CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shahx

[Tempatan] Fenomena ikan naik ke darat di Lahad Datu.

[Copy link]
Post time 24-12-2013 10:29 PM | Show all posts
Soksek11 posted on 24-12-2013 11:17 PM
nie aku amek dari fesbuk...ketepatan tarikh tu takde la aku check satu2...

cuma kebetulan bagi ke ...

Propa sangat benda ni dik. Padahal hari lain pun pernah kena bencana. Yang dunia ketiga pakai cawat besi boleh lah percaya benda begini.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2013 10:31 PM | Show all posts
BurningTimes posted on 24-12-2013 10:29 PM
Propa sangat benda ni dik. Padahal hari lain pun pernah kena bencana. Yang dunia ketiga pakai cawa ...

Entahnya dik...itu hari awal bulan 12...tuhan elohim udah hantar hujan berkapasiti 3bulan ke ummah kuantan dan kemaman...terusan kena hazab banjir dari tuhan jah mereka semua...tiada pula orang mahu kaitkan dengan number2 dari holy koran
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:38 PM | Show all posts
wallahualam..saya nak bercakap lebih2 pon tak boleh sebab tiada kepakaran yang jitu dalam mendalami Al-Quran...

takot tersalah tafsir pula...

papepun...

Semoga kita semua sentiasa dibawah lindunganNya...


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:38 PM | Show all posts
26 tu 2 kali Friday the thirteen
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 10:40 PM | Show all posts
C.K posted on 24-12-2013 11:31 PM
Entahnya dik...itu hari awal bulan 12...tuhan elohim udah hantar hujan berkapasiti 3bulan ke ummah ...

Itulah, apa sahaja menimpa negara lain, terus di klaim Elohim timpakan bala pelbagai, bila kena dekat ummah sunni syumul, tahu pulak mengklaim ianya sekadar ujian dan bukannya bala dari Elohim. Macam suci sangat lah tanah malaya ini.

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 11:11 PM | Show all posts
chazey posted on 24-12-2013 09:52 PM
Tatau kat Sjung panggil tamban ka or LD jah.

Tapi tempat aku memang panggil basung. Ikan ni kec ...

Memang kat rumah mak iolss rebus ikan2 ni bg makan kucing
Saiznya x besar
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-12-2013 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
solstice posted on 24-12-2013 11:11 PM
Memang kat rumah mak iolss rebus ikan2 ni bg makan kucing
Saiznya x besar

Mmg nok.

Tapi sedap. Dagingnya manis. Iols suka jah. Kucing iol pun suka. Keke.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2013 11:13 PM | Show all posts
BurningTimes posted on 24-12-2013 10:40 PM
Itulah, apa sahaja menimpa negara lain, terus di klaim Elohim timpakan bala pelbagai, bila kena de ...

itulah namanya alasan pilih bulu kak, tang kena urang lain kemain klaim ni bala padan muka, tang ke dia, ini semua ujian dari Elohim
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2013 10:48 AM | Show all posts
seriously aku risau la jugak bende2 gini berlaku..
lebih lagi bila baca yg ni http://akakdisebalikpintu.blogsp ... salji-di-mesir.html
call me paranoid, aku tak kisah.. at least sentiasa bersedia lebih baik dari terleka.. Last edited by manganini on 25-12-2013 11:12 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:11 AM | Show all posts
xy_daen posted on 24-12-2013 08:32 PM
Sejenis ikan je....bukan semua jenis hidupan laut pun...

Nak taubat tak payah tunggu benda luar ...

betui tu..nak taubat tak perlu tunggu benda luar biasa..
patutnya kita ni hari2 buat solat taubat, sebab hari2 pon buat dosa..
soalan, bilakah kali terakhir kita solat taubat??
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
seram gakkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn lupa tarikh keramat baru 22 FEB 2014!
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey posted on 24-12-2013 09:52 PM
Tatau kat Sjung panggil tamban ka or LD jah.

Tapi tempat aku memang panggil basung. Ikan ni kec ...

D brunei pun ada ikan tamban..tp x tau la tamban tu serupa ngan yg ada di WM or di LD  
Contoh .. ikan bilis...

Bilis di WM...tp d brunei panggil ikan pusu, sementara ikan bilis disini adalah ikan kekek di WM.

Pepon.. skng kan mmg muaim ikan tamban.. aku pun ok je ngan ikan ni.. tpx suka sbb banyak tulang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2013 12:31 PM | Show all posts
jetrofa posted on 25-12-2013 11:30 AM
jgn lupa tarikh keramat baru 22 FEB 2014!

ade ape dgn tarikh tu?

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehh ikan ni buat keropok la sedap..byk2 tu proses buat kepok la. Bole bha kalok ko!
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 02:06 PM | Show all posts
kalau bukan tsunami adala mana2 gunung berapi yg tgh tunggu turn nak meletus tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2013 02:08 PM | Show all posts
xy_daen posted on 24-12-2013 08:32 PM
Sejenis ikan je....bukan semua jenis hidupan laut pun...

Nak taubat tak payah tunggu benda luar ...

agaknya tamban yg paling sensitif kot....
bayangkan kalau ikan2 besar terdampar kat pantai....

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 02:08 PM | Show all posts
mengarut...nonsense...rubbish...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 02:18 PM | Show all posts
untung dapat ikan...blh jual
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 02:29 PM | Show all posts
klu tengokkan mcm ikan tu takutkan sesuatu..berekor-ekor cam terbang ke darat..
Kuasa Allah...maybe ada hikmahnya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-2-2024 07:14 PM GMT+8 , Processed in 0.144573 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list