Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
36003
View
164
Reply

Negeri paling ramai lelaki Melayu romantik ..

[Copy link]

Author: Loxlaxman       Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2014 03:35 AM | Show all posts
salimrock posted on 20-2-2014 08:37 PM
kelantan ke?

org kelantan ni die romantik among them je kot...
sbb orang luar xberape paham bahase die jadi rase xromantik la..
but for them romantik kot...just assume je ni haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 08:52 AM | Show all posts
ifanonline posted on 20-2-2014 06:08 PM
sunggoh bias...ibarat mengatakan pompuan melayu semuanya kuat seks...

Hehehehehehe ...dalammm dalammm maksud..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 08:53 AM | Show all posts
Penang lomentik apa Penangggg ..... ramai mamu mami..Bollywood wannabe kat sini ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
mane ade laki romantik kt malaysia neh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 09:11 AM | Show all posts
apa benda romantik tu weyyyy?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 09:17 AM | Show all posts
intriQue posted on 21-2-2014 09:11 AM
apa benda romantik tu weyyyy?

Google la ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 09:18 AM | Show all posts
Loxlaxman posted on 21-2-2014 09:17 AM
Google la ...

dah google

it's a very subjective criteria.....depends on individu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 09:21 AM | Show all posts
intriQue posted on 21-2-2014 09:18 AM
dah google

it's a very subjective criteria.....depends on individu

Spontaneous overflow of powerful feelings..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 09:34 AM | Show all posts
Loxlaxman posted on 21-2-2014 09:21 AM
Spontaneous overflow of powerful feelings..

powerful feelings could be jealousy as well...or anger....or hatred

those surely can't be classified as romantic
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 10:00 AM | Show all posts
intriQue posted on 21-2-2014 09:34 AM
powerful feelings could be jealousy as well...or anger....or hatred

those surely can't be class ...

Hmm..you may be right.

But if confident, careful, punctual, detailed, patience and what not in human, could be seen / perceived as "sexy" .. then the opposite of these may also subject to equal.

Hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 10:40 AM | Show all posts
dulu aku pikir romentik camtuh...tp sejak berpijak dibumi yang nyata..aku dah turunkan sikit level of expectation...
definisi romentik aku bukan ayat2 jiwang karat lirik lagu retis band rock 90an bagai...
tapi mcm perbuatan la...kalau gi makan kat kedai...tlg cedukkan lauk letak dlm pinggan...kalau ko makan udang ke ketam, tolong kopekkan...
mcm takde pape occasion pon belikan bunga...
tiba2 ajak pergi on a surprise trip..

bila aku dah rendahkan sikit expectation..aku rasa barula ramai laki kat malaysia ni boleh dikatakan romentik

anyway..romantik bersifat keindividuan...takde kaitan ngn negeri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 11:09 AM | Show all posts
siputsedut posted on 21-2-2014 10:40 AM
dulu aku pikir romentik camtuh...tp sejak berpijak dibumi yang nyata..aku dah turunkan sikit level o ...

Dulu, masa Lox bujang awal 20an ... bila time nak kluar dating dengan awek, Lox akan pegi awal sehari port dating kitorang...Lox inspect area tu..kalau-kalau ada something wrong ..Lox akan beli sedozen roses plastic .. Lox sembunyi satu-satu di sepanjang lokasi sulit kat usual walkway kitorang ..di celah pokok, balik  lepas tu Lox pakat dengan Kak Limah gerai laksa berdekatan .. date/time Lox akan singgah pekena laksa dengan awek ..awek Lox suka sngat laksa Penang .. kemudian Lox call Pak Lah cab driver favourite Lox, suruh jemput awek dari rumah sewa dia ... kat belakang seat teksi dah siap ada sekuntum bunga ros siap dengan kad tertulis ayat power .. "Kelsum, hang ibarat engang, aku ibarat pipit terbuang, aku sayang hang Jenab, tanpa hang aku sunyi, tanpa hang dunia aku sepi..." hehehehe ... Lox bernasib baik ..mungkin awek Lox terpesona dengan keromatikan Lox dia tak perasan nama Kelsum vs. Jenab .. next time Lox kena hati-hati sikit..hehehe...

Bayangkan ... teksi sampai di depan Lox, dengan awek yang pegang bunga ros dalam tangan .... Lox sambut dengan senyuman..Lox bayar tambang teksi ...kemudian Pak Lah macam selalu tanya "Lox, Pak Lah ambik macam biasa ya" ... Lox angguk...Pak Lah kenyit mata ..Lox kuak tangan suruh Pak Lah blah...Lox peluk pinggang awek Lox..kami jalan ikut rancangan Lox .. sambil berjalan Lox buat magic ...satu-satu bunga ros plastic Lox amik keluar dari rimbun pokok, belakang batu, belakang signboard " Di Larang Merokok" ...hehehe dia mmg tak suka perokok tapi Lox kuat merokok .. finally sampai ke gerai Kak Limah..atas meja ada lagi sekuntum bunga ros plastik..tak sampai seminit laksa + horlick ais pun sampai di meja ..

Sepanjang dating tu .. senyum jer dia ..kita lepak celah celah batu tepi pantai ...tapi bila tangan Lox nak merayap-rayap..dia tepis .. Lox kecewa campur terharu kerana dia masih suci sesuci salju ..  dua minggu kemudian Lox datang balik tempat yang sama ...cuma dengan awek yang baru..
Last edited by Loxlaxman on 21-2-2014 11:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Loxlaxman posted on 21-2-2014 11:09 AM
Dulu, masa Lox bujang awal 20an ... bila time nak kluar dating dengan awek, Lox akan pegi awal seh ...

Kalau laki lain buat..romentikkkk sgt..tp sbb bang lox yg buat...gediknyeeeeee mtip awek2 tu x perasannnnnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 02:37 PM | Show all posts
siputsedut posted on 21-2-2014 11:54 AM
Kalau laki lain buat..romentikkkk sgt..tp sbb bang lox yg buat...gediknyeeeeee mtip awek2 tu x p ...

Makasihhh makasihh ... sampai la ni pun abe Lox dok buat perangai sama ...tapi kali dengan bini abe Lox lah ... dia selalu teruja bila abe ajak keluar jalan-jalan sebab abe buat surpriseee ... cuma magic abe kali ni tak ler sepower masa abe ensem dan masih solo dulu manakala bini abe pulok masa tu masih lawa...so magic abe Lox sekarang memadailah supaya buatkan isteri abe senyum separuh hari khususnya malam Jumaat ..mula lepas Maghrib sampai Subuh esok pagi...

Abe Lox percaya ... lelaki yang romastis mampu mencairkan setiap insan yang bernama wanita. Tak kirelah samade lelaki tu muda atau tua .. tahap keromantisan, bergantung kepada sejauh mana lelaki tersebut menghargai hubungannya dengan wanita yang amat dia kasihi. Pada abe Lox, isteri abe Lox adalah segala-galanya ...dialah mesin basuh, dialah mesin dryer, dia lah penyidai, dia jugalan vacumm cleaner...dialah restoran, dialah massage centre, dialah intan dialah kaca, dialah segala-galanya untuk abe Lox, tanpa dia ..abe Lox boleh jadi bodo sampai masuk keranda.

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 03:14 PM | Show all posts
green0 posted on 21-2-2014 03:35 AM
org kelantan ni die romantik among them je kot...
sbb orang luar xberape paham bahase die jadi ra ...



komen ko ni membuatkan aku teringat kat sorang mamat kelantan yang mengorat cakap kelantan.....
pada dia mmg romantik lovey dovey sangat2 laaaa...

tapi mmg betul, kalau bukan perempuan kelantan mmg akan terpinga2 tak paham
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 03:42 PM | Show all posts
Loxlaxman posted on 21-2-2014 02:37 PM
Makasihhh makasihh ... sampai la ni pun abe Lox dok buat perangai sama ...tapi kali dengan bini ab ...

bagus la abe lox buat sokmo la dekat bini abe lox walaupon senyum cuma separuh hari
ramai laki yang lps kawin takmau dah romentik kat bini..romentik kat awek takpe katenye..ceh...

amboi ayat kat bawah tu... tak menahan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2014 03:51 PM | Show all posts
arianakhalid posted on 21-2-2014 03:14 PM
komen ko ni membuatkan aku teringat kat sorang mamat kelantan yang mengora ...

How much this one = Haw mah dih where  ....
Give me the spoon = Gih me de spung ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 03:54 PM | Show all posts
siputsedut posted on 21-2-2014 10:40 AM
dulu aku pikir romentik camtuh...tp sejak berpijak dibumi yang nyata..aku dah turunkan sikit level o ...

banyak sangat tengok pilem org putih ni...expection berpelokan atas katil pakai lingerie...

life is not that easy, mcm fantasi lelaki lah nak awek berbuah dada besar...kalu boleh tak cukup tangan nak pegang...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 04:52 PM | Show all posts
kelantannn
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 06:40 PM | Show all posts
Hmm.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2014 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
arianakhalid posted on 21-2-2014 03:14 PM
komen ko ni membuatkan aku teringat kat sorang mamat kelantan yang mengora ...

Hahahhaha! Kannn... Orang luar mmg xphmmmmmm!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2014 06:04 PM | Show all posts
apa benchmark utk dikira romantik ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2014 10:09 PM | Show all posts
nak tau statistik paling tinggi senang ja bro,sila lihat statistik negeri paling ramai kelahiran anak x sah taraf,tu paling romantis sebab pompuan bisa lepaskan perawan pas drayu laki2 tersebut..

Last edited by Dewa19XKangen on 22-2-2014 10:10 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2014 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
err i vote ganu sbb hubby org ganu..
hubby i jnis yg x byk bercakap, x pndai ckp manis... dr luaran mmg sgt x romantik...

tp, bg i, romantik dia lain.. i je yg tau... hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2014 10:32 AM | Show all posts
Innrukia posted on 22-2-2014 06:04 PM
apa benchmark utk dikira romantik ni

Mungkin negeri yang paling tinggi daftar perkahwinan, dan paling kurang kadar penceraian ... maybe.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list