Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
90250
View
398
Reply

Kisah seram di UTM

[Copy link]

Author: syue86       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-9-2013 12:31 PM | Show all posts |Read mode
Hai semua!

sekian lama aku search kat internet
susah betul nak jumpa cerita seram yg jadi kat UTM
padahal banyak je cerita kat sana
so, sape2 yg ada pengalaman or terdengar cerita
tak kesah la UTM KL or Skudai
boleh datang bercerita kat sini
enjoys!

@mrsrezza
@chazey
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-9-2013 12:36 PM | Show all posts
~ kisah seram UTM skudai ye..memang ada pun..hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 12:37 PM | Show all posts
yang ni cerita yg aku jumpa kat thread lain
dengan izin @chazey n @mrsrezza i tepek balik

chazey bercerita

masa aku kat U dolu pun ada budak pompuan cainis bunuh diri sebab ni.

beliau gantung diri dalam lemari. kasihan rumet yang jumpa itu. harus trauma seumur hidup nampak mayat bergantung dalam lemari bilik dengan lidah terjulur panjang. lepas kes tu, asrama tutup for one sem. then reopened the next sem, tapi dah jadi kolej kediaman lelaki.

@mrsrezza ko ingat tak apa nama blok tu? aku ingat KTC jah. sekarang masih jadi asrama lelaki kah? kawan lelaki aku semangat nak apply tinggal sana bila dengar gossip kata sesapa yang tinggal di blok tu FOC jah. tapi sem depan, bila dibuka semula, kena bayar gak. ceh.
Last edited by syue86 on 23-9-2013 02:18 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 12:37 PM | Show all posts
mrsrezza bercerita

Ktc..blok S bape aku x igt..tp masa kejadian tu aku x masuk utm lg..masa 1st year dgr citer tu dr senior..syukur x dpt ktc..dak2 faculty aku msa 1st year campak kat KTF, time tu ada kes orang minyak ceroboh bilik..kecoh gak sbb yg kena tu dak SPI..

Blok KTC tu dh jadi blok laki n x ramai pon yg duduk..x berani kot..the latest thn 2010 time tu ak dh staun grad, ad kes budak mati bersalin dlm bilik kat K9..setaun gak bilik tu kosong..
Last edited by syue86 on 23-9-2013 02:18 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 12:38 PM | Show all posts
chazey bercerita

masa member mendiang masih kat situ dulu, tiap tahun meka akan lawat blok tu (di hari kematian mendiang) pehtu buat upacara semayang then tinggalkan bunga segala. ada la kot dalam 2 tahun gak meka sempat buat gitu.

antara kes paling heboh dan ngeri masa aku dok situ dulu, adalah kes bunuh di tandas Fakulti Alam Bina. dipercayai mangsa dirogol sebelum dibunuh. ni, lecturer kawan aku (FAB) yang bagitau sindri kat stoden pompuan, soh meka hati2 kalau blaja or datang fakulti sensorang waktu malam sebab masa tu musim exam so ramai la yang lepak kat fakulti atau library untuk study. tapi of course, kes ini disunyapkan jah. btw, kawan aku sindri dirogol oleh binatang yang tidak dikenali masa jalan kaki balik KTHO sensorang tengah malam. so aku percaya kes rogol dan bunuh dalam kawasan U ni, tak mustahil terjadi.

KTF tu, kolej paling angker aku penah stay. sepanjang aku di situ, aku penah stay KTR, Kolej 9 & Kolej 12. penah gak tumpang tido kat kolej2 lain yang aku tak ingat namanya. tapi aku takkan lupa KTF. semua blok yang aku penah stay, suma berhantu hoccay. cis sangat. paling tableh blah masa aku tumpang tido bilik kawan yang dikatakan bilik orang bunuh diri. siap ada tulisan tangan kat dinding; 'sesiapa yang tinggal di bilik ini akan ditimpa bala' katanya. malam tu kena ganggu hantu pompuan rambut panjang cucuk perut aku ngan kuku panjang. dia ingat dia kiut ka main cucuk2 gitu? tapi dalam berhantu2 pon, masa first year selalu ja aku jalan balik sensorang dari KTF (kes tumpang pinjam PC member) pi KTR.

ada gak kes mati bersalin di Kolej 9 ek. aku suka kolej tu. rasa homey, makanan sedap, paling penting hantu kurang. wakaka. masa aku stay situ dulu, kolej tu baru bukak. aku selalu lepak bilik TV angkut PS2 main dari tengah malam sampai ke pagi kalau esoknya tadak kelas.  pehtu blok paling atas tu, tak silap aku, dapat cenel yindon. eh, tapi yang ni aku tak ingat samada Kolej 9 atau Kolej 12.

sekian, nostalgia djaman U.

Last edited by syue86 on 23-9-2013 02:18 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 12:38 PM | Show all posts
mrsrezza bercerita

Panjang nostalgia ko..

Mula2 nk ckp,apa2 kes jenayah kat UTM mmg disimpan rapi dr pengetahuan media, cuma yg kes mati bersalin kat K9 tu terlepas masuk buletin utama sbb time tu tv3 dtg buat liputan kat UTM..


Pasal kes kat toilet FAB tu aku tau gak..mmg situ area gelap..toilet kat blok yg menghala ker PSZ..kalo x silap yg rogol tu indon yg wat construction kat situ..mmg kesian sgt ok..masa kejadian tu aku ada je kat fac ngah busy ngn final projek..ktorang leh x tau pon pasal hal tu..start dr kes tu, pak guard rajin round FAB malam2..then start tahun lps, FAB dikurangkn penggunaan waktu malam..dh x leh guna studio 24jm cam dulu2..kalo nk guna 24jam kena bagi surat permohonan..


Pasal bilik hantu yg ada nota tu x pernah dgr lak..seram gler weh dengar citer ko..yg pasti KRP plg banyak hantu..kawan aku pnh kena masa dia balik pg2 buta dr Fac ke krp..pontianak terbang2 atas kepala dia elok je ikut smpai blok..esoknya terus demam mamat tu..pastu pontianak bertenggek atas mesin basuh..


Kat KTF lak hantu suka main lari2 kat tangga..malam2 kalo nk g toilet kena tabah lah dengar hantu2 ngusik..ak pnh duk K9 n K12/13 so far x de lg jumpa menda2 peliks tuh..


Plg best kat studio aku, member ngn 3g ngn hubby dia..time tu dia sorang kat studio..skali hubby dia nampak ponti kat blakang member aku, bila member aku pusing x de pun ponti tu..


P/S: antara kenangan aku gak..
Last edited by syue86 on 23-9-2013 02:19 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 12:38 PM | Show all posts
chazey bercerita

budak FAB rupanya ko ni. fakulti ko pemes ah. macam2 cerita. zaman aku, antara yang pemes adalah flasher FAB dan senior FAB yang buat cd terlampau di kandang kuda kelab ekuesterian, kalau tak silap.

cerita pasal hantu,

aku rasa hantu paling unik wujud di KTF tu adalah hantu budak kecik ala2 elf dalam cite omputeh tu; siap pakai pakaian serba hijau, topi lonjong, bergigi taring pehtu kenit dan playful. bayangkan time kawan aku cuci kain, elf tu duduk kat tepi dia sambil ketawa2 tengok dia. pehtu dah bosan duduk, dia pi lari2 lak (atas sinki) keliling kawan aku. wakaka. hamjad ponya mahkluk. tapi kawan aku tu rilek je. dah biasa nampak ummah halus katanya.

ada satu blok bekas sepital kat KTF tu. tak ingat K berapa. tapi aku selalu dengar suara lelaki bersembang sambil gelak2 bila dah tengah malam. kawan aku lagi dasat; dia cun so antu lelaki tu nak ngorat kot. ada sekali tu heols berbisik seksi di telinga kawan aku, panggil nama dia, masa dia nak naik tangga balik bilik. kat blok ni gak, ada masa bleh cium bau darah di toilet/kamar mandi.

cik pon, ni biasa. kat mana2 tempat di UTM tu hada. bertenggek atas beranda ganggu orang deting, duduk2 atas pokok, muncul di belakang ko, terbang di atas ko, ikut ko balik bilik - macam2 la.

hantu construction site pon hada; di KTF gak ni. dolu, masa kolej tengah2 KTF dan KTR tu masih dalam pembikinan, bila aku numpang tido bilik kawan yang dekat ngan site tu, sepanjang malam akan dengar bunyi mesin seolah2 keja2 construction sedang dijalankan. memula ingatkan memang betul ada orang gigih buat keja tengah2 malam. tapi bila aku tanya kawan2 aku pehtu meka kata tak dengar hapa pon, maka maklumlah aku akan apekah bunyi yang aku dengar tu.

di KTF juga la, penah lemari dan katil bergegar masa aku nak tido tengah malam. buduh. pehtu, PC tutup sindri dan on balik. sepanjang tertutup tu, tahan hati ja aku dengar bunyi seperti kerusi meja diseret di luar bilik padehal mana hada perabot kat luar bilik tuh. atau masa nak tido, tetiba dengar tapak kaki berjalan di sekeliling ko, pehtu pi kacau2 keyboard PC taip apa tah. tapi mahkluknya tak nampak pun. kawan aku (yang ada third eye itew) kata nenek tua.

sori off topik sangat. takleh kuntrul dari kuar cerita.


Last edited by syue86 on 23-9-2013 02:17 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 12:38 PM | Show all posts
nak gak tahu ni..sokmo keroje dlm utm skudai
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Cek in dulu..x sempat nak bercerita lg..busy!..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 01:36 PM | Show all posts
kt utmspace xde..sbb sy belajar kt situ..kikikikiki..xnk dgr..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 01:51 PM | Show all posts
syue86 posted on 23-9-2013 12:37 PM
yang ni cerita yg aku jumpa kat thread lain
dengan izin @chazey n @mrsrezza i tepek balik

tak silap la blok tu S13..dah ingat2 lupa..
mengong nyer budak cina gi bunuh diri dalam bilik..
pilih ler tempat lain..tasik ke..hutan ke..
tak psl2 KTC jd horror..huhuhu
tk psl2 gak aku takut nak stay kat ktc..
asal malam je bile lepak bilik member either tido sane terus or balik kolej8..





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 02:05 PM | Show all posts
nunul posted on 23-9-2013 12:38 PM
nak gak tahu ni..sokmo keroje dlm utm skudai

nunul buat maintenance ke utk utm?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 02:05 PM | Show all posts
mrsrezza posted on 23-9-2013 12:57 PM
Cek in dulu..x sempat nak bercerita lg..busy!..

ok..tq singgah
nanti mai lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 02:06 PM | Show all posts
nicuya posted on 23-9-2013 01:36 PM
kt utmspace xde..sbb sy belajar kt situ..kikikikiki..xnk dgr..

hahaha..
utm space baru lagi kan?
tapi ade je fakulti baru yg dah ade 'diorang'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 02:07 PM | Show all posts
akies posted on 23-9-2013 01:51 PM
tak silap la blok tu S13..dah ingat2 lupa..
mengong nyer budak cina gi bunuh diri dalam bilik..:c ...

betul S13
aku penah stay bilik kawan
berdepan ngan bilik budak tu
time tu diorg dah tukar bilik tu jadi bilik tv
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:08 PM | Show all posts
syue86 posted on 23-9-2013 02:05 PM
nunul buat maintenance ke utk utm?

taklah...sokmo meeting ngan fakulty.
kamon la citer.x sabo ni.hahah

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:09 PM | Show all posts
syue86 posted on 23-9-2013 02:06 PM
hahaha..
utm space baru lagi kan?
tapi ade je fakulti baru yg dah ade 'diorang'

noooo......ade xpe tp jgn kaco..haha

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:10 PM | Show all posts
ooo...KTC tu. member bgtau, ada cina frust n suicide.horror la tmpt tu.

CICT tu boleh tahan gak horror.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2013 02:14 PM | Show all posts
nunul posted on 23-9-2013 02:08 PM
taklah...sokmo meeting ngan fakulty.
kamon la citer.x sabo ni.hahah

oooh...
ok nunul
nak cite
tengah copy cite sat
nanti dapat pape info..
topup la ye dalam ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:14 PM | Show all posts
amoi tu frust pasai apa..boypren ka..study ka..family ka..sampai suicide mcm tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list