu lg mahai nokk dr pondesen revlon clear stok...

lorr berkiranya ko ...bedak arab promosi rm30 je...campur pos baru rm36 jerrr...6 hinggit je lebih ponnnn......jimat nokk x payah beli bedak dah...pondesen kena pakai bedak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 03:54 PM | Show all posts
saya pakai foundation cosmoderm..bekas kuning..rega dalam RM30++..beli kat Guardian..ada SPF lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 04:05 PM | Show all posts
jargon posted on 17-9-2013 09:42 AM
Mahal x nokk...yg kt kios sogo tu ke...sealiran gn mac boby brown tu sume?

kat klcc ade kat sephora ade, dpd paris, RM160 ke atas dah kot harga foundation hd nya, dah lama xbeli sebab 1 botol tahan lebih setahun hehehe.. tapi hasil die macam artis le lagi mahal dpd mac & bobby brown..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 08:30 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 16-9-2013 11:17 AM
foundation tu apa? mcm scrub badan ek ketika mandi?

i voted for this one .. all in 1 .. bole dijadikan sbg foundation jgk...after apply..teros je sapu loose powder..muka rasa ringan..

yang paling penting..kulit wajah bernafas..dan ia tak 'block pores

Tinted UV block - SPF 50



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
awinpj posted on 17-9-2013 01:00 PM
lorr berkiranya ko ...bedak arab promosi rm30 je...campur pos baru rm36 jerrr...6 hinggit je  ...

Harusla iols brkira nokk...iols student tkde duit pnjamn utk iols,nk beli bedak...mmg iols minat tgk bedak arab tu....uwaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ituseorangaku posted on 17-9-2013 03:54 PM
saya pakai foundation cosmoderm..bekas kuning..rega dalam RM30++..beli kat Guardian..ada SPF lagi..

Ade tester x pondesen tu nokk..iols suka klau g wtson menerai ats tgn dulu segala mcm jnis pindesen ni...cecair ke krim nokk...ok x floles x...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
KzanahBonda posted on 17-9-2013 08:30 PM
i voted for this one .. all in 1 .. bole dijadikan sbg foundation jgk...after apply..teros je sapu ...

Menarik..mahai x regenye nokk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Td menerai krim nano cc..cm tepung gomaklah pulak td...n try essence mousse tu cm okla tp terai atas tgn dulo..nk tggu porumer bg fondesen masing

Lg 4 bln ni nk grad neh nk borong mekap bebayak saba nadea saba....porumer seme ni msti kje gaji mahal ni pondesen seme gempak rege:lol
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:16 PM | Show all posts
pada pendapat saya, ia bergantung kepada kulit setiap individu. anda tidak boleh mengikut apa yg orang lain pakai. ada orang dia sesuai dgn foundation mahal, ada orang guna foundation murah pun dah terletak cantik. anda perlu 'trial and error' dalam hal begini. lain orang akan suggest lain jenama. macam-macam jenama ada dipasaran, tapi tak semua sesuai dgn kita. saya pernah guna MAC, Loreal, BB cream Maybelline, dan macam-macam lagi, tapi akhirnya saya guna compact powder buatan Jepun yg dijual di Sasa saja.

tengok juga jenis kulit wajah. ada yg oily, combination oily, dry, combination dry, normal, etc. anda kena pastikan yg mana satu jenis kulit wajah anda. walau apa pun jenis kulit, bukan semua jenama foundation sesuai dgn kita. memilih produk jangan ikut pada jenama saja, tapi kena ikut pada kesesuaian dan kualiti.

selain daripada itu, teknik dan cara pemakaian foundation pun kena betul. boleh guna berus, span atau jari.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:33 PM | Show all posts
jargon posted on 17-9-2013 09:28 PM
Harusla iols brkira nokk...iols student tkde duit pnjamn utk iols,nk beli bedak...mmg iols minat t ...

Owhh ko dah nak grad ehh.....tahniah2...so nak mekap time convo la ehh...apasal ko x carik je kedai yg bule makeup....aku buat camtu je....almaklumlah dulu aku x reti makeup...pondesen lg la x pakai...tinted moisturizer nivea yg 2 kaler je aku tau nok...dulu murah...rm 30je dia mekap...skarang? X. Taula brapa...cubala try tanya..kut kalo ko rasa susah sgt pilih pondesen ni la

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 01:11 PM | Show all posts
Aku pakai Mary Kay Timewise foundation kalau nak keluar rumah lama2



Time nak keluar kejap2 and event simple2 aku pakai yg Maybelline Clearsmooth stick foundation je



Dah habis Mary Kay ingat nak try Revlon Whipped foundation pulak sebab ada kawan kata best pakai



Tiga2 ni memang sesuai dengan kulit aku yang oily ni.
Bila pakai tak rasa kulit berminyak and tahan lama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 01:27 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 01:11 PM
Aku pakai Mary Kay Timewise foundation kalau nak keluar rumah lama2

aku rsa kulit kau sama dgn aku kot..brminyak cume aku ni x geti nak cari kaler yg ngam sebab banyak pondesen lagi buatkan kulit aku jadi gelap....muka gelap tapi leher cerah cam tuulaa....

off topic nickname kau buat aku rasa lapa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 01:28 PM | Show all posts
Knowlee posted on 21-9-2013 11:16 PM
pada pendapat saya, ia bergantung kepada kulit setiap individu. anda tidak boleh mengikut apa yg ora ...

berus kat mana nak beli...g satu memg lah kulit x samakn cuma nak tahu korg sume banyak guna jenama apa..erm sasa tu mahal x regenye..sebab kalo beli mybeline kat sasa regenye mahal siket dr watson...jenama jepun jenama ape..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 01:30 PM | Show all posts
awinpj posted on 21-9-2013 11:33 PM
Owhh ko dah nak grad ehh.....tahniah2...so nak mekap time convo la ehh...apasal ko x carik je keda ...

tq..hehe..nokk..takkn hari2 aku nak mekap kat kedai nokkk kurang2 70 80 kalo mekap kat salun rambut haa...nivea ape yg ko ckp ni nokk?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon posted on 22-9-2013 01:27 PM
aku rsa kulit kau sama dgn aku kot..brminyak cume aku ni x geti nak cari kaler yg ngam sebab banya ...

Awat tak amik color yg cerah sikit ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:51 PM | Show all posts
jargon posted on 22-9-2013 01:30 PM
tq..hehe..nokk..takkn hari2 aku nak mekap kat kedai nokkk kurang2 70 80 kalo mekap kat salun rambu ...

Nivea tu brand....dedulu dlm thn 2003 tu ada la jual...murah je dlm tiub....ala cam moisturizer...tapi ade kaler...tu je....dia bukan makeup tapi skincare. Tapi skang aku rasa x jual dah. Org prefer pondesen or bb cream coz lasting..anyway ko nak pakai lama la ehh...aku ingat for the big day je nokk...cam aku suggest revlon...ok la...murah Dan ok...tapi x leh nak compare yg brand Mac ...terbaik bersesuaian ngan regenya..hari2 nampak meletop nokkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 03:09 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 02:30 PM
Awat tak amik color yg cerah sikit ?

dah amik kaler cerah tp bukan yg paling cerah kiranye medium or natural test kat tangan ok bile temepek kat muka lgi gelap dari kulit muka..agaknye kene amik yg paling cerah kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 03:10 PM | Show all posts
awinpj posted on 22-9-2013 02:51 PM
Nivea tu brand....dedulu dlm thn 2003 tu ada la jual...murah je dlm tiub....ala cam moisturizer... ...

haa lama dah 2003 iols derajah 5 oulss...patotlah iols taktahu nivea...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 03:11 PM | Show all posts
Brand farmasi pon best...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 03:15 PM | Show all posts
ok..tq sume forumer2 yg spoting bgtahu brand masing2 pakai..tq
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 03:22 PM | Show all posts
me pakai pondesen masa nk hang out ngan membe2 ja,pakai revlon photoready.. , tips nak beli belah pondesen ni,try letak kt rahang n blend sikit..pastu lighting kt situ kene cun,klu try kt tgn,larik wrna nya. n kalau nk spray muka,try bio essence kt watson ada,xp0n brand giffarine ada spray tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2013 03:30 PM | Show all posts
gadisskg posted on 22-9-2013 03:22 PM
me pakai pondesen masa nk hang out ngan membe2 ja,pakai revlon photoready.. , tips nak beli bel ...

spray yg pas mekap tu ke?iols salu tgk dlm tb pas mekap diorg spray..spray tu untuk ape sebenarnye
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 03:43 PM | Show all posts
jargon posted on 22-9-2013 03:30 PM
spray yg pas mekap tu ke?iols salu tgk dlm tb pas mekap diorg spray..spray tu untuk ape sebenarnye ...

yap..spray tu utk kekal kan makeup kita .bg segar jugak kod .. boleh apply sebelum makeup ,lepas pakai base,br apply pondesen,atau dah sttle makeup semua..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 09:11 PM | Show all posts
gadisskg posted on 22-9-2013 03:43 PM
yap..spray tu utk kekal kan makeup kita .bg segar jugak kod .. boleh apply sebelum makeup ,lepas p ...

Aku ada beli yang Avene punya spray. Tapi tak reti la nak spray macam mana. Aku try spray dah rasa macam apa je tiba2 muka berair. Haha. Kena spray dari jarak jauh ke macam mana ?

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 10:04 AM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 09:11 PM
Aku ada beli yang Avene punya spray. Tapi tak reti la nak spray macam mana. Aku try spray dah rasa ...

avene punya spray tu for make up setting ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064831s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list