Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5771
View
74
Reply

Semalam saya bermimpi Tuhan bercakap

[Copy link]

Author: adi_iskandar       Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2013 10:35 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 12-10-2013 07:37 PM
tak ada nombor ....hati rasa tenang bila si DIA dtg

Truth,

Tuhan yg mana satu dtg kat ko? Bapak Tuhan, Roh Kudus or Anak Tuhan?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 12:25 PM | Show all posts
Cuai posted on 14-10-2013 10:35 AM
Truth,

Tuhan yg mana satu dtg kat ko? Bapak Tuhan, Roh Kudus or Anak Tuhan?

soalan ini macam :

mana dtg dulu telor ke ayam
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 12:28 PM | Show all posts
ninokostra posted on 14-10-2013 08:10 AM
Maaflah. Dlm agama sy (islam), manusia dr golongan biasa xde berjumpa tuhan walaupun dalam mimpi. Mg ...

...sebab itu saya kurang percaya dengan islam

sebab dlm Bible Moses pernah dengan suara Tuhan...Jacob pernah ' gusti' dengan Tuhan tapi dengan wajah lain

bila kita sudah ingat DIA sehingga amat sayang dengan nikmat dan bersyukur sentiasa...nothing is impossible....

dlm isu ini muslim tidak dpt jumpa Tuhan sebab agama kau dan saya  tidak sama...

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 12:29 PM | Show all posts
Al-Patih posted on 14-10-2013 03:46 AM
kadang2 bila kta sangat berharap dengan sesuatu ...kita punya khayalan bolih memainkan peranan ...ka ...

kalau macam itu...baik jgn percaya dengan muhammad sebab khayalan masa dia ckp dengan malaikat di gua...betul tak

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 12:32 PM | Show all posts
Here I make conclusion that God of islam and Bible so much different.

In Christians Bible, One can listen or see GOD  in dream once we have faith.
God builds your faith by giving you a dream

"Now glory be to God, who by his mighty power at work within us is able to do far more than we would ever dare to ask or even dream ofinfinitely beyond our highest prayers, desires, thoughts, or hopes." Ephesians 3:20 (LB)

How do you know when a dream is from God or when it's just something you've thought up yourself? The Bible tells us that God, "by his mighty power at work within us is able to do far more than we would ever dare to ask or even dream ofinfinitely beyond our highest prayers, desires, thoughts, or hopes." (Ephesians 3:20 LB)

In other words, if a dream comes from God, it will be so big in your life that you can't do it on your own. If you could do it on your own, you wouldn't need faith. And if you don't have faith you're not pleasing God, because the Bible says whatever is not of faith is sin. (Roman 14:23)

God starts to build your faith by giving you a dream. He may be speaking to you now, but you just don't recognize it for what it is. That dream you havethe idea, the concept that thing you've been thinking about doing that would be of real benefit to other people, where do you think that idea came from?

God will never tell you to do something that contradicts his truth. In other words, he won't give you a dream of leaving your family and kids and moving to Hollywood to be a movie star. If you've got that dream, then you can know it is not from God.

God starts with a dream as he works within your life to build faith. Now how do I know that DIA spoke to me? simply because I have faith and spoke highly about HIM of all HIS creations...thats what I call faith... Hallelujah....Praise the LORD..
Last edited by Truth.8 on 14-10-2013 12:42 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 04:32 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-10-2013 12:29 PM
kalau macam itu...baik jgn percaya dengan muhammad sebab khayalan masa dia ckp dengan malaikat di  ...

hanya beriman dengan Quran dan kitab sebelumnya...yang lain cakap2 pak arab ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 04:42 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 12-10-2013 07:36 PM
hey moron...dont tell me u never dream???


me usually dream of wet things..
not a once the God came to me (in my dream) & directly show HIMself wearing some clothes made by the humans..
So how many hand does your God have Truth? 2? 3?
Last edited by Cuai on 14-10-2013 04:47 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 04:51 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-10-2013 12:25 PM
soalan ini macam :

mana dtg dulu telor ke ayam


OUhh..aku ingt ko nak ckp pasal teori H20...he he he
Tp seriously..sape yg dtg kat ko dlm mimpi tu Truth?
Tuhan yg mana satu? Last edited by Cuai on 14-10-2013 04:52 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2013 04:57 PM | Show all posts
..... saya bermimpi dia beritahu saya semua agama yang ada didunia sekarang adalah agama yang salah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 05:09 PM | Show all posts
adi_iskandar posted on 14-10-2013 04:57 PM
..... saya bermimpi dia beritahu saya semua agama yang ada didunia sekarang adalah agama yang salah

Adi, u should sleep early tonight..mlm ni confirm dia bagitahu ko akan jadi Tuhan utk semua Manusia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 05:43 PM | Show all posts
Al-Patih posted on 14-10-2013 04:32 PM
hanya beriman dengan Quran dan kitab sebelumnya...yang lain cakap2 pak arab ....

beriman dengan quran dan kitab aja???
itu lah kelemahan ada pada islam

saya setiap kali lihat benda 2 ciptaan..mulai tanam satu kesedaraan ....faham maksud2 yg tersirat ...maka ia membuat saya lebih akrab dengan si DIA...amat sayang dengan DIA....ini lah di katakan 'faith'  maka , bila bina 'faith' yg begitu kuat....nothing is impossible yg DIA akan muncul....

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 05:45 PM | Show all posts
Cuai posted on 14-10-2013 04:51 PM
OUhh..aku ingt ko nak ckp pasal teori H20...he he he
Tp seriously..sape yg dtg kat ko dlm mimpi ...

aku tak lihat wajah  DIA...yg aku lihat pakaian putih sangat ...dan bibir senyuman DIA
aku rasa happy sangat lah bila bangun dari tido

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu dlm dunia ni fahaman dan agama bukan hnya satu. Mcm u prcaya dgn agama u, mcm tu prcaya dgn teguh pd agama i . Xperlu nk persoalkan la. Dh u prcaya u boleh jumpa dlm mimpi. So up to u.. dlm agama sy (islam) juga ade yg memahami ciptaan tuhan. Tp xde yg dpat mghuraikan mengikut spesifikasi Dia tu sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2013 06:25 PM | Show all posts
ninokostra posted on 14-10-2013 06:09 PM
Sebab tu dlm dunia ni fahaman dan agama bukan hnya satu. Mcm u prcaya dgn agama u, mcm tu prcaya dgn ...

God does use dreams to communicate (Job 33: 14 -- 17)
to certain people, at certain times for certain reasons.
We know God can & occasionally does speak to humans through dreams.
There are several records of these special occasions in the Bible.
Dreams also come about from other causes. (hard work,indigestion,etc.)
And unhappily, occasionally, as God's Word, also in the book of Job previously stated, (Job 4: 12 -- 21) bothersome communication happens.We ordinarily seek God's instruction from the Bible.
And when we pray aloud or talk to God  silently throughout the day
God hears and will answer us in God's own way.
Do not require the Father or the Son to do so only in dreams.

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2013 02:09 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-10-2013 05:43 PM
beriman dengan quran dan kitab aja???
itu lah kelemahan ada pada islam

awak salah menyatakan ...kelemahan kepada Islam ....itu AKU punya pendirian terhadap...berilman dengan Quran ...
jikalau kamu sangat taksub .....betul ...benda akan muncul ...tapi ...soalan adakah ...DIA ...hanya muncul kepada kamu ...sedangkan ...orang lain ada menyata sedemikian ...waktu DIA muncul kepada kamu ...kalau setakat jubah putih ...aku pernah jumpa ....banyak kali ...aku tak ambil kesah ...lantaklah siDIA ....faith tak kenyangkan perut ...comman sense yes ...


Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2013 10:25 AM | Show all posts
Al-Patih posted on 15-10-2013 02:09 AM
awak salah menyatakan ...kelemahan kepada Islam ....itu AKU punya pendirian terhadap...berilman de ...
awak salah menyatakan ...kelemahan kepada Islam ....itu AKU punya pendirian terhadap...berilman dengan Quran ...
jikalau kamu sangat taksub .....betul ...benda akan muncul ...tapi ...soalan adakah ...DIA ...hanya muncul kepada kamu ...sedangkan ...orang lain ada menyata sedemikian ...waktu DIA muncul kepada kamu ...kalau setakat jubah putih ...aku pernah jumpa ....banyak kali ...aku tak ambil kesah ...lantaklah siDIA ....faith tak kenyangkan perut ...comman sense yes ...

itu kau punya pendirian...pendirian saya tetap sama berlandaskan Bible...sebab dlm Bible ada 'incident'  DIA  akan muncul pada siapa2 sekiranya ada 'faith' yg kuat... ramai Nabi2 sebelum muhammad ada berjumpa dan mimpi....

kami tidak membuat ritual utk 'please' DIA ...ritual yg sembilh binatang  dan lain2...adakah itu akan kenyankan perut utk bagi tahu satu dunia kami membuat ritual ini utk memperingatkan DIA?

saya yakin itu DIA  yg muncul sebab DIA tidak hasut cuma tanya apa saya tengah buat....
kalau benda lain dtg...semestinya akan hasut dengan jalan syaitan....




Last edited by Truth.8 on 15-10-2013 10:27 AM

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2013 06:20 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 15-10-2013 10:25 AM
itu kau punya pendirian...pendirian saya tetap sama berlandaskan Bible...sebab dlm Bible ada 'in ...

kamu jawap dengan mengait cara orang lain ...ini pasal kamu  ....maka persoalan yang ada ialah ...kamu percaya muncul DIA ...apa ciri ciri yang mengesah kan DIA ...siapa yang mengesahkan ..adakal DIA masa tu ...bagi credential atau resume dan sebagainya ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2013 02:39 PM | Show all posts
Al-Patih posted on 16-10-2013 06:20 AM
kamu jawap dengan mengait cara orang lain ...ini pasal kamu  ....maka persoalan yang ada ialah ... ...

saya pasti DIA  ...saya tak ragu2....


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:57 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 16-10-2013 02:39 PM
saya pasti DIA  ...saya tak ragu2....

you seem to be adamant about your encounter ...so be it ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 09:32 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 11-10-2013 05:47 PM
kalau lah iblis yg dtg dlm  mimpi itu...iblis  semestinya minta saya  buat jahat...dlm mimpi itu.. ...

Iblis bukan saja mahu menyesatkan orang untuk buat jahat, dia juga berkata yang baik untuk sebabkan orang tu rasa seronok dan akhirnya timbul riak dihati. Allah tak suka orang riak dan takabur... ingatlah bagaimana Iblis menipu Nabi Adam.. Iblis sanggup bersumpah dengan nama Allah kononnya memakan buah kulbi itu boleh menyebabkan Nabi Adam hidup selama-lamanya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103459s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list