Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
49287
View
59
Reply

Kongsikan Pengalaman Anda selepas rawatan laser Fractional Co2

[Copy link]

Author: MrEm       Show all posts   Read mode

Post time 2-11-2018 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah buat sekali je sbb tak cukup bajet haritu. Mungkin nk sambung buat lg hujung tahun ni

Bile tgh laser, takdelah sakit mane. Tapi cukup untuk buat sy tak boleh duduk diam. Asyik2 nak jauhkan muka dari laser tu. And ade bau hangus. Lepas buat, muka kena pakai mask. Satu, sebab untuk lindungi muka dari sinar UV. Dua, sebab muka memang merah gila. Bile nk cuci muka, atau bile muka kena sentuh dgn air, bau hangus akan muncul. Bau gile. Tak sakit, tp still kena sentuh muka perlahan2 lah.

Result die, baru buat sekali, so takde beza kat parur berlubang. Tp sebelum tu, muka sy b'tekstur. Mcm tak rata(?) sbb selalu picit whitehead, especially kat hidung. Lepas buat laser, nampaklah licin. Btw, dalam 1-2 minggu still kena pakai mask sbb muka ade kesan laser.

Tu jelah yg boleh cite. Hope this helps
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:06 PM | Show all posts
rania_maira replied at 31-10-2018 04:38 PM
I nk bt rawatan laser keratosis weekend ni kt anggun medispa jgk..so far ok ke..skrg ni muka u cmn ...

maira, anggun medispa tu ok ke?
i nak buat laser utk hilangkan jeragat.
downtime you buat dulu lama tak?
kalau seminggu macam tu, means you duduk rumah je la seminggu tak boleh pergi mana2?

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:47 PM | Show all posts
i pernah buat co2 ni 3 kali di persona clinic
result tak memberangsangkan

pastu i buat microneedling kat prinzgimpapa
result better dr co2
tapi parut lubang still ada lagi

ni i baru buat prf treatment (microneedling + prp) kat prinz
dh buat 2x, result mmg sgt2 kebaboom
parut makin kurang, alhamdulillah
kulit nmpk makin sihat
downtime lagi singkat dr buat microneedling & co2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 05:51 PM | Show all posts
Dr Chong pun ada offer this treatment, I took package, ada CO2 PRP  & microneedling. Sakit walaupun dah applied numb cream, especially microneedling sebab doctor akan press extra hard dekat problematic areas. CO2 punya downtime minimum 3 days, tapi mmg malu nak jumpa orang
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyone pernah try tak dekat my clinic..tgk review mcm best je
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 12:17 PM | Show all posts
lonely_classic replied at 1-3-2019 05:51 PM
Dr Chong pun ada offer this treatment, I took package, ada CO2 PRP  & microneedling. Sakit walaupun  ...

I pun tgh survey2 clinic ni..plan nak buat treatment utk acne and licinkan bekas2 jerawat ni..
Ok tak Dr Chong ni? nampak byk good review jugak..tp tgh confuse antara dr chong dgn dr ko mana ok in terms of pricing & service?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 10:00 AM | Show all posts
umie replied at 27-2-2014 12:36 PM
RM3600 sekali treatment with 3 kali free facial. Dia bagi sekali dgn nite n day cream

tengok harga macam tu..terbantut hasrat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 02:41 PM | Show all posts
I pernah buat sekali CO2 laser di Nadzkinfinity, memang biji2 tu hilang tak berparut
cumanya parut jerawat still ada.Tapi org cakap kulit muka makin licin & bersih.Time tu promo RM150/session
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
noreen80 replied at 15-4-2019 12:17 PM
I pun tgh survey2 clinic ni..plan nak buat treatment utk acne and licinkan bekas2 jerawat ni..
Ok ...

Dr ko lagi senior dari Dr Chong, tapi mahal gila lah. Dr. Chong' s package is much more affordable, but treatment is just the same.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:16 PM | Show all posts
lonely_classic replied at 20-4-2019 12:52 PM
Dr ko lagi senior dari Dr Chong, tapi mahal gila lah. Dr. Chong' s package is much more affordable ...

Ye ke u? thanks for the input..ada lg clinic i tgh survey sbb package dia mcm tempting jugak.. premier clinic. Which one better? Dr Chong or Premier Clinic ni? Most of the packages price lebih kurang..tp plus point Dr chong ada first trial promo price yg sgt murah for their treatments, PICO laser dia RM500 je for first timer. Murah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
noreen80 replied at 23-4-2019 12:16 PM
Ye ke u? thanks for the input..ada lg clinic i tgh survey sbb package dia mcm tempting jugak.. pre ...

Tak pernah try premier clinic. Ya, Dr. Chong selalu ada promo buy one free one.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah buat di Me Clinic Melawati Mall. Ok la jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 03:35 PM | Show all posts
Edited by iezanini at 13-11-2019 03:39 PM

hi semua, nak up kan balik thread ni.. sapa2 yg ada scar yang teruk penah buat fractional co2 boleh share experience? i punya pipi mmg jenis kawah both side. n nak buat HKL bulan 2 ni. (kerajaan biasa la appointment lama2 huhu).

1st i buat laser buang jeragat. then dr tu offer buat fractional co2 ni lepas dia tgk scar i mmg teruk. .kalau ada share la experience. i ada tgk kat youtube but mostly semua dari oversea. yg ada scar teruk x hilang 100 % but still nampak perubahan. xtau lah tu dia makeup dulu ke before shoot utk youtube.

menurut assistant dr tu lepas buat fractional ni mmg sakit. n xleh nak expose to sunlight sgt for few weeks. tp lepas tu kulit cantik katanya lah. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 06:08 PM | Show all posts
iezanini replied at 13-11-2019 03:35 PM
hi semua, nak up kan balik thread ni.. sapa2 yg ada scar yang teruk penah buat fractional co2 boleh  ...

scar ni sebab kenapa??
jerawat ke..luka atau apa
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 15-11-2019 06:08 PM
scar ni sebab kenapa??
jerawat ke..luka atau apa

Jerawat. Jerawat i dulu teruk sbb resdung. Die jenis takda mata pastu i pi gatal pecahkan dia jugak. Mmg berlubang lepas tu. Menyesal i pi buat gitu sbb kalau ikutkan muka i bukan jenis jerawat pun. Cuma masa teenager tu timbul biji2 kecik tapi xda mata..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
iezanini replied at 16-11-2019 11:43 AM
Jerawat. Jerawat i dulu teruk sbb resdung. Die jenis takda mata pastu i pi gatal pecahkan dia juga ...

x pernah buat fractional co2 ni. plg teruk buat carbon laser. yg biasa buat normal facial biasa. ada gak scar..dr teenage dulu..skrg jerawat pon ada gak naik. just guna skincare yg ada vit e..pastu mkn vit tuk kulit. jaga mkn..tu jelah. air kosong jgn tinggal. jeragat mmg kurang.

umur brapa ni cuols..sbb laser jeragat bagai. kira besar ni kan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 16-11-2019 06:30 PM
x pernah buat fractional co2 ni. plg teruk buat carbon laser. yg biasa buat normal facial biasa. a ...

I umur 35 u. I memang minum banyak air sehari berbotol2 hehe. And skincare mmg i berhabis juga ikut kesesuaian kulit i which is dry & dehydrated. I banyak refer skincare twidder tu jugak. Hehe. Mmg nampak lah effect. Jerawat pun susah nak ada. Tapi vitamin i tak ambik sbb x berani. So i jaga makan je la do far.

But problem i 1 je. Pitted scar ni I rasa mmg xboleh nak baik dengan skincara apa pun. At least from what i read lah. Thats why dr tu offer i buat fractional laser tu. Sbb masalah lain xde jerawat etc. So laser je lah solutionnya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 16-11-2019 06:30 PM
x pernah buat fractional co2 ni. plg teruk buat carbon laser. yg biasa buat normal facial biasa. a ...


Oh jeragat i dapat ni could be genetic jugak. I dapat dari my father. Muka dia mmg banyak. Sbb i xde la exposed dekat matahari sangat n i mmg apply sunscreen.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg mcm famous plak pico laser..anyone dh penah try? Nmpk lana nordin buat pico laser ni utk hilangkn age spot dia tu...nk tau jgak harga, mampu ke x?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 09:00 PM | Show all posts
Edited by crinklecut at 18-11-2019 09:02 PM
duricinta replied at 17-11-2019 09:18 PM
Skrg mcm famous plak pico laser..anyone dh penah try? Nmpk lana nordin buat pico laser ni utk hilang ...

dekat my clinic ada..Sempena end year promo..diorang bagi 2x pico laser RM3000..mahal kemain..tak jadik nak buat 😂😂
doc tu cakap..pico laser ni..boleh ilangkan wrinkle..parut2..licin kan kulit semula..gloowing utk glass skin..sherry al hadad ada buat di my clinic..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list