Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40823
View
44
Reply

Mencari benang2 kait dan aksesori mengait area kl

[Copy link]

Author: yayasaari    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2014 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
yayasaari posted on 3-2-2014 08:41 PM
Smpai skrg pun still ada ehhh...wahhhhh best nye dpt info ni....siap org kdai tu ajar ehhhh...hri  ...


Yup....harga benang memang mahal la sikit tp they teach kaka mengait for free.

Masuk kedai tu jea mesti ada group of ladies mengait, buat bag etc....jgn segan cakap dgn sales ladies tu saya nak belajar boleh tolong ajar....mula2x nampak pelik pasal selalunya kaka jea sorang org melayu yg mengait di situ...tp nak cari ilmu tak boleh segan....

Kalau salah kait, kaka pegi balik kedai tu and dia akan tolong betulkan kaitan, cepat jea dah betul...good utk first timer...kalau tak cepat give up.

Kadang2x kaka boleh duduk berjam mengait disitu....
Last edited by ldnice59 on 3-2-2014 11:37 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2014 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dduk kt sne brjam2 n bljar for free...intersting...:lol... Bole x u tlg tnya kn sis u kt sebelah2 kdai tu kdai ape... So mnt i senang nk cri...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
yayasaari posted on 3-2-2014 11:47 PM
Dduk kt sne brjam2 n bljar for free...intersting...:lol... Bole x u tlg tnya kn sis u kt sebelah2 kd ...


Masuk main door sg wang plaza terus ada kedai kasut belah kanan, seberangnya pulak kedai kasut vinci. Bila u mengadap kedai vinci ni ada 2 lorong both side, ambik lorong kanan....nanti jumpa music store belah kiri....kedai benang tu pun sebaris dgn kedai music nie...

I ada pm nama kedai tu kat u.

Last edited by ldnice59 on 3-2-2014 11:59 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 08:27 AM | Show all posts
yayasaari posted on 3-2-2014 08:45 PM
Cuba la try....best...skali da siap kn satu projek,msti nk wat projek lain...terasa tgn ni gatal j ...

owhh blajar kt yutiup ekk.. huhu mcm besh je... dulu pnh wat crosstich.. tu mcm sng so ikot patern je kan..

knitting mak pnh ajar wat tali air tapi skunk udah lupa ahahha... tp cam buat beg kekecit tu sgt kiut haahha

benang nak carik kt area kajang bangi takde kah??? jauh beno nak ke kehel
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 08:28 AM | Show all posts
boleh je sharer beg purse atau apa2 yang uols kait kt sini.. nnt gen kasik tashang
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 09:12 AM | Show all posts
ha'ah la @Idnice59, perasan jugak dulu masa rajen dating kat sg wang, kedai tu penuh dengan yarns & aunties mengait...
ingatkan dorang buat kelas, rupanya boleh jek walk in & tanya eh... suke la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2014 12:55 PM | Show all posts
ldnice59 posted on 3-2-2014 11:55 PM
Masuk main door sg wang plaza terus ada kedai kasut belah kanan, seberangnya pulak kedai kasut v ...

ok..noted....da receive da pm u..thanks a lot
ae sabtu ni nk g la ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2014 01:01 PM | Show all posts
genchi posted on 4-2-2014 08:27 AM
owhh blajar kt yutiup ekk.. huhu mcm besh je... dulu pnh wat crosstich.. tu mcm sng so ikot patern ...

cross stitch pun best jugak....
tp ambik mse n agak pening sikit la sbb bnyak wrna nk kena tkr2 n kena kira stitch..
crochet ni more fun n relax...even tgh tgok tv pun bole buat..
hihihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Riri posted on 4-2-2014 09:12 AM
ha'ah la @Idnice59, perasan jugak dulu masa rajen dating kat sg wang, kedai tu penuh dengan yarns &  ...


Hehe....banyak jasa kedai tu kat iols...

Kawan2x yg rapat merasalah hadiah blanket baby, booty dgn baju baby etc dari i.



Last edited by ldnice59 on 4-2-2014 01:25 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:46 PM | Show all posts
yayasaari posted on 4-2-2014 01:01 PM
cross stitch pun best jugak....
tp ambik mse n agak pening sikit la sbb bnyak wrna nk kena tkr2 n ...

hahaha kalo yg banyak kaler pun jenoh gak la nak kira bebetol lubang dia tuh.. takot slh nnt tak jadik plak.. bese abehkan satu kaler dulu
baru pg kaler lain.. kalo mcm bunga mak prnh buat bunga ros.. mmg susah gila
sbb byk gila warna dia smer hampir sama warna plak tuh...
gen tgh nak bukak yutiup neh.. kot2 berbakat boleh la berknitting
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2014 04:15 PM | Show all posts
genchi posted on 4-2-2014 01:46 PM
hahaha kalo yg banyak kaler pun jenoh gak la nak kira bebetol lubang dia tuh.. takot slh nnt tak j ...

hahhhh..twu xpe..nk melompat2 kn stitch tu pun payah jgak...bole nek sparrow mata ni..

wooohhh....dh bkk youtube yeee...
good luck n selamat mencuba...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 04:19 PM | Show all posts
yayasaari posted on 4-2-2014 04:15 PM
hahhhh..twu xpe..nk melompat2 kn stitch tu pun payah jgak...bole nek sparrow mata ni..

...

ahahhah tu lah.. mmg pning lelagi kain kotak kecik tuh ahhaha... lelama ngadap nmpk smer sama je
yup mak gen pun taw.. papehal boleh rujuk sama bliyau

tenkiyu uols ada wat tu boleh la tepek sini sbagai pmbakar smangat weols
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Riri posted on 4-2-2014 09:12 AM
ha'ah la @Idnice59, perasan jugak dulu masa rajen dating kat sg wang, kedai tu penuh dengan yarns &  ...


Selamat mencuba...moga berjaya knit something untuk diri sendiri dan org tersayang..

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 11:04 AM | Show all posts
ldnice59 posted on 4-2-2014 01:23 PM
Hehe....banyak jasa kedai tu kat iols...

Kawan2x yg rapat merasalah hadiah blanket baby, boot ...

wah rajinnya, siap bagi kawan2 lagi tu...

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_Riri posted on 10-2-2014 11:04 AM
wah rajinnya, siap bagi kawan2 lagi tu...

Seronok bila projek siap...lg pun buat kraft tangan nie very addictive....on a positive side laaa..hehehe

Simpan byk2x pun buat apa...so bg hadiah la...

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 08:19 AM | Show all posts
ldnice59 posted on 10-2-2014 12:32 PM
Seronok bila projek siap...lg pun buat kraft tangan nie very addictive....on a positive side laaa. ...

Hi... saya suka juga mengait... satu dengan 2 jarum... ada jugak la buat hp casing dgn make up bag....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2014 08:39 AM | Show all posts
yang kat subang parade tu saya ada pegi.. kat ctu la kali pertama belajar mengait 2 jarum. buat mcm skarf kecik.. tapi benang dia mmg best.. boleh je pakai dgn cuaca kita ni.. tapi jarum tu dah pecah kucing saya gigit..

lagi satu set jarum saya beli kat daiso..

kalo yg satu jarum tu saya dah belajar dgn jiran saya masa sekolah menengah.. now kalo nk belajar pattern lain, tgk youtube je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2014 01:43 PM | Show all posts
assalamualaikum...
saja nak share kt peminat crochet...
sbelom ni kn saya tnya mana nak cri benang untuk crochet..
sy dh jmpe dh..
sangat3 puas hati...
nama dia Spotlight Ampang Point..
http://www.spotlight.com.my
try laa search website tu...
mcm2 benang ada...yg bsar yang kecik sume ada jual kat cni.. harga pun sangat berpatutan.selain benang2 mengait.. ada jgak jual barang2 lain.. alat2 dan bahan2 menjahit, home deco and mcm2 lg...
so, sila2 la kunjung tmpat yang saya kate tu yeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 01:51 PM | Show all posts
ldnice59 posted on 3-2-2014 03:18 PM
Yup....harga benang memang mahal la sikit tp they teach kaka mengait for free.

Masuk kedai t ...

kaka ni yg kat subang parade kan ?
iols pon belajar kat situ dulu .. semua amoi2 and aso2 jer ...

kedai dia kat ipoh pon ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2014 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea posted on 19-12-2014 01:51 PM
kaka ni yg kat subang parade kan ?
iols pon belajar kat situ dulu .. semua amoi2 and aso2 jer .. ...

Bukan @adelea .  yg kaka bagi tu kat Sungei Wang plaza, bukit bintang......kat Ipoh mana? Boleh bagi tau...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082604s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list