Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
27106
View
215
Reply

AYAH CURANG update page 7..

[Copy link]

Author: honey_bee       Show all posts   Read mode

Post time 29-10-2013 12:56 PM | Show all posts
salam tt,

walaupon cerita kita macam serupa tapi tak sama, aku paham sangat ape perasaan ko. macam aku dulu, bapak aku keje jauh, aku pon tau macam macam yang mak aku buat, dengan mesejnye, dengan keluar malamnye, dengan macam2 la. aku penah confront mak aku, aku cakap kalau nak buat macam tu boleh, tapi bercerai je la ngan bapak aku, tak adil macam ni. tapi time time tu jugak dia pakai senjata air mata dia. kata aku buat dia menangis, aku dosa besar, aku anak kurang ajar cakap macam tu.

bapak aku, aku rasa dia tau, tapi dia diamkan aje. dia penah jugak tanya aku, aku ada apa apa ke nak bagitau dia, tapi aku kate takde. tak tersampai rasanya nak cakap. akhirnye lepas parents aku dah cerai pon, aku tak cakap apa yang aku tau. aku rasa biar la aku bawak sampai mati je benda ni.

tapi tt, dalam kes ni, ko better la cakap ngan mak ko. sebab mak bapak kita ni selalunya kita ni sumber kekuatan diorang. jadi do let her know that you're by her side. and aku paham kemarahan ko kat bapak tu, marah, marah selagi boleh tt. tapi jangan ko marah sampai ko melukakan mak ko. sebab ada sekali aku penah marah2 mak aku depan bapak aku, bapak aku menangis. dia kata dia tak pernah ajar aku layan mak aku macam tu. so, memang la kebencian tu dua mata. memang bapak ko akan sakit, tapi ko dan orang orang yang ko sayang pon akan sakit.

dan tt, ko kene la kuat. kuat sangat sangat. aku pon anak sulung. aku rasa perit ko tu tt. aku doakan semua okay untuk ko and famili ko.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 02:30 PM | Show all posts
mak_wa95 posted on 24-10-2013 05:26 PM
padan muka...

cara kau tanya yayah mcm oprah je.....
oprah pun tak  tanya bertalu- talu, ada gak selingan.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 02:56 PM | Show all posts
lu bikin hidup lu baik-baik, nanti confirm dia cari lu, manusia bukan makin muda... jangan stress sangat, jangan sebab perempuan tu, lu nak hancurkan hidup lu.... pelan-pelan kayuh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 03:47 PM | Show all posts
jazaa posted on 29-10-2013 02:30 PM
cara kau tanya yayah mcm oprah je.....
oprah pun tak  tanya bertalu- talu, ada gak selingan...... ...

bab curang ni xleh ada selingan...kena bertalu2....baru pueh hati...
sekarang anak2 pun dah runsing dengan peel ayah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 29-10-2013 03:47 PM
bab curang ni xleh ada selingan...kena bertalu2....baru pueh hati...
sekarang anak2 pun dah runsi ...

Apa yg tt buat tu dah betul.....
Dah tanya elok- elok kat ayah dia & sms kat pompuan tu....
Cuma next step ke pej agama clarify kan pasal taklik tu....dah bertahun benda ni jadi, tak tau lah apa hukumnya.....


Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2013 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Milagro posted on 29-10-2013 02:56 PM
lu bikin hidup lu baik-baik, nanti confirm dia cari lu, manusia bukan makin muda... jangan stress sa ...

Betul sgt...
Bt pa kita nk derita stress smpi rosakkn diri..
Ayh kmu bersedap dgn pomuan tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2013 08:28 AM | Show all posts
terima kasih atas semua tunjuk ajar dan nasihat... yang latest ni.. haritu ayah saya keluar dengan ibu.. ibu cakap dengan ayah.. kalau dia dah kawin jujurlah.. dan kalau nak kawin pon bglah tau..dia tak marah kalau nak kawin sebab dia faham kerja Allah dengan jodoh tu.. tp kalau dah kawin dia rasa terhinalah kenapa buat belakang2.. and ibu bgtau ayah.. kalau dah kawin atau nak kawin pon jawapan ibu sama... nak Bercerai..ibu cakap mungkin ramai perempuan dekat luar sana yang sudi berpoligami.. tapi ibu cakap ibu tak kuat.. dapat payung emas=hasad dengki, tak fully redha, fikir buruk ttg suami n madu, sakit hati=0 mean x dapat apa2.. baik dia pergi.. ibu cakap gitu.. ibu cakap dia dah tua.. seandainya dia bercerai dia nak balik kampung and nak pergi belajar agama dekat sekolah pondok.. dan dia takkan menyesal..sbb dia cakap masa muda dia dah habis anak2 pon dah besar.ibu cakap.. dulu mungkin dia akan berusaha kekalkan perkahwinan sebab anak masih kecil, skrg bukan waktunya ibu nak sedih2 dan pikir hal2 macamtu. masa tua ni waktu beribadat..waktu dia nak bertaubat dengan dosa2 lalu.. dia nak belajar agama.. and seandainya diorang tak bercerai ibu takut ibu banyak buat dosa..dan susah dapat redha suami kalau ibu sakit hati or iri hati..and buat pertama kali ayah diam tak menjawab.. ayah tu kalau ibu cakap 1.. dia balas 10.. ayah saya ni suka membebel..memang ayah kuat membebel ke..?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 09:15 AM | Show all posts
Incredible! kenapa mak kau baru memilih "masa ini" untuk SLOW TALK dgn bapak kau begitu.. kenapa sebelum ni mak kau tak bole cakap bebaik dgn cara begitu kepada bapak kau? Ini terbukti bukan ayah kau tak bole diam bila mak ko bercakap..tapi "cara" mak ko bercakap dgn bapak kau sebelum ni tak betul.. i assume..

i confident yg ayah ko diam "silent" pasal dia tak nak ceraikan mak kau.. dia tahu dia ada isteri yg baik.. nonetheless bapak kau dah kahwin lain..

we ignore first isu mengenai samada bapak ko dah kahwin or belum kahwin or nak kahwin.. Now your mother tak "happy" dgn hidup dia.. "when mak ko cakap if bapak ko sudah kahwin or mahu kahwin, means it either bapak ko ada "niat" nak kahwin, then baru mak ko nak mintak cerai.." come on lah..itu statement orang perempuan nak mintak suami dia cakap "i still love you, if your dad masih cinta mak dan tak nak ceraikan dirinya".. if your dad is romantic enough, dia akan paham..

the problem is bapak ko diam.. most probably sebab dia dah kahwin.. and dia taknak tipu your mom or ceraikan your mom.. bapak ko masih sayangkan mak ko.. tapi aku dapat rasa, jodoh mereka sudah tidak panjang.. I am sorry to say that.. aku mintak ko doa lah banyak2.. Allah lebih mengasihi mereka..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2013 03:08 PM | Show all posts
darkcloud posted on 30-10-2013 09:15 AM
Incredible! kenapa mak kau baru memilih "masa ini" untuk SLOW TALK dgn bapak kau begitu.. kenapa seb ...

banyak kali ibu ingatkan ayah pasal ni.. tapi sebab ayah selalu menjawab n takkan mengaku plus main sumpah n junjung al Quran.. so bila ada isu berbangkit, pas ayah sumpah bagai.. ibu terus senyap.. sbb kalau layankan ayah kang kene tampar free tak pasal2.. baik diam.. so baru kali ini ayah nak dengar apa ibu nak cakap..n for sure ayah rasa dia dah buat salah besar and takut bila ibu dah berani suarakan isi hati dia yang berkepok2 tu....adik ada bgtau ibu mintak dia hantar ibu pegi jabatan agama islam..n ayah terdengar kami borak.. ayah tanya banyak.." knp ibu nak pegi sana?, nak buat apa?" kitorg jawab tak tau je..ha tau pon kecut perut bila ibu dah berani gitu

kalau nak cakap pasal ibu bg hint supaya diorg tak cerai.. tak kot.. sbb ibu kata dia dah tak rasa apa2 dengan ayah dah ..sbb tu ibu berani nak bersuara and mungkin ibu dah pikir banyak pasal ni n ape yang dia hadap selama ni..wallahualam

Last edited by honey_bee on 30-10-2013 03:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2013 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tt. Cerita kau psl ayah kau sme mcm baba aku. Sedih kan bila dpt tau ayah kte cmtu. N mcm mne dia layan mak kte. Aku pnah buat copy msg kt hp baba aku. Baba aku belikan betina tu bunga, novel. Tp x pnah belikan mak aku apa2.

Walaupun dah dua tahun bnde ni jd, till now aku hilang respect n trust towards my dad.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2013 07:21 PM | Show all posts
taikpekatt posted on 31-10-2013 02:57 AM
Salam tt. Cerita kau psl ayah kau sme mcm baba aku. Sedih kan bila dpt tau ayah kte cmtu. N mcm mne  ...

agaknya mmg bapak2 zaman skrg suka curang la... nak kata ibu/isteri tu kurang.. x jugak..yang ayah sy tu..muke pompuan tu hodoh kot..ibu sy 10 kali lawa kot.. pasal hormat jgn ckpla..kalau boleh pndg pon sy tak nak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2013 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
honey_bee posted on 12-11-2013 07:21 PM
agaknya mmg bapak2 zaman skrg suka curang la... nak kata ibu/isteri tu kurang.. x jugak..yang ayah ...

Haha. Sama la dgn betina yg dgn baba sy. Astaga. Dgn pendek nye, chubby. Pstu suka mntk roses. Tau sbab ada buat copy msg kt baba. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 09:12 AM | Show all posts
Assalamualaikum.. hari ni saya nak cerita sikit pasal kisah ayah saya ni..
Saya dapat mc 2 hari bermula dari 26-27 nov.. hri ni dan semalam la..

nak jadikan cerita mase saya nak keluarkan duit pgi klinik..maybank card buat hal..so bila sy pergi maybank  branch setia alam.. officer sana cakap maybank offline.. dia suruh saya pergi branch bandar baru klang..so lepas dah settle semua saya singgah jusco bukit raja beli barang2 sikit dengan lunch dekat food court..

meja food court yang saya duduk tu panjang macam meja canteen tapi cantikla..untuk big group..  dalam tengah makan2 ada 1 group 3 org makan dekat meja sama.. n saya terus captured 1 muka yang saya kenal n cari dari saya kecik..

nila pic perempuan tu.. satu meja dengan saya.. betul2 depan mata saya...dekat dengan saya!.. terloncat-loncat hati ni.. rasa nak maki2..



Allah tu maha besar, Allah tu makbulkan doa saya.. perempuan yang duduk 1 meja tu.. perempuan bangang yang berhubungan dengan ayah saya..perempuan yang rosakkan hubungan keluarga kami..
bayangkan penat saya cari perempuan tu berbelas tahun, dr siang malam saya tunggu dekat flat yang dia duduk dengan harapan nak jumpa..tp Allah permudahkan ..dia yang datang dekat saya..duduk makan 1 meja dengan saya..

saya ikut perempuan tu.. 1 of her friend nak withdraw duit then sy pon pura2 keluar duit n saya tanya dekat kawan dia tu
" maaf tanya yang tu cikgu &^%& ke? perempuan tu balas
"haah cikgu %$^&^.. kenalke?" saya balas ye je..
so saya terus pergi kat perempuan tu saya tanya dia.. awak ni cikgu $%^&^ kan?
"tak saya bukan cikgu, bukan2 saya bukan cikgu" sy geram la.. nak menipu je perempuan ni.. dr dulu..
ape lgi tetiba menyirap je hati saya ni.... sakittttttttt.. saya maki2 dia dekat situ.. saya cakap macam2 .. keluar semua bende yang bertahun2 kat dalam hati ni... semua orang nampak.. saya dah tak kisah..
n paling bangang dia lari..tau pun takut..

sumpah perempuan tu sombong n tetap nk pretend tak bersalah.. siap cakap..
" awak pegilah tanya ayah awak"
bila saya tanya kalau ko kawan je apsal ko pgi sabak bernam dengan ayah aku baru2 ni..
boleh dia cakap " saja2 je nak keluar makan"
ha semua nama binatang saya cakap kat dia.. tak tahan.. takleh nak tahan marah dah..

lepas perempuan tu pgi tinggalkn sy macam tu..saya nangis sorang2 macam org gila call adik saya..ntahla dah takde rasa malu dah..hurm.. Allah je yang tahu. then saya call ayah saya.. sepanjang saya call dia .. dia terkedu.. dia dengar je.. n sy ada remind him bout talak.. dia kate benda tu sepihak.. mati2 nak defend pasal talak tu.. n saya terus cakap.. so betullah ayah dah kawen... dia diam.. ya pon tak.. no pon tak.. selama ni.. dia cakap tak.. ape pon saya cakap dia cakap "tak"..

then saya cakap ngan ayah.. kalau ayah tak bgtau ibu pasal ni.. orang yang bgtau.. bg masa dalam 2 hari.. fikirlah apa yang patut ayah buat.. kalau berani buat berani tanggung.. jangan nak terus2 jadi penipu.. nak berani2 junjung al quran.. jangan jadi orang takde agama.... n semalam saya tak balik rumah.. sampai dah nak pukul 12 malam.. then sepatutnya sy mc hari ni.. sebab kan saya tak sanggup nak tengok muka ayah sy tu.. sy gigihkan pegi keje hari ni.. walaupun demam..

sampai ke skrg saya blur..down sgt.. tak tau nak wat ape.. kosong.. rasa bodoh bangang n macam2 lg lah.. sakittttttt sangat hati ni.. Last edited by honey_bee on 27-11-2013 10:00 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 09:45 AM | Show all posts

RE: AYAH CURANG

honey_bee posted on 27-11-2013 09:12 AM
Assalamualaikum.. hari ni saya nak cerita sikit pasal kisah ayah saya ni..
Saya dapat mc 2 hari ber ...

apa reaksi ayah ko?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 10:03 AM | Show all posts
zehra2 posted on 27-11-2013 09:45 AM
apa reaksi ayah ko?

dia tak cakap apa2.. sebab memang dia dah terperangkap.. perempuan tu mengaku dia memang pergi sabak bernam, n memang berhubungan lama dengan ayah saya.. dia mengaku..

bila saya cakap dengan ayah saya.. perempuan tu dah ngaku.. dia terus diam.. backup pulak perempuan tu.. kena maki perempuan tu.. bla bla nape wat camtu.. depan orang ramai..... saya balas 1 je.. "pgi matila ngan perempuan tu.. yang ayah nak defend dia pehal?" terus ayah diam..

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 10:13 AM | Show all posts
honey_bee posted on 27-11-2013 10:03 AM
dia tak cakap apa2.. sebab memang dia dah terperangkap.. perempuan tu mengaku dia memang pergi sab ...

hmmm... ok lah tu.. bapak ko diam aje..
masa aku dulu, bapak dah angkat parang nak tetak aku. nasib baik ada tangan mak tangkap tgn bapak.. dan ada grill pintu antara kami berdua.
kalau tidak, dah arwah dah kot aku ni..
tp itu semua dah berlalu.. laa ni bapak pulak berharap kat aku.. baru2 ni, lawyer panggil dtg ofis, bapak lantik aku jd pemegang amanah utk harta anak2 dia dgn bini muda. sebab budak2 tu kecik lagi... sampai la umur depa 18 tahun.. sdgkan. mak budak2 tu hidup lagi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 10:27 AM | Show all posts
zehra2 posted on 27-11-2013 10:13 AM
hmmm... ok lah tu.. bapak ko diam aje..
masa aku dulu, bapak dah angkat parang nak tetak aku. nas ...

hish kalau sy lah.. tak hengen

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 11:04 AM | Show all posts
kasihannya dengan masalah tt. beruntung betul mak tt dapat anak cam ni.

banyakkan sabar dan berdoa ye tt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 11:18 AM | Show all posts
prettyuglybabe posted on 27-11-2013 11:04 AM
kasihannya dengan masalah tt. beruntung betul mak tt dapat anak cam ni.

banyakkan sabar dan berdo ...

dah tak tau macam mane nak sabar ntahla.. mudah2an Allah makin tunjukkan jalan..insyallah.. tq

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 05:19 PM | Show all posts
honey_bee posted on 27-11-2013 11:18 AM
dah tak tau macam mane nak sabar  ntahla.. mudah2an Allah makin tunjukkan jalan..insyallah.. tq  ...

kesian TT  mesti marah sanagt  samapi leh sembur mcm tuh
aku pun x tau nk bg nasihat mcm mana sbb  pompuan tuh mmg jenis x paham bahasa
tp kalo mak pun rela idup mcm tuh  ..

aku nasihatkan ... g amik cuti
jgn amik tau pasal  pomuan  tuh
g buat something yg ko btol2 nk buat ..
amik 2-3 days leave .. pergi sorang2


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 07:00 PM | Show all posts
outcast posted on 27-11-2013 05:19 PM
kesian TT  mesti marah sanagt  samapi leh sembur mcm tuh
aku pun x tau nk bg nasihat mcm mana sb ...

masalahnye bukan rela.. tapi tak tau .. nasib pompuan tu tak kene sepak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
honey_bee posted on 27-11-2013 07:00 PM
masalahnye bukan rela.. tapi tak tau .. nasib pompuan tu tak kene sepak

Aku rasa masalah nih dh beri kesan..
Ko rileks dulu g mana2 2h1m..nanti br leh nampak dgn clear..harap masalh nih boleh selesai sbb.yg tertekan ko
Aku rasa mak ko kuat utk hadapi tekanan..ko jgn stress...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 07:21 PM | Show all posts
outcast posted on 27-11-2013 07:12 PM
Aku rasa masalah nih dh beri kesan..
Ko rileks dulu g mana2 2h1m..nanti br leh nampak dgn clear.. ...

tq sgt insyallah cari masa yg sesuai utk diri sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2013 09:44 AM | Show all posts
hari ni.. pagi2 terserempak dengan ayah..masa subuh.. tetap jugak rasa sakit hati ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 10:53 AM | Show all posts
maap tt x baca dr awai...bp umur cekgu nih?

ermmm ada lg skang ek org pakai tudung menyala baju menyala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064906s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list