Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9999
View
24
Reply

Siapa pernah minum susu sendiri ?

[Copy link]

Author: tyrande_81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-12-2013 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebagai seorang yang suka minum susu tepung mcm saya. Saya rasa susu badan saya sedap dan manis...


Tapi setakat rasa je la... utk tahu, kalau bg anak susu fresh rasa mcm mana. Susu basi rasa macam mana
Single Polls , Show Result after voted, Total 90 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2014 03:24 PM | Show all posts
susu badan memang sedap dan manis.kalau basi,baunya macam santan basi.masam2 n lekat di lidah.

sy biasa juga try,nk cek sebelum bagi anak2 kot2 dh rosak ke,especially kalau bagi ebm yang dah 2-3 hari di chiller.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2014 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
damiqula posted on 2-1-2014 03:24 PM
susu badan memang sedap dan manis.kalau basi,baunya macam santan basi.masam2 n lekat di lidah.

sy ...

Saya pun pernah, alasan sama gak. Tak mahu bagi susu basi kat baby.

Rasa mcm nak minum, sbb baunya wangi dan sedap
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2014 08:43 AM | Show all posts
tyrande_81 posted on 2-1-2014 09:31 PM
Saya pun pernah, alasan sama gak. Tak mahu bagi susu basi kat baby.

Rasa mcm nak minum, sbb ba ...

pernah bagi biskut farleys dgn susu sendiri.try rasa,manis ya amat.sbb susu bdn dh manis kan,pastu biskut tu pun manis.

manis sgt sampai my baby pun reject hehe.

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2014 09:39 PM | Show all posts
susu badan memang manis..sbb tu baby ika prefer susu bdn dari susu tepung..mlm2 nak bergayut je..smpai xleh nak bergerak mane2 da..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2015 02:52 PM | Show all posts
masa aku minum aritu aku terlupa aku mnum susu sndri igtkan fm
aku mnum sb nak tau suhu susu tu pns idak sblm bg anak aku mnum
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2015 10:14 AM | Show all posts
hihihi...xpenah lak rasa...ntah apa rasanya ye
ada yg kata, rasa susu bgantung pd pemakanan kita pd hari tu
kiranya rasa susu tu bertukar2 la.
agaknya kalo mama mkn petai, susu rasa petai dak...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 03:05 PM | Show all posts
pernah gak rasa...rasa hujung lidah jek...bukan la nyonyot satu botol...ekekekekeke..

tp mmg sedap...lemak2 manis gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 11:31 PM | Show all posts
pernah try sikit la, that taste so sweet~ XD
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2016 08:14 AM | Show all posts
Pernah rasa,sebelah manis sgt
Sebelah lg lemak2 masin gitu
Patut lah anak aku menyusu kejap kanak
Kejap kiri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2016 04:56 PM | Show all posts
hahaha tak penah try rasa lg. rasa mcm teringin nak rasa but at the same time rasa geli nk rasa sbb i olz tak minum susu kaler putih ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 11:29 AM | Show all posts

Ooooo ada gak yg pernah ek.

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 02:41 PM | Show all posts
tak pernah terfikir nak rasa
sampai la terbaca thread ni
terkejut sebab ada yang pernah rasa hihihi
bagi saya sendiri mungkin tak akan kot
sebab saya tak perah susu saya
anak hanya melekap pada saya bila menyusu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 05:30 AM | Show all posts
erm...tak pernah rasa walau perah susu
dan anak menyusu full bf sampai 2 tahun.

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2016 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xprnah nk rase..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 02:33 PM | Show all posts
anak ai masih menyusu. 4 tahun dah umur dia.kakak dia pun sama. masa umur 4 taun jugak baru berenti... ai tanya susu sedap tak? dia kata sedap.....lagi sedap dari milk n milo...ai xtau sebab ai x penah try...ye lah kot ahaknya manis ..tu yang takmo wean off sampai la ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 12:04 PM | Show all posts
x pernah rasa, x pernah terfikir but rasa nak cuba skrg. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 10:55 PM | Show all posts
ak pernah rasa sikit je mmg manis..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2017 03:04 PM | Show all posts
tak lalu nak rasa..masa anak minum suus badan...susu frozen nampak mcm dah tak ok..sayang nak buang, memang minta husband yang rasakan
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
No.4.. euwwww geli lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 10:00 AM | Show all posts
rasa susu sendiri rasanya sedap
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 11:47 AM | Show all posts
takde la sampai segelas nak rasa tu. setitik dua je nak tgk susu tu ok ke tak. sebab kaler susu ni kadang2 mencurigakan walaupun kita dah storekan elok2
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 05:34 PM | Show all posts
tak prnh rase. skrg baru tau sedap & manis.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 03:46 AM | Show all posts
ikastacia replied at 7-7-2014 09:39 PM
susu badan memang manis..sbb tu baby ika prefer susu bdn dari susu tepung..mlm2 nak bergayut je..smp ...

oh ye ke, tak tau plak susu ibu sweet. no xperience coz baby 1st tak nak BF dulu. dunno why.
anyway, dah try nappy time?
http://www.jomaffiliate247.com/2 ... pan-berkualiti.html


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 10:05 AM | Show all posts
x teringin nak rasa... rasanya bukan tekak aje... lidah pun x leh terima....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052764s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list