Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
22183
View
140
Reply

foundation ape yang best

[Copy link]

Author: jargon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2013 09:42 PM | Show all posts
strongly recommend Marykay liquid foundation.


-Tekstur kulit diperelok secara ketara dan kecelaan juga jelas berkurangan.
-Kulit tampak lebih tegang, muda dan sihat apabila kehadiran garis halus, kedutan dan pori dikurangkan secara ketara.
-Kulit kelihatan cerah serta-merta dan kekal berseri sepanjang hari.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 10:32 AM | Show all posts
jargon posted on 19-10-2013 11:10 AM
brp rege mary kay?ade nmpk jual kat maju juntion kat sbelah kedai ag2000

rm70..but i can give u special price n free skin care class if u interested..klu nak, tepon 0193048807..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 01:13 PM | Show all posts
dulu2 iols pki clinique
lepas tu sje nk tukar angin pki MAC plk. so far ok le. lgpun iols gune sbotol foundation sebotol setahun. gile jimat khen!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 08:38 PM | Show all posts
dulu2 pakai mac...kemudian naturactor...skrg pakai bedak arab jer...aku suka pakai bedak arab ni sbb xrasa heavy kat muka....ketahanan ketiga2 foundation tue, pada aku lbh kurang jer...sbbnya, dulu2 aku byk wat keje kat luar...org lain waktu matahari rembang atas kepala pakat duk dlm ofis, aku ada kat site... pakai mac ke, naturactor ke, bedak arab ke, by tghari mmg dh tinggal sipi2 je kat muka...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 11:18 PM | Show all posts
Kinka Gold Make up Base amat bagus. Ia melembutkan , melembapkan dan meicinkan kulit sebelum kamu sapukan produk make up lain. Ia juga bantu mencerahkan kulit.  Nak tengguk produk..layari kinka malaysia facebook atau lelong.com
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 04:25 PM | Show all posts
jargon posted on 17-9-2013 09:42 AM
Mahal x nokk...yg kt kios sogo tu ke...sealiran gn mac boby brown tu sume?

dear Foundation Mary Kay is the best.... belum cuba belum tau.... hehe...
u boleh try before buy... boleh hubungi sy di 0132710589


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 04:09 PM | Show all posts
Saya baru cuba produk dari Korea Complete Cream best...ini sesuai untuk yang malas nak tepek macam2 kt muka.
CC ni is a multifunctional enrichment multi cream...

Sgt bagus untuk yang kulit kering...

Product Features
Extract with all the advantage of BB Cream, can moisturizing skin, effectively modify pore, reduce fine lines. Meanwhile, the phenomenon of various defects, dark skin, spots and insolation black can effectively be solved, which perfectly uniformly your inches of skin and creat bright and pure makeup look easily. It also can enhance the balance of white powder, giving the skin bright and clean within. And can also be used as suncreen.




Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 07:06 PM | Show all posts
MegiTomyam posted on 22-9-2013 09:11 PM
Aku ada beli yang Avene punya spray. Tapi tak reti la nak spray macam mana. Aku try spray dah rasa ...

spray after pakai foundation..jgn dekat sgt..just 10 inch dari muka...then tepek loose powder or bedak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 09:46 PM | Show all posts
lil_honey posted on 30-10-2013 07:06 PM
spray after pakai foundation..jgn dekat sgt..just 10 inch dari muka...then tepek loose powder or b ...

sorry interupt, spray after pakai foundation ke? kt pakai b4. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2013 08:51 AM | Show all posts
daai_violet posted on 30-10-2013 09:46 PM
sorry interupt, spray after pakai foundation ke? kt pakai b4. hehehehe

after syg...tapi biarkan foundation dalam 3 minit cam tu dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2013 11:33 AM | Show all posts
sy suka foundation bobbi brown... best2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2013 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
bobbi brown
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 12:12 PM | Show all posts
saya pakai supra kroyolan dan jual skali.skarg packing 7g saja.untuk org cuba dan rsai mcm mn best.artis pun byk pakai.mak2 andam pun.


Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 01:46 PM | Show all posts
Assalam.. klau faundation sy x pasti tp boleh cuba BB Cream Mekar Semilu.. sesuai utk semua jenis warna kulit,   xperlu pakai bedak, cukup cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 04:42 PM | Show all posts
Saya rasa Kinka Gold Make Up Base memang baik. Ia dipakai sebelum kita letak foundation. Ia bantu melembutkan dan melicinkan kulit, di samping tu ia melindungi kulit kita daripada bahan kimia yang ada dalam foundation dan bedak. Lepas pakai make up base ni, Make up pun jadi lebih cantik dan tahan lama. Nanti masa cuci, muka senang dibersihkan.. tak perlu pakai make up removal.

Tenggoklah produk nii kat;
Kinka Malaysia facebook
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2013 05:49 PM | Show all posts
sendayu tinggi banyak foundation.. yg baru ni ade nama die bb doll punye..  try la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2013 06:52 PM | Show all posts
hmm..smlm ade try maybelline yg terbaru tu..tp xbeli lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2014 09:19 PM | Show all posts
apa foundation yang bagus untuk lembapkan kulit, kasi kulit glowing dan dalam masa yg sama boleh jaga kulit ek? tamak giteww
tadi baru bli foundation elite paris kat klcc. sekali bau cam stokin masam. haram betul. terus aku buang. pakai sekali je. aku rs makcik cleaner yg penah rembat cleanser aku dulu tu pun xmau kat foundation stokin masam tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2014 09:21 PM | Show all posts
aku ingat nak try farmasi colour bb cream je. sekarang tgh nak raya xsilap aku ade sale dr 39 jadi 30 ja. tp review xbrapa banyak aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 03:39 PM | Show all posts
hani85 posted on 17-7-2014 09:19 PM
apa foundation yang bagus untuk lembapkan kulit, kasi kulit glowing dan dalam masa yg sama boleh jag ...

dnars skincare ade foundation bagus punya....tekstur pon halus je....memg gempak lh....hihii....boleh lh cuba...harga memng hot jugak lh...tp berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 09:54 PM | Show all posts
aku da try farmasi bb cream. my verdict is, untuk kulit berminyak konpem sesuai. sebab dia more kepada matte kan kulit. bila pakai mmg nampak matte. tp kalau jenis kulit kering memang bertambah2 la nampak kering nya. aku ni plak jenis kulit kering so terpaksa la stop pakai. baru pakai 2 kali hehe. tapi yg best satu je la bg aku, bau dia wangi sangat macam koko. best!

tapi yg lain2 xberapa sgt la untuk aku yg berkulit kering ni hehe,
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Revlon colorstay whipped cream..utk kulit oily sesuai..mmg thn..pakai ckit je sbb texture dia agak thick..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 04:48 PM | Show all posts
Rynaf posted on 22-10-2013 08:38 PM
dulu2 pakai mac...kemudian naturactor...skrg pakai bedak arab jer...aku suka pakai bedak arab ni sbb ...

Bedal Arab tu rupanya camner?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 02:16 PM | Show all posts
Dermacolor is the best!...saya hari2 pakai..bila kulit oily nampak perghhhh superrb flawless and glowing dan x clogged pores....dermacolor suitable for oily skin but not dermacos sebab dermacos agak oily texture dia...tapi the bad things about dermacolor, texture dia too dry....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2014 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
hani85 posted on 18-7-2014 09:54 PM
aku da try farmasi bb cream. my verdict is, untuk kulit berminyak konpem sesuai. sebab dia more kepa ...

mahal x harganya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list