Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123242
View
1068
Reply

ALL ABOUT BALI, INDONESIA PART 6

[Copy link]

Author: nashrudean       Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2014 09:33 AM | Show all posts
wanthird posted on 3-2-2014 09:26 AM
pergi sendiri atau guna tour agent?kalo pergi ngan tour agent biasanya dah siap dgn bayaran entran ...

dah booking dak yanto utk arrange transport.. tapi not all places yg kita org nak pegi. satu lagi, u tau tak kat mana ada spa yang best? ingat last day tu sebelum nak balik KL nak pegi duk spa.. heheh
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 09:47 AM | Show all posts
aritu sempat try spa kuta bugar area jalan raya kuta..kebetulan lalu jalan tu utk ke jalan besar.bangunan nmpk mcm lama/buruk skit.price RP 200,000 utk massage,lulur,mandi susu,sauna.serbis so-so je lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
saya nk g bali dlm bulan 6 ni... ok x? sbb dgr citer indonesia tgk bz dgn pilihan raya umum... takut gak ada rusuhan ke apa ke sbb dh dekat sgt... klo ikut tarikh pilihanraya tu dlm julai or ogos...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 05:06 PM | Show all posts
salam boleh sesiapa sajest hotel bajet untuk honeymoon tak


.. tQ
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 11:46 PM | Show all posts
Tempat recument untuk tunggu sunset, ocean27, makanan dan minumannya tak mahal sangat, tempat di belakan discovery shoping mall

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 10:44 AM | Show all posts
yantohood posted on 3-2-2014 11:46 PM
Tempat recument untuk tunggu sunset, ocean27, makanan dan minumannya tak mahal sangat, tempat di bel ...

waaa.. yanto, area mana ni? 9/2 ni bawa ke tempat ni ya.. kita wat photoshoot.. weee
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 11:42 AM | Show all posts
Pertanyaan... berapa bajet korang kat bali? Kalau untuk 4D3N, aku bawak rm1000 je cukup x utk 2 org? ni setakat duit belanja je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 03:44 PM | Show all posts
aizaganu posted on 2-2-2014 01:35 PM
saya nk g bali dlm bulan 6 ni... ok x? sbb dgr citer indonesia tgk bz dgn pilihan raya umum... takut ...

insyaAllah oke....
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
brown_pupil posted on 4-2-2014 11:42 AM
Pertanyaan... berapa bajet korang kat bali? Kalau untuk 4D3N, aku bawak rm1000 je cukup x utk 2 org? ...

Terlebih cukup ni kalo hanya utk duit belanja.  Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 09:09 AM | Show all posts
missA posted on 7-2-2014 01:11 AM
Terlebih cukup ni kalo hanya utk duit belanja.  Hehe

sure eh? kang kalau x cukup kang menggagau den nak cari money changer kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 11:14 AM | Show all posts
Baru bali dari Bali selasa lepas... just 2 word.. BEST GILER!!!! Hujung tahun ni repeat lagi dgn anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 04:37 PM | Show all posts
Balik dari Bali last Sunday. Panazzz gilerzz kat Bali okayy! Mcm kat sauna plus berjemur bagai kat Tanah Lot dgn Nusa Dua tu. Haha muka berbelang siap tapi overall BALI MMG BEST!!! and in fact one of the most beautiful places ive ever been to! Orang kat sana ckp very lemah-lembut and helpful especially pak supir and staffs at the hotels. Penjual kat Ubud Market kerek and susah nak bargain barang dgn dorg and mmg btol harga kat sana lg mahal, 2 or 3 times harga kat Krisna! Ktorg hari2 dok pegi Krisna kat Sunset Rd. and last day pi yg Krisna 24hrs kat Jln. Tuban (very near to airport).

Airport Ngurah Rai still under construction and nampak lagi modern but still preserve the traditional looks of Bali ukiran. Nak ke Nusa Dua lalu tol baru atas air, siap bole nmpk kapal terbang atas kepala nak landing sbb sgt dekat. Fees utk Kecak Dance dah naik harga -Rp100,000. Lagi laporan akan disambung jika rajin..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 05:44 PM | Show all posts
Esok gi Bali.. eyahh..

any komen itinerary ni???

ITINERARY :

DAY 1 Arrival  Bali / Alas Kedaton & Tanah Lot Tour    (Dinner at Hard Rock Hotel)

Denpasar City and Tanah Lot Tour is half day tours to visit the capital of Bali and the beautifull temple of Tanah Lot. The trip will visit Alas Kedaton Monkey Forest and Tanah Lot Temple. The tour will be very comfortable with our private air-conditioning car transfer and to keep your convenience and enjoyable journey our professional tour driver is always outstanding offer his best service with the information you need.



DAY 2 KNTAMANI VOLCANO TOUR      ( Breakfast at hotel ) / Lunch (Crispy duck ) / Dinner at Jimbaran)

Kintamani Volcano Tour is exciting trip to see the culture, nature of bali and this is the most famous tour in bali. This trip will be visitBatubulan Village to see Barong Dance, Celuk Village for Silver works, Tegalalang Rice Terrace, Kintamani Volcano, Bali Coffe Agrotourism, Goa Gajah Temple and Mas Village. Our professional tour drivers are friendly guiding you to visit the beautiful panorama of tourist sites and other tourist destinations by performing their outstanding for your convenience and enjoyable tour journey.



DAY 3 VW Safari Bali Tour  ( Breakfast at hotel / Lunch / Dinner-  Alarce dinner at villa )   

Pickup Hotel at 08.00 AM then transfer to have Rafting at Ayung River + Lunch

Afterwards you will transfer to have sightseeing Jatiluwih, Horseriding, Padang Galak Pantai Suba

Then back to hotel                 



DAY 4 Bali  / Home        ( Breakfast at hotel)                                                                              

Breakfast at hotel, then visit Bajra Sandhi Monument, Badung Traditional Market, Jagatnatha Temple, Taman Ayun Temple then transfer to the airport for your superjet Right back to Home sweet Home.



HOTEL                                 :               HardRock Hotel Bali      15 C 17 Feb 2014 (02Nights stay)
Bali Baliku Villa          17 C 18 Feb 2014 (01 Night stay)
Rooms                                 :               01 ROOM
REMARKS                          :               -ENGLISH SPEAKING GUIDE
-FREE 02 HOURS LOCAL BALINESE MASSAGE
-FREE A LOCAL SIM CARDSTARTER PACK FOR EVERY ADULTS
                                                -INCLUDEDDAILY MINERAL WATER

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 10:35 PM | Show all posts
stok teh serai dah nak abes..
ade sesape yang bermurah hati nak tolong belikan?
huhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 11:56 AM | Show all posts
aku punya itenary masa kat bali hari tu..

4D3N..

sAT (8/2)
Sampai hotel pun dah malam, check in.. terus jalan2 kat Kuta, makan kat kedai minang

Sun (9/2)
Kuar jalan2.. tgk batik, silver, singgah masuk warehouse RL, then terus gi Kintamani.. sebelum sampai tu singgah ladang kopi luwak.. pekena kopi2 nagn teh dulu (teh serai dia serioously sedap giler...).. then makan lunch kat Kintamani sambil nengok view volcano... otw turun gi tegalalang tu hujan, so tengok padi bukit dari dalam kete jer... terus rush pegi Uluwatu tengok kecak time sunset.. pastu dinner seafood kat Jimbaran... balik tu dah separuh nyawa punya penat pun still gagah berjalan gi HRC semata2 nak memborong t-shirt hard rock..

Mon (10/2)
Gi tanjong benoa.. xwat water sport activity sebab 'tetamu bulanan' datang.. *sedih*... pastu gi Krisna (Borong sampai berejam2).. then gi tanah lot ... panas nak mampus... kat sini pun habis berejam2 gak sebab banyak giler benda nak shopping.. habis tanah lot terus gi jalan2 kat legian & kuta.. sebab dah x larat sangat, aku mintak balik awal... malam tu repeat kuar Kuta.. terjah kedai RL.. macam org gila aku memborong, sale sampai 70%.. dinner kat kedai nasi padang, pastu continue gi massage kat spa... murah wei... aku amik urut + lulur, laku aku amik urut jer.. total 1.5 hr, utk 2 org baru 200k...

Tue (11/2)
Free and easy.. jalan2 kat pantai kuta, pas check out gi shopping kat discovery.. lunch kat segara.. rilek2 tepi pantai... pukul 4 hotel hantar gi airport..

Kesimpulan holiday... xcukup sebab banyak tempat x pegi.. hujung tahun nanti insyaallah repeat lagi...


Last edited by brown_pupil on 14-2-2014 12:11 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 12:06 PM | Show all posts
batuk posted on 3-2-2014 05:06 PM
salam boleh sesiapa sajest hotel bajet untuk honeymoon tak

Kalau nak cari hotel bajet kt Bali, recommend menggunakan laman web http://travel.hooiweng.com/ untuk mencari.
Awak pasti boleh mendapatkan kadar bilik hotel yang termurah dengan membandingkan harga dalam laman web ini.

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2014 09:34 PM | Show all posts
cadang nak g bali bln 9 ni...nak tanya kalo stay hotel hard rock ok tak? tgk mcm best tp bila kawan i ckp takut kena bom sbb situ ramai mat salleh....rasa mcm mengarut je...jeles kot ...hahaha....so sapa2 boleh bg review psl hotel hard rock ni? tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 03:38 PM | Show all posts
nak tanya, ada sesiapa ada list company/operator ke yg handle water sport cam parasailing atau flying fish kat nusa dua? Teringin nak try lah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2014 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kengkawan tau x baper harga kopi luwak kat Bali ek.. kawan shin nak kirim masak shin gi Bali minggu dpn ni.. tp shin x tau baper harga dia ek
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 12:57 PM | Show all posts
budakshinchan posted on 18-2-2014 04:24 PM
kengkawan tau x baper harga kopi luwak kat Bali ek.. kawan shin nak kirim masak shin gi Bali minggu  ...

hi shin..
cam kenal


kopi luwak dlm rm80 utk paket kecik (utk 10 kali bancuhan)

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list