Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26742
View
215
Reply

AYAH CURANG update page 7..

[Copy link]

Author: honey_bee       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2013 04:23 PM | Show all posts |Read mode
Bismillahirahmanirrahim...

Assalamualaikum... sy memberanikan diri sy untuk bercerita ttg masalah peribadi sy yang saya rasa sy dah simpan dari kecil..
Sy tahu.. sy ada bukti dan segalanya ttg ayah saya... tapi sampai ke detik ini saya masih simpan dari pengetahuan ibu saya.. ayah saya pernah bersumpah dengan alquran yang dia tak berkahwin dan ibu pernah terkeluar kata seandainya ayah saya berkahwin lain maka jatuh la talak ke atas ibu saya.. dan di iyakan oleh ayah saya.. buat pengetahuan semua ibu dan ayah selalu tidur berasingan sejak dari saya kecil..ayah selalu nak tidur luar(ruang tamu)

Saya mendapat tahu tentang hubungan ayah dan perempuan tu dari form 3 sekrg saya cukup lama saya menyimpan rahsia ini..saya pernah stress dan disahkan dokter mengalami masalah jiwa.. setiap kali saya dapat bukti baru ttg hubungan ayah.. saya jadi orang gila... dan paling yang saya tak boleh terima .. nama saya dan perempuan tu sama ... saya pernah menangis-nangis minta ayah saya menukarkan nama saya.. sebab saya jijik dengan nama saya sendiri..

2 tahun lepas (anggaran) perempuan itu telah berpindah ke rumah baru (apartment aman perdana Klang) berdekatan dengan rumah kami... dan ayah saya juga bertukar tempat kerja di tempat yang berdekatan..mungkin Allah nak tunjuk.. teman baik dan makciknya ternampak ayah...terbukalah semua segala pekung dan kebusukan yang di tutup ayah.. tapi.. walau segala bukti yang ada.... sekali pon ayah tak pernah mengaku..

bukti:
1. bill telephone yang dibayar ayah atas nama perempuan tu.. (padahal bil telefon rumah dan internet.. kita mintak dia bayar.. terus mengamuk2)
2. saya masih ada kunci kereta myvi milik perempuan tu.. saya pernah bukak kereta tu malam2 pakai kunci kereta tu.. gigih menyiasat pagi2 buta..
3. No phone di bill celcom ayah banyak no perempuan tu and dia ni jual shaklee product no tu sama juga dengan no fb yang dia post kat fb untuk promote shaklee.. bodo sungguh!
4. Gambar dia ada dengan ayah saya main badminton dekat johor.. walaupun gambar tu ramai2 tapi cukup bukti yang dia kenal ayah saya.
5. kereta kancil yang dibeli ayah waktu kami kecil dia bagi kat perempuan tu.. padahal dulu ibu gigihla menggunakan kereta menghantar kami kesekolah rebut2 dengan ayah.. silake sungguh bila ingat2.. setelah berkurun.. 2013 saya jumpa balik kereta tu ayah sorokkan kat bengkel dia.. dia ingat org tak kenal ke no plat.. jadah sungguh!
6. Bukti ayah pergi outstation bawak perempuan tu... bukti gambar sms yang saya tangkap sendiri.
7. Kawan baik tangkap gambar kereta yang dipakai perempuan tu
8. No plat kereta sama dengan no phone..
9. terlalu ramai saksi mata ( kawan, orang yang kami tak kenal .. nurse swasta di aman perdana selama 2 tahun,
10. pekerja ayah yang pernah masuk ke rumah perempuan tu untuk pasang gril.
11. Kantoi katanye pergi tasik kenyir..tapi baju kotor haram jadah takde.. baju bersih berlipat cantik dalam beg yang di beli ibu sempena hari lahir ayah.. dia gi bawak jumpa perempuan tu.. macam syetan!
12. sms yang ayah terlupa delete.
13. ayah pernah bawak hp atom saya try bluetooth.. keluar nama haram jadah tu.
14. banyak kerongsang(brooch) perempuan dan kereta ayah..
15. bersayang abang dalam sms.. nak pergi main futsal mintak izin..kalau xde hubungan buat ape nak mintak izin bagai? dengan ibu panggil ibu bodoh la, bapak kau la..maki2.. dengan perempuan tu elok pulak..

dan banyak lagi bukti2

Akibat dari itu.. saya hilang rasa hormat dan rasa jijik dengan ayah saya sendiri.. saya tak tau macam mana hndak melayan dia seperti seorg ayah yang sy hormat sebelumnya...

Ayah saya ni kalau dilihat dari rupa dan penampilan semua org takkan sangka dia macam tu.. orang selalu pandang tinggi dengan dia.. hormat dia. dia dengan orang macam malaikat bagi duit la kat orang.. bagi kereta walau pon lama kat orang.....tapi bila dengan keluarga sndiri.. semua berkira... semua tak cukup.. itu ini.. bila ibu mintak duit .. kene maki .. even bila tanya pergi mana? terus marah2.

Hancur hati saya ni... apa yang saya nak... sy nak ibu bapa saya becerai.. biar mak saya dapat hak dia..biar harta sepencarian semuaa di bahgikan dua.. selama ni ayah saya terlalu berkira..

Sebagai seorg anak sy mesti defend ibu saya.. andai dia dah tak ingin kami lagi.. kami redha dia pergi tinggalkn kami..biarlah dia hidup dengan perempuan.. saya dah dewasa skrg.. sy boleh jaga mak saya dan saya sanggup.. Last edited by honey_bee on 21-1-2015 09:20 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:45 PM | Show all posts
ayah ko ngan pompuan tue dah kawin ker.... ker skandal jer...

time sihat nie rasa seronok... cer dia sakit sok... takder nye rler pompuan tu nak jaga... gigih carik mak ko jugak nti...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:45 PM | Show all posts

hmmm....aku tumpang simpati kat ko....but first thing first....adakah ko pasti ibu ko taktau hal ayah ko ngan ppuan tu? mungkin mereka telah berkahwin dan ibu ko mengizinkannyer? bila berlaku sumpah jatuh talak tu? lama dulu atau baru2 nie sajer?

Hal rumahtangga org nie...walaupun diorg tu ahli keluarga kita....tapi hanya mereka berdua yg arif tentang aper yg berlaku antara mereka...

Psl ko nak ibu bapa ko bercerai tu....itu mungkin kemahuan ko tapi adakah ia kemahuan ibu ko jugak?

Aku rasa baik ko discuss ngan ibu dan bapa ko tentang hal nie....citer aper yg ko tak puashati kat bapa ko....citer psl hal ppuan tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 04:51 PM | Show all posts
menjad posted on 21-10-2013 04:45 PM
ayah ko ngan pompuan tue dah kawin ker.... ker skandal jer...

time sihat nie rasa seronok... cer ...

ayah tak pernah mengaku walau bagi bukti bertimbun..ramai cakap dah kawin.. pernah tu sy cakap Allah balas semua yang dia buat dia jerit " bukannya aku berzina pon! dia tu adik angkat" apsal nak cakap zina2 tu..maksudnya dia dah kawin n ramai cakap dah kawin termasuk pekerja ayah sendiri yang cakap..

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:52 PM | Show all posts
saya juga ada merasa pengalaman yg sinis2 umpama masalah kamu
saya sampai tahap pergi-mampos-lah-kau-nak-curang-ke-apa janji ko jgn sampai tak balik rumah
bosan la dari kecik hadap benda ni....rumah kata pergi kubur kata marilah marilah
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:52 PM | Show all posts
ko umur berapa tt? adakah dah bekerja? ko ada adik bradik lain tak?
kalau dah memang ayah ko dgn perempuan tu,biarkan dorg berkahwin lebih baik. (ntah2 memang dah kawen)

kadang2 perceraian bukanlah jalan penyelesaian, kena bersabar dan membuat pertimbangan yg sewajarnya. jangan ikut nafsu amarah sangat.

dari ko pendam sorang2,baik ko discuss dengan mak ko dulu, kalau tak sanggup nak hadap bapak dulu.
ko anak, susun kata baik2 bila nak cakap dengan mak bapak.
umpama tarik rambut dalam tepung, rambut jgn putus, tepung jgn berselerak.

semoga ko akan temui jalan penyelesaian. jangan sampai memudaratkan diri sendiri pulak stress bagai, Allah ada to share your feelings, ko tak cakap pun He knows well. mintak tolong dariNya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 04:53 PM | Show all posts
midori888 posted on 21-10-2013 04:45 PM
hmmm....aku tumpang simpati kat ko....but first thing first....adakah ko pasti ibu ko taktau hal a ...

ibu dah cakap dah.. kalau ayah dah kawin baru.. ibu minta cerai.. banyak kali ibu cakap..ibu pernah dengar org cakap and hint2 sy bg banyak kali ibu dengan ayah bergaduh pasal ni.. tapi macam biasa ayah tak mengaku.. kalau ibu yang izinkan sangat tak mungkin.. ibu dah cakap kalau dia dapat tau dan ada semua bukti dia minta ayah pulangkan dia dekat abang dia...

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:54 PM | Show all posts
tumpang simpati tt..apa kata ko cuba kantoikan ayah ko dihadapan ibu ko..
kalo aku jadi ko pun aku akan stress..maaflah kalo cadangan aku ni nyakitkan ko
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 04:55 PM | Show all posts
ni anak nomot bape??..bape org adek beradek??..

ayah dgn mak da bape lama kawen??..

da bg tau mak ke ttg bokti yg dah jumpa tu?/..kalo penah...ckp kat mak..talak tu sah...dosa ok kalo bersubahat..

jgn sakit jiwa...jgn sakit ati...org laki mmg di bolehkan kawen 4...kalo xadil....buat ape soh mak tanggung derita...??..

ckp dgn mak...suruh mak yg buat tindakan drastik..berubah..dan ubah naseb sendiri..

dan ko sbg anak...nape nak acting seperti ko plak yg di curangi??...aku tau ko sakit ati...aku tau ko marah...

tp sampai buat ko disahkan doc sakit mental..tu namanya ko da aniaya diri ko....

ayah ko mmg salah..mmg dosa...ko berhak marah..tp ko pun xbleh laa marah sampai mental...

ape yg perlu skang...berpikir secara matang...amek langkah yg sepatotnya....

kalo kita da tau jln tu berliku kenapa kiter maseh nak tempuh sedangkan kita tau maseh ade jln lain yg lebeh baik utk kita??..

ko sendiri ckp...ayah ko xlayan mak dan ko dgn baik..jd nyer utk apa korg stay dgn ayah ko lagi??..

ko binalaa bahagia sama dgn mak ko...

xyahlaa ko susah payah pk kenapa ayah ko begini dan begitu....lebeh baik ko pk bagaimana cara utk kuar dr msalah ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 04:55 PM | Show all posts
doubleA posted on 21-10-2013 04:52 PM
ko umur berapa tt? adakah dah bekerja? ko ada adik bradik lain tak?
kalau dah memang ayah ko dgn pe ...

susah nak cakap hal ni.. pernah tu dia saya cakap kawan nampak dia.. dia minta no phone kawan tu dia nak tampar sebab bawak mulut pasal orang fitnah dia..

saya baru bekerja.. 20an ade 3 beradik..anak sulung..

Last edited by honey_bee on 21-10-2013 04:57 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:04 PM | Show all posts
honey_bee posted on 21-10-2013 04:55 PM
susah nak cakap hal ni.. pernah tu dia saya cakap kawan nampak dia.. dia minta no phone kawan tu d ...

aku stuju dgn @hunny_bunny kt atas tu.
assume jela ayah ko dah kawen, kalau rasa perceraian tu menyebabkan hidup ko,mak n adik2 lebih tenang, suruh mak ko setelkan dengan bapak ko.

ko bagi semangat je kat mak ko, ko sebagai anak sulung kena kuat, sebab ko tulang belakang mak n adik2, kalau ko pun meroyan tak dapat nak kawal emosi, camana dengan mak n adik2 ko nanti?

ko cakap kawan nampak semua mau bapak ko tak mengamuk, dia ingat ada stalker pulak intip dia.
ataupun cuba berdepan dengan perempuan tu? tapi jangan cari gaduh pulak, kang ko kena balik.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:05 PM | Show all posts
ish complicated nye...aku cube utk memahami..
first..ko kena ingat,itu ayah ko..hormat kena ade..
aku rasa cara yg paling bez..ko pegi slow talk dgn awek ayah ko tu..
dpt kn penjelasan dari die..ape status die dgn ayah ko..lps ko da jumpa awek ayah ko tu.ko update kat sini..
nanti aku ajar pulak step ke 2..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:05 PM | Show all posts
calling @eiyana....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 05:07 PM | Show all posts
alepmama posted on 21-10-2013 04:52 PM
saya juga ada merasa pengalaman yg sinis2 umpama masalah kamu
saya sampai tahap pergi-mampos-lah-ka ...

saya stress sbb sy tau masalah tu tapi saya tak berani nak bgtau ibu..n rasa bersalah setiap kali tgk muka ibu..kesian tapi kalau dibiarkan macam tt buat..nak jadi apa dengan family sy..

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:10 PM | Show all posts
aku juga dari family yg bapanya not that perfect la... mmg berbeza sangat ngan arwah mak perangai bapa ni. mak bertahan sampai akhir hayat sebab mengenangkan anak2. aku tahu sebab arwah mak cakap sendiri kat aku.

bagaimana aku tak berkenan ngan perangai bapa, aku sentiasa pegang 2 perkara;

1. hal rumahtangga, itu adalah hal suami isteri. biar suami isteri itu sendiri yang handle. mereka lebih arif dengan keadaan mereka. mak aku, alhamdulillah... sampai hujung hayat tidak la menderita sangat sebab kami semua adik beradik kira berjaya dan sanggup menjaganya, cuba beri kesenangan yang dia tak pernah rasa sebelum ni.

2. bapa, sampai akhir hayat aku akan sentiasa adalah bapa aku. tanggungjawap aku sebagai anak adalah hormat dan jaga kedua org tua aku, walau kengkadang tu keluar jugak perangai memberontak aku tp takde la extreme. apa kesilapan bapa aku terhadap mak aku adalah antara dia dengan arwah emak dan dia dengan tuhan.

harap kata2 aku dpt membantu. jgn tambah rasa dendam, sakit hati dalam jiwa sebab itu tidak membawa apa2 kebaikan. cuba fikir kebaikan org itu. aku, walau tidak diberi kemewahan oleh bapa, amat bersyukur dia tidak mengabaikan pelajaran kami adik beradik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:13 PM | Show all posts
hurm.. perempuan dengan perempuan gaduh... lelaki jd mangsa..

tt, banyakkan sabar.. punca sikap ayah tt.. jd cara terbaik tt bantu ibu tt. jgn tambahkan beban masalah dia.. biarkan ayah tt tu.. masa muda sedaplah dpt yang lain. dh tua silap2 minta ampun maaf kt ibu tt.. wish good luck..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:14 PM | Show all posts
honey_bee posted on 21-10-2013 05:07 PM
saya stress sbb sy tau masalah tu tapi saya tak berani nak bgtau ibu..n rasa bersalah setiap kali  ...

saya lagi la mak saya stroke and pergerakan limited, saya tahu mak pun tahu hal ni dah lama tapi agaknya mak pendam sorang2 kot tu yg sampai stroke

now ayah saya n mak dah pencen pun, duk je rumah tak ke mana sangat

biarlah sampai Allah tarik nyawa salah sorang baru tau apa next episodnya, apa yg ter reveal

pernah juga satu ketika saya burst cerita ni pada pakcik, masa tu ayah tgh sakan dengan jiran berdekatan rumah, ayah siap ugut kami adik beradik dan syak saya punya angkara the most, tapi ada saya kesah!!

last2 mmg dah tak larat dah, tak kuasa dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 05:17 PM | Show all posts
nordiana87 posted on 21-10-2013 05:05 PM
ish complicated nye...aku cube utk memahami..
first..ko kena ingat,itu ayah ko..hormat kena ade..
...

sy cuma tau blok rumah and kereta dia je.. no rumah saya tak tau.. tapi kawan adik.. pernah cakap rumah dia dengan perempuan tu atas bawah..kalau sy tak mulakan bende ni.. sampai mati pon ayah tak kan mengaku kan..

sy pernah call dia dulu 4-5 tahun lepas kot.. dia penipu.. sy call dia.. mintak jumpa dia setuju and dia yang bg cadangan jumpa dekat mcdonald dekat plaza masalam.. sy tunggu dia sampai pukul 11 malam dia tak datang.. bila telefon.. suara dia manja.. n dia ada tanya saya " ayah ada cakap ke saya hubungan kitorang? " tanya lah ayah kitorang nak kawin ke tak.." gitu.. hurm.. jahatkan.. dahla masa tu gigih pergi mcdonald tu dari klang..kejam perempuan tu..

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:18 PM | Show all posts
jangan lupa check juga dengan perawat Islam untuk check unsur sihir terlibat atau tidak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2013 05:32 PM | Show all posts
tajul186 posted on 21-10-2013 05:18 PM
jangan lupa check juga dengan perawat Islam untuk check unsur sihir terlibat atau tidak.

dulu pernah pergi perak tapi bukan berubat.. kebetulan ada perawat islam tu dia cakap ibu saya ni kesian.. pastu ibu tanya pasal ayah kawin.. ustaz tu cakap buat solat pastu tido.. seandainya ayah saya dtg pakai baju merah maksudnya dah kawin and pakai baju hijau sebaliknya.. tapi sampai sekarang ibu tak pernah bgtau jawapan mimpi tu .. walau pon saya tanya

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:39 PM | Show all posts
terus terang jer apa yg berlaku dari A sampai Z  kat mak tt tu......niat kita bukan nak lihat kehancuran umahtangga diorg tapi kita taknak lihat betapa hancurnya lagi hati mak tt bilamana dia org yg terakhir tahu kecurangan somi sendiri,......dan tt sbg anak, jgn menghasut or memujuk org tua supaya bercerai, kalo bole berundinglah dgn cara baik, mintak xplanation dari bapak punca kecurangan dia.....kalo dia menyesali perbuatannya, terimalah dia seadanya walopun ati tt tuh masih membengkak......ingat lah yg tt buat tu semua demi kebahagiaan dan kehidupan mak dan kita taknak hidup dia d rundung kekecewaan hingga ke ari tua nanti........ bersabar dan tawakal byk2 semoga pintu hati bapak tt terbuka utk berubah........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 05:47 PM | Show all posts
bagitahu ibu tt..jangan biar dia tertipu sepanjang hayat...lagi kesian...cara nak bagitahu tu pandai2 la tt cari jalan..kalau tt dah keje ada duit apakata bawa mak tt n adk2 tt makan angin mana2 n sewa hotel atau Chalet...keluarkan segala bukti kecurangan ayah tt tu..tunjuk kpd ibu tt...pahit memang pahit tapi kenyataan perlu diterima...

hal pompuan tu buat masa ni xperlu tt call dia atau berjumpa dia..setel masalah dalam keluarga tt sudah..pompuan psiko kalau tt dok cari dia,,dia akan lagi kuat psiko...tengok apa yang dah dia buat dekat tt..dalam hati dia mesti gelak sakan,,tt dah kena tipu dengan dia....

bapa tt bacul,pengecut,dayus...berani buat berani tanggung la...

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2013 06:05 PM | Show all posts
i pon ada masalah yang sama dengan TT..kalau baca tred I lama2..ada lah tred2 memaki my dad..
mcm kes I...mak tau..tp mak in denial..lama2 makin penat nk nasihat..
sudahnya sekarang ni dah macam lali pulak..
so as long as masa dengan kami anak beranak..die layan baik..still bg duit kat mak dan adik2 yang sekolah
ada masa lapang datang lawak anak cucu kat merata negeri..that's enough for us...
dulu tu mmg makan makian la sbb die ada guna duit my mom jugak nk bersenang lenang


so first thing first TT..bagitau mak dulu
perit mcm mana pun..ur mom has to know..
then tengok penerimaan mak..
mcm my mom..bila anak2 pulaukan ayah..die ckp..
takpalah..ni dosa ayah korang dengan mummy...apa jadik antara mummy dengan daddy pun..korang tetap anak2 daddy
so kita tau lah..mak tak redho...tp mak nak anak2 jgn masuk campur...(tapi kitorang masuk campur jugak)
mak awal2 nak cerai..siap lari dari rumah..tp lepas setahun..die nk balik duduk dengan ayah...
so kita tau lah..mak mmg taknak cerai pun..
so habiskan air liur..habiskan tenaga aje dok membenci ayah tu
sedangkan empunya diri yang sepatut bersedih...tak benci pun...happy2 aje bila my dad balik

lagipun kalau ikut islam..yes...pernikahan mereka sah...

kalau nk benci pun..benci aje sikap suka menipu(kalau ada)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 04:33 AM | Show all posts
kalau betul ayah u dha kawin dengan ppuan tu,
so jatuhlah talak kan dengan emak u.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 08:25 AM | Show all posts
yes betul tu 1st thing 1st, bg tau mak tu dulu....
ambik kekuatan utk mulakan perbualan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073457s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list