Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26123
View
164
Reply

CHANEL

[Copy link]

Author: pokokbiru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2014 10:35 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum...

Saya newbie.. selama ni silent reader.. Boleh tak saya bukak thread ni... Ampunkan saya kalu violated any rules..  

Saya minat sangat Chanel.. tapi belum mampu... Saya dulu suka sangat beli beg coach (tak la banyak mana.. adela barang 3-4 ketul).. adelah dah 5-6 tahun.. sekarang ni memandangkan ianya dah mampu milik.. dah berangan pulak nak pakai beg lain.. Untuk pengetahuan .. saya suka berkuntum dekat TPF (the purse forum..pembaca ajerlah) Lately saya perasan artis kite ramai dah pakai chanel.. Kalau tgk drama-drama pun.. Saya dah boleh detect beg chanel tu..  Fazura.. nora danish... scha... Siang malam mmg saya dok berangan nak pakai Chanel.. I think I could afford it.. (kalau kumpul setahun lahh.. ekekeke)

Jom kita citer aper sajer pasal chanel. i need enabler here...Yang otai disilakan join.. yang nak tau lebih lanjut pon dialu-alukan .. I need Chanel in my life! wakakakaka..

To you otai2 BFT yang suka handbag... I know you'll love this...

So saya start... berapa yer price point chanel untuk dapat classic flaps kat KLCC tu.(jumbo).. ader tak dalam RM 15k +++ (mahalnye.. and yet .. macam nak jer.. macam suka jer.. ) huhu respek betul sapa yang mampu pakai...

oh yer.. this is not limited to handbag.. boleh citer pasal kasut... jewelleries... shopping di KLCC/di overseas.. artis pakai chanel.. instagram, Karl Lagerfeld..  etc... etc... anything and everything about .. CHANEL..

errr.. macam mana nak tepek gambar?

please no haters...




Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 10:45 PM | Show all posts
Ni ada list harga utk barangan Chanel tapi taun lepas punya,
http://viktorialove.com/2010/12/ ... g-around-the-world/


I pernah ternampak dalam Marie Claire(malaysia edition) beberapa taun lepas , yg 2.55  medium RM34000 ,tapi mungkin ltd ed. sbb design dia warna putih and ada logo kepala coco chanel banyak-banyak atas dia..


Setakat ni cuma mampu pakai mekap Chanel .hohoho
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 10:57 PM | Show all posts
wahhh thread khusus untuk chanel..gosh i like it!
tp tak mampu lagi utk memiliki sebuah handbag chanel..dok pki makeup n perfume sajo..sob sob sob
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena tak sambung kat thread handbag lover je. Situ ramai otai handbag
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:14 PM | Show all posts
Suka je chanel ni. Tapi bila pikir2 banyak duit nak keluar. Handbag2 lain pun tak nak beli. Saya selalu pakai beg rm5. Tapi bila masuk kedai baju. Orang pandang cam takde duit nak beli. Hmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2014 11:38 PM | Show all posts
Yay...!!! YES  YES sayang korang.. jom meriahkan thread ni...

err Sis cepheid, initially ingat nak sambung kat thread all about handbags tu jugak.. tapi.. takut some wouldn't like it.. because nak citer pasal chanel ajerr.. (huhu ampun jangan marah saya...  ).. kak sane kan boleh citer macam2 brand... i love that thread jugakk...Takut juga nanti kate nak citer handbag branded2 ajer.. but i think you all know what i meant.. this is life.. and realitynye.. people like nice things in their life...

err... mak oih! rm34000.. yes i believe kalu dari kulit buaya.. mungkin boleh mahal macam tu...

ader jugak lagi satu site. www.chanelprices.com... slalu gak skodeng site tu...  (motivate diri)




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2014 11:41 PM | Show all posts
missmechy posted on 16-1-2014 10:57 PM
wahhh thread khusus untuk chanel..gosh i like it!
tp tak mampu lagi utk memiliki sebuah handbag cha ...

saya pon.. ade lipstick chanel sajorkkk 2 batang... jadilaaaa... luurrrve it so much... yang tak menahannya.. terus upgrade dari maybelline ke chanel.. kui kui kui.. lantaklak... ku beli jugak... nak jugak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2014 11:43 PM | Show all posts
munchkin posted on 16-1-2014 11:14 PM
Suka je chanel ni. Tapi bila pikir2 banyak duit nak keluar. Handbag2 lain pun tak nak beli. Saya sel ...

takpe... in the meantime kite verangan dulu..... <------ macam nilah muka saya bile nampak anything chanel... love love love ajerr
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:55 PM | Show all posts
pokokbiru posted on 16-1-2014 11:43 PM
takpe... in the meantime kite verangan dulu.....

Memang suka tengok. Ada yang paling murah cam grand shopping tote. Tu pun dekat rm7 ke atas. Kalau dalam rm5k lebih sikit tu price dulu kut. Hehehe

Minat Chanel sebab dulu masa umur 12 years (20+++ year ago) old my father gave me my first  chanel no 5 perfume. Ngan a pair of nina ricci earings. Msa tu tak tau pun apa tu brand2 ni semua.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:59 PM | Show all posts
Jom kita citer aper sajer pasal chanel. i need enabler here...Yang otai disilakan join.. yang nak tau lebih lanjut pon dialu-alukan .. I need Chanel in my life! wakakakaka..



this is one of my fav brand...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:07 AM | Show all posts
munchkin posted on 16-1-2014 11:55 PM
Memang suka tengok. Ada yang paling murah cam grand shopping tote. Tu pun dekat rm7 ke atas. Kalau ...

lucky you.. im in my early thirties jugak (our age range sama la kan..heeheh)  .. 20 years ago mungkin pernah dgr chanel .. tapi tak register kot.. even as of 5 yrs ago.. macam mana i boleh totally oblivious of this chanel thing.. dah bertahun dah ader chanel counter (perfume and cosmetic) tapi.. lately nih jer... i seem to notice it more form all different directions.. the power of media/social media kot..  hahaha.. sampila ke tahap obses sekarang ni... sekarang it seems those in their twenties pon dah boleh pakai chanel... is ok tho. rejeki dorang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:10 AM | Show all posts
ya ker gst rm7k? macam dah rm 9k(kalo price dia tak increase lagi lah....) ya ampunn maheinye.. gorjesnye... kalo saya boleh pakai 1 brand.. i would definately pakai chanel from head to toe... wakakakaka (verangan tak hengat)
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 12:13 AM | Show all posts
pokokbiru posted on 17-1-2014 12:07 AM
lucky you.. im in my early thirties jugak (our age range sama la kan..heeheh)  .. 20 years ago mun ...

Tulah. My father ni brand conscious. I tak tahu pun. Dia yang ajar. Sampai i collect perfume bagai.

Anyway chanel ada 2nd hand value. Boleh jual balik.

I prefer watches to handbags.

Ni few years back beli furla pun tak pakai. My spouse ada 'drag' masuk lv pun i boleh kejung kaki tak mo masuk. Dia kata kalo tak nak, dia tak mo dengar lagi sebut2 pasal bag. Bag rm100 beli pun i sayang nak pakai. Yang beli pun tak pakai. Bila pikir2 balik so i think i just let the dream go
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 12:14 AM | Show all posts
pokokbiru posted on 16-1-2014 11:43 PM
takpe... in the meantime kite verangan dulu.....

.....love sajork ya...
kalau dah kena C sindrom mmg akn love sajork je..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:18 AM | Show all posts
cmf_Shahir posted on 16-1-2014 11:59 PM
this is one of my fav brand...

kannnnnn........  i think bag dia simple jer.. (yang classic line lahh...) tapi.. sebab combine with the classy image.. dengan campaign dia.. dengan all the top celebrity carry one..product placement dalam movie.. commercial.. make us .. want one too!! plus..  semestinya beg itu berkualiti tinggi.. penah pegang beg chanel.. feels nice .. smells nice... gorjes!

tu yang dah kena sampuk ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:24 AM | Show all posts
munchkin posted on 17-1-2014 12:13 AM
Tulah. My father ni brand conscious. I tak tahu pun. Dia yang ajar. Sampai i collect perfume bagai ...

mesti family you orang ade-ade.. can afford such nice thing sejak azali lagi...

i ni kira new generation la.. my parents dulu (dan sekarang) pon tak mampu.. its just that sekarang .. semua orang .. if they t r lucky enough to get a good job/carreer.. pon boleh pakai as compared to their parents dedulu . contoh ramai jer those in O & G field.. mungkin boleh beli bag chanel ni dengan takde perasaannye...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:27 AM | Show all posts
sis.. munchkin cubelah beli satu (lucky you ade spouse yg sporting).. and jual/kasik orang all of your other bags..... toksah pikir pakai beg lain dah..i doubt you will regret it...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 12:37 AM | Show all posts
pokokbiru posted on 17-1-2014 12:18 AM
kannnnnn........  i think bag dia simple jer.. (yang classic line lahh...) tapi.. sebab combine wi ...

simple yet classy...
tak tahulah nk cakap camne...d aura of chanel
...buy Chanel bag for the next generation..

cuma pd saya kat sini (KLCC) mahal sikit
drp beli kat London or Paris...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:38 AM | Show all posts
no wonderla fazura suka pakai chanel.... glam sangat.. and yet understated...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2014 12:43 AM | Show all posts
cmf_Shahir posted on 17-1-2014 12:37 AM
simple yet classy...
tak tahulah nk cakap camne...d aura of chanel
...buy Chanel bag for the nex ...

itula... indescribable.... aura dia lain machiammm... huhuu... im not a ranggi person... suka pakai baju kurung cotton jer.tudung kangaroo (rm5)... still verangan a chanel flap would complete my look..(love heels as well...) .hahahah voley?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101159s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list