Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
78741
View
2489
Reply

BUKAN KERANA AKU TAK CINTA (NELYDIA SENROSE & SHARNAAZ AHMAD)

 Close [Copy link]

Author: ladydolph       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2013 02:56 PM | Show all posts |Read mode
Sebuah lagi adaptasi novel akan memulakan penggambaran tak lama lagi, iaitu Bukan Kerana Aku Tak Cinta karya E-Man Sufi. Drama 60 episod ini akan ditayangkan di Astro Mustika HD. Pelakon jelita yang semakin hangat menerusi drama 'Cinta Jannah' telah pun pasti untuk melakonkan watak utama bernama Mastura. Persoalannya sekarang, siapakah hero yang akan digandingkan dengan beliau untuk adaptasi ini? Adakah Aeril Zafrel sekali lagi setelah berjaya mencetuskan fenomena dalam 'Cinta Jannah'? Atau adakah hero lain yang lebih sesuai dan boleh menandingi chemistry yang sgt superb antara Nely dan Aeril? Sama-sama kita tunggu dan lihat...






Synopsis Bukan Kerana Aku Tak Cinta


JEBAT. Seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.



Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputus asa. Dia tidak pernah menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.



Kau tak malu ke nak bersuamikan lelaki yang tak ada apa-apa?



Nak malu apa? Bagi Mas, abanglah yang paling handsome. Bagus juga parut tu Tak adalah perempuan lain nak rebut abang daripada Mas, kan? Biar Mas sorang aja yang tahu menilai betapa kacaknya abang di pandangan Mas.



Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan?



Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah  bekas ketua kumpulan gengster!



Sementelah pula lelaki dengan sejarah hitam sebegitu bukanlah suami impiannya....







KOMEN DAN CADANGAN AMAT DIALU-ALUKAN DI FB INI ... sila like ye!!!





ACTRESS NELYDIA SENROSE IS THE NEW FACE OF ENCHANTEUR PARIS





Enchanteur Paris has just appointed their latest brand ambassador and it is none other than the beautiful rising star, Nelydia Senrose. Blessed with good looks from her Siamese-Malay mixed parentage, Senrose made her acting debut at the age of 13 and has been in the limelight in the local entertainment industry ever since. She is currently pursuing a degree in Psychology while juggling her acting career and will be starring in a few up and coming drama and tele-movie series, Bukan Kerana Aku Tak Cinta and Pria Terhebat.


As the new face of Enchanteur Paris, Senrose perfectly embodies the brand with the confidence she exudes and all the excellent qualities she represents, elevating the brand to be more captivating than ever. The reveal of Enchanteur Pariss brand new ambassador was in conjunction with the launch of the brands new and improved identity through its refreshed packaging for its range of fine fragrance which features the iconic Eiffel Tower more prominently.




Last edited by ladydolph on 5-12-2013 11:54 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:00 PM | Show all posts
OST BUKAN KERANA AKU TAK CINTA, lagu SALAHKAH nyanyian Hafiz Suip & Dato' Rossa ..






BKTAC OPENING MONTAGE










Last edited by ladydolph on 29-11-2013 10:07 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:00 PM | Show all posts
Teasers































Last edited by ladydolph on 29-11-2013 09:47 AM

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:05 PM | Show all posts
cek intenkiu @ladydolph
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:07 PM | Show all posts
welcome2...
later i letak bahan lagi k....
line kat opis ni menyakitkan hati....
grrrr...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:14 PM | Show all posts
how about him???? hehe...

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:21 PM | Show all posts
check in...laju je ku ikut tt,,,muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:24 PM | Show all posts
bole iols masuk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:24 PM | Show all posts
cek masuk...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:25 PM | Show all posts
intro masih ada ketempiasan teamkita kat umah sana.....
ahakssss.. pardon me...... korang pun tau kesetiaanku kat mana......
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:30 PM | Show all posts
CHECK IN !!!!!!!!!!
:lol
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cekimmmm

#onceteampengaminalwaysteampengamin
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:46 PM | Show all posts
adaptasi novel ini ke?



takut nak beli..sbb tgk tatoo tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 03:52 PM | Show all posts
cloudnine_mm posted on 17-10-2013 03:46 PM
adaptasi novel ini ke?

a'ah.. .citer ni laaa...
hehe moral of the story ..don't judge a book by it's cover.....


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:55 PM | Show all posts
ladydolph posted on 17-10-2013 03:52 PM
a'ah.. .citer ni laaa...
hehe moral of the story ..don't judge a book by it's cover.....

ok....akan dapatkan di pasaran secepat mungkin...


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 03:58 PM | Show all posts
cik senah check in




Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 04:01 PM | Show all posts
Woww murah rezki nely skang ni..alhamdulillah..

besh ker nobel ni? Sape dah baca? Iols penah baca nobel suami yg kubenci jer karya pertama penulis nii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 04:06 PM | Show all posts
Cek in....
Baru baca dlm 3 bab....
Mampus dek nely nak berlakon cite nie....sgt berlainan okey wataknya.....
Gedik ya amat... byk helah...sgt berterus terang...n degil...
Itupun kalau ikut buku cite 100% lah...

Sorry uols ,xbleh tahan lah nak bercerita

Bila baca buku nie terbayang2  aksi dek nely...
Cabaran besar buat dia....silap2 org kata dia gedik nnt....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 04:11 PM | Show all posts
woit....nih nak jdikn drama ke?...yipaaaaaaa... shuker bangt novel nih...

aku baygkn izara ecah jd mastura...

cuma jebat...huhu......sapa yg layak? agak2 syamsul haslam sehsuai kot...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 04:16 PM | Show all posts
sape jadik hero?nk cadangkan syarul ridzwan...body dia layak berlakon jadi gengster
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 04:44 PM | Show all posts
hans78 posted on 17-10-2013 04:06 PM
Cek in....
Baru baca dlm 3 bab....
Mampus dek nely nak berlakon cite nie....sgt berlainan okey wat ...

tq bg input psl watak mastura...
xpe le sekali sekala nely bw watak mcm ni.. xde la asek watak gadis teraniaya jew..  stakat ni iolls penah tgk watak ganas yg nely bawa.. dalam cerita naziha...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 05:07 PM | Show all posts
tumpang lalu iyer uolsss............
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 05:37 PM | Show all posts
hans78 posted on 17-10-2013 04:06 PM
Cek in....
Baru baca dlm 3 bab....
Mampus dek nely nak berlakon cite nie....sgt berlainan okey wat ...

SEXCITED! Haha
Gasak lah DeqNel....lol:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2013 06:14 PM | Show all posts
Bagus gak la nely ambik watak ni....
Mmg lain dr kebiasaan...
Boleh tunjukkan sisi versatile dia....
Go go nely go!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeay akhirnya ada thread BKATC...
Vote for nelyril again..
Support utk deq Rose selamanya..insyallah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077033s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list