Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3450
View
1
Reply

pengalaman pakai land rover defender 110 tdi300

[Copy link]

Author: nazeem83    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2013 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada forumer kt sini pakai makhluk ganas ni?... Ok ke? Dr segi body tu mgkinlah aku bleh percaya ketahanannya sebab alumunium material die, tahan karat la....tapi yqng aku takut ialah enjin n gearbox tahan ke? spare part mahal x? Sebab dr pengalaman member2 citer continental punye kereta ni parah skit maintenancenya... Adakah land rover defender sama mcm kete conti yang lain... Pd sume forumer tlongla share kalau penah pakai makhluk ini... Cdangnye nk ambik jg satu bwak pg kebun siar2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 12:04 PM | Show all posts
lambat reply..

aku takde pengalaman guna land rover..

cuma dari hasil bacaan dan mata lihat terutama di sabah/sarawak...masih lagi guna model ni utk angkut barang..
jalan bukannya cantik mcm kat semenanjung sini..

maintan dia plak so far agak mahal..tp spare part ada satu kedai area tak jauh dari times square tu mmg khas ada jual brg2 land rover kalo tak silap..

tapi recond la..bkn part baru..

kalo nak off road ni..selalu guna 4x4 pickup je..murah nak menten..pastu reability bagus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075733s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list