Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123218
View
1068
Reply

ALL ABOUT BALI, INDONESIA PART 6

[Copy link]

Author: nashrudean       Show all posts   Read mode

Post time 13-1-2014 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
joejambu posted on 12-1-2014 04:05 PM
harga standard sewa mobil di bali berapa ya? sekali dgn supir...

nak pergi bali ujung bulan ni... ...

Harga standard sebuah kereta must hinge 6 org rp350k.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:29 AM | Show all posts
baru balik dari bali selasa aritu..stay kat tune kuta.sepanjang 3 hari disana sewa motor jer untuk kemana mana.sempat merempit pergi tanah lot,jimbaran,uluwatu,nusa dua,telok banoa dan shoping dekat krisna.jalan di bali agak mengelirukan,ada signboard pun tidak banyak membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:47 AM | Show all posts
wanthird posted on 16-1-2014 11:29 AM
baru balik dari bali selasa aritu..stay kat tune kuta.sepanjang 3 hari disana sewa motor jer untuk k ...

nak tgk gamba pls....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 12:44 PM | Show all posts
salam,

nk mintak opinion utk yg 1st time pergi melancong kat bali,
nk stay kat mana,tempat2 menarik,shopping dll...
kalau boleh pakej utk famili...

thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kami ke Bali 6-8 January lepas. Supir booking dgn Yanto Tapi dalam 3 hari, sehari je die bawak. Kuciwa gue. Sorang lagi supir pak Adi. Pak Adi lemah lembut orangnye.kalau turun beli brg,die akan follow skali utk tawarkan. Yanto and pak Adi same 2 suke bercerita.Yanto skali dgn hadis sume keluar. Sambil berCuti sambil menuntut ilmu =)

3h2m:
Day 1: dari airport check in Pop Hotel. Solat. Terus ke Uluwatu utk tgk sunset dan Kecak Dance. Dinner di Jimbaran

Day 2: Ubud,tegalalang, kebun luwak etc.

Day 3: free n easy pagi tu. Lepak pantai kuta. Check out trus ke tanah lot, seminyak and masuk Kuta semula utk shopping sebelum ke airport utk flight kul10.  Flight delay 2 jam. Sampai KL 3.30pg.

Overall mmg best sgt. bangunan pagi terus check tiket lagi nak repeat Bali. Haha.

Utk makan, setup hari kami makan Wong Solo je. Supir Pak Adi tak bagi kami makan Ayam Betutu, Malborough etc sebab katenye sumber yang tidal berapa halal tp jika nak makan juga terserah. So kami pun tak selera dah la nak makan bila dgr macam tu. End up makan di Wong Solo 3 dan nasi padang je. Nasib baik dapat Pak Adi. Hehe.

Itu aje update kali ni. Insyaallah akan ke sane lagi next year

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 04:49 PM | Show all posts
missA posted on 16-1-2014 04:36 PM
Kami ke Bali 6-8 January lepas. Supir booking dgn Yanto Tapi dalam 3 hari, sehari je die bawak. Kuci ...

boleh bagi contact number pak adi/yanto tu? and range rege pls. tq...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni no Yanto +6281558289999

Pak Adi keje dgn Yanto, Yanto not available diganti dgn Pak Adi. So boleh minta no pak Adi dgn Yanto nnt.

Harga sehari IDR 350K sehari.

*sy tak add ape2 komisyen ape2 ye. Harp mode tak marah sy share no di sini.Kalo x boleh,bgtau sy.tk
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 12:59 AM | Show all posts
ada sorg pak supir i ni quote i rm175 4 hari untuk seorang (kami g berempat)...
mahal ke murah? just curious...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel posted on 17-1-2014 12:59 AM
ada sorg pak supir i ni quote i rm175 4 hari untuk seorang (kami g berempat)...
mahal ke murah? jus ...

Macam mahal je tu. Sebab dorang x quot per pax. Dorang kire per kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 10:35 PM | Show all posts
Bagi sesiapa yang akan pergi bali, cubalah water rafting. Giler best. Kira dah jatuh hukum wajib kalau pergi Bali. Rugi ooo kalau tak cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 11:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 02:22 PM | Show all posts
sukamakan75 posted on 17-1-2014 10:35 PM
Bagi sesiapa yang akan pergi bali, cubalah water rafting. Giler best. Kira dah jatuh hukum wajib kal ...

water rafting cam menarik je... leh explain tempat n harga x ? tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2014 02:55 PM | Show all posts
aizaganu posted on 18-1-2014 02:22 PM
water rafting cam menarik je... leh explain tempat n harga x ? tq

Water rafting ni kategori extreme sport.
Boleh cuba kat Ayung River atau Telaga Waja River dalam usd30 ke atas/person (include transport,meal,insurance,guide,eqipment).

Boleh refer harga semasa kat sini  >>  http://ayungriverrafting.net/
                                                 >>  http://www.telagawajabalirafting.com/



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bru balik dr bali 2 hr lepas. 5d4m kt sana lepak2 smbil layan magic mushroom..

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aizaganu posted on 18-1-2014 02:22 PM
water rafting cam menarik je... leh explain tempat n harga x ? tq

Mmg menarik sesangat. Saya pergi kat Alam Adventure. Anak saya 8 thn pun boleh join. Panjang sungai 16 km. So 2 jam mendayung. Ada guide dia. No worries. Ada photographer lagi tu yg puas hati. 1 jam mendayung kita break kejap kat tepi. Ada tempat rehat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Then sambung lagi another 1 jam. Sampai check point dia kasi makan minum. Dapat sijil sekali. Gambar dia kasi 100 keping dlm bentuk cd.yg ni byr lain. Saya nak tepek gambar tapi tak reti.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 05:00 PM | Show all posts
sukamakan75 posted on 18-1-2014 04:37 PM
Mmg menarik sesangat. Saya pergi kat Alam Adventure. Anak saya 8 thn pun boleh join. Panjang sunga ...

wah bestnya...tepek la pic plz..

saya x reti berenang..boleh ke join water rafting ni? kalu jatuh dlm air tu cmner?tgk air mcm deras jer..seriau..tp nmpak best

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 05:16 PM | Show all posts
selipar_hijau posted on 18-1-2014 03:55 PM
Bru balik dr bali 2 hr lepas. 5d4m kt sana lepak2 smbil layan magic mushroom..

magic mushroom tu apa? makanan ke?

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 05:39 PM | Show all posts
cicicumel posted on 18-1-2014 05:00 PM
wah bestnya...tepek la pic plz..

saya x reti berenang..boleh ke join water rafting ni? kalu jat ...

awak ingat saya tau berenang ke? haram.....
air mmg deras tapi life jacket dgn helmet ada. Sebelum rafting tu mmg dia bg guideline. kalau "forward" maknanya dayung ke depan, 'backward' dayung ke belakang, 'bom bom' pegang tali kuat2 sbb nak berlanggar batu, 'laydown' tunduk ada ranting. jgn risau..

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 06:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091273s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list