Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
28788
View
2253
Reply

~ CARI 2013 K-Drama & Variety Star Awards (Artikel #2186, pg 88) ~

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2014 10:39 PM | Show all posts |Read mode












Last edited by dauswq on 16-2-2014 02:04 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2014 10:45 PM | Show all posts
INTISARI ANUGERAH

1. AJK-AJK Majlis Anugerah CARI K-drama 2013- Post #3 - KLIK SINI

2. Aktiviti Berkredit Sepanjang Anugerah - Post #5 - KLIK SINI

3. Keputusan Majlis Anugerah 2013 K-drama - Post #6 -KLIK SINI

4. Ucapan Supermod isabel, & AJK  - Post #7 - KLIK SINI

5. Keputusan Fesyen Red Carpet Terbaik - Post #13

6. Keputusan Peraduan Tekaan Anugerah - Post #14

7. Keputusan Lucky Number - Post #14

7. Sesi bergaya Karpet Merah bermula... - Post #16






Last edited by dauswq on 19-2-2014 12:51 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2014 10:48 PM | Show all posts





*´¯`*.¸¸.*´¯`* BÄŖÏŚÄŅ ÄĴĶ *´¯`*.¸¸.*´¯`*









[Moderator]

VVIP Pengerusi - isabel
VIP Pemerhati - dauswq, nzhass79, teky, kittie, eddlisa_uyuk
Penganjur - dauswq


[Ahli Jawatankuasa]


`•.¸¸.•´´¯`••._.• ჩმhმცἶმῆ Ѧõოõჰἶ & პῆცἶlმῆმῆ •._.••`¯´´•.¸¸.•`

dauswq (Reporter & Pengacara Majlis Akhir Anugerah CARI 2013 K-drama)
parasitology (Pengacara Majlis Akhir Anugerah CARI 2013 Variety Star)
ismaha (Pengacara Debaran Top 5 & Majlis Akhir Anugerah CARI 2013 K-drama)
azie.dz (Pengacara Debaran Top 5 & Majlis Akhir Anugerah CARI 2013 Variety Star)
mafilee (Reporter)
miawpink (Promosi)


`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ÄŮĐÏȚÖŖ PËŅÏĻÄÏÄŅ ŖËVÏËŴ ȚÖ P 5 & ŮŅĐÏÄŅ ÄĶȞÏŖ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`


dauswq
parasitology
mafilee  
azie.dz
ismaha
cinta_ungu

`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ŖËĶÄ ĊÏ PȚÄ ĠŖÄ₣ÏĶ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`

BabeYSHa (Banner & Poster)
dauswq (Hiasan & Montaj)
parasitology (Hiasan & Montaj)





Last edited by dauswq on 12-2-2014 01:01 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2014 10:59 PM | Show all posts
Majlis Anugerah CARI 2013 K-Drama akan bersiaran di konti thread ini pada malam sabtu, 15/2/2013 8.30 pm manakala Majlis Anugerah CARI 2013 Variety Star pada malam jumaat, 14/2/2013 8.30 pm.

Bagi memudahkan anda mengikuti perkembangan semasa, sila klik username saya, "dauswq" ,"ismaha" , "parasitology" & "azie.dz" di avatar bersebelahan dan klik "follow". Selepas majlis selesai, anda boleh memilih untuk "unfollow" kembali.


Last edited by dauswq on 12-2-2014 12:20 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2014 11:06 PM | Show all posts

PROGRAM KHAS ANUGERAH




CARI 2013 K-DRAMA ROAD TOUR





Road Tour telah dilancarkan selama dua bulan: 14/12/2013 - 18/1/2014 [LEG 1]  & 19/11/2013 - 14/2/2014 [LEG 2] merupakan cetusan idea dauswq. Pembekal soalan adalah dari dauswq dan dibantu sedikit oleh parasitology. Pemain yang terpantas menamatkan race akan mendapat kredit lumayan sehingga 1200. Saksikan kemeriahan acara ini di thread disertakan.

Link benang forum: KLIK SINI




OST RAPID TEST




Road Tour telah dilancarkan pada awal bulan Jan 2014 dan dikendalikan sepenuhnya oleh mafilee. Permainan masih mengekalkan peraturan/prosedur yang sama seperti tahun lepas.Pemain yang mendapat point terbanyak akan meraih kredit yang lumayan.
Link benang forum: KLIK SINI







PERADUAN TEKAAN ANUGERAH




Peraduan Tekaan Anugerah adalah peraduan yang mengandungi beberapa soalan yang perlu diteka berkenaan Anugerah CARI K-drama 2013. Warga K-drama fans hanya perlu mengisi jawapan pada "survey sheet" yang disediakan. Peraduan telah pun tamat semasa undian peringkat akhir dijalankan.


Hadiah

1st - 75 kredit
2nd - 50 kredit
3rd - 25 kredit







DAFTAR MASUK MAJLIS ANUGERAH,
LUCKY NUMBER & BEST DRESS CONTEST





Daftar masuk Majlis Anugerah CARI 2013 Variety Star bermula pada pukul 7.30 pm 14/2/2014 di thread ini. Thread akan dibuka. Anda diminta untuk check-in dengan sedikit ucapan dan bergaya fesyen yang anda gemari untuk SESI bergaya Red Carpet I. Kemudian,  Daftar masuk Majlis Anugerah CARI 2013 K-drama bermula pada pukul 4.30 pm, esoknya 15/2/2014 di thread ini juga dan Sesi bergaya Red Carpet II. PENYERTAAAN RED CARPET HANYA SEKALI SAHAJA antara SESI 1 atau SESI II. Sila sertakan sekali TOKEN di atas semasa check-in, jika tidak, penyertaan anda terbatal. Fesyen dan ucapan TERBAIK akan dipilih oleh moderator. Daftar no. tertentu akan dipilih secara rawak untuk Lucky Number Contest.



Hadiah

1st - 100 kredit
2nd - 75 kredit
3rd - 50 kredit


Last edited by dauswq on 23-2-2014 10:56 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2014 08:11 PM | Show all posts
ANUGERAH CARI 2013 K-DRAMA

~KATEGORI TERBAIK~

Drama of The Year

Gu Family Book
I Can Hear Your Voice
Jang Ok Jung
Master Sun
Secret Love
Shark


Best Director
Shin Woo Chul, Kim Jung Hyun  (Gu Family Book)
Boo Sung Chul (Jang Ok Jung)
Jin Hyuk (Master's Sun)
Kim Do Hoon, Oh Hyun Jong (Medical Top Team)
Lee Eung Bok, Baek Sang Hoon (Secret Love)
Park Chan Hong, Cha Young Hoon (Shark)


Best Screenplay
Kang Eun Kyung (Gu Family Book)   
Park Hye Ryun (I Hear Your Voice)
Choi Jung Mi  (Jang Ok Jung)
Lee Hee Myung (Queen of Ambition)
Yoo Bo Ra, Choi Ho Chul (Secret Love)


Best Album Production
Jang Ok Jung
Master Sun
Monstar
Secret Love
Shark
  
Best Actor

Park Shi Hoo (Alice In Cheongdamdong)
Joo Won  (Good Doctor)
Yoo ah In (Jang Ok Jung)
So Ji Sub (Masters Sun)
Ji sung (Secret Love)
   

Best Actress

Kim Tae Hee (Jang Ok Jung )     
Gong Hyo Jin ( Master Sun)   
Hwang jung eum (Secret Love)  
Song Hye Kyo (That Winter The Wind Blows)      
Choi Ji Woo (The Suspicious Housekeeper)   


Best Supporting Actor

Jo Sang Wook (Good Doctor)
Kim Won Bin (Heirs)   
Bae so bin (Secret)   
Song Jong Ho (The Suspicious Housekeeper)   
Lee Sung Jae (Gu Family Book)


Best Supporting Actress

So Yi Hyun (Alice In Cheongdamdong)
Kim Yoo Bin (Fugitive Joseon / Heaven's Order)
Kim Sung Ryung  (Heirs)
Han Chae Ah (Marry Me If You Dare)
Lee Chae Mi (Two Weeks)
Kim Young Ae  (Medical Top Team)


Song Of The Year
Master Sun    - Touch Love    (Yoon Mi Rae)
Reply 1994    -   To You (Sung Si Kyung)
Shark   -      Btw Heaven & Hell (Boa)   
That Winter The Wind Blows      - Winter Love (The One)
That Winter The Wind Blows    - Snowflake (Gummy)



~KATEGORI POPULAR~

CARI K-drama Populars Choicer
Heirs
I Can Hear Your Voice
Master's Sun
Secret Love
That Winter, The Wind Blows



Popular Actor      
Ji Sung - Secret Love
Kim NamGil - Shark
Lee Jong Suk - I Can Hear Your Voice
Lee Min Ho  - Heirs
So Ji Sub - Master Sun


Popular Actress
Gong Hyo Jin - Master's Sun       
Hwa Jung Eum - Secret Love        
Moon Chae Won - Good Doctor        
Park Shin Hye C Heirs / Flower Boys Next Door        
Yoo Eun Hye - Marry me If You Dare
         

Best Memorable Scene
(i) Master Sun   Epi 4/16: Taeyang dirasuk hantu pelbagai
(ii) Heirs  Epi 20: Scene di mana Choi Youngdo bertemu kembali dengan mak kandungnya yang dulunya melarikan diri.               
(iii) Suspicious Housekeeper  Epi 10: Hye Gyul kejar Bok Nyeo sambil panggil Omma omma kajima....
(iv) Two weeks Epi 12: Taesan jumpa soojin kat hospital dlm keadaan pelarian,wish birthday        
(v) Heirs Epi 13: Eun Sang mengakui  sebenarnya dia miskin semasa parti Bo Na, Kim Tan ingin melindungi Eun Sang dengan memberitahu orang ramai tentang  status "anak luar nikah"nya        
(vi) Master Sun  Epi 3: Taeyang dikejar hantu sepatu tumit tinggi

     
Couple of The Year
Gong Hyo Gin-So Ji Sub (Masters Sun)
Ji Sung - Hwa Jum Eum (Secret)
Kang Min Hyuk & Krystal Jung So Jung  (Heirs)
Lee Min Ho-Park Shin Hye (Heirs)
Yoo Ah In & Kim TaeHee (Jang Ok Jung)


Popular Ahjussi
Choi Jung Woo - Master's Sun        
Choi Won Young - Heirs        
Jung Woong In - I Can Hear Your Voice        
Lee Jong Won - Master's Sun        
Park Woon Sang - Medical Top Team
  

Popular Ahjumma  
Choi Mung Gil - Marry me If You Dare        
Kim Hae Sook - I Can Hear Your Voice/Suspicious Housekeeper        
Kim Mi Kyung - Master's Sun/Heirs/The Fugitive Of Joseon        
Kim Sung Ryung - Queen of Ambition/Heirs        
Park Joon Geum - Heirs
        
      
Popular Rookie Actor  
Infinite L  -  Master's Sun
Kang Ha Neul  -  Heirs        
Kang Min Hyuk  - Heirs         
Park Hyung Sik - Heirs        
Yong Jun Hyung -  Monstar
   
   
Popular Rookie Actress   
Jung Eun Ji  - That Winter, The Wind Blows        
Kim Ji Won - Heirs        
Kim Seul Gi - Flower Boy Next Door        
Krystal Jung - Heirs        
Min Do Hee - Reply 1994
      

Popular Child Actor   
Chae SangWoo  -  
Suspicious Housekeeper/Jang Ok Jung         
Choi Ro Won - Good Doctor        
Lee Do Hyun  - Master's Sun        
Nam Da Reum  - Suspicious Housekeeper        
Park Ji Bin - Incarnation Of Money/Suspicious Housekeeper


Popular Child Actress
Kang Ji Woo - Suspicious Housekeeper        
Kim Hyun Soo - Good Doctor        
Kim So Hyun - Suspicious Housekeeper/ I Can Hear Your Voice        
Kim Yoo BinC Fugitive of Joseon         
Lee ChaeMin  - Two Weeks


Best Kissing Scene
Gu Family Book        Lee Seung Gi-Suzy        Epi 17: Kang Chi dan Yeo Wool dalam hutan sambil dikelilingi buih2 gumiho warna biru        
Secret Love        Ji Sung-Hwa Jum Eum        Epi 16: Min Hyuk mengangkat yo joung atas meja di dlm kedai roti & terus kucup Yoo Jeong        
Master's Sun       So Ji Sub - Gong Hyo Jin        Epi 17:  Kissing di laman rumah Taeyang
Secret Love        Ji Sung-Hwa Jum Eum        Epi 12: Kissing paksa di dalam kereta        
Heirs       Lee Min Ho-Park Shin Hye        Epi 16: Passport Eun Sang dirampas Kim Tan sebelum Eunsang dicium oleh Kim Tan di dalam stor   

         
Drama Poster's Choice
I Can Hear Your Voice
Master's Sun
Secret Love
That Winter, The Wind Blows
The Heirs

*RESULTS berbold merah*



ANUGERAH CARI 2013 VARIETY STAR

Rookie - New Star Award
Yoon Si Yoon - (SBS) Barefooted Friend - 25.7%

Excellence Award - Funniest Entertainer
Lee Kwang Soo C (SBS) RunningMan - 48.7%

Excellence Award - Hottest Entertainer
Kim JongKook C (SBS) Running Man - 33.3%

Excellence Award - Most Friendly & Cheerful Entertainer
Yoo Jae SukC (SBS) Running Man / (KBS) Happy Together - 53.8%

Excellence Award - Most Annoying Entertainer
Lee KwangSoo C (SBS) Running Man - 48.7%

Excellence Award - Most Admirable Entertainer
Yoo Jae SukC (SBS) Running Man / (KBS) Happy Together / (MBC) Infinity Challenge - 53.8%

Friendship / Teamwork Award
(SBS) Running Man - 64.1%

Best Chemistry Award
Monday Couple (Gary+Song Ji Hyo) C (SBS) Running Man - 46.8%

Special award - Best Guest
Park Ji Sung C (SBS) Running Man - 40.3%

Special Award - Best MC
Yoo Jae SukC (KBS) Happy Together - 60.3%

Special Award - Best Performance in Music Show
Big Bang C (Mnet) MAMA 2013 - 69.9%

Show with Best Idea/Concept
(SBS) Running Man - 61.5%

Hallyu Variety Show Award - Popularity
(SBS) Running Man - 76.6%

Hallyu Variety Star Award - Popularity
Gary C (SBS) Running Man - 35.5%

Grand Prize - Program of the Year
(SBS) Running Man - 70.1%

Grand Prize - Entertainer of the Year
Yoo Jae SukC (SBS) Running Man / (KBS) Happy Together - 68.4%

Last edited by dauswq on 19-2-2014 01:41 AM

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 03:01 PM | Show all posts



Assalamuailaikum dan salam sejahtera
kepada semua warga Asian & Latin Mania yang sama ada yang lama dan baru


Bertemu kita kembali untuk musim kedua CARI 2013 K-DRAMA AWARDS yang dianjurkan untuk kesekian kali oleh MOD @dauswq dan dibantu oleh para AJK iaitu @parasitology @mafilee @azie.dz @ismaha @cinta_ungu @BabeYSHa.


Walaupun sekarang ini kbel sudah mengurangkan penglibatan didalam Bod Asian & Latin Mania namun kbel lihat pada musim ke-2 ini dilihat penambahan list anugerah bukan saja merangkumi drama tetapi juga telah menjangkau kepada Variety Show dan sudah tentunya mempunyai ramai peminat dan followers program ini disamping penglibatan para forumer juga kini semakin bertambah. Boleh dilihat juga betapa minat para peminat terhadap K-Drama & Variety Show tidak pernah berkurang. Syabas sekali lagi kepada pihak pengajur dan juga AJK yang telah merancang dan bertungkus lumus dalam menjayakan anugerah ini.


Akhir sekali, kbel dengan sukacitanya meresmikan Majlis CARI 2013 K-Drama Awards ini yang akan bakal berlansung pada Jumaat ini iaitu 14 February 2014. Setinggi penghargaan kepada pihak pengajur, AJK dan juga para MOD Asian & Latin Mania diatas pengajuran anugerah ini. Tidak lupa juga kepada para pengundi yang turut serta semoga pengajuran ini akan berterusan dan sekali lagi kbel berharap semuanya sentiasa aman damai bersatu berkongsi minat tanpa mengira taraf, usia, agama dan genra diatara kita.


Wassalam



isabel
Senior SMod Mforum

Last edited by isabel on 11-2-2014 03:03 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2014 03:06 PM | Show all posts



Salam penghargaan saya ucapkan kepada semua k-drama lovers...Sudah dua kali rupanya anugerah ini diadakan dan tak sangka masa berlalu dengan cepat
Malah, pada tahun ini, menyaksikan penggabungan CARI 2013 K-drama & Variety Star dan juga beberapa kategori baru diperkenalkan..

Terima kasih saya ucapkan kepada AJK-AJK seperti parasitology, mafilee, azie.dz, ismaha, cinta_ungu, BabeSya dan miawpink yang membantu saya merealisasikan
impian ini. Tidak lupa juga kepada peminat-peminat k-drama yang sudi mengundi dan menilai sendiri kredibiliti drama-drama yang dipertandingkan.

Alhamdulillah......
Akhirnya setelah 3 bulan bersusah-payah bersama-sama team auditor saya....Majlis Anugerah CARI-Kdrama  dapat juga diadakan pada sabtu, 15/2/2014...


Insyaallah, anugerah yang sama bakal dianjurkan pada tahun depan. Penilaian drama akan dibuat lebih telus, terperinci dan berkesan pada masa akan datang. Sekian sahaja nukilan ringkasan daripada saya, wassalam.....




Last edited by dauswq on 12-2-2014 01:43 AM

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 03:08 PM | Show all posts




Presentation1.jpg







Last edited by dauswq on 11-2-2014 09:48 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 03:16 PM | Show all posts


~Assalamualaikum  ~Annyeonghasaeyo


~ Selamat Datang pada yorobunn skalian ke majlis
CARI K-DRAMA & CARI K-VARIETY 2013....

~ Ribuan Terima Kasih atas kesudian anda para forumer datang memeriah kan majlis ini serta kesanggupan & kegigihan anda telah menjoin kan diri anda dlm segala aktiviti2 (kdrama road tour, ost rapid test, malam debaran top5, review serta vote tuk kdrama&kvariety) lepas yg dianjurkan oleh penaung award dan ajk2 B&B... tanpa anda siapa lah kami ajk B&B ni .

~untuk VVIP pengerusi isabel..... terima kasih sudi merasmikan bt kali ke2
~untuk momod2 bod ALM Eddlisa_uyuk, Nzhass79, Kittie, Teky.... jumss join skali  
~untuk penaung majlis sunbae dauswq.... tenque sbb kasi peluang & kepercayaan serta tunjuk ajar.....,you'e the best sunbae
~untuk ajk B&B parasitologi... mafilee... cinta_ungu... azie.dz... BabeYSHa... miawpink... riban-riban tenque atas kerjasama & semangat dalaman dari kalian.....
(sunbae daus --> kdrama road tour , paraparasakura --> k-variety show , yongdo --> ost kdrama )
~ maafkan segala khilaf is selama kita BER-ajk B&B


~ TAHNIAH & SYABAS atas segala usaha ajk B&B bertarung-nyawa bagai selama berbulan2 ni untuk merialisasikan CARI KDRAMA AWARD kembali buat kali ke 2, maka berbuahlah hasilnya CARI K-DRAMA & CARI K-VARIETY 2013.... pd 14 & 15hb. 2. 2014


: nantikan jugak pemenang2 bertuah malam majlis berlangsung....
: tahniah pd pemenang yg telah berusaha keras nak rebut kedit kaw2 & t-shirt Cari


ok yorobunn selamat berhibur pd malam majlis nnt




sekian coretan dr ismaha@kimnamgil
Last edited by ismaha on 14-2-2014 07:52 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 06:41 PM | Show all posts


Last edited by dauswq on 11-2-2014 09:47 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 09:00 PM | Show all posts


chup tempat... -edit kendian- Last edited by dauswq on 12-2-2014 01:06 AM

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 10:20 PM | Show all posts
















Assalamualaikum wbt. & Annyeonghaseyo!


Selamat datang ke CARI 2013 K-Drama &Variety Star Awards.


Akhirnya, berlangsung jua Anugerah yang dinanti-nantikan dengan penuh debaran oleh forumer bod Asian & Latin Mania.Tahniah diucapkan kepada Moderator Dauswq di atas inisiatif yang dilakukan untuk memeriahkan bod ini.


Syabas juga diucapkan kepada warga kerja yang terlibat secara langsung mahupun tidak kerana begitu komited dan bertungkus lumus bagi menjayakan Anugerah ini terutamanya barisan AJK yang hebat parasitology, mafilee, azie.dz,ismaha , miawpink dan babeYSHa. You are the best!~


Terima kasih saya ucapkan kepada Mod Dauswq kerana sudi memberi kepercayaan kepada saya untuk melibatkan diri dibahagian belakang tabir bagi menjayakan Anugerah yang gilang gemilang ini. Maaf dipinta jika terdapat kekurangan di sana sini.

Para hadirin yang dihormati, jutaan terima kasih diucapkan atas support yang telah kalian berikan sepanjang sesi pemilihan / saringan mencari K-Drama & Variety Star yang terbaik. Tanpa review & vote anda, Anugerah ini tidak akan berjaya diadakan. Kamsahamnida


Diharapkan anda sudi mengambil bahagian dalam acara-acara yang diadakan pada hari ini kerana terdapat banyak hadiah istimewa yang menanti anda. Semoga semuanya bergembira dan berhibur di Anugerah yangberprestij ini.

Luv,
~ Cinta_Ungu ~




Last edited by dauswq on 12-2-2014 11:24 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 11:04 PM | Show all posts








Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Selamat datang ke majlis anugerah CARI K-DRAMA & CARI K-VARIETY 2013. Saya sangat berbesar hati kerana diberi peluang untuk turut serta bekerja bersama-sama moderator @dauswq yg super cool serta rakan-rakan AJK lain seperti @mafilee, @azie.dz, @ismaha, @cinta_ungu serta tak dilupakan super moderator @isabel, juga @BabeYSHa dan @miawpink yang telah bertungkus lumus bekerja untuk merealisasikan majlis anugerah ini.


Pengalaman dalam penglibatan menjadi salah seorang kru belakang tabir sangat bermakna buat saya kerana telah berpeluang menambah ilmu tentang dunia internet dan juga mengendalikan software yang mana saya akui agak kurang pengetahuan dalam aspek ini sebelum ini. Terima kasih mod dauswq juga ajk2 lain yang bermurah hati dalam memberikan tunjuk ajar.


Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada semua forumer yang turut serta dalam proses pengundian dan juga membuat review. Tanpa anda majlis ini takkan menjadi kenyataan. Dalam masa yang sama tak dinafikan terbit rasa ralat terasa kurang melibatkan diri dan juga tak begitu membantu terutama kepada forumer2 sewaktu road tour belangsung. Mohon maaf jika ada kekurangan.


Selaku penganjur bersama anugerah CARI VARIETY STAR 2013 yang julung2 kali diadakan, saya berpuas hati dengan respon yang diterima dikalangan forumer. Jika moderator dan penganjur berpuas hati dengan pencapaian dan respon dari forumers bermungkinan anugerah ini bakal menjadi anugerah tahunan. Sama-sama kita berharap agar anugerah ini tidak terhenti setakat ini.


Akhir sekali tahniah diucapkan kepada para pemenang dan juga peminat dan penonton drama/variety show yang bersusah payah mengundi demi memastikan kemenangan calon kegemaran masing-masing.




Last edited by parasitology on 13-2-2014 02:10 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2014 11:50 PM | Show all posts
JUADAH ISTIMEWA



Pepperoni Pizza with Cheese



Classified Chicken


Marina Dip Sauce


Chili Flakes


Salads & Veggies


Lemonade



Candy Buffet


Last edited by dauswq on 13-2-2014 12:04 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2014 11:56 PM | Show all posts
KEPUTUSAN FESYEN RED CARPET TERBAIK






Juri-Juri

dauswq


eddlisa_uyuk


teky

1. makdik2301
Cara posing/melaram  7 + 9 + 8.8 = 24.8/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 15 + 13 = 40/45
Kreativiti forumer 8 + 9 + 8.2 = 25.2/30
average: (24.8 + 40 + 25.2)/3 = 30/35

eddlisa_uyuk: Sweet Sweet simple as it good
teky: Perfect yet stunning
dauswq: Simple, eye contact ada...ttp tak stunning sgt

2. kebayaunggu
Cara posing/melaram  8 + 8 + 7.2 = 23.2/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 10 + 10 = 32/45
Kreativiti forumer 7 + 8 + 7.9 = 22.9/30
average: (23.2 + 32 + 22.9)/3 = 26.03/35

eddlisa_uyuk: Simple.....atas ok...tp bawah kalau sarat with apa2 sikit lagi ok
teky: Pink sesuai dgn actress cume gaya rambut dan juga tuxedo xberapa kene ngan actor
dauswq: Mcm tak berapa seragam plak baju ropol2 pink ngan tuxedo huhu

3. hanshinbi
Cara posing/melaram  7.1 + 7 = 14.1/20
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 14 + 10 = 24/30
Kreativiti forumer 6 + 6 = 12/20
average: (14.1 + 24 + 12)/2 = 25.05/35

teky: Not so perfect match... red untuk malam??
dauswq: nmpk kreativiti forumer matching kaler rambut cuma terlalu ringkas sgt..but still glamorous

4. rukiaichigo
Cara posing/melaram  9 + 10 + 9.2 = 28.2/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 14 + 13.5 = 39.5/45
Kreativiti forumer 7 + 10 + 9 = 26/30
average: (28.2 + 39.5 + 26)/3 = 31.23/35

eddlisa_uyuk: save colour....black.... looks simple tp sesuai with majlis.....GOOD
teky: Standing oviation... yeyay!!! perfect couple n perfect dress
dauswq: fesyen yg very classy dr JJY dan pemakaian tuxedo yg kemas..ucapan a bit funny, thumb up

5. parasitology
Cara posing/melaram  6 + 7 + 8.6 = 21.6/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 9 + 8 + 10 = 27/45
Kreativiti forumer 5 + 5 + 5.5 = 15.5/30
average: (21.6 + 27 + 15.5)/3 = 21.37/35

eddlisa uyuk: don't like it..... too plain....
teky: Kelam dan sugul...elok kalo rambut dilepaskan...
dauswq: warna baju tak berapa sgt kena, but senyuman manis menutup segala-galanya

6. azie.dz
Cara posing/melaram  9 + 8 + 9.3 = 26.3/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 9 + 11 = 32/45
Kreativiti forumer 7.5 + 8 + 8.5 = 24/30
average: (26.3 + 32 + 24)/3 = 27.43/35

eddlisa_uyuk: serabut nmpk..... atas too low sgt.....but bawah too sarat..... something tak kena
teky: gaya sexy back yg cam akward..tuxedo kemas
dauswq: kali ni fesyen warna pink mcm matching plak ngan tuxedo hitam..mungkin pki fesyen nmpk lurah dendam kot ..design posting tak berapa kemas..baju budak plak mcm tak de kena mengena fesyen red carpet sayangnya...

7. nicrye
Cara posing/melaram  9 + 8 + 9.5 = 26.5/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 7 + 13.5 = 32.5/45
Kreativiti forumer 7 + 6 + 5.8 = 18.8/30
average: (26.5 + 32.5 + 18.8)/3 = 25.93/35

eddlisa_uyuk: biasa2..... warna lagi terang lagi ok dgn si pemakai.... more bling bling i think lagi ok
teky: Couple ni kelihatan xberapa stunning...dress jjh mcm dress kawen yg xjadi..tuxedo plak suit lain seluar kaler len..failed
dauswq: kaler dh sepadan dh nmpk chemistry...senyuman pemakainya pun agak mempesona gak..cuma latar belakang "cin ca cong cong" nmpk sedikit cacat

8. inaniloquent
Cara posing/melaram  9 + 8 + 9.5 = 26.5/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 14 + 12 + 14 = 40/45
Kreativiti forumer 9 + 7 + 7 = 23/30
average: (26.5 + 40 + 23)/3 = 29.83/35

eddlisa_uyuk: sangat sesuai.....padan dgn segalanya.... basic suit pun cantik ....the most beauty
teky: fabric tux tuk minho lebih elok kalau plain saja,bp young plak cam pakai sari yg diupgred..tetapi matching
dauswq: matching..minhawau pun nmpk hensem, lee bo young cam dr keling mari jah..cuma ucapan/design forum tak berapa lawa

9. runaway_dida
Cara posing/melaram  8 + 8 + 7.3 = 23.3/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 11 + 9 = 31/45
Kreativiti forumer 8 + 7 + 8.5 = 23.5
average: (23.3 + 31 + 23.5)/3 = 25.93/35

eddlisa_uyuk: ucapan too much....... baju ok but cam tak kena ..... that plain suit lady tak kena kot
teky: Classy for the actress dan cam ugly sket actor nyer posing..tux plak so so saja
dauswq: ucapan padat...fesyen belah pompuan lawa , classy...kena ngan kecantikan empunya diri..tp mcm tak de connection gmbr 1st dan 2nd utk digayakan bersama dlm majlis ni

10. airwicks
Cara posing/melaram  9.5 + 9 + 9.5 = 28/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 14 + 13.5 = 38.5/45
Kreativiti forumer 8 + 9 + 8.9 = 25.9/30
average: (28 + 38.5 + 25.9)/3 = 30.8/35

eddlisa_uyuk: ok ok je..... more sarat with rantai or any hiasan lagi ok....
teky: Both stunning..warna cyan nie pun kelihatan mesra ngan black
dauswq: orgnya cantik dan menawan..begitu juga fesyen yg digayakan..cuma prince william tu patut dinyahkeluarkan, rosak suasana

11. JustCircle
Cara posing/melaram  8 + 5 + 7 = 20/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 9 + 6 + 8.5 = 23.5/45
Kreativiti forumer 8 + 4 + 6.5 = 18.5/30
average: (20 + 23.5 + 18.5)/3 = 20.67/35

eddlisa_uyuk: muslimah fashion.... but kalau more ropol2 kat bawah looks more to red carpet sikit....
teky: Tiada masalah dgn penampilan muslimah..gaya warna dan dress serba xkena
dauswq: fesyen muslimah dipilih not bad..tp mcm tak kena ngan fesyen utk red carpet..wajah pemakai agak garang sket

12. eyka
Cara posing/melaram  8 + 7 + 8.4 = 23.4/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 11 + 11 = 33/45
Kreativiti forumer 7 + 7 + 6 = 20/30
average: (23.4 + 33 + 20)/3 = 25.47/35

eddlisa_uyuk: red lebih garang lagi ok....ini red yg light tak berapa utk red carpet....but ok laaa simple
teky: play safe...
dauswq: cantik...cuma warna merah + mekap tu nampak agak garang sket...latar belakang mengganggu

13. tuna_sandwich
Cara posing/melaram  7 + 4 + 5 = 16/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 8 + 6 + 7.3 = 21.3/45
Kreativiti forumer 8 + 5 + 8.8 = 21.8/30
average: (16 + 21.3 + 21.8)/3 = 19.7/35

eddlisa_uyuk: ur ucapan sgt best...... pakaian biasa2 je............. utk red carpet kalau more shining more hiasan lagi ok
teky: i dont like.. failed
dauswq: baju ha ji won nmpk buruk la huhu...but i like the speech nonetheless

14. ismaha
Cara posing/melaram  9 + 8 + 9 = 26/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 11 + 12 = 34/45
Kreativiti forumer 9 + 9 + 9.4 = 27.4/30
average: (26 + 34 + 27.4)/3 = 29.13/35

eddlisa_uyuk: too much maybe.... tak suka sgt.... warna tak kena maybe .... but gaya sgt terserlah
teky: Gold looked classy tuk actress...actor plak rambut mcm serabut dan kaler tux plak suram sahaja
dauswq: org jepun mane ni? baju dipakai pompuan agak match ngan laki...pemilihan tona warna mcm kurang seimbang...btw, ucapan kreatif cuma tak berapa padat

15. ichi
Cara posing/melaram  9 + 7 + 9 = 25/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 12 + 10 = 34/45
Kreativiti forumer 8 + 7 + 7 = 22/30
average: (25 + 34 + 22)/3 = 27/35

eddlisa_uyuk: simple sgt sang lelaki....  warna sang pompuan terang baru serlah sikit....
teky: da xnampak elegen biler tgn duk seret2 dress....tux no komen
dauswq: spt yg dikomen pd azie.dz & kebayaunggu...tak berapa impress ngan keseimbangan tona warna..junki & pompuan tu punya senyuman okay

16. mitnick
Cara posing/melaram  8 + 10 = 18/20
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 14 = 25/30
Kreativiti forumer 3 + 9 = 12/20
average: (18 + 25 + 12)/2 = 27.5/35

teky: like the dress with xcessry
dauswq: naper rmi pilih warna pink? semaklah plak mata menengoknya hehe...ucapan kosong

17. hasniey
Cara posing/melaram  8 + 6 + 7.4 = 21.4/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 9 + 10.5 = 31.5/45
Kreativiti forumer 8 + 5 + 6.5 = 19.5/30
average: (21.4 + 31.5 + 19.5)/3 = 24.13/35

eddlisa_uyuk: MOst beauty.....simple but sesuai..... paling suka ropol2 itu.... cantik senyum
teky: tiada masalah dgn warna..design dress ugly sbb kain mcm xsiap jahit
dauswq: fesyen ringkas + lawa....

18. YoonArang
Cara posing/melaram 8 + 7 + 7.3 = 22.3/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 12 + 12 + 13.9 =  37.9/45
Kreativiti forumer 9 + 8 + 9.5 = 26.5
average: (22.3 + 37.9 + 26.5)/3 = 28.9/35

eddlisa_uyuk: like ur ucapan..... simple warna but sesuai....warna sgt kena....love it!!!
teky: tiada masalah dgn kaler matching n balance tetpi design dress tuk eun hye serabut dan suram sbb xder xcessry
dauswq: kaler diseimbangkan antara 3 org..cuma fesyen yoo eun hye nmpk pelik sket...ucapan kerlastt

19. thafly
Cara posing/melaram  8 + 8 + 8.6 = 24.6/30
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 11 + 11 + 12.5 = 34.5/45
Kreativiti forumer 8 + 7 + 8 = 23/30
average: (24.6 + 34.5 + 23)/3 = 27.37/35

eddlisa_uyuk: too berat sgt fashion..... cam tak selesa je nmpk..... senyuman pun cam ala2 paksa ke
teky: Top da lawa...tpi kain ugly..failed
dauswq: fesyen baju just nice wlpn nmpk kompleks sedikit...senyuman jek nmpk dibuat-buat hehe

20. OctNovDec
Cara posing/melaram  7.8 + 7 + 8  = 22. 8
Keseragaman dan keseluruhan persembahan fesyen 10 + 11 + 10  = 31
Kreativiti forumer 4.5 +5 + 8 = 17.5
Average = (22.8 + 31 + 17.5)/3  = 23.77 / 30

dauswq: gaya mcm berlagak jek j. lawrence ni hehe...klu rmbt pnjg mengurai mesti lawa dan kena ngan fesyen dipakai
teky: play safe..mcm kain kapan je
eddlisa_uyuk: looks mature sgt...... more hiasan lagi ok i think..... still ok laaa


Pemenang
1. rukiaichigo = 31.23
2. airwicks = 30.80
3. makdik2301 = 30.00




Last edited by dauswq on 23-2-2014 10:38 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2014 11:57 PM | Show all posts
PERADUAN UJI TEKA ANUGERAH

1. Siapakah yang anda jangka pemenang best supporting actor?
Jawapan: Lee Sung Jae

2. Apakah anugerah kategori terbaik yang bakal dimiliki oleh Jang Ok Jung?
Jawapan: Tiada

3. Apakah anugerah yang bakal diperoleh oleh So Ji Sub?
Jawapan: Tiada

4. Ost Manakah yang bakal meraih Song of the Year?
Jawapan: Master's Sun - Touch Love (Yoon Mirae)

5. Berapa banyakkah anugerah kategori popular yang anda jangka bakal dibolot oleh Heirs?
Jawapan: 7-12



Forumer
S1
S2
S3
S4
S5
Total
cinta_ungu



x

1

azie_dz


x


1
mafilee



x

1

ismaha



x

1

parasitology

x

x


x



3

teky


x
x



2

kebayaunggu


x


1
nzhass79



x

1

tuna_sandwic





x
1


fazy



x
x


2


ichi



x

1

inaniloquent


x
x



2

weaine



x

1

aima87






0
cess





x
1


mimiera


x
x


x


3


MissNigga


x

x

2


underwoodrockz



x

1

hasniey


x


1
hanezana



x

1

khaliesah

x

x




2
azimodin

x




1


Forumer
S1
S2
S3
S4
S5
Total
YoonArang



x
x


2


makdik2301

x


x


2

JUSTcircle






0
kartieka


x
x


x


3


vamplave





x
1


nejina



x
x


2


dessert_rose



x

1

miszaimi



x
x


2


chip92





x
1


BeasT


X


1
runaway_dida



x
x


2


novelloverz






0
ctmufizano



x

1

yellowsky






0
cmf_shiwari






0
idadae



x

1

norim






0
violet_ingrid






0
lin0me

x



x
2




Forumer
S1
S2
S3
S4
S5
Total
skymania

x




1
Linda74





x
1


ais_kosong





x
1


curiouscat



x

1

cekenit






0
neil_48






0
twinkystar

x


x


2

ladygempak



x

1

hanshinbi

x


x

x


3


hidden_fear

x



x
2


hijauputih

x




1
Yoei


x
x



2

kayla

x

x


x


x


4


mizzacu






0
princessjay

x

x


x



3

wonto
x







1
limaul






0
manganini

x

x


x



3

seribulan



x

1

thafly


x
x


x


3













  1 orang berjaya betul 4 daripada 5 iaitu kayla.
  7 orang berjaya betul 3 daripada 5:

1. thafly
2. parasitology

3. manganini
4. princessjay

5. hanshinbi

6.  kartieka
7. mimiera














Last edited by dauswq on 19-2-2014 01:54 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2014 11:57 PM | Show all posts
KEPUTUSAN LUCKY NUMBER

LUCKY NUMBER 1
*22*

@mitnicks


LUCKY NUMBER 2
*27*

@chaerim


LUCKY NUMBER 3
*13*

13. @thafly



Last edited by dauswq on 19-2-2014 01:58 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2014 12:00 AM | Show all posts






Marilah bersama-sama meraikan Majlis Anugerah CARI K-Drama 2013 yang disiarkan secara langsung melalui radio virtual dikendalikan oleh deejay "dauswq" dan "ismaha"! Juga deejay "parasitology" dan "azie.dz" untuk Majlis Anugerah CARI Variety Star 2013.

Sesi Red Carpet I akan dimulakan pada jam 7.30 malam 14/2/2014.

Sesi Red Carpet II bermula pada 4.30 petang 15/2/2014.
Majlis anugerah K-drama bermula pada 5.30 petang.

.





  



Last edited by dauswq on 14-2-2014 07:10 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 12:08 AM | Show all posts
  • DAFTAR PENGUNJUNG ANUGERAH K-DRAMA & VARIETY 2013
  • 1. @dauswq
  • 2. @ismaha
  • 3. @kebayaunggu
  • 4. @tuna_sandwic
  • 5. @ichi
  • 6. @yoei
  • 7. @makdik2301
  • 8. @hanshinbi
  • 9. @rukiaichigo
  • 10. @parasitology
  • 11. @azie.dz
  • 12. @nicrye
  • 13. @thafly
  • 14. @inaniloquent
  • 15. @Octnovdec
  • 16. @YoonArang
  • 17. @runaway_dida
  • 18. @honey_jelly
  • 19. @airwickss
  • 20. @JUSTcircle
  • 21. @eyka
  • 22. @mitnicks
  • 23. @lin0me

  • 24. VIP SM @Isabel

  • 25. @hasniey
  • 26. @nejina
  • 27. @chaerim

  • 28. @hijauputih
  • 29. melati_kesuma

Last edited by dauswq on 15-2-2014 09:31 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
TEKA MENEKA ANUGERAH CARI K-DRAMA

Drama Posters Choices
@mitnick

Popular Child Actor
@thafly

Popular Child Actress
@inaniloquent

Popular Rookie Actor
@YoonArang

Popular Rookie Actress
@YoonArang

Best Kissing Scene
@YoonArang

Popular Ahjussi
@YoonArang

Popular Ahjumma
@thafly

Best Memorable Scene
@mitnick

Best Album Production
@YoonArang

Song Of The Year
@ichi

Couple of The Year
@mitnick

Best Supporting Actress
@mitnick

Best Supporting Actor
@thafly

Popular Actress
@YoonArang

Popular Actor
@mitnick

Best Actress
@chaerim

Best Actor
@ichi

Best Director
@twinkystar

Best Screenplay
@kebayaunggu

CARI K-drama Populars Choice


Drama of The Year
@mitnick
Last edited by ismaha on 17-2-2014 12:05 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 02:21 AM | Show all posts
TEKA MENEKA ANUGERAH CARI K-VARIETY STAR






Rookie New Star Award - tiada pemenang
Soalan Bonus - tiada pemenang

Friendship/Teamwork Award - tiada pemenang
Soalan Bonus - honey_jelly

Best Chemistry Award - ichi
Soalan Bonus - ichi

Show with best idea/concept - ichi
Soalan Bonus - ichi

Hallyu Variety Show Award - honey_jelly
Soalan Bonus - honey_jelly

Hallyu Variety Star Award - ichi
Soalan Bonus - honey_jelly

Excellence Award - Funniest Entertainer - tiada pemenang
Soalan Bonus - honey_jelly

Excellence Award - Most Friendly & Cheerful Entertainer - thafly
Soalan Bonus - honey_jelly

Special Award - Best Guest - ichi
Soalan Bonus - honey_jelly

Special Award - Best MC - honey_jelly
Soalan Bonus - ichi

Special Award - Best Performance in Music Show - ichi
Soalan Bonus - honey_jelly

Excellence Award - Hottest Entertainer - honey_jelly
Soalan Bonus -  ichi

Excellence Award - Most Annoying Entertainer
- honey_jelly
Soalan Bonus - honey_jelly

Excellence Award - Most Admirable Entertainer
- honey_jelly
Soalan Bonus - honey_jelly

Grand Prize - Program of the Year
- honey_jelly
Soalan Bonus - honey_jelly

Grand Prize - Entertainer of the Year - Octnovdec
Soalan Bonus - honey_jelly
Last edited by parasitology on 19-2-2014 04:12 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2014 07:11 PM | Show all posts
Sesi Red Carpet I dibuka...
Sila pos ucapan dan dress masing-masing

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah Sampai.....


malam K-Variety ni bawak junu n the geng tuk tunjuk muka...... (award k-variety 2014)

  






Last edited by ismaha on 16-2-2014 01:50 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2014 07:36 PM | Show all posts
cek in jugak..... tp xde bj lg.... *gigit jari*
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091044s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list