Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19652
View
110
Reply

Kawasaki Z250 dah launched....

[Copy link]

Author: jofizo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-9-2013 03:20 PM | Show all posts |Read mode

It is here finally and ready to make you think about it until you cant sleep. The 2013 Kawasaki Z250 is definitely the bike we have been wanting for so long to be line up together with its sibling the Ninja 250R. The Z250 is the naked version of 250cc bike which should appeal riders who want to upgrade their kapcai for bigger capacity bike for daily commute.

Whats great about naked bike is that the headlamp will follow the steering handle which should make it more kapcai-like feeling. Other than that, the fairingless bike shows it muscle rather than hidden enclosed in its sport type bike.
2013 Kawasaki Z250 price is RM21,589
Picture of the launch credit to Nurhazah Ibrahim.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2013 03:21 PM | Show all posts
terbaik la... mmg bakal meletup la moto nih...

nama lain Baby Z... sekali imbas cam Z800...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 03:47 PM | Show all posts
TT aku pindah kan kesini yo...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 04:07 PM | Show all posts
jofizo posted on 24-9-2013 03:21 PM
terbaik la... mmg bakal meletup la moto nih...

nama lain Baby Z... sekali imbas cam Z800...

baby ninja pun boleh juga..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 08:18 AM | Show all posts
Akhirnya dah lancarkn juga. Berbaloi x beli ? tambah 7k lg dh dapat Honda cb/cbx 500 tu.
kalau maintainance lebih kurang ja kena sabar dulu..:-)
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 08:30 AM | Show all posts
naked2 lebih sesuai 600 ke atas...250 ni mcm kureng menyengat je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 11:38 AM | Show all posts
jiran sebelah rumah aku baru angkat..Plat W9949A
ekceli..brader ni tak tau sgt pasal moto...
dia kata kebetulan memang nak cari moto 250 bulan lepas so cina rekmen kan moto ni..
semalam dia bagi aku test...yg bestnya...dia suruh test topspeed sekali..
apa lagi..amik kesempatanla..masuk Hiway Latar...
so selepas ngetest.......
- pickup memang terbaik..byk2 moto 250 (4stroke la...)yg aku pernah test yg ni best..
- riding position lebih kurang sama mcm FZ..cuma feel mcm single seat, sebab seat pembonceng lebih
  tinggi
- handle mcm scrambler...pada aku mcm lebor sgt la plak...
- bunyi mantap...tak mcm bunyi moto 250 yg lain...
- topspeed...full throtle..hampir mencecah 165... taktaula meter ringan ke beratke ..wallahualam..
- mandangkan moto ni naked...aku tak rasa ia sesuai ditunggang laju, kecuali dah pasang 'wind breaker' kat
  depan....angin kuat beb...mcm nak melayang badan
-suspension mantap...nak kona baring smpai cecah lutut takde hal....
- paling tak best... moto ni rupanya 5 speed sahaja....so masa tgh top speed tu terasa mcm enjin gegar sket
  sebab tekanan enjin...atau mungkin kena tukar sproket kecik kot...entahla..
so komen aku...bolehla...tapi rasa mcm tak berbaloi pula dgn harga RM23K OTR....
aku bagi 3 bintang..(dari 5 bintang)..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 04:48 PM | Show all posts
zulka posted on 6-10-2013 11:38 AM
jiran sebelah rumah aku baru angkat..Plat W9949A
ekceli..brader ni tak tau sgt pasal moto...
dia k ...

camni ka rope bentuknya???tak pernah tgk kat kedai lagi ni...






Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2013 04:50 PM | Show all posts
Sagoo posted on 25-9-2013 08:30 AM
naked2 lebih sesuai 600 ke atas...250 ni mcm kureng menyengat je...

Rsnya miker mcm Z1000 ni kan...mmg melelh ayor liur teman memandangnya....apatah lagi mememlikinya....dengor bunyik enjin pun teman udah menggeleupur kesedapan yeop...


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 08:32 AM | Show all posts
zulka posted on 6-10-2013 11:38 AM
jiran sebelah rumah aku baru angkat..Plat W9949A
ekceli..brader ni tak tau sgt pasal moto...
dia k ...

terbaik la review ko nih....

tp handle panjang tu mungkin perasaan aje kot sbb takde fairing.... then dia bukan jenih clamp direct pada fork kan....
aku rasa utk daily commute mmg menarik ni... cuma rege tak menarik sgt... kot letak mcm rege blade kan baguih.... hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 08:42 AM | Show all posts
medangmru posted on 6-10-2013 04:48 PM
camni ka rope bentuknya???tak pernah tgk kat kedai lagi ni...

ya bro...beza pada enjin sahaja...
aksesori luaran sume sama..
dah 2,3 biji nampak atas jalan...



Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 08:44 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 7-10-2013 08:32 AM
terbaik la review ko nih....

tp handle panjang tu mungkin perasaan aje kot sbb takde fairing.. ...

tu la..
angkat sbiji la bro..tapi ready stok skang kaler hitam sahaja...putih dgn merah blom ader...

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 08:55 AM | Show all posts
zulka posted on 7-10-2013 08:44 AM
tu la..
angkat sbiji la bro..tapi ready stok skang kaler hitam sahaja...putih dgn merah blom ader ...

menarik... tapi tk sesuai la...  aku kena carik DP atau scrambler ni.... sbb tiap2 hari layan gravel dan lopak2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 10:19 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 7-10-2013 08:55 AM
menarik... tapi tk sesuai la...  aku kena carik DP atau scrambler ni.... sbb tiap2 hari layan grav ...

kalau mcm tu ko kena cari moto ni...
walaupun model lama, tapi tetap champion..
paling senang maintan...minyak save..power, cun...parts senang dpt...sume ada..
kalau aku dudk pendalaman...memang dah lama aku pakai moto ni...
sepupu aku pakai moto ni kat Sabah...dia beli 2nd je...tapi dah dopluh taun pakai ok lagi...


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2013 11:44 AM | Show all posts
zulka posted on 7-10-2013 10:19 AM
kalau mcm tu ko kena cari moto ni...
walaupun model lama, tapi tetap champion..
paling senang ma ...

mana nak cari moto zaman azura ni.... yg ada pun depa simpan takmo jual....

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2013 11:18 AM | Show all posts
Saja2 gie tgk baby ninja z250..adek bongsu..z800..For beginners..i think Kawasaki developed best bikes
for era 250s..z250 and 250f  2013..both fuel injected..terbaiklah for beginners..before upgrade yang lebih cc.

Myself dah try..both 250s 2013 ninja bikes..just the look jer different..enjin sama..fuel injection..pun sama..
only naked and fairing..those yang minat naked bike..tat is z..rupa pun kalau letak sebelah z800 tak berapa perasan..and kalau suka yang ada fairing..leh lah letak sebelah motosikal ninja 250 polis..

Even tho both topspeed..leh cecah 165km..maximun..kat highway..dengan riding position yang tak beberapa memenatkan..memang terbaik dalam saingan cc nya..Honda and blade..

Bila dah jemu..dan dah cekap riders dengan 250s, bolehlah  upgrade..ke cc yang lebih besar..

Bagi aku plak dari Z1000 ninja aku downgrade ke Honda PCX..bukan sebab dah jemu..tapi terpaksa hidup jimat cermat..yang ada tinggalkan kenangan tahun lepas Helmet Nolan fullface jer yang tinggal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:26 PM | Show all posts
Laaa....5 speed jer? Mcm fz jer la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
motor gini mmg xde petunjuk kedudukan gear ker kt meter dia?...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 12:04 PM | Show all posts
adess top speed 165 jer walhal cc 250..prffff bapak slow mcm tu..xberbaloi amik ar cam tu

tgk market skrg byk moto under 500cc skrg..beneli.duke 390,n mcm2 lg..tgk duke 390 blh tahan tp tkut top speed mengecewakan Last edited by otomen_taro on 16-1-2014 12:05 PM

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 12:08 PM | Show all posts
anniehanida posted on 7-11-2013 11:18 AM
Saja2 gie tgk baby ninja z250..adek bongsu..z800..For beginners..i think Kawasaki developed best bik ...

kak xnk jual ke nolan tu? tolak le murah2...rm200 ke kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088061s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list