Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
19283
View
140
Reply

[Tempatan] Kebanyakan water heaters memang bahaya

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2013 04:06 AM | Show all posts
sueism posted on 20-9-2013 03:36 AM
i pakai yg macam nie

i pakai nie je.......


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-9-2013 04:13 AM | Show all posts
itu gambar ko ke acong?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Acong posted on 20-9-2013 12:12 AM
atas bilik air ko tu bilik air lain kaa? ada water seepage kot?

Ape tuh? Water seepage? Aku menyewa kat condo.. x taulah kalo atas ni toilet rumah atas
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 05:06 AM | Show all posts
ejans posted on 20-9-2013 05:03 AM
Ape tuh? Water seepage? Aku menyewa kat condo.. x taulah kalo atas ni toilet rumah atas

masalah water proofing laa.... air dari unit atas bocor pi unit ko
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 05:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Acong posted on 20-9-2013 05:06 AM
masalah water proofing laa.... air dari unit atas bocor pi unit ko

Xpernah lak nampak air menitis dari atas... tataulah kalo kt lobang tuh ada.. nnti aku suh akak rumah aku check
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 06:57 AM | Show all posts
Acong posted on 19-9-2013 10:06 AM
i pakai nie je.......

mak ai kalau pakai hat tu rasanya ai tak mandi lah ...air kat sini sejuk macam air ais

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 07:50 AM | Show all posts
kawan2 tolong check sat...umah aku baru tukar main board...yg lama berasap
board aku ada ka natang rccb neh??? risau aku budak2 kena mandi air panas nak gi sekolah...sejok katanye

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 07:51 AM | Show all posts
tingin beno rasenye nk ade water heater...asyik mandi ayo sejuk je, xtahan wooo
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 07:54 AM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-9-2013 05:30 PM
ID residual current circuit breaker RCCB, suitable to avoid shock hazards

tq for info..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:18 AM | Show all posts
jerang la air kat api gas.. jimat elektrik... ikut nasihat kerajaan, JIMAT
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:26 AM | Show all posts
pyropura posted on 19-9-2013 06:12 PM
ni puak2 yang dudok dalam umah pasang ercon  24jam memang mandi pakai water heaters, sejuk...:lo ...

pasang aircond sejuk pastu mandi air panas....umah pasang kipas panas pastu mandi air panas
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:27 AM | Show all posts
ak mandi air sejukk jekk...segoorr je rasa....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:28 AM | Show all posts
jojo67 posted on 19-9-2013 09:10 PM
siapa cakap....somi akak pagi ka tengah hari  ka pun mandi pakai heater

fuyoooo cam akak dok mana...mesti dok kat tempat selalu musim sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:38 AM | Show all posts
ejans posted on 19-9-2013 05:42 PM
ni aku nak cite nih.
pg2 suboh td aku mandi pki water heater
tgh syok2 mandi wiring heater terbako ...

mandi air sejok je la ko jans...
nasib umah ko idok terbako..
kalau idok..
naye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:42 AM | Show all posts
ejans posted on 19-9-2013 05:42 PM
ni aku nak cite nih.
pg2 suboh td aku mandi pki water heater
tgh syok2 mandi wiring heater terbako ...

menakutkan...
dulu aku pun teringin nak pkai water heater ni...
tp risaukan keselamatan ank2 time aku keje...
so smpai sekrang la aku msak jerk air tuk ank aku mandi ...da 14 tahun aku begini..da lali daaa...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:50 AM | Show all posts
I suka mandi air panas bila balik keje. Pagi2 suka mandi air sejuk. Segar sket.

Water heater I dah ada benda mcm gini. meaning if ada short circuit ka dia terus jam...tak pasang. tapi water heater ni mahal lah sket.

Skrg dah seminggu tak pakai. Sbbkan benda tu lah...tgh tunggu electrician ler skrg....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 09:44 AM | Show all posts
lah igtkan heater untuk masak air minom tuh...
sekali water heater dalam bathroom utk mandi daaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 10:16 AM | Show all posts
Acong posted on 20-9-2013 12:35 AM
rccb nie ko pasang kat sebelah water heater pun boleh......

soklan bodoh ni cong..

rccb ni dah boleh pasang dahulu masa wireman tengah wiring ke...
atau masa nak pasang waterheater tu..baru pasang rccb ni?

ni, aku tengah wiring balik umah yang bakal nak duduk..

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 10:26 AM | Show all posts
shamsadis posted on 20-9-2013 08:26 AM
pasang aircond sejuk pastu mandi air panas....umah pasang kipas panas pastu mandi air panas


aku biasanya mandi air sejuk ajah, cuma sesekali bila rasa sejuk sangat aku masak aje air pakai kettle/periuk....bagi aku air water heater ni terlalu panas buat aku, even kalau adjust paling minimum....kalau time winter climax kat oberc aje aku pakai bende nih...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 10:35 AM | Show all posts
noell posted on 20-9-2013 07:50 AM
kawan2 tolong check sat...umah aku baru tukar main board...yg lama berasap
board aku ada ka na ...

cuba tengok dalam banyak-banyak tu ada tak yang tertera perkataan RCCB...kalau takde, memang takdelah jawapannya

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list