Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123235
View
1068
Reply

ALL ABOUT BALI, INDONESIA PART 6

[Copy link]

Author: nashrudean       Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2014 06:44 PM | Show all posts
sukamakan75 posted on 18-1-2014 04:37 PM
Mmg menarik sesangat. Saya pergi kat Alam Adventure. Anak saya 8 thn pun boleh join. Panjang sunga ...

tq sukamakan... mmg menarik tertarik ni... leh cuba...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 06:47 PM | Show all posts
nashrudean posted on 18-1-2014 02:55 PM
Water rafting ni kategori extreme sport.
Boleh cuba kat Ayung River atau Telaga Waja River dalam  ...

wahhhh tq nash... nampak berbaloi ngn aktiviti... tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 06:48 PM | Show all posts
sukamakan75 posted on 18-1-2014 04:39 PM
Then sambung lagi another 1 jam. Sampai check point dia kasi makan minum. Dapat sijil sekali. Gambar ...

sukamakan, klo cd tu berapa plak kena bayar ye ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 06:48 PM | Show all posts
teruja tgk gambar2 tu la.... yihaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:21 PM | Show all posts
yantohood posted on 18-1-2014 08:01 PM
salam kak...cam best main rafting he..he...salam sama adik2 dan abang...

Insya Allah. Terima kasih banyak-banyak yanto atas layanan yang bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:28 PM | Show all posts
nashrudean posted on 19-1-2014 10:47 AM
wow best tu..
boleh share harga pakej? termasuk transpor/meal/guide ke?
jauh tak dari KUTA?

Sorry saya lambat reply. Tadi pagi kerja daa...
Harga dalam USD. Tang tu yang lomah. Kira dlm rupiah 350 ribu rupiah sorang. Saya sekeluarga 5 org, campur tax semua kena 1.8 juta rupiah.
Kalau duduk kuta dlm 1 jam lebih perjalanan.Saya suruh Yanto yg bawak. Byk company water rafting kat sini. saya ikut je mana yanto bawak.
Tak perlu cukup korum. Tapi kalau takat sorang kenalah masuk bot org lain.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:31 PM | Show all posts
aizaganu posted on 19-1-2014 06:44 PM
tq sukamakan... mmg menarik tertarik ni... leh cuba...

Memang kena cuba. Saya selak2 forum dulu2, rasa tak ramai yg tau. Saya tgk kat trip advisor baru tahu. Org kita pergi bali takat pi pantai dgn kuil. sekali sekali cuba yg lain. Masa saya pergi tu mmg cuma family saya dgn satu lagi family melayu. Yg lain semua tourist omputih, jepun,singapore dll.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:32 PM | Show all posts
aizaganu posted on 19-1-2014 06:48 PM
sukamakan, klo cd tu berapa plak kena bayar ye ?

CD tu saya tak ingat berapa, tapi tak salah saya RM100 ringgit.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:38 PM | Show all posts
Sebenarnya ada cerita sedih psal gambar ni. Al-kisahnya masa saya sampai kat sini,saya cuma boleh bukak tgk gambar tu sekali saja. Lepas tu dia jadi bengong terus tak boleh bukak. Dahlah saya tak buat back up. Mmg rasa nak nangis betul.
Dahlah masa tu saya dah seminggu tau balik. Saya mmg cakap, betul2 tak ada rezeki nak tunjuk kawan2 gambar ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:39 PM | Show all posts
Last2 saya hantar e-mail kat Alam, ingat lagi tak saya, sekian-sekian saya described muka saya. Cerita kesedihan saya. Kalau possible, boleh hantar satu copy & saya sanggup bayar.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:42 PM | Show all posts
Esoknya......
Alam water rafting reply dan ckp mereka masih lagi ada copy & akan hantar kesemuanya FOC. Dia org hantar guna dropbox.

Ya Allah...syukurnya saya. Alhamdullilah

Diaorang memang betul2 PRO
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2014 09:54 PM | Show all posts
Aktiviti ni mmg amik masa dari pagi sampai petang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2014 12:58 AM | Show all posts
sukamakan75 posted on 19-1-2014 09:28 PM
Sorry saya lambat reply. Tadi pagi kerja daa...
Harga dalam USD. Tang tu yang lomah. Kira dlm rup ...

so sorang dalam rm100 la kan?ni mmg include semua la yer makan, insurans?

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2014 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
nashrudean posted on 20-1-2014 12:58 AM
so sorang dalam rm100 la kan?ni mmg include semua la yer makan, insurans?

Ya...all in complete.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2014 10:42 PM | Show all posts
flight sabtu ni ke Bali...
celebrate abis final exam...org umah celebrate abis buat master....pastu celebrate besday org umah dan paling penting celebrate our 4th anniversary...hhehehehehehehe....

kat Bali ni sewa kereta murah dengan sapa ek....??? sesapa kenal ada contact leh bagi tak...

kali ni nak self drive je sebab nak rilax2 and chill...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 05:10 PM | Show all posts
pavlova posted on 16-1-2014 11:47 AM
nak tgk gamba pls....

sorry lambat reply..

kecek dance


uluwatu


tanah lot


sawah padi sepanjang jalan menuju tanah lot


hard rock kuta


Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 06:02 PM | Show all posts
hi sume nak tnye..

airport tax tu rp150k per-pax kan

untuk kanak-kanak below then 3yo pon kene bayar jgk ke mcm mane?

harap sudi membantu
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 10:09 PM | Show all posts
deqna2007 posted on 21-1-2014 06:02 PM
hi sume nak tnye..

airport tax tu rp150k per-pax kan

semue, babypun dah kenak bayar
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 02:25 PM | Show all posts
yantohood posted on 21-1-2014 10:09 PM
semue, babypun dah kenak bayar

ok thanks
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 07:18 PM | Show all posts
Saya baru jer balik dari bali...16-19 jan ari tu....guna supir Mas buddy. Dari bali budy &tour
Bagus sangat...sebut jer flight date dgn hotel kat dia...nanti dia aturkan ittenarynya...kedudukan hotel dan date flight membantu untuk dia aturkan mana nak pegi dulu...mana nak pegi kendian...bila time  sesuai boleh lalu jalan kuta/legian...(terkenal dgn macet) ...ramah,freindly, berpengetahuan jugak..sepanjang aku turun kat mana2 gerai cendera hati...dia ada back up takut kena serbu dgn penjual jalanan..
Cari kedai makan yg halal dan bagi tahu dia ...nanti dia bawakkan...dia non muslim tapi sangat respek dgn muslim taurist....dia tak berani suggest restoran2 untuk taurist muslim sbb ada yg prejudice bila non muslim yg bagi tahu kedai mana patut di makan..bila dia bawak kedai yg halal,org pertikai pulak sumbernya halal ke haram...dia tak berapa arif pasal tu...so survey/google siap2 restoran halal mana yg nak di tuju.nanti dia bawa...
Sepanjang kat sana aku Masage @spa kat Tamara ...45usd untuk 2 jam.tempat yg lain yg aku pergi tu sumernya sama macam yg di ceritakan oleh org2 yg dah pegi...cuma dgn buddy dia bawa kami ke Nusa dia...(hotel mahal)...tak salah berangan kata dia...dia bawak gi water blow point
Pastu dia bawak jugak kat pantai pasir hitam ...
Kalau ada yg berminat ...boleh call Mas buddy di +6281237692100..watsap.

Aku promote ni aku tak dapat satu sen pun...tapi bila aku kenang betapa baiknya dia...so aku dgn rela hati promote...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085460s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list