JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
11295
View
59
Reply

Mengubat / pandai scan dari jauh.

[Copy link]

Author: aiskrimpelangi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-1-2014 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa yang boleh list kan orang berubat bijak pandai yang korang pernah pergi? Atau sesiapa yang boleh scan dari jauh? Cuba suggestkan nama, dapat la bantu banyak orang yang mencari siapa yang pandai mengubat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2014 11:46 PM | Show all posts
senang kena tipu ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2014 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Pailang posted on 30-1-2014 11:46 PM
senang kena tipu ni

Yeke. Alahai. Sy pulak niatnye nak suruh org senang tahu tmpt since perubatan islam skrg ni yg orang tahu hanya ustaz harun din jer, yg lain jarang org tau .. Kot2 la ada kan hoho
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2014 01:25 PM | Show all posts
malas nak gerak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2014 06:58 PM | Show all posts
ada sorg doktor homeopathy ni..dia ni klu kita sakit x lrt nk pi klinik dia kita just call dn kenalkan diri dn bgtau sakit secara basic je. nnt dia akan sebut brp bacaan bp kita,bacaan gula dan kolestrol..punca penyakit serta cara rawatannya.yg peliknya semua bacaan dia tu tepat plk wlu hnya dlm tlfn.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-2-2014 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
chintachandurie posted on 3-2-2014 06:58 PM
ada sorg doktor homeopathy ni..dia ni klu kita sakit x lrt nk pi klinik dia kita just call dn kenalk ...

Yeke dasyatnya. Dulu ada sorg uncle tengku ni pandai juga mengubat org dr jauh. Tp uncle tu dah meninggal dah. Dia just dengar aje assalamualaikum wbt hello, dia dah ckp ok awk perlu bla bla bla sbb awk ni ada bla bla blaaa. Tp dia bkn doktor la hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
5 tahun lepas ada kenal sorang ustazah ni.
Kalau kita bagitahu rumah di mana, dia mampu tahu segala kedudukan dalam dan luar rumah.
Dan mampu scan d mana kedudukan makhluk2 yg menumpang kat rumah tu walaupon x penah datang umah.

Kawan kepada abg ipar saya pula boleh scan sama ada orang ada gangguan atau tak dengan tengok gambar orang tu.
Even rumah pon dia boleh check kan.
Asalkan ada gambar.
Sebelum ni di rumah kakak saya, saya penah kena tindih di sebelah rusuk kiri masa tido di ruang tamu.
Lepas beberapa hari, kakak n abg ipar saya pulak diganggu dengan bunyi org ketuk pintu n dinding tgh2 malam.
Abg ipar saya amik gambar dan tunjukkan pada kawan dia.
Kawan dia check, rupanya ada pocong yg terperangkap dlm umah tu.
X tau macam mana dia masuk.
Tp bila nak keluar, tak boleh sebab rumah dah di pagar.
Pocong tu duduk di sebalik langsir ruang tamu tempat saya tido rupanya.
Selepas tu, abg ipar saya bukakan kejap pagar tu dgn harapan benda tu kuar..
Alhamdulillah, lepas tu dah ok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 11:25 AM | Show all posts
mimiera posted on 4-2-2014 01:51 AM
5 tahun lepas ada kenal sorang ustazah ni.
Kalau kita bagitahu rumah di mana, dia mampu tahu segala ...

alamakkkk ngeri lak rase sbb da tau pocong tu duk kat mane..
adoi la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 11:26 AM | Show all posts
aku penah pegi tmpat perubatan islam..area s.alam..agak femes..tpi klinik die xda signbod..taw dari kawan pada kawan pada kawan pada kawan la..tpi kalo sbt nma klinik die rmai gak yg taw..
dlu aku penah sakit..n aku pn pegi la sane...die pun scan la..
mcam2 la penyakit aku yg die san..die baca ayat quran n kasi air penawar..
last skali..ust tu pun kluar kn kalkulator..tup tap tup taup tekan kalkulator..
air 4 botol..krim sapu 1..hmm smua total rm60..
aku bkn nk cakap pe..kalo die xckp memang aku nak byr pun..aku stenbai nk byr rm100 kot..
sbb pada aku..ble die brubat pkai ayt quran bagai, cukup la die cakap..ikt ikhlas brape nk kasi..
n kite bkn kayu dungu..opkos la plg cikai pn kte hulur rm50 or rm100 kn kalo stakat amik i penawar je..
tapi ble aku nmpk camtu..hmm aku kluar dgn ketawa je..aku pndang smua yg tgh bratur pnjg tu..mangsa seterus nye!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2014 11:47 AM | Show all posts
nordiana87 posted on 4-2-2014 11:26 AM
aku penah pegi tmpat perubatan islam..area s.alam..agak femes..tpi klinik die xda signbod..taw dari  ...

itulah kesian, org amik kesempatan walhal ramai yg nak 2nd opinion selain dr doktor.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2014 11:48 AM | Show all posts
mimiera posted on 4-2-2014 01:51 AM
5 tahun lepas ada kenal sorang ustazah ni.
Kalau kita bagitahu rumah di mana, dia mampu tahu segala ...

Dahsyatnya ustazah tuuu, tp lagi seram dia takde kt situ lepastu inform umah kita ada macam2 kalau aku mau terkencing dengar haha

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
khailya posted on 4-2-2014 11:25 AM
alamakkkk ngeri lak rase sbb da tau pocong tu duk kat mane..
adoi la..

Itu la.. Nasib baik x nmpk.. Boleh la acah2 mcm x wujud.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
aiskrimpelangi posted on 4-2-2014 11:48 AM
Dahsyatnya ustazah tuuu, tp lagi seram dia takde kt situ lepastu inform umah kita ada macam2 kalau ...

Hahaha.. Tahu x pe.. Masa dia scan tu, mmg seram abis.. Katanya kat kawasan pokok2 bunga di jaga kak ponti.. Kat situ ramai budak2 suka main.. Lagi la dia suka.. Pastu, setiap penjuru rumah ada makhluk.. Mcm2 jenis.. Trus x brani nak bejaga lewat2 malam..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 12:46 PM | Show all posts
mimiera posted on 4-2-2014 12:39 PM
Hahaha.. Tahu x pe.. Masa dia scan tu, mmg seram abis.. Katanya kat kawasan pokok2 bunga di jaga k ...

uiksss? cik ponti tu tak kaco ke budak2 tu??

penjuru rumah?..
penah dgr org ckp.. mmg mende tu suke duk kat penjuru2 rumah..
sbb tu org akan letak something kat penjuru2 rumah..
pasu bunge ke hiasan ape2 jela.. jgn bagi ruang tu kosong..
hehe taktau la betul ke tak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
khailya posted on 4-2-2014 12:46 PM
uiksss? cik ponti tu tak kaco ke budak2 tu??

penjuru rumah?..

Cik ponti tu jaga pokok bunga..
Sepupu aku kena..
Sebab dia pegi cabut bunga tu nak main masak2..
Pasal kes tu la, kami jumpa ustazah ni..
Aku x tau lak sal penjuru ni..
Tapi masa berubat mmg kami letak bijih besi n paku kat setiap pnjuru umah..
Tapi x bertahan lama pon..
Jadi lagi..
Biasala, rumah mmg dah laluan benda tu..
Ditambah dengan saka keturunan..
Pastu org dengki n busuk hati..
Nak jmpa ustazah tu dah x tau mcm na..
Sebab da lost contact..

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq momod santeira bagi tacang..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 03:24 PM | Show all posts
ade 1 lg kt area melaka..tak sure bahagian mana.
tp org panggil dia Datuk...
kita just sms kt dia nama si pesakit, kt mana umh, kenapa? nanti dia akan scan dr umah dia...
nak percaya pun susah gak tapi mungkin ape yg di bgth N dia try sembuh tu kebetulan semuanya berjaya...
pernah gak kes org tu sakit teruk, nk operation tp x jadi sbb Datuk dh scan n ubatkn dr jauh...
pelikkn....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 10:12 AM | Show all posts
nordiana87 posted on 4-2-2014 11:26 AM
aku penah pegi tmpat perubatan islam..area s.alam..agak femes..tpi klinik die xda signbod..taw dari  ...

kat mane tu?

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 02:08 PM | Show all posts
julie88 posted on 5-2-2014 10:12 AM
kat mane tu?

s.alam...sek 17..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 02:10 PM | Show all posts
nordiana87 posted on 5-2-2014 02:08 PM
s.alam...sek 17..

spesifik nama tempat tu?

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 02:13 PM | Show all posts
julie88 posted on 5-2-2014 02:10 PM
spesifik nama tempat tu?

dekat kedai pet..nama kdai tu ape pet ape ntah..atas office die..memang xda signboard..
i pegi dlu siap amik cuti..org ramai..tapi xtaw la sekarang ade lgi ke x..
ust tu agak femes la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 08:43 AM | Show all posts
toksah percaya la pengubatan jarak jauh ni...
takut ada pertolongan dari unsur2 lain je...
untuk mengaburi kita...
my kazen ada sakit jantung...
doc dah set appt untuk bypass..
at the same time dia berubat secara traditional dgn sorang pakcik kelantan ni..
masa routine check up, dia kata doc dah x nampak blockage tu..
so dia x buat la bypass...
bila2 dia rasa x selesa, dia just call pakcik tu...
by doing so, dia trus rasa ok...
satu hari dia g morning walk...
tergolek...trus wassalam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2014 09:25 AM | Show all posts
monreyes posted on 6-2-2014 08:43 AM
toksah percaya la pengubatan jarak jauh ni...
takut ada pertolongan dari unsur2 lain je...
untuk m ...

kalau sakit mcm sakit jantung tu better jangan la kan kita tahu mende tu doctor pakar, tp lebih pada sakit yg kita tak nampak ni. sakit mcm sihir etc.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 05:12 PM | Show all posts
skrg ni byk tmpat da ade darusyifa..mne2 pon ade..kalo xde cari tapediri..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 06:39 PM | Show all posts
nordiana87 posted on 5-2-2014 02:08 PM
s.alam...sek 17..

Maka tepat lah speku aku.
Penah teman member office pg jumpa pakcik nie....aku pn tak berapa serasi nk berubat dgn dia.....
tapi adik and member aku ok aje berubat dgn dia.....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053822s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list