Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26057
View
164
Reply

CHANEL

[Copy link]

Author: pokokbiru       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2014 12:38 PM | Show all posts
Aku kurang sket napsu chanel lepas tgk brand chanel dicabul habis hiabisn oleh retis malaysi..zhaida nyangrapik, fuhzura dan sorang lgi yg mlm tu...
Kalau dulu aku pon cam Tt...siap join borak Tpf
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 12:43 PM | Show all posts
Gst tuh macam berat nanang... Aku penah baca ada org nak jual, baru beli pakai skali..katanya berat, tak letak barang pon boleh berat...hazabb
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 01:21 PM | Show all posts
neeria posted on 17-2-2014 12:02 PM
before this i pakai mac studio fix, mac studio sculpt.. cantik jer, didnt break me out, and medium ...

tab kumpul blush, ada 3 blush dari chanel. semuanya limited edition tapi 1 dah hilang. sedih juga lah. yang spring collection tak beli lg. ntah la macam x menarik je. bagi tab barang kecantikan dan kulit chanel ada 1 bau wangi ni.baunya semua sama. bau bunga camelia lah kot memandangkan bunga tu dah macam maskot chanel. sama macam anna sui juga...produk dorang semua bau rose.dari lipstik sampai la foundation.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 01:31 PM | Show all posts
neeria posted on 17-2-2014 12:02 PM
before this i pakai mac studio fix, mac studio sculpt.. cantik jer, didnt break me out, and medium ...

utk iols yg kulit sawo matang ni, foundation chanel mcm tak boleh nak bagi natural finish look .. nampak sgt pakai bedak .. huhuhu

so, i turn to Dior Nude utk BB cream.

tang eyeshadow, i still stick to chanel
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 02:36 PM | Show all posts
pokokbiru posted on 14-2-2014 01:12 AM
lamanye dah mendap thread ni.. But since saya pon takde chanel.. takde apelah yang boleh dikongsik ...

Wow lady di... Kerja ke study kat UK tu.. best nyer! You must be young  (envy sangat!) So amacam.. ape rase ade chanel tu... mesti vangga nak bawak sana sini kan...  Pada saya, tak payah la beli boy tu(true seasonal pon).. tak semenarik flap.. flap ape kaler pon cantik.. semua kaler pon nak! tapi kalau dan suka dan ada uwangnyerr. angkatjerla...  we only live once.. dah tua-tua karang tak kuasa dah nak beli.
eh im not young. Dah 2 tahun masuk 3 series hehehe. definitely not young. Holiday dengan family, not related to work or study. i wish though to travel for work hahaha

masa i beli tu, it was Euro 3450. Conversion masa tu 1 euro = RM4.40. Just 2 weeks before that euro was 4.0. gerammmmm sangat rasa sebab the price difference is almost RM1400 disebabkan kenaikan currency. Tapi sebab dah kat sana, and since boleh tolak VAT, rembat ajerlah pejam mata. initially ingat nak beli kat Rue Cambon 31 tapi sebab time constraint, beli jer kat Printemps & La Fayatte. The SA was nice enough to give us a Chanel Keychain. My mum asked for more, dapatlah 3. Ingat nak amik gambar dengan SA masa beli just for momento tp the security guard kata no camera allowed. So amik gmbr dari luar jerlah.

i purposely watched the movie "Coco before CHanel" just to get the aura. The movie was in frenched, but i asked for my boss' help to download to English version. The history, the story behind every bags yang Coco Chanel hasilkan. Just to understand 'the craziness' behind all it.

Would like to own their ballerina shoes one day. And perhaps their Boy in 2 years time. For now kena puasa & save dulu



Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 02:41 PM | Show all posts
narif posted on 17-2-2014 01:33 AM
Wah wah.. nak check in jugak le, hehehe...

Kita ada satu bag reissue, warna light gold (tapi maca ...

Item Chanel lain yang kita suka, adalah ballerina flats dia. Cantekkk sangat, dan selesa. Ni I baru beli, so masih jakun lagi, hahahaha..
How much is the price in US?

Would love to own one. Would the price be cheaper if beli kat Paris (in case you know la).

Tepek la gambar kat sini. Kalau kat KLCC, the price is around RM2490.

but 4 years ago i baca dalam blog Ladyverde, dia pernah join boxing sale kat Bicester Villlage, she got the Chanel flats at RM600 jer

i thought Chanel never go on sale, but i thought wrong la kot kan.

ke yang item classic jer they dont put on sale?

i cant call myself a 'true Chanel lover' *ehem ehem pinksarah, ayat siapakah ini* sebab my acquisition & knowledge on Chanel products sangattttlah limited.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 03:12 PM | Show all posts
Lady_Di posted on 17-2-2014 12:41 AM
How much is the price in US?

Would love to own one. Would the price be cheaper if beli kat Pa ...

For Ballerina flats, USD 675 + tax. I duduk Texas, sales tax is 8.25%. Gedebak gedebuk lebih kurang price Malaysia kot.

Chanel kat US ada sale, but in store je. Selalunya hujung tahun, dan seasonal items lah. Kalau classic line takde kot. Masa I beli kasut hari tu, ada boots Chanel yang on sale. Tak silap I dalam USD 500++, quite a fraction, tapi takde size I. I pakai size 7.5US, common size di US pasal kalau sale, memanjang takde stok, hahahaha...

Paris price I tak tau. I jarang nak compare pasal bukannya nak ke Paris pun, hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 03:14 PM | Show all posts
Last edited by narif on 17-2-2014 01:17 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 03:59 PM | Show all posts
narif posted on 16-2-2014 05:33 PM
Wah wah.. nak check in jugak le, hehehe...

Kita ada satu bag reissue, warna light gold (tapi maca ...

i read in the purse forum psl clutch tu..



Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2014 04:01 PM | Show all posts
Lady_Di posted on 17-2-2014 06:41 AM
How much is the price in US?

Would love to own one. Would the price be cheaper if beli kat Pa ...

chanel ada sale,tp klu di bicester village tu i x perasan pulak outlet chanel ni..

i bought my shoes dkt manchester chanel boutique...

x yah pi factory outlet,the boutique pun buat sale,but this was last summer punya sale...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2014 02:21 PM | Show all posts
I have chanel flap in beige caviar leather. Soooo sayang dgn that hanbag pakai sekali sekali je. Bought in 2010.mmg worth it. Now price has gone up more than 70%. Ballet pumps chanel pon pakai sekali sekala. hari lain pakai selipar jepun je. kiki
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2014 12:28 PM | Show all posts
i pun minat chanel 2.55 and boybag.i suka beg yang x besar,box shape size is fine.tapi belum beli lagi sebijik,well kalau u ada 4-5K pun u boleh rembat yang vintage dari japan punya....for me la,i lebih suka yang vintage sebab kebanyakannya masih flap CC dan if u r lucky dapat yang made in france punya.i ada belief yang barang2 zaman dahulu lebih bagus dan lebih intricate dari barangan buatan zaman sekarang.vintage pun ada macam2 design dia,i pernah jumpa bag 2.55 combi warna hitam and putih jual kat etsy RM2500 je,

kalau nak carik vintage,leh gi ebay atau etsy....byk seller dari jepun jual.sbb jepun adalah antara buyer terbesar luxury goods dari zaman dulu,thats y byk vintage chanel dari sana.pehtu kalau dah jumpa yang berkenan kena beli cepat2 sebab sbb mmg cepat je laku
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2014 12:05 AM | Show all posts
ana_w_houb posted on 5-4-2014 10:28 PM
i pun minat chanel 2.55 and boybag.i suka beg yang x besar,box shape size is fine.tapi belum beli la ...

Bag baru diorang made in Italy ke?

True, vintage cantik kan, tapi I macam takut sikit nak beli kat eBay ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 03:57 PM | Show all posts
Sama lah kita ni TT, niat mmg nak membeli satu... dah pun kumpul duit utk bag Chanel... dah cukup dah pun,
tapi sayang lah pulak nak abis kan duit yg di kumpul ituw hhehehe last2 masuk kan jer dlm ASB )))))

Sekarang ni pun saya guna make up chanel, suka sangat2, rasa cantik je hahahahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2014 11:50 PM | Show all posts
hehe..nyibuk jap..my sis ada 3 chanel so far..2 caviar.(jumbo black with silver hardware, beige with gold hardware)..1 lg lambskin medium black with silver hardware.so far kalau lambskin ringan tp mmg kena sopan sikit.cpt calar but cantik sbb glow dr lambskin kan..kalau caviar skin bising sikit bila pakai bila tali dia bergesel dgn besi..dulu the jxbx cost her RM15k each and the medium RM 8500.now tak tau berapa..

lah ni cik adik tu minat yg celine pulok...hai tak paham den dibuatnya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2014 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade eyeliner chanel... rm109... tp x best... kaler hitam tp x pekat... suke lg sendayu tinggi... tggu abis dulu... mungkin nk try dior kot later...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2014 10:18 AM | Show all posts
ioll ingat lgi zaman chanel 2.55 dijual hanya 6k!!6k ye..dlm 10 tahun lepas je..skrg chanel 2.55 18k!! Last edited by tinker_bell on 30-4-2014 10:19 AM

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2014 01:46 PM | Show all posts
Sape2 boleh update wallet chanel rm bape skg.. Tgh fikir nk yg baru lv/chanel.  Iolsss dah x minat lv sbb bykkkk org pakai skg.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2014 07:04 PM | Show all posts
mawarika posted on 1-5-2014 01:46 PM
Sape2 boleh update wallet chanel rm bape skg.. Tgh fikir nk yg baru lv/chanel.  Iolsss dah x minat l ...

x sure harga kat kl brp.. tapi i baru beli wallet yg double fold.. it cost me Euro590.

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2014 07:08 PM | Show all posts
within a year, flap jumbo naik euro500... price is euro3900 now...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089335s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list