Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36991
View
283
Reply

Ciri-ciri foundation yg anda semua inginkan

[Copy link]

Author: shieda       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2013 04:11 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua....

Harap kawan2 dpt submit vote ya....sy nak survey mengenai foundation laa...apa ciri2 yg anda semua titik beratkan dlm pemilihan foundation....pilihan terhad hanya kpd 2 ciri yg utama....sekiranya ciri utama yg biasa dicari x ada harap boleh nyatakan ya....terima kasih
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 109 Users voted
6.18% (11)
11.24% (20)
37.08% (66)
14.61% (26)
4.49% (8)
23.60% (42)
2.81% (5)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2013 09:21 PM | Show all posts
Alaah,  option yg I nak takde pun..  I suka foundation yang menutup cela but at the same time still nampak natural, pendek kata yang  buatkan I nampak natural beauty gitu.. Tak suka sangat foundation yg dari seberang jalan lagi orang dah boleh tau kita pakai bedak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2013 09:45 PM | Show all posts
timahterung posted on 30-11-2013 09:21 PM
Alaah,  option yg I nak takde pun..  I suka foundation yang menutup cela but at the same time still  ...

takat ni sis pakai foundation brand apa ekk ke masih mencari yg seswaii
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2013 11:24 PM | Show all posts
shieda posted on 30-11-2013 09:45 PM
takat ni sis pakai foundation brand apa ekk ke masih mencari yg seswaii

akak pakai Bobbi Brown Luminous Moisturizing Foundation warna Warm Ivory, coverage dia medium to full tapi tak nampak macam pakai bedak, memang best!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2013 11:29 PM | Show all posts
tu kategori faundation mahal...tp klu puas hati apa salahnya kann
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2013 11:45 PM | Show all posts
timahterung posted on 30-11-2013 11:24 PM
akak pakai Bobbi Brown Luminous Moisturizing Foundation warna Warm Ivory, coverage dia medium to f ...

brapa harga foundation bobbi brown tue? nampak natural ke?

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2013 11:50 PM | Show all posts
aina_shaira posted on 30-11-2013 11:45 PM
brapa harga foundation bobbi brown tue? nampak natural ke?

RM150 I beli 2 tahun lepas kat Midvalley, tak habis lagi sampai sekarang.. A'ah memang natural, dia tak thick sangat dan senang nak ratakan dekat muka pakai jari.. I dot sikit kat dahi, dua belah pipi, hidung dgn dagu and then blend..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2014 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
me pun prefer pakai foundation yg x nmpak cam kita pakai foundation. tapi option tu xde plak dlm poll.

so me pilih option "bole rawat kulit bermasalah". sbb kulit me jenis berlubang2 bak bulan purnama. tu sbb me pilih foundation yg ala2 all-in-one. foundation yg selain bertindak sbgai foundation, juga melembabkan muka & rawat sikit muka me yg bermasalah nie.

me skrg pakai shine stem dari Phytoscience. sbb dia ada bole rawat kulit, anti aging, uv protection, and bertindak sbgai foundation.

sesuai ler utk me yg pemalas nie.

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2014 05:40 PM | Show all posts
1)Lightweight-bila pakai x rasa macam tebal sgt
2)Lasting-tak cepat terbit minyak
3)Full coverage
4)Spf coverage 25 keatas
5)Nak yang high tech mcm yang lancome yang boleh keluarkan aura tu,yang camera friendly mcm revlon photo ready atau makeup forever yang HD tu

So far dah bertahun x beli foundation sbb pakai bb cream ngan compact powder je sbb muka xde jerawat.cuma redness je kengkadang.pernah dapat sample foundation clinique mmg best sbb sgt ligt and and good coverage
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2014 06:06 PM | Show all posts
foundation ni mcm2 jenis kan....tp tu la sy pun mcm alexandria...muka ada berlubang2...perlu bedak/foundation yg bagus utk cover itu lubang2 semua
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2014 09:38 PM | Show all posts
Nak cri foundation yg sesuai utk kulit berminyak ni,
Cover liang roma kt pipi, tutup blackhole atau black spot.
Of coz nak nampak neutral
Smpai skrang dok tkr2 foundation. Xtau brand apa yg sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 11:19 AM | Show all posts
Yg memberikan efek seolah2 kulit aku cerah, glowing tanpa sebijik pori2 pun..macm gambar edit la..pergghhh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:04 PM | Show all posts
iloveyou posted on 5-1-2014 09:38 PM
Nak cri foundation yg sesuai utk kulit berminyak ni,
Cover liang roma kt pipi, tutup blackhole atau ...

guna bare minerals punya product

boleh cari dekat sephora http://www.sephora.com/bareminer ... 40604?skuId=1195346
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:05 PM | Show all posts
shop_girl posted on 6-1-2014 11:19 AM
Yg memberikan efek seolah2 kulit aku cerah, glowing tanpa sebijik pori2 pun..macm gambar edit la..pe ...

guna bare minerals mineral viel...dekat sephora ader jual
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:53 PM | Show all posts
eekkamouse posted on 7-1-2014 04:04 PM
guna bare minerals punya product

boleh cari dekat sephora http://www.sephora.com/bareminerals-m ...

oh .. sy ade dpt free 2 way foundation bare minerals.

x try pun .. nnti sy try pakai

btw, u pakai tu ke? or kwn2 u?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 09:37 AM | Show all posts
Sorry nak tanya, shuols pakai foundation setiap hari ke?
Maksudnya setiap kali make up nak p keje.

Saya ada jerawat sikit2 je n takot nak pki foundation sbb takot dia ttp pores.
Pas tu jd naik jerawat lg.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 09:49 AM | Show all posts
md_nana posted on 8-1-2014 09:37 AM
Sorry nak tanya, shuols pakai foundation setiap hari ke?
Maksudnya setiap kali make up nak p keje.
...

me pakai hari2 - tapi me tak mekap. mmg jenis x bermekap. kalo ada kenduri kendara je - baru nk mekap. tu pun mekap manja2 je.

kena tgk gak foundation jenis camne kot. foundation kan banyak jenis.

yg me pakai brand Phytoscience tu me tepek je tetiap hari. sbb dia light je. and act as moisturizer & ada uv protection.

dulu me pakai marykay timewise foundation - tapi time nk mekap je. sbb dia rasa cam heavy. tak berminyak, tapi heavy. tak tau nk explain camne. kekekekeke. so me still pakai marykay gak - tapi tu laa. time nk mekap je.


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 10:33 AM | Show all posts
Utk foundation I suka yg melembap n mencerahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 01:01 PM | Show all posts
md_nana posted on 8-1-2014 09:37 AM
Sorry nak tanya, shuols pakai foundation setiap hari ke?
Maksudnya setiap kali make up nak p keje.
...

bule try mac foundation or bb cream matchbox coz x clogged pores...n superb coverage! lawa je pakai ari2
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 03:15 PM | Show all posts
awinpj posted on 8-1-2014 01:01 PM
bule try mac foundation or bb cream matchbox coz x clogged pores...n superb coverage! lawa je paka ...

Ye ke?
Nnt lah usha2 sbb slalu dibayangi rasa takot nk pki.
sbb takot naik jerawat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097363s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list