CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shahx

[Tempatan] Fenomena ikan naik ke darat di Lahad Datu.

[Copy link]
Post time 24-12-2013 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis ikan je....bukan semua jenis hidupan laut pun...

Nak taubat tak payah tunggu benda luar dari kebiasaan lah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2013 08:35 PM | Show all posts
Kejap lg ada dlm berita tv3
Bjdeo yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:37 PM | Show all posts
intan_smsb posted on 24-12-2013 08:02 PM
Alahai tetibe jdk takut 26 mlm nk ke langkawi ni ms nigga

Nape uolss pilih tarikh 26hb utk pi pntai?
Dah x der tarikh lain kerr uolssss

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:39 PM | Show all posts
Ni sama cam dlm bideo yg ikan melompat2 mcm sewel tgh laut/sungai
Termasuk dlm perahu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokcik kayooo!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah mulayu pprt..nampak natural phenomenon pelik sikit trus kaitkan dgn benda negative...bukan nya nk google wat hw sikit...terus conclude trus.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-12-2013 08:48 PM | Show all posts
cipOt_cedOt posted on 24-12-2013 06:13 PM
apa la korang ni... ni la bukti teori darwin tu betoi... kehidupan di dunia ni berasal dari laut...  ...

ada jugak spesis yg tak berasal dari laut mcm teori darwin
spesis tu tumbuh dari tanah melayu, bercambah mcm pucuk taugeh dan
berevolusi jadi manusia bersongkok.

spesis tu biasanya mengutuk bangsa lain yg berasal dari nabi adam sbg
pendatang hina.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:50 PM | Show all posts
musim ikan mau mengawan kah...??...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2013 08:56 PM | Show all posts


no wonder ler ikan suma naik darat..sebab nak jumpa amy search ...

by the way... ikan2 tu suma lari ke pantai sebab banyak ikan2 besau tgh mencari mkan tyme tu... cam ikan tongkol/aya ni ... yang ditangkap kat tambisan pada hari yang sama ikan ikan tu lari ke pantai ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim semua benda naik...
Minyak, gula, tol, barang kering barang basah...
Ikan pon naik jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 08:58 PM | Show all posts
ada  gerak gempa ataupun pola gerakan bawah Tanah yg tak normal , ke?

abnormal seismic wave  pattern?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 09:01 PM | Show all posts
huk alohh cam ikan2 besar tu makan pada 24 disember jer
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
solstice posted on 24-12-2013 08:37 PM
Nape uolss pilih tarikh 26hb utk pi pntai?
Dah x der tarikh lain kerr uolssss

26 tu ai dlm ketapi smp arau 27 uols.. ai pilih tarikh tu psl 30 nk kne ada kt key ell anak ade orientas drjh 1.. 30 pg da smp snk blk
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
masa tsunami dulu pun jadi macam ni. ikan semua naik ke darat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 09:44 PM | Show all posts
Hari Krismas sinonim dengan Hari Bencana.

banyak gempa bumi besaq berlaku ketika di bulan 12.

Aku tak hairan kalau besok, lusa, tulat, tungging, tonggek  berlakunya gempa bumi.

tapi harap2 jangan jadi kat jepun sudah la.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
solstice posted on 24-12-2013 07:42 PM
Rasanya trnmpak kat bideo tu tulis ikan tamban

Tatau kat Sjung panggil tamban ka or LD jah.

Tapi tempat aku memang panggil basung. Ikan ni kecik kurus tapi sedap digoreng atau masak asam pedas.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2013 10:17 PM | Show all posts
nie aku amek dari fesbuk...ketepatan tarikh tu takde la aku check satu2...

cuma kebetulan bagi keluarga aku pada 26 disember 2005...mak aku masuk hospital operate otak..buang tumor masa tu....

26 Dec 1861 gempa bumi di Egion, Yunani
26 Mar 1872 gempa bumi di Owens Valley, USA
26 Aug 1896 gempa bumi di Skeid, Land, Islandia
26 Nov 1902 gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic
26 Nov 1930 gempa bumi di Izu
26 Sep 1932 gempa bumi di Ierissos, Yunani
26 Nov 1943 gempa di Tosya Ladik, Turki
26 Dec 1949 gempa bumi di Imaichi, Jepun
26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki
26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay, Jepang
26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki
26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano, Colombia
26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island
26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki
26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic
26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki
26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle, Inggris
26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland, USA
26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepang
26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza, Argentina
26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos, USA
26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA
26 Okt 1997 gempa bumi di Italia
26 dec 2004 tsunami aceh
Satu fakta nombor yg menarik untuk kita fikir-fikirkan:

Adakah kita sedari...???

Acheh
Tsunami
26-12-2004,

Jogja
Gempa
26-05-2006

Tasik, Jawa Barat
Gempa
26-06-2010

Guru Merapi
Meletus
26-10-2010

Jambatan Tenggarong
Samarinda, Indonesia
Runtuh
26-09-2013

Bulan lalu pada tarikh 26 Okt.
Taufan Haiyyan diutus Allah SWT untuk menunjukkan kekuasaan Nya kepada seluruh rakyat Filipina yg telah merobohkan "Rumah Nya" di Manila untuk digantikan dgn shopping mall!!

Mengapa semua ini
Berlaku pada tarikh 26hb

Adakah ini satu kebetulan??

Bukalah dan bacalah
Al-Quran Juzuk ke: 26

Allah SWT telah berfirman

Mafhumnya:

"sedikit waktu lagi Aku akan menggoncang kan langit dan bumi, laut dan darat".

Biar mereka semua tahu bahawa Mu'jizat Allah itu ada !!!

Jika sudi..

Sampaikanlah MESEJ ini kepada hamba Allah yg lain..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:18 PM | Show all posts
Soksek11 posted on 24-12-2013 10:17 PM
nie aku amek dari fesbuk...ketepatan tarikh tu takde la aku check satu2...

cuma kebetulan bagi ke ...

merepek!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:20 PM | Show all posts
Soksek11 posted on 24-12-2013 10:17 PM
nie aku amek dari fesbuk...ketepatan tarikh tu takde la aku check satu2...

cuma kebetulan bagi ke ...

Propa jah bertuhankan no koran segala ini dik....zaman dahulu koran ga ada number pun

Comments

betul tu hehe  Post time 25-12-2013 08:48 PM
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:22 PM | Show all posts


ini jumpa bila google... ada akaun fb si ikan basung ni...

ingatkan ikan selayang/sardin tapi lain rupanya.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-2-2024 06:30 PM GMT+8 , Processed in 0.079332 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list