CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shahx

[Tempatan] Fenomena ikan naik ke darat di Lahad Datu.

[Copy link]
Post time 25-12-2013 07:14 PM | Show all posts
Uols ada dgr tak yg pasal ikan lumba2 ketam segala dok naik ke pelantar minyak kat tganu
Ada dlm fb
Byk sesangat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-12-2013 07:20 PM | Show all posts
solstice posted on 25-12-2013 07:14 PM
Uols ada dgr tak yg pasal ikan lumba2 ketam segala dok naik ke pelantar minyak kat tganu
Ada dlm fb ...

gambar lama kot..

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah tahu segala yg kita tk thu. May Allah protect us
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 08:40 PM | Show all posts
manganini posted on 25-12-2013 10:48 AM
seriously aku risau la jugak bende2 gini berlaku..
lebih lagi bila baca yg ni http://akakdisebalikp ...

kite mmg patut sedia aaa....cuma ade yg pertikai fakta2 dlm artikel tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 09:20 PM | Show all posts
26 disember 2003 gempa bumi di bam iran
26 disember 2004 gempa bumi tsunami aceh
kalau la tuhan tu ahli matematik, dia buat alam ni ikut math la jugak
lain la kalau tuhan tu sasterawan
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 09:24 PM | Show all posts
tuhan sasterawan shia ka sasterawan anti-ppsmi?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-12-2013 09:33 PM | Show all posts
kalu tuhan tu sasterawan
segalanya adalah abstrak
alam semsta ni ditafsirkan secara abstrak
kalu tuhan tu matematician
maka esok ada bencana
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 09:55 PM | Show all posts
Saya ada terima whatsapp dari group rakan2 offshore saya...katanya platform mereka diserang ikan laut menurut crew yang berada di platform..sama seperti apa yang berlaku di lahad datu...bukan sejenis ikan...berjenis2 ikan laut...saya masih menunggu kesahihan akan perkhabaran ini...walaupun saya ada bukti bergmabar..akan tetapi gambar boleh dicedok dimana2 jah didalam internet...saya menunggu video..saya cuba menghubungi anak kapal saya yang sedang memasuki perairan terengganu menerusi wechat untuk mencari tahu akan hal yang sebenar...namun no reply...saya mikirin signal mereka lemah kot untuk akses ke internet....saya harap ini adalah fenomena biasa jah...karena saya jua tahu akan sifat hidupannlaut yang akan berhijrah untuk cari makan...namun ga pasti ianya pada hujung tahun atau pada masa yang mana....kawan2 atas platform pernah rakam penghijrahan ikan lumba2 yang berlaku di tengah2 laut terengganu beberapa tahun lepas...namun berita latest yang saya terima katanya berjenis2 hidupan....harap2 berita propa jah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2013 10:03 PM | Show all posts
Mode berdrama: #prayforpantaitimur

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:09 PM | Show all posts
CK ada tak org2 di offshore tu jumpa ikan duyung
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:10 PM | Show all posts
ikan duyung tak sepatutnya pakai bra bukan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:13 PM | Show all posts
sekngucing posted on 25-12-2013 10:09 PM
CK ada tak org2 di offshore tu jumpa ikan duyung

Cerita hantu saya biasa dgr...cerita duyung...ada jua...cuma yang bukak cerita cakap..waktu itu mereka tgh sangap So kapal lalu pun mereka nampak macam duyung....hahaha...saya udah beberapa kali naik ke platform...ok jah...tiada gangguan hantu pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Soksek11 posted on 24-12-2013 10:17 PM
nie aku amek dari fesbuk...ketepatan tarikh tu takde la aku check satu2...

cuma kebetulan bagi ke ...

Klu buka juz 26...xde ayat ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:19 PM | Show all posts
Kassim_Patalon posted on 25-12-2013 10:10 PM
ikan duyung tak sepatutnya pakai bra bukan?

cepat koyak & reput rendam air masin

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 10:41 PM | Show all posts
harap hat ni tak propa mcm citer kerang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:26 PM | Show all posts
dont take anything for granted

ambik sikit2 sudahlah ikan yg melompat-lompat ke darat tu...
satgi ayaq tinggi 7/8 meter mai sapu habis satu keturunan...
ingat ikan tu syok2 ka melawat darat... lain la kalau penyu yg naik...

ps :
org laut kata ni benda besa, angin kuat tu yg tolak ikan mai darat tu..
angin kuat tu yg nak tolak ombak balun hangpa nanti tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2013 11:39 PM | Show all posts
noor2 posted on 25-12-2013 10:41 PM
harap hat ni tak propa mcm citer kerang tu...

Propa ga propa pun....MET malaysia sendiri melaporin semalam beelaku gempa bumi berskala 5.7 selatan pulau mariana...apa yang kita perlu faham akan bencana alam semulajadi ini..apabila berlakunya gempa bumi baik secara letusan gunung berapi mahupun berpunca dari perut bumi....makhluk yanpertama sekali yang alert dan mengesan bencana alam ini adalah hidupan laut...hatta tidak ada tsunami dilaporkan setakat ini namun hidupan laut amat sensitif terhadap pergerakan/getaran...laporan masih bergantung kepada pergerakan semasa...namun 5.7 diklasifikasikan sederhaa dan kawasan yang terlibat paling berhampiran adalah kinabatangan sabah....walau sederhana...keadaan laut cina selatan sedari semalam memang diletakkan dibawah pemerhatian....ekoran angin kencang yang sedang membadai...sepengetahuan saya....MET malaysia meletakkan laut pantai timur dibawah tanda merah...merah tidak selamat untuk kerja2 laut dik
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2013 11:43 PM | Show all posts
la...sebenar i nak tulis kat thread senyum sokmo...tertulis kat lahad datu ni aduii..sebab gambar kerang tu dikatakan dari mesir ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 09:18 AM | Show all posts
bangcak posted on 24-12-2013 08:48 PM
ada jugak spesis yg tak berasal dari laut mcm teori darwin
spesis tu tumbuh dari tanah melayu, be ...

naseb baik bukan berasal dari babi... masih lago molia berbanding bangsa macai... tu pasal taik pun dia makan... ekekekek...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 01:14 PM | Show all posts
queen_aurora posted on 24-12-2013 06:11 PM
takot nyer ......

iii suka u nya signature....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 07:19 PM GMT+8 , Processed in 0.220590 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list