CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shahx

[Tempatan] Fenomena ikan naik ke darat di Lahad Datu.

[Copy link]
Post time 26-12-2013 01:26 PM | Show all posts
dari sumber di percayai..red elert telah di keluarkan di hospital terengganu iaitu amaran tsunami..ya allah engkau selamatkan lah seluruh rakyat malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2013 01:34 PM | Show all posts
slippergombak posted on 26-12-2013 01:26 PM
dari sumber di percayai..red elert telah di keluarkan di hospital terengganu iaitu amaran tsunami..y ...

tsunami celah mana

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 01:43 PM | Show all posts
Maimitii posted on 24-12-2013 10:22 PM
ini jumpa bila google... ada akaun fb si ikan basung ni...

ingatkan ikan selayang/sardin t ...

Ikan basung nie nama lain utk kembong ker? Tgk mcm kembong jer.

Resepi mudah dan sedap ikan kembong:- basuh dgn asam limau, bubuh garam, kunyit, halia. Letak dlm petis ais 2 hari. Lepas tu goreng....makan dgn nasik panas...perkhhhhhh sedapnya....ala-ala ikan pekasam gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 01:51 PM | Show all posts
slippergombak posted on 26-12-2013 01:26 PM
dari sumber di percayai..red elert telah di keluarkan di hospital terengganu iaitu amaran tsunami..y ...

btul ka weh....

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:25 PM | Show all posts
gemini_firah posted on 26-12-2013 01:14 PM
iii suka u nya signature....

alamakkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:33 PM | Show all posts
slippergombak posted on 26-12-2013 01:26 PM
dari sumber di percayai..red elert telah di keluarkan di hospital terengganu iaitu amaran tsunami..y ...

Kamu pun jangan duduk buat propa sgt lah....mana ada tsunami..red alert ini udah seminggu MET malaysia keluarkan amaran....bukan setakat laut terengganu...seluruh pantai timur termasuk sabah sarawak..pendek kata laut cina selatan diletakkan dibawah aras merah berikutan kelajuan angin yang boleh menyebabkan ombak melambung tinggi....ombak melambung tinggi bukan tsunami Namun agak dangkal jika kamu yang tidak biasa dgn laut serta pantai namun gegeh mahu berkelah dipantai...hatta kamu tahu berenang kuak lentang didalam pool hotel emang kamu sengaja cari nahas
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-12-2013 02:45 PM | Show all posts
C.K posted on 26-12-2013 02:33 PM
Kamu pun jangan duduk buat propa sgt lah....mana ada tsunami..red alert ini udah seminggu ME ...

kejam bebenor statement...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:50 PM | Show all posts
.. ada dapat msg kat wasap  sattt tadi   ... dia kataaa " Gelora dilautan Brunei.. japanese alerted that tsunami within 36hrs.."  ...   
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2013 02:55 PM | Show all posts
C.K posted on 25-12-2013 09:55 PM
Saya ada terima whatsapp dari group rakan2 offshore saya...katanya platform mereka diserang ikan lau ...

Beetabah lah sikey, kemungkinan ikan2 tuh semua berebut untuk pergi ke end year grand sales sahaja....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:55 PM | Show all posts
nitezen posted on 26-12-2013 02:50 PM
.. ada dapat msg kat wasap  sattt tadi   ... dia kataaa " Gelora dilautan Brunei.. japanese alerted  ...

Ini pundari semalam saya dapat msg bertubi2....namun saya boolayankan jah...karena berita dunia tiada pun yang keluarkan amaran rasmi...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:56 PM | Show all posts
Klu ikut status FB pekerja platform bekok A (sbb gmbr sblm ni Bekok A) xde kejadian tersebut.

tp wallahualam



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:57 PM | Show all posts
minta dijauhkan bala...mampu berdoa sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:58 PM | Show all posts
Zaman facebook...orang sebarkan melaluo facebook...zaman instant msg....pakat2 sebar guna whatsapp..wechat...viber etc....sakai sgt perilaku mereka dik....sikap mereka ini boleh menimbulkan panic kepada pekeeja2 yang terlibat ditengah laut...dan penduduk2 yang berada dipersisiran pantai
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 02:59 PM | Show all posts
C.K posted on 26-12-2013 02:33 PM
Kamu pun jangan duduk buat propa sgt lah....mana ada tsunami..red alert ini udah seminggu ME ...

Aku dpt dari fb org dok kl laa kunun2 feefeling info dari kawannya dari ghanu....hahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 03:00 PM | Show all posts
mybluegetz posted on 26-12-2013 02:56 PM
Klu ikut status FB pekerja platform bekok A (sbb gmbr sblm ni Bekok A) xde kejadian tersebut.

tp  ...

Itu t101....rasanya udah belayar...ga pasti kemana....macam mana boleh jadi bekok A?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 03:06 PM | Show all posts
C.K posted on 26-12-2013 03:00 PM
Itu t101....rasanya udah belayar...ga pasti kemana....macam mana boleh jadi bekok A?

tahla. org tulis FB status tu kata bekok A

cuma pernah pergi Angsi ngan Belumut A je sblm nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2013 03:10 PM | Show all posts
dino posted on 26-12-2013 01:51 PM
btul ka weh....

Tipu semata mata...hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 03:35 PM | Show all posts
slippergombak posted on 26-12-2013 03:10 PM
Tipu semata mata...hahahaa

hampeh... yeye je
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 09:11 PM | Show all posts
shahx posted on 25-12-2013 12:31 PM
ade ape dgn tarikh tu?


Ramalan tarikh kiamat oleh tamadun viking

Kali ni siap tiup sangkakala lagi 100 hari sebelum tarikh tu

Link
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2013 09:17 PM | Show all posts
5.2 magnitude 198km S of Kokopo, Papua New Guinea 2013-12-26 20:38:36 UTC+08:00 45.7 km...tiada tsunami
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-2-2024 08:37 PM GMT+8 , Processed in 0.075497 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list