Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25875
View
162
Reply

CHANEL

[Copy link]

Author: pokokbiru       Show all posts   Read mode

Post time 30-1-2014 07:47 PM | Show all posts
tab pun x reti nak klasifikasikan thread ni sebagai apa?aksesori kah?skincare kah?mekap kah?RTW kah?

senang citer ni thread ALL ABOUT CHANEL lah ye.merangkumi semua aspek chanel. kalau boleh buat banyak2 review tentang skincare chanel ni kalau ada yang guna. nak tau gak keberkesanan produk chanel ni macamna.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 09:34 PM | Show all posts
i LOVE CHANEL.. one of my fav brands as it exerts femininity, class and elegance.. love their classic clutches and classic flap bags, and wallets..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokbiru posted on 16-1-2014 11:38 PM
Yay...!!! YES  YES sayang korang.. jom meriahkan thread ni...

err Sis cepheid, initially ingat na ...

Huhuh kesiannya buaya tu..teringat kes adidas ke nike pukul anak kangaru sampai mati sbb nak ambil kulit diorg

Handbag mahal2 ni harga mcm tu sbb guna kulit binatang exotic ke? Selama ni ingatkan mahal sbb brand dia je heheh
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 03:49 PM | Show all posts
i suka eye shadow chanel .. colour dia nice & long lasting
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 02:31 PM | Show all posts
kita pon suka tengok handbag chanel...cantik...nak beli rasanya..ehemmm tah bila la mampu.. mampu berangan je kut...
Last edited by siputsedut on 12-2-2014 02:34 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 10:49 AM | Show all posts
pinksarah posted on 17-1-2014 01:48 AM
wey jgn la jd mcm hanis haizi..

batak brand top to toe..

i feel ypu pinksarah

like what you mentioned before, disebabkan dia, potong selera u nak beli CHanel
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 11:03 AM | Show all posts
I bought my first Chanel during my recent visit to Europe last September.

I was torn between Boy Chanel & flap. Didnt like reissue sebab effect 'crumpled' dia tu.

i settled for flap sebab bila i baca TPF they said Boy is not considered the 'classic' collection yet, compared to flap.

Then i was torn between the Maxi & Jumbo size.

Bila i try the Maxi size, mak aiiihhh gedabaknya rasa

so i settled with the Jumbo.

totally happy with my first Classic Jumbo Black Patent.

If i am to buy the next bag, it would be the Boy. Size mana xsure. But that will be aeonsssssss from now. Kena puasa bag dlu.

Bila balik Malaysia & bukak insta Kerengga Kurus, dapat tau that Chanel naikkan harga their bags starting October.

Luckily i sempat beli masa harga lama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2014 01:12 AM | Show all posts
Lady_Di posted on 13-2-2014 11:03 AM
I bought my first Chanel during my recent visit to Europe last September.

I was torn between Boy ...

lamanye dah mendap thread ni.. But since saya pon takde chanel.. takde apelah yang boleh dikongsikan

Wow lady di... Kerja ke study kat UK tu.. best nyer! You must be young  (envy sangat!) So amacam.. ape rase ade chanel tu... mesti vangga nak bawak sana sini kan...  Pada saya, tak payah la beli boy tu(true seasonal pon).. tak semenarik flap.. flap ape kaler pon cantik.. semua kaler pon nak! tapi kalau dan suka dan ada uwangnyerr. angkatjerla...  we only live once.. dah tua-tua karang tak kuasa dah nak beli...

i dont think nak bawak hari2 sayang! hahaha Mungkin untuk special occasion sajer..

If you dont mind sharing berapa harga masa tu.. errrr satu soklan. patent sekali tgk macam plastik jerrr  (ampunn) hahha of coz i know its treated leather.. but untuk org yg x tau .(like myself dulu-dulu.. macam beg-beg hello kitty jer,, shiny plastik gitu) skarang ni dah pandai appreciate lerrr..   Yer say pon suka size jumbo ajer. any smaller tak boleh bawak ape (maybe dinner bag boleh lah kot). Maxi pon okay... tuk bawak pegi kejer seems fine... boleh letak minipad segala...

oh yer tak de saper ke nak buka kelas introduction to henbag chanel???? hahahah I tau sikit2 tapi tak layak nak ajau orng.(not an owner).. meh la kongsi .. mesti ramai nak tau tu....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 02:37 AM | Show all posts
Lady_Di posted on 13-2-2014 02:49 AM
i feel ypu pinksarah

like what you mentioned before, disebabkan dia, potong selera u nak beli C ...

instead chanel clutch,i'd go for bottega clutch..

belum di cemari geng mlm!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 02:38 AM | Show all posts
pokokbiru posted on 13-2-2014 05:12 PM
lamanye dah mendap thread ni.. But since saya pon takde chanel.. takde apelah yang boleh dikongsik ...

bukan owner pon boleh laaa klu u nak..

u byk ilmu psl brand ni walaupun belum berkesempatan nak own one kan..



Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2014 09:41 PM | Show all posts


kalu makeup bleh join x.. hehe
baru beli ni smalam.. sukeee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:17 AM | Show all posts
neeria posted on 16-2-2014 09:41 PM
kalu makeup bleh join x.. hehe
baru beli ni smalam.. sukeee

please share harga kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 01:33 AM | Show all posts
Wah wah.. nak check in jugak le, hehehe...

Kita ada satu bag reissue, warna light gold (tapi macam silver pun ie gak). Beli dah lama, tahun 2009 kot. Time tu harga USD2695 tak silap, skang ni dah USD4400

Pastu yang medallion bag pun kita ada, warna coral.

Perasaan pakai bag? Tah la, awal2 seronok la. Lelama biasa je. I memang suka handbags, but I guess a bag is still a bag.

Item Chanel lain yang kita suka, adalah ballerina flats dia. Cantekkk sangat, dan selesa. Ni I baru beli, so masih jakun lagi, hahahaha...

Skin care pun pernah cuba, so so la. Sekarang ni baru pakai La Lift cream dia, tak tau la berkesan ke tak. Baru seminggu dua pakai.

Yang I teringin sekarang adalah clutch dia yang macam @pinksarah tunjuk tu. Tak tau pulak dah discontinue, pasal hari tu kat kedai tanya, diorang takde. Tapi seller tak cakap discontinue.

Chanel Boy dedulu I teringin gak, tapi bila dah pegang, rasa macam tak best. Personally I think the material feels cheap. Nampak cantik, tapi bila sangkut kat bahu kureng.

Oh, yang I minat satu lagi shopping bag dia. Tak silap tu lah nama bag tu. Simple, sandang kat bahu. Tapi tu le, harga USD4400. Telan air liur je la, tunggu menang loteri

Comments

at the end of the day...a bag is just a bag eh :)  Post time 17-2-2014 01:18 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 08:49 AM | Show all posts
neeria posted on 16-2-2014 09:41 PM
kalu makeup bleh join x.. hehe
baru beli ni smalam.. sukeee

bedak chanel ni bagus ker? mana bagus ngan bedak mac


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 10:50 AM | Show all posts
kejoraria posted on 17-2-2014 08:49 AM
bedak chanel ni bagus ker? mana bagus ngan bedak mac

For me dia punya foundation dia so so jer. I beli pakai 2 3 kali jer coz naik jerawat plus macam ada pewangi sikit.

Maybe untuk lain orang okay kut, tapi for me tak berapa sangat la. Masih giogio armani luminious gak the best foudation for me. Compare to dior pun i rasa dior lagi okay kut. Mac i tak pernah cuba.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 10:59 AM | Show all posts
can someone teach me bout chanel?

ada nama utk different size eh?

tbh, I suka Prada compared to Chanel.
I ada sedara dekat Germany.. so family mmg duk pesan dr dia je la by the time dia balik malaysia.. tapi den xmampu nak beli lagi...baru dpt kijee haaa.. ^^ kita cilok2 mak kita punya je...kekeke

Maybe chanel nampak sama kot bg saya..( ok2.. peminat tegar jangan marah naaaa)

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:02 PM | Show all posts
kejoraria posted on 17-2-2014 08:49 AM
bedak chanel ni bagus ker? mana bagus ngan bedak mac

before this i pakai mac studio fix, mac studio sculpt.. cantik jer, didnt break me out, and medium to full coverage, for me quite heavy jgk la for everyday use. but mac foundation buat i nampak photogenic gitew..
but since i dah at my late twenties now hehe.. i lebih prefer utk nampak lebih natural.. i did some online research, then i decided to try out chanel mat lumiere compact powder nih. it is matte finish. medium coverage. dan paling i suka, sgt2 smooooooth bila tepek kt wajah. oh ya arini i pakai bedak ni without foundation.. since it provides medium coverage, i rasa bedak ni sesuai untuk golongan yang kulit bersih (tak bermasalah) je. even though chanel claimed that mat lumiere nih meant for oily skin, i rasa ia lebih sesuai utk combination/normal skin je. kwn2 opis tegur mekap arini nampak macam ala2 artis hollywood ajer .i pakai shade 20 beige. harga dia RM185 i beli kt lcct.

So, bila mood rasa nk nampak heavy i pakai mac, nak natural look i pakai chanel nih.. for everyday use i akan pakai chanel lah kot smpai i rasa nk go hunting for other foundation/powder hehe.

Powder blush yg i beli color ala2 peachy coral (frivole), buildable coverage, silky texture. tapi satu i tak suka pasal blush ni it has a fairly strong rosy scent. time beli aritu tak perasan plak. so tak sesuai kot for those yg sensitive for that kind of thing. nanti i bg feedback after dah pakai seminggu. hope it doesnt break my skin! harga dia RM140.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:30 PM | Show all posts

ada wallet chanel jer...model aper i taktau....next day after beli d wallet, i ingat nak beli sling bag yg comel tu...dont know the model name...tapi gi butik dia SA busy sgt....tak jadi nak beli.....until now....suka beli handbag kalu travel to europe...more variety...SA pun baik2....siap kasi minum bagai....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:32 PM | Show all posts
Aku hanya mampu apakai casing iphone berupa chanelboboy...Opkos bukan ori
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:34 PM | Show all posts
pinksarah posted on 17-1-2014 03:46 AM
takut sebab harga mahal sgt ke mcm mana?

klu nak beli go for caviar,jgn lambskin..

Caviar huduh kak... Tambah2 caviar yg baru.. Aku ada baca org komplen kualiti caviar makin tak best
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list