Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14946
View
183
Reply

di tengah2 hutan ada lah situ,,,cari lah

[Copy link]

Author: Truth.8       Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2014 01:01 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 10-3-2014 12:12 PM
sorry I have no time to entertain samsu drinking god worshipper.
dont waste my time and post rubb ...

Whahahaha A typical response from a snake.

Makes all kind of claims like Syaitan does. When people asks for useful things like Science and Technology, starts to make excuse like don't have time.

Don't worry Snake, you will find plenty of time in Hell for all these.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 01:10 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 01:01 PM
Whahahaha  A typical response from a snake.

Makes all kind of claims like Syaitan do ...

your life in mess...seek help

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 02:42 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 01:01 PM
Whahahaha  A typical response from a snake.

Makes all kind of claims like Syaitan do ...

haha..dia buat aku gelak..pencipta dia tu macam orang suruhan..seseolah dia yang kena berdoa then baru pencipta dia buat keje..klau tak berdoa tak buat keje..pastu dia plak tak terima pandangan orang lain..why not dia je yang jadi pencipta????lebih afdal.

bo layan la..biarkan dia bukak thread sorang2..
bukak thread nak harapkan authority datang baca..memang lapar glamor..
klau aku jadi dia post je kat fb najib,,abis cerita..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 02:56 PM | Show all posts
cekmek posted on 10-3-2014 02:42 PM
haha..dia buat aku gelak..pencipta dia tu macam orang suruhan..seseolah dia yang kena berdoa then  ...
haha..dia buat aku gelak..pencipta dia tu macam orang suruhan..seseolah dia yang kena berdoa then baru pencipta dia buat keje..klau tak berdoa tak buat keje..pastu dia plak tak terima pandangan orang lain..why not dia je yang jadi pencipta????lebih afdal.

itu lah ..kamu itu tulis tanpa akal....apa salah nya saya berdoa ...saya cuma nampak hutan tebal...otak kamu yg kosong kata syirik...skrg kau sokong  orang yg sembah tuhan yg minum samsu dan kutuk islam ..
bagus lah.. ..kalau akal sudah cacat ...ini lah akibatnya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2014 03:29 PM | Show all posts
cekmek posted on 10-3-2014 02:42 PM
haha..dia buat aku gelak..pencipta dia tu macam orang suruhan..seseolah dia yang kena berdoa then  ...

Shhh ... Jangan main dgn ular. Terutamanya ular yg tak ada gigi. Geli.

Tuhan dia memang orang suruhan dia. Kerana yg menjadi tuhannya adalah Ego dia sendiri. Ego dia - semata2 utk memuaskan hatinya, akan menyuruh mindanya utk buat macam2 benda, termasuk menyebarkan berita bahawa dia ada kuasa khas. Manusia sedemikian adalah Syaitan bertopeng manusia, kerana Syaitan pun "attention seeker" juga, nak sangat tumpuan dari Tuhan (takut dia tak dilayan bila manusia muncul).

Kalau dia (Snake.8) betul2 ada kuasa, suruh lah dia mengeluarkan ilmu2 Sains dan Teknology yg boleh digunakan utk menbantu manusia sejagat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2014 05:21 PM | Show all posts
TERKINI ! NELAYAN DAKWA LIHAT PESAWAT MH350 TERBANG RENDAH DI LAUT !! #Pray4MH350 #MH350
berita
on Monday, March 10, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
- Seorang nelayan di sini mendakwa melihat sebuah pesawat terbang lebih rendah daripada biasa di Laut China Selatan, kira-kira lapan batu nautika dari Kuala Besar, Pantai Cahaya Bulan, awal pagi kelmarin.

Azid Ibrahim, 66, berkata, dia melihat pesawat itu kira-kira jam 1.30 pagi semasa membawa lima kaki pancing di kawasan tersebut.

Menurutnya, pesawat itu terbang rendah menghala keluar dari negara ini menuju ke tengah laut.

Ketika itu hanya saya dan Pak Da (kawannya) sahaja yang melihat kapal terbang itu. Yang lain tidur. Biasalah kami nampak kapal terbang di kawasan ini kerana ia laluan utama, tapi kali ini ia lebih rendah daripada biasa.

"Saya tidak pasti berapa tinggi kapal terbang itu dari muka laut, cuma nampak lampu besar buah kelapa dan di bawah awan. Itu yang saya hairan, katanya ketika dihubungi, semalam.

Azid, yang sudah 10 tahun membawa kaki pancing ke laut berkata, dia hanya mengetahui mengenai kehilangan MH370 selepas mengikuti berita di televisyen, semalam.

Berikutan itu, dia membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu, petang semalam.

Saya hanya ingin beritahu apa yang saya nampak malam itu. Mana tahu ia boleh bantu (pasukan mencari dan menyelamat).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2014 12:52 AM | Show all posts

12-3-14



Call unto me, and I will answer thee, and shew thee great and mighty things, which thou knowest not. Jeremiah 33:3

For the eyes of the Lord are over the righteous, and his ears are open unto their prayers..

1 Peter 3:12

John 15:7 - If ye abide in me, and my words abide in you, ye shall ask what ye will, and it shall be done unto you.





Last edited by Truth.8 on 11-3-2014 02:32 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2014 04:34 PM | Show all posts
Give ear, O LORD, unto my prayer; and attend to the voice of my supplications. Psalm 86:6

12--3-14
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2014 07:33 PM | Show all posts
12-3-14



John 15:7 - If ye abide in me, and my words abide in you, ye shall ask what ye will, and it shall be done unto you.
May YOU show  them  their place  and bring them back either alive or death.

In YESUS name
Amen



Last edited by Truth.8 on 11-3-2014 09:23 PM

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2014 01:01 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 9-3-2014 06:52 PM
abis yg saya nampak  (vision) hutan tebal2 selepas saya   tengok berita tv3 isu pasal kapal terban ...
abis yg saya nampak  (vision) hutan tebal2 selepas saya   tengok berita tv3 isu pasal kapal terbang ini  ...satu permainan ?
Saya x kata salah/betul. Sedara patut work-out on the truth...
- memahami visi dan knp ditujukan kpd sedara dgn menCARI.
Saya pn sdg memikirkan 'what if' yg ada drpd info rakan² di sana
- sememangnya satu permainan, dan sedara patut bongkarkan dgn fakta dan bukti

Permainan ni bknnya utk menang, tp utk pertahankan kebenaran
dan tanpa fakta dan bukti - sedara tdk dpt menang juga memperjudikan kebenaran

p/s: Visi yg plg popular hari ni byknya berasal drpd rumah dan sudah pn di'tele'kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2014 09:44 AM | Show all posts
Dzulqarnain posted on 13-3-2014 01:01 AM
Saya x kata salah/betul. Sedara patut work-out on the truth...
- memahami visi dan knp ditujukan  ...

Saya percaya visi (vision) ....pasti ia di lokasi lain tapi BUKAN dilaut. saya pasti 200% di hutan tebal.
saya bukan bomoh2 malaysia yg mengunakan objet ....kerana menguna objet utk melihat....bagi saya ia sudah lari dari landsan agama saya...

I believed my six sense...
This kind   sense only for Bible reading peoples


p/s: the authority only searching in sea....but the remote area such as  thick jungles they do not focus...

Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 12:15 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2014 09:59 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 11-3-2014 07:33 PM
12-3-14

I think GOD is not happy in certain issue in Malaysia....a kind of message GOD is telling us...that why my request /or hope for such date   to recover the flight  fail yesterday..

Now looking at the present time in our country....too much of political than improving the  economy... slanders , the rich getting rich and etc...

our country going thru  a kind of horrible situation :  denggi case getting worst, haze, water shortage and now the flight issue.

God giving hard time to our present goverment and  making the whole world looking us as laughing stock...


By writing this statments,,,,I hope GOD will bring out the missing air craft  to expose to authority .....

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2014 04:45 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 10-3-2014 11:16 AM
by Snake.8
Aku nak tanya kau - apasal tuhan kau hanya bagi kau berita2 buruk shj? Apasal dia tak bagi kau ilmu saintifik dan teknology utk dikongsi dgn manusia lain? Dalam erti kata lain - apasal tuhan kau tak ada berikan benda2 yg berguna kpd manusia?
hahaha pertama kali aku terbaca sesuatu yang logik dari septhiroth. ada betulnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2014 04:46 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 13-3-2014 09:44 AM
Saya percaya visi (vision) ....pasti ia di lokasi lain tapi BUKAN dilaut. saya pasti 200% di hutan ...
Saya percaya visi (vision) ....pasti ia di lokasi lain tapi BUKAN dilaut. saya pasti 200% di hutan tebal.
saya bukan bomoh2 malaysia yg mengunakan objet ....kerana menguna objet utk melihat....bagi saya ia sudah dari landsan agama saya...

Hebat juga kau yee truth. kau pakai apa, teropong buluh atau teropong night vision.



Last edited by zamkumis on 13-3-2014 04:54 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2014 11:15 PM | Show all posts
zamkumis posted on 13-3-2014 04:45 PM
hahaha pertama kali aku terbaca sesuatu yang logik dari septhiroth. ada betulnya

saintifik dan teknology tidak membantu mencari pesawat walaupun begitu canggih...akhirnya, bergantung pada six sense macam saya lah..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2014 11:16 PM | Show all posts
zamkumis posted on 13-3-2014 04:46 PM
Hebat juga kau yee truth. kau pakai apa, teropong buluh atau teropong night vision.
Hebat juga kau yee truth. kau pakai apa, teropong buluh atau teropong night vision.

aku tak hebat lah.....aku tak pakai teropong night vision  atau kelapa  macam bomoh malaya....saya cuma melihat 'vision' berapa saat hutan tebal semasa menonton berita TV3 pada sabtu isu pasal kapal terbang hilang, di ikuti dgn firasat (six sense)...dan pasti 300% kapal terbang berada di lokasi lain di hutan tebal  bukan di laut...

ini hebat :  





Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 01:48 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 01:57 AM | Show all posts
zamkumis posted on 13-3-2014 04:45 PM
hahaha pertama kali aku terbaca sesuatu yang logik dari septhiroth. ada betulnya

ini utk zamkumis dan utk muslims lain:



1. MUQADDIMAH

Lihatlah insiden MH370 dengan pandangan matahati. Jangan terbuai dengan  naratif huru-hara yang sedang disogokkan kepada anda supaya anda tidak  melihat percaturan sebenarnya.

Anda sedang berhadapan dengan musuh-musuh  yang  tersembunyi dan sangat pakar dalam operasi false flag. Saya sudah   acapkali menekankan kepentingan Malaysia dan perairannya. Hari  ini kita  melihat mereka maju setapak lagi dan dengan mudahnya Malaysia diheret  ke persada  kacamata dunia atas sebab-sebab yang tidak diingini, bersama  pihak-pihak yang berkepentingan.

Imam Tirmidzi meriwayatkan dari Abi Sa'id ra dari Nabi saw bahwa baginda bersabda: Takutlah kamu kepada firasat orang mukmin, kerana ia memandang dengan cahaya Allah Azza wa Jalla. (HR Tirmidzi)

Kemudian baginda membaca ayat: "Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Kami) bagi mutawassimin (orang-orang yang memperhatikan tanda-tanda)." (QS Al-Hijr: 75)


baca sini


soalan maut: kenapa tiada  bantuan dari OIC ...semua dtg dari  negara2 kafir


Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 02:00 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 08:38 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 13-3-2014 11:15 PM
saintifik dan teknology tidak membantu mencari pesawat walaupun begitu canggih...akhirnya, bergant ...

Bodoh ... Bangsa Arab sendiri mengecam pengunaan ilmu sihir utk mencari kapal yg hilang.

Source : https://my.news.yahoo.com/media- ... alan-090058804.html

Berita bertajuk "Sihir adalah jalan terakhir Malaysia mencari kapal terbang MH370" itu disiarkan oleh laman Alarabiya ekoran tindakan Putrajaya membenarkan bomoh mengadakan upacara untuk mencari kapal terbang yang hilang itu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) semalam.

Kalau semua benda di dunia ini memerlukan "six sense", tak perlu Sains dan teknology. Tak perlu hospital, institute penyelidikan, sekolah ataupun universiti. Hanya perlu penipu2 macam kamu je, yg akan menperbodohkan orang lain dgn penipuan anda dan bila tak dapat berita yg diharapkan, buat alasan macam2. Orang2 macam kau buang masa je kalau dilayan.

Aku nak tanya, kalau sudah terbukti bahawa kapal itu berada di mana2 shj (kecuali dlm hutan spt apa yg kamu katakan), apa kamu nak buat nanti? Adakah kamu nak gantung diri kerana sudah dibuktikan salah dgn tanggap anda itu? Last edited by Sephiroth on 14-3-2014 08:41 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 09:03 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 13-3-2014 11:16 PM
aku tak hebat lah.....aku tak pakai teropong night vision  atau kelapa  macam bomoh malaya....sa ...

Aku nak guna khidmat kaulah truth, agak-agak dimanakah tempat dimalaysia ni yang ada emas tersembunyi, aku nak melombong...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 09:50 AM | Show all posts
zamkumis posted on 14-3-2014 09:03 AM
Aku nak guna khidmat kaulah truth, agak-agak dimanakah tempat dimalaysia ni yang ada emas tersembu ...

aku bukan macam bomoh malaya yg suka menunjuk2...benda2 macam ini dtg dgn tiba2 aja...
saya masih ingat dua tahun lepas...abg saya ajar   ke kubur arwah datuk yg semadi ...adik beradik dan saya tak lahir masa datuk meninggal...

sampai ke kubur...abg,adik  dan penjaga kubur puas mencari-cari.. dlm 20 min saya boleh rasa sesuatu yg tarik perhatian satu kubur ...tiba2 saya jerit kuat memanggil abg dan adik2 ke tempat itu dan saya pasti 100%  itu kubur datuk...nama  tidak kelihatan sebab di liputi dengan tanah dan semak ....penjaga kubur yg berusia pun mengaku itu kubur arwah saya...utk kepastian...kami  gores tanah  di tepi batu itu dan melihat nama datuk dan tarik dan tahun di kuburkan...

aku pun macam pelik sikit...macam mana  aku tahu itu kubur datuk dan kenapa ia tarik saya ketempat tersebut..
isu pasal emas tersembunyi...kena berusaha bukan minta ...macam minta nombor ekor pula



Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 02:42 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085635s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list