JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
11545
View
59
Reply

Mengubat / pandai scan dari jauh.

[Copy link]

Author: aiskrimpelangi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2014 10:58 AM | Show all posts
Salam,
agak agak boleh tak tlg scankan ktrbang mh370 yg hilang ji?

Kesian sampai sekarang tak jumpa lagi

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 08:55 PM | Show all posts
Kalau nampak pun, tempat tu xtau kat maner...laut luas..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 12:16 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 8-3-2014 10:21 AM
Salaam
Beritahulah masalahnya sebab apa nak scan....
Jadinya .. scanning akan tertumpu kepada ma ...

Scarynye...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg leh scan jarak jauh tu boleh x scan katebang MH370? Kesian kat family mangsa,tertunggu2 yg tsayang balik dlm keadaan  selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 10:56 PM | Show all posts
susah nak xplain dan yakinkan, better dok diam doakan kesejahteraan mangsa...sbb mereka takkan percaya dengan apa-apa kenyataan yang tidak mempunyai bukti yang kukuh, mereka mengambil kira semua aspek dalam membuat siasatan KECUALI (bende ghaib,bomoh,etc).  

bersabarlah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 04:31 PM | Show all posts
olyd88 posted on 19-2-2014 09:31 PM
salam...

Sedih hati bila melihat zaman sekarang bertambah-tambah orang yang menawarkan perubatan( ...

kalo tgk org 2 ade pnyakit ker x bleh ker?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 08:18 PM | Show all posts
riehan posted on 12-3-2014 04:31 PM
kalo tgk org 2 ade pnyakit ker x bleh ker?

Kalau Allah izinkan, insyaallah boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 08:49 PM | Show all posts
olyd88 posted on 12-3-2014 08:18 PM
Kalau Allah izinkan, insyaallah boleh...

cam berminat ajer..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2014 08:19 AM | Show all posts
olyd88 posted on 12-3-2014 08:18 PM
Kalau Allah izinkan, insyaallah boleh...

erm...mcm nk jer..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2014 11:26 AM | Show all posts
Sapa yang boleh scan daripada jauh, mohon pm aku eh. Ada benda aku nak tanya / minta tolong. Thank you in advance


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2014 11:32 AM | Show all posts
maz1613 posted on 20-3-2014 11:26 AM
Sapa yang boleh scan daripada jauh, mohon pm aku eh. Ada benda aku nak tanya / minta tolong. Thank y ...

xtau lah plak saper2 yang pandai scan ni...ader kot?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 07:56 PM | Show all posts
nordiana87 posted on 4-2-2014 11:26 AM
aku penah pegi tmpat perubatan islam..area s.alam..agak femes..tpi klinik die xda signbod..taw dari  ...

tmpt ni kat area stadium shah alam kan? sepupu aku pernah dapatkan rawatan kat slps beberapa tahun kawen blom dikurniakan anak.
die citer, doktornya tu panggil die masuk sekali dgn sominya. lepas bertanyakan masalah. doktor tu suh diorg baring, doktoor bukak al quran dan selak2... kendian cuma guna jari telunjuk die belah perut spupu aku tu. die kata, "mmm subur. ade nam telur kat dalam. cume belom masa lagi."
kendian, lepas die baca beberapa potong ayat. (die tak pasti la ayat ape...) sambil jahit semula perutnya.
perut si somi tu die pegang je. die kate,"mm tak lama lagi boleh jadi ayah dah ni."

mmg tak menyangka. kuasa ALLAH belaka... alhamdulillah slps beberapa bulan sepupu aku tu dpt berita gembira. skrg, anaknya tu dah form four, belajar kat skolah tahfiz. Alhamdulillah....
tapi yang sedihnya, klinik terpaksa ditutup sbbnya dikatekan beroperasi tanpa lesen.


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2014 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ade x sape2 yg pandai scan dari jauh?minta pm ye..trima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2014 02:14 PM | Show all posts
laaaaa
mana ada beza perubatan jauh ka, dekat ka
lebih kurang sama je
banyaknye yg berjin
tapi tak sedar diri dok ngan jin
asyik dok kata depa je yg betoi


manusia ooooo manusia
pandai2lah bawa diri masing2
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2017 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiera replied at 4-2-2014 01:51 AM
5 tahun lepas ada kenal sorang ustazah ni.
Kalau kita bagitahu rumah di mana, dia mampu tahu segala ...

please contact sye 0146193154
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2017 10:47 PM | Show all posts
thread dah ada mohon mod gabung
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 10:44 PM | Show all posts
surfinv replied at 30-1-2017 10:47 PM
thread dah ada mohon mod gabung

thread mane yg dah ade tu?

aku pun penah tanya bapak aku pasal scan dari jauh ni.
bapak aku cakap zaman skrg ni dah susah nak cari orang yg pakar.
yg ada skrg ni semua bnyak tipu..

tapi kalu dlm thread ni ada, mohon PM aku..
aku nak berubat tak tahu nak berubat kat mana
sebab merantau kt tempat org tak kenal sesape kan..

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 02:31 PM | Show all posts
same la..pls pm aku sape2 yg bule rawat jauh ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 12:20 PM | Show all posts
Edited by Lavender_Flower at 30-3-2017 12:21 PM
aqua_marine replied at 2-2-2017 10:44 PM
thread mane yg dah ade tu?

aku pun penah tanya bapak aku pasal scan dari jauh ni.

same la..pls pm saya sape2 yg bole rawat jauh ni

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
olyd88 replied at 19-2-2014 09:31 PM
salam...

Sedih hati bila melihat zaman sekarang bertambah-tambah orang yang menawarkan perubatan( ...

salam...blh tlg sy x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043896s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list