CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 23084|Reply: 315

[Tempatan] Pizza Hut bermasalah lagi!

[Copy link]
Post time 29-11-2013 05:33 AM | Show all posts |Read mode
ADUAN: Cacing masih hidup dalam salad di Pizza Hut




Pada23/11/13 @ 9.30pm, saya bersama suami makan Pizza Hut di kawasan Nilai. Suami order fresh salad dan makan macam biasa. Saya order pizza dan spaghetti.Tiba-tiba suami berhenti makan kerana kelihatan cacing yang masih hidup ada dalam pinggan salad yang kami order tadi. Saya memang geli dan rasa nak muntah.Terus berhenti makan sebab mati selera melihat cacing yang bergerak dalam pinggan salad tadi.





Kami tidak menjerit atau panik kerana keadaan malam minggu ramai orang datang dan sedang menjamu selera. Suami panggil staff pizza untuk datang melihat apa yang ada dalam pinggan salad dan staff tersebut terus memanggil ketua beliau.Seorang staff wanita datang mohon maaf atas kecuaian pihak mereka. Alasan yang diberikan sayur datang dari ladang dalam kuantiti yang banyak mungkin proses pembersihan tidak dijalankan dengan betul.





Kami sempat menulis dalam buku aduan mereka dan membayar semua menu yang kami makan kecuali fresh salad. Ini kali pertama suami order salad dan mungkin kali terakhir untuk kami makan pizza hut. Cukuplah sekali terkena dan ia amat menjijikan. Saya harap aduan ini dapat beri pengajaran pada pihak terlibat dan kejadian sama tidak berulang lagi.




By:Noor Juliana Tusin


SUMBER : suarainsan.net



P/S Pizza hut ni sentiasa bermasalah. Dari delivery servis, sampailah servis kat restoran ada jer masalah.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2013 05:41 AM | Show all posts
patut customer tu saman jer..geli tau..kenapa la derang x rendam dulu dgn air garam..aku pon x nak la mkn garden salad lagi..kembang tekak..ntah2 dlm coleslaw kfc pon ada cacing..derang bkn bukak selai2 sbb dah byk kan..dah racik halus2 mana kita tau sbb x nampak..sedap jer kita makan..manis2 gittew..adoiyai.. Last edited by rosmahisham on 29-11-2013 05:49 AM

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 05:50 AM | Show all posts
wow, additional proteins...euw.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
knal sgt cacing tu.. dr kobis la tu.. kekadang dorg mmg x bsuh pn..terus potong cmtu je.. mmg pengotor.. bkn pizza hut je.. kafe , kantin kt sesetengah kilang pn cmni.. gross...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:20 AM | Show all posts
protin tambahan. makan tak mati. cuma geli jer.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:22 AM | Show all posts
patutnya hantar report ke hq melalui emel....lebih cepat diorang jawap....selalunya diorang akan refund ker free meal ker mende laaa...nampaknya mereka kena jawap laa ni....sebab kes ni dah leak kat internet
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-11-2013 06:26 AM | Show all posts
nak citer sikit pasal pizza...hmm aku rasa dominos pizza lagi sedap...pizza hut letak laa cheese sampai jadi volcano pun...plain ajer rasa dia....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:26 AM | Show all posts
Euwwww gelinyer....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2013 06:28 AM | Show all posts
rosmahisham posted on 29-11-2013 05:41 AM
patut customer tu saman jer..geli tau..kenapa la derang x rendam dulu dgn air garam..aku pon x nak l ...

cacing tu dah dipotong dan diracik halus...sebahagian dari resepi coleslow...

cakap pasal coleslow..aku prefer coleslow popeyes...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:30 AM | Show all posts
abgboroi posted on 29-11-2013 06:26 AM
nak citer sikit pasal pizza...hmm aku rasa dominos pizza lagi sedap...pizza hut letak laa cheese sam ...

abg boroi tau x psl vvip card dominos pizza ni..kalo kita beli 1 large pizza dpt 1 lg large pizza boleh pilih flavour apapn...i dah bertahun pakai ni renew jer every year..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:33 AM | Show all posts
makanan banyak lauk kan sedap? kenapa marah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:44 AM | Show all posts
rosmahisham posted on 29-11-2013 06:30 AM
abg boroi tau x psl vvip card dominos pizza ni..kalo kita beli 1 large pizza dpt 1 lg large pizza  ...

x tau sangat...tapi baru2 ni ada beli voucher RM20 ringgit konsep dia sama macam vvip card... ada voucher satu free pizza dan berpuluh-puluh lagi pizza free dengan pembelian pizza...tapi bila gi dominos..."bang kitaorg ada offer baru RM30 ringgit...2 regular pizza(satu pizza dalam 23.90 kalau x silap) ngan hanya RM30 ringgit"...pastu ada lagi ntah apa pakej lagi banyak sangat percuma...x payah ada vvip card sama ajer....ehe

pizza dominos ni mmg pizza hut x ley lawan laa...garlic infused pada pizza tu menyebabkan rasa dia unik dan setiap bahan terasa...xder laa cam pizza hut...buat camner pun mesti plain ajer rasa dia...
Last edited by abgboroi on 29-11-2013 06:45 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2013 06:45 AM | Show all posts
abgboroi posted on 29-11-2013 06:26 AM
nak citer sikit pasal pizza...hmm aku rasa dominos pizza lagi sedap...pizza hut letak laa cheese sam ...

I setuju. Servis domino pizza pun baik. Sepanjang aku order domino pizza, tak pernah lagi tukang hantar bawa pizza  yang tak panas... Pizza hut pulak  aku cukup kecewa.... Dah berapa kali hantar pizza sejuk, dahla liat nak makan, bila komplen katanya terlalu banyak order!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:47 AM | Show all posts
xanderz posted on 29-11-2013 06:45 AM
I setuju. Servis domino pizza pun baik. Sepanjang aku order domino pizza, tak pernah lagi tukang h ...

yaps panas..dan time pickup agak punctual...paling lewat pun seminit ajer...kepanasan x yah cakap laa...mmg panas gila...

pasal pizza hut ni...diorang ni hantar training ker tidak?  letak laa apa pun mmg x sedap...pasal roti dia keras tu x yah cakap laa...dah mmg redho ajer camtu....kekadang garlic bread tu lagi sedap dari pizza...baik makan garlic bread jer...

tgk domino punya crew mmg dasyat...seorang buah doh...beberapa org lagi tambah topping... ada 4-5 org buat satu pizza secara berperingkat2 sebelum masuk oven dan siap dalam 15 minit cukup2....x pernah nampak plak pizza hut camtu... Last edited by abgboroi on 29-11-2013 06:52 AM

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 06:53 AM | Show all posts
OK ler tu... show that vege yg digunakan tu segar dan selamat dimakan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 07:08 AM | Show all posts
MissNigga posted on 29-11-2013 06:53 AM
OK ler tu... show that vege yg digunakan tu segar dan selamat dimakan....

ada cacing bermakna takde chemical yg digunakan...tapi diorang kena laa cuci...x pasal pasal ada pelanggan geli...ehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2013 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sebab tu kalo makan kt luar aku avoid makan ulam or sayur mentah. pas kalo order nasi or mi goreng ke mesti ckp taknak kobis. gelinya tgk cacin tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 07:10 AM | Show all posts
abgboroi posted on 29-11-2013 07:08 AM
ada cacing bermakna takde chemical yg digunakan...tapi diorang kena laa cuci...x pasal pasal ada p ...

haah khenz.... dah ler lembik... ngan badan very the berlendir ... yucks...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku servis pizza hut amatlah lemau... tak cukup tukang masak ker aper?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 07:24 AM | Show all posts
mungkin pembuat pizza tu seorang bunian atau hantu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 07:00 PM GMT+8 , Processed in 0.081081 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list