Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
88821
View
106
Reply

Selain LC motor kapcai apakah yg terbaik utk long distance?

[Copy link]

Author: boria       Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2013 10:47 AM | Show all posts
dune1989 posted on 30-12-2013 10:30 AM
teman dah reply dah yop haha.. busy la hehe.. kata nk usaha naik gaji nnt opss..

yop, kal ...

teman baru riki rkv ni utk adek teman....sebok nau nk beli LC la tupaijek la...teman suh amik yg besor sket baru pueh hati..rege pon berpatutan..

umah teman ade 5 bijik rkv pelbagai rona warna ekekeke..dlu sebijik je..skang da ramai pakai...bagus la tu sbb consumer dah mule percaya pada keeway n benelli..nnt parts pon mungkin bole dpt murah...kot?


Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2013 10:56 AM | Show all posts
Sagoo posted on 30-12-2013 10:47 AM
teman baru riki rkv ni utk adek teman....sebok nau nk beli LC la tupaijek la...teman suh amik yg b ...

huhu, teman tgh riki2 nk masu carb keihin pwk 28mm, carb ZZR dan ninja 250 guna ni hehe.. nk kena tanya pomen ann kawasaki tu agak2 boleh setting tak kalau dah install hehe..

oh yeke hehe, tapi yop.. RKV ni tak laju sgt mcm motor 200cc, ibarat FZ la.. motor paling slow dalam kelas 150cc hehe.. tapi nak touring menten 100-110kmh mmg best..

yeke, orait la tu yop. kat tasik puteri pun teman ada nampak beberapa orang pakai. adeh haha.. barang murah gak yop, getah oring gasket tu pun rm6.90. set rantai spoket hardened pun leh dapat below rm180.. yg biasa boleh dapat rm100-120 gitu tgk kedai.. absorber belakang ori rm600++ tapi teman tgk mcm boleh masuk absober heavy duty kapcai, lagi2 yang ada gas. sebab size dia lebih kurang sama.. kalau servis pun, boleh dapat bawah rm60 lagi per servis..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2013 11:03 AM | Show all posts
dune1989 posted on 30-12-2013 10:56 AM
huhu, teman tgh riki2 nk masu carb keihin pwk 28mm, carb ZZR dan ninja 250 guna ni hehe.. nk kena  ...

bolee ngam ke tu parts kawa ngn keeway?
mike xnk try operate ke head lamp dia masuk ninja 250 naked punye tu? mcm lawo je..xpon masukkan shiver punnye..ekekek
tp teman tgk yg standard punye pon da cukup lawa dah..

mmg teman tau moto ni x laju..tp design pon bukan utk kelajuan..so kire ok la tu kan..nk laju beli superbike le ye x...
teman g usha2 moto ritu ade brader pakai rkv kaler putih ngn box kiri kanan...huhu da rope superbike aje teman tgk..dgn flip up fullfce dia..

service rm60 je? gile murah...adehh...bestnyee idop.. mike da masuk box ke yop?
smlm g tanye kedei  block racing utk RR jenama highspeed rege rm850..gile betol le..

da le teman sakit hati pagi td kene titik ngn kapcai..xtau la honda wave ke ex5 dream ke..ekjos buloh selamba dia tapau teman kt hewey..da le bwk bini...semput moto aku nk kejo...maluuuu oiiii kene titik ngn kapcai mcm dia tau2 je moto teman xbole pegi


Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2013 11:13 AM | Show all posts
Sagoo posted on 30-12-2013 11:03 AM
bolee ngam ke tu parts kawa ngn keeway?
mike xnk try operate ke head lamp dia masuk ninja 250 nak ...

boleh rasanya kalau carb. bebudak rkv ni sumbat karb uma 28mm. baru hilang semput2 dkt top speed. teman takut carb uma ni jenuh nak cari parts dia je, cam teman mmg kenal pomen ann tu. dia setting zzr teman pun leh jadi sedap. hehe.. tu yg ingt nk sarung keihin je..

hehehe.. iye yop.. nk beli sbk nnt dulu la kut hehe.. ni ura2 BN302 nk masuk malaysia.. ropa cam er6 cuma enjin dia 300cc, enjin berkembar dohc guna injection.. dkt thailand reger rm 13800 je.. kt malaysia je tak tau berapa reger kalau masuk.. jatuh cintan hat tu yop haha.. huhu, nk pasang side box tu standby rm500++.. teman dah tanya teman dah ada box belakang..

haah yop.. klu kt SC, minyak full synthetic petronas sp 10w-50 rm38 je, oil filter rm23. dah setel. kalau tukar plug tambah rm13. plug tukar every 10k. brake pad pun klu tak silap depan rm40 dkt SC. nnt teman kompem balik..

err keras gak harga tu yop.. tp kalu beli, elok tukar piston dan piston ring baru la eh? baru rasa ketat mcm baru balik.. baru sedap main mcm 3 tahun lepas ye dak? hehe.. sabar la yop, teman td pun kena potong dgn LC dkt highway.. tapi relaks je takde nk tunduk2 hehe..



teman dah bong windshield dah
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2013 11:39 AM | Show all posts
dune1989 posted on 30-12-2013 11:13 AM
boleh rasanya kalau carb. bebudak rkv ni sumbat karb uma 28mm. baru hilang semput2 dkt top speed.  ...

BN302? moto keluaran BN ke ni
moto ape ni yop tepek le gambo oi....benelli punye ke?

gile sumpah murah eh mentenen dia...best le mike kan....
oii pomen ann mike tu bole setting RR x?...mane tau dia ade kaki2 leh dpt blok rege murah2 ke.skali piston segala...

mike bwk relaks mmg la x rase malu sgt tau2 kene tapau je..teman ni mengejor dia laki bini td..pung pang pung pang tau2 dah dok depan bertiang2 tinggei teman..aaaaaaaaaa


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2013 07:51 PM | Show all posts
aaaiiiikkk tersalah reply ker korang ni??? aku tanya lain
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2013 08:15 PM | Show all posts
dune1989 posted on 30-12-2013 10:29 AM
ohh @sagoo, hang panggil teman sebab ni ka? hehe..

anyway  bung @tripple_M, banyak masalah tu t ...

oooo..yeke..klu ok y not angkat satu..
btw,ak bca byk review tuh yg nmpk komen ngetif jer..
thanks bro sbb bg pncerahan..
really2 good info erkk
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2014 11:36 PM | Show all posts
medangmru posted on 29-12-2013 02:04 PM
aku x rasa ini keburukan pada link yg ko bg tu.....biar stended LC tu dan jgn ubah apa2 pun,.,,,ka ...

terbaik pencerahan medang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2014 09:28 PM | Show all posts
10 org aku tanya nak pilih lc atau suzuki axelo,belang 8 org kata ambil lc pening aku...

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 11:09 AM | Show all posts
suzuki axelo takdak tube....ekekkeke..
member aku beli moto ni...masa amik moto, on the way balik rumah tayar bocor plak...
aku suruh tukar tayar tubeless takmo..kata sayang tayar baru....seminggu lepas tu bocor lagi kat hiway...
tak tukar lagi, baru2 ni kena lagi sekali, barulah tukar tubeless ...
3 kali bocor dlm tempoh tak sampai sebulan....wakakaka..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 05:15 PM | Show all posts
salam..sy miliki LC135 ES 5 speed v2 std dh pki 1th 3 bulan baru balik dr phuket dr kl anggaran 2000km p balik  maintan 100-110-120km kekadang terlajak gak 125km-Full throttle .mmg puas hati dgn moto nie start dr kl 1pm non stop sampai sana kul 11am keesokanya.cuma selalu berhenti isi minyak sb tangki kecik 4L  paling lama 2 atau 1 jam shj di hadyai/phattalung bdn x sakit cuma bontot ada kebas ! buat masa nie enjin masih smooth dan minyak hitam x kurang (pengguna tegar petronas syntium moto 4sp fully) confident sb pki coolent dan dijana oleh kipas radiator yang musykil org thailand x pernah tgk model ES/SS rupenye sepanjang berada di sana. Last edited by tudiaa on 8-1-2014 05:54 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2014 08:50 PM | Show all posts
tudiaa posted on 8-1-2014 05:15 PM
salam..sy miliki LC135 ES 5 speed v2 std dh pki 1th 3 bulan baru balik dr phuket dr kl anggaran 2000 ...

ada beza ker performance dan ketahanan enjin antara 4speed dan 5speed....untuk keselamatan pasang alat apa,kalu ada gambo lagi bagui....semalam ada member bagi tahu motor baru lc abg polis pun kena kebas lepas parking utk main kedai game`....
yahama rekemen semi jer kan?fully lagi ok yer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 09:29 AM | Show all posts
performance/ketahanan sama je cuma 4 speed ringan ckt berbanding 5 speed dan bunyi clutch pada 5 speed,dr segi handeling 5 speed lg sedap kebiasaan letak alarm utk bg kiter alert yg lain tuh tawakal jela..moto nie pon bukanya murah selalunya tpt yg dinyatakan mmg sasaran pencuri.kalo minyak hitam apa2 pon bole janji  cukup masa tukar dan x digalakan beli dkt kedai moto kekadang byk yg recycle sedangkan minyak masak pon depa boleh buat.kalo boleh beli dkt petrol pum. Last edited by tudiaa on 9-1-2014 09:33 AM

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 11:58 AM | Show all posts
dune1989 posted on 30-12-2013 10:29 AM
ohh @sagoo, hang panggil teman sebab ni ka? hehe..

anyway  bung @tripple_M, banyak masalah tu t ...

Dune, aku pon kena jugak head leaking nih. macam mana solution dia? berapa harga? kedai pomen mana yang ok nak baiki benda nih? ke SC pon boleh buat?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 12:30 PM | Show all posts
FMKiller posted on 9-1-2014 11:58 AM
Dune, aku pon kena jugak head leaking nih. macam mana solution dia? berapa harga? kedai pomen mana ...

teruk ke leaking head? boleh try dulu ketatkan skru pada head engine. kalau tak yakin, boleh ke clubhouse dekat taman ehsan kepong, selalu waktu malam budak2 ni available. kalau oring head gasket tu tak koyak, boleh bubuh gam gasket dan pasang balik dan ketatkan. kalau dah koyak, elok beli baru dkt SC. RM6.90 oring head gasket tu. pastu bawa dekat clubhouse.

aku boleh je nak tolong cuma tools tak cukup. kalau hantar SC mau sehari siap padahal benda kejap tak sampai 1 jam. atau pergi kawtim dengan kedai yang beli motor tu, beli oring dan minta pomen tu pasangkan skali buh gam gasket. insyaAllah setel. saya pun buat macam tu, alhamdullillah selesai masalah leaking.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 12:33 PM | Show all posts
tudiaa posted on 8-1-2014 05:15 PM
salam..sy miliki LC135 ES 5 speed v2 std dh pki 1th 3 bulan baru balik dr phuket dr kl anggaran 2000 ...

wah, tudiaaaaa.. wa pun Syntium SP lover.. one of the best bike lube yang penah wa pakai..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 12:36 PM | Show all posts
dune1989 posted on 9-1-2014 12:30 PM
teruk ke leaking head? boleh try dulu ketatkan skru pada head engine. kalau tak yakin, boleh ke cl ...

tak teruk. sikit2 je leaking. nanti aku try ketatkan skru dekat head engine tu kot boleh makan saman.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 03:03 PM | Show all posts
dune1989 posted on 9-1-2014 12:33 PM
wah, tudiaaaaa.. wa pun Syntium SP lover.. one of the best bike lube yang penah wa pakai..

dune1989,

tp skg susah nau cari minyak hitam jenama nie selalu dpt pon kt petronas sebelah giant pinggiran putra seri kembangan
agak2 kt maner lg ada stock ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2014 08:07 PM | Show all posts
tudiaa posted on 9-1-2014 03:03 PM
dune1989,

tp skg susah nau cari minyak hitam jenama nie selalu dpt pon kt petronas sebelah gian ...

bro, dekat SC Benelli Keeway Jalan Ipoh ada jual. Tapi kamu jangan cakap motor kamu LC. cakap saya nak beli untuk servis motor saya. hat SX dan SP dua2 ada.. kalau takde tu mmg bohong la
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2014 09:24 AM | Show all posts
dune1989 posted on 9-1-2014 08:07 PM
bro, dekat SC Benelli Keeway Jalan Ipoh ada jual. Tapi kamu jangan cakap motor kamu LC. cakap saya ...

ok terima kasih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105134s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list