Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15972
View
183
Reply

di tengah2 hutan ada lah situ,,,cari lah

[Copy link]

Author: Truth.8       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-3-2014 09:50 AM | Show all posts
zamkumis posted on 14-3-2014 09:03 AM
Aku nak guna khidmat kaulah truth, agak-agak dimanakah tempat dimalaysia ni yang ada emas tersembu ...

aku bukan macam bomoh malaya yg suka menunjuk2...benda2 macam ini dtg dgn tiba2 aja...
saya masih ingat dua tahun lepas...abg saya ajar   ke kubur arwah datuk yg semadi ...adik beradik dan saya tak lahir masa datuk meninggal...

sampai ke kubur...abg,adik  dan penjaga kubur puas mencari-cari.. dlm 20 min saya boleh rasa sesuatu yg tarik perhatian satu kubur ...tiba2 saya jerit kuat memanggil abg dan adik2 ke tempat itu dan saya pasti 100%  itu kubur datuk...nama  tidak kelihatan sebab di liputi dengan tanah dan semak ....penjaga kubur yg berusia pun mengaku itu kubur arwah saya...utk kepastian...kami  gores tanah  di tepi batu itu dan melihat nama datuk dan tarik dan tahun di kuburkan...

aku pun macam pelik sikit...macam mana  aku tahu itu kubur datuk dan kenapa ia tarik saya ketempat tersebut..
isu pasal emas tersembunyi...kena berusaha bukan minta ...macam minta nombor ekor pula



Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 02:42 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 09:53 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 14-3-2014 08:38 AM
Bodoh ... Bangsa Arab sendiri mengecam pengunaan ilmu sihir utk mencari kapal yg hilang.

Source ...

hakikatnya teknologi sudah gagal dlm isu ini...
firasat saya confirm...tidak boleh di nafikan...
firasat mcm ini dtg kepada Kristian aja bukan hindu macam kau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 09:55 AM | Show all posts
Sephiroth posted on 14-3-2014 08:38 AM
Bodoh ... Bangsa Arab sendiri mengecam pengunaan ilmu sihir utk mencari kapal yg hilang.

Source ...
Aku nak tanya, kalau sudah terbukti bahawa kapal itu berada di mana2 shj (kecuali dlm hutan spt apa yg kamu katakan), apa kamu nak buat nanti? Adakah kamu nak gantung diri kerana sudah dibuktikan salah dgn tanggap anda itu?


kalau kapal terbang di jumpai di hutan tebal...apa  kau nak buat? boleh BERAMPOS dari cari forum??

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 10:17 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-3-2014 09:53 AM
hakikatnya teknologi sudah gagal dlm isu ini...
firasat saya confirm...tidak boleh di nafikan...
...

Teknology tak gagal. Yang gagal di sini adalah Kerajaan Malaysia dan MAS. Mereka menyembunyikan informasi yg mustahak utk mencari kapal tersebut. Mereka tak perihatin dengan kesedihan dan kerisauan ahli keluarga penumpang2 kapal tersebut sehingga buat lawak bodoh dgn menghantar bomoh di KLIA.

Apa yg mereka buat itu akan menbawa kpd kecelakaan di masa depan kerana ianya seolah2 menperketawakan kerajaan China yg kehilangan hampir 200 rakyatnya. Kerajaan BODOH Malaysia tak faham - ini bukan America yg boleh dipermainkan, ini adalah kerajaan China yg merupakan Communist.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 10:20 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-3-2014 09:55 AM
kalau kapal terbang di jumpai di hutan tebal...apa  kau nak buat? boleh BERAMPOS dari cari for ...

Syaitan BODOH. Buat apa aku nak buat apa2? Bukan aku yg buat lawak bodoh di sini dgn berlagak macam bomoh cyber. Bagi aku, kau tak ubah macam tiga ekor baduk di KLIA itu - dgn kelapa, tikar dan teropong buluh.

Kamu yang hulu hilir dgn firasat lah, mimpi lah, vision lah. Mengarut. Apa kau nak buat kalau kau salah? Cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 10:21 AM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-3-2014 09:53 AM
hakikatnya teknologi sudah gagal dlm isu ini...
firasat saya confirm...tidak boleh di nafikan...
...

Tak dinafikan, ada individu2 yang diberi kelebihan special... tak mustahil. Contoh ni magnet man



Kau perlu cari 20 bukti yang kau ada kelebihan ini truth, caranya bila kau hilang kasut kau cuba guna 6sense, bila hilang apa2 dalam rumah sebab salah letak, masa cari tu kau guna 6sense... lama2 lama kau boleh jadi mahir.

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 10:26 AM | Show all posts
zamkumis posted on 14-3-2014 10:21 AM
Tak dinafikan, ada individu2 yang diberi kelebihan special... tak mustahil. Contoh ni magnet man
...

Ini lagi satu baduk cyber.

Cari benda hilang di rumah dan cari kapal di lautan dua benda yg berlainan. Bila kamu silap letak, kamu fikir balik di mana kamu letak. Kalau tak ingat pun, kamu akan mengunakan "muscle memory" iaitu mengingati balik di mana tangan kamu last pegang benda yg kamu lupa serta lepaskan buat kali terakhir. Semuanya Sains lah, kawan.

Kalau kau kata sekadar cari benda hilang di rumah, sorry lah. Aku tak percaya kamu itu atau Syaitan cyber.9 ini "special".
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 11:03 AM | Show all posts
TT..thanks sbb sharing 'sixth sense' kat sini. erm...banyak jugak firasat MH370 kat internet ni.

ade kate dalam laut...ade kata kat langit...ada kata dalam hutan. ada kata hidup lagi...ada kat da jadi jenazah

bagi aku..timbul la firasat banyak mana pun. kalu setakat simpan firasat tu pastu citer kat kawan xde guna. lapor la kat pihak berkuasa. apa? takut dorang tak percaya? peduli hape dorang tak percaya. buat laporan dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 11:48 AM | Show all posts
saya tak kata ia vision/firasat/sixth sense atau apa namanya. saya tak mnta ia trjadi dan pada masa tu saya tak ingat langsung ttg kapaltrbang hilang. saya tak tau ia mainan rasa/akal. pandangan ini dtg begitu shj.

Selasa lpas selepas azan zohor saya baring sekejap sebelum keblk air utk brwudhu. dalam keadaan mata pejam tp msh sadar tiba2 satu pandangan yg jelas tp brgerak agak cepat sprti kamera tgh zoom dekat dan jauh. pandangan dr atas, saya nmpak satu padang hijau yg luas dan ditengah ada kapaltrbang yg msh elok tanah tmpt kpltrbang trletak tidak brumput.

Allahua'lam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 01:46 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 14-3-2014 10:20 AM
Syaitan BODOH. Buat apa aku nak buat apa2? Bukan aku yg buat lawak bodoh di sini dgn berlagak maca ...
Syaitan BODOH. Buat apa aku nak buat apa2? Bukan aku yg buat lawak bodoh di sini dgn berlagak macam bomoh cyber. Bagi aku, kau tak ubah macam tiga ekor baduk di KLIA itu - dgn kelapa, tikar dan teropong buluh.

bagi saya kau macam  anjing yg menyala dgn dinding
Kamu yang hulu hilir dgn firasat lah, mimpi lah, vision lah. Mengarut. Apa kau nak buat kalau kau salah? Cakap.

vision aku  tak pernah tipu...percaya atau tidak...terpulang

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 01:49 PM | Show all posts
zamkumis posted on 14-3-2014 10:21 AM
Tak dinafikan, ada individu2 yang diberi kelebihan special... tak mustahil. Contoh ni magnet man
...
Tak dinafikan, ada individu2 yang diberi kelebihan special... tak mustahil. Contoh ni magnet man


gambar itu bukan  six sense.....


Kau perlu cari 20 bukti yang kau ada kelebihan ini truth, caranya bila kau hilang kasut kau cuba guna 6sense, bila hilang apa2 dalam rumah sebab salah letak, masa cari tu kau guna 6sense... lama2 lama kau boleh jadi mahir.
aku tidak perlu bukti melalui angka....
sehingga skr   kapal tidak temui...adakah mereka masuk hutan2  di pulau ?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 01:50 PM | Show all posts
anwarnuwa posted on 14-3-2014 11:03 AM
TT..thanks sbb sharing 'sixth sense' kat sini. erm...banyak jugak firasat MH370 kat internet ni.

...
TT..thanks sbb sharing 'sixth sense' kat sini. erm...banyak jugak firasat MH370 kat internet ni.

ade kate dalam laut...ade kata kat langit...ada kata dalam hutan. ada kata hidup lagi...ada kat da jadi jenazah

bagi aku..timbul la firasat banyak mana pun. kalu setakat simpan firasat tu pastu citer kat kawan xde guna. lapor la kat pihak berkuasa. apa? takut dorang tak percaya? peduli hape dorang tak percaya. buat laporan dulu

aku  dah  posting di facebook  najib isu pasal ini  minggu lepas
aku pasti ia di hutan tebal


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 02:02 PM | Show all posts
mekja96 posted on 14-3-2014 11:48 AM
saya tak kata ia vision/firasat/sixth sense atau apa namanya. saya tak mnta ia trjadi dan pada masa  ...

mesti tiru  saya punya ini.....apa yg saya lihat berapa saat adalah benar....Dgn nama Pencipta saya  bertulis benar...
jadi, ia berada di hutan tebal bukan di laut

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 02:18 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-3-2014 05:50 AM
aku  dah  posting di facebook  najib isu pasal ini  minggu lepas
aku pasti ia di hutan tebal

...

pesbuk najib?

boleh la boleh la..

sama2 kita doakan kepada Allah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 03:09 PM | Show all posts
hmmm  berita terkini.....jadi sudah tukar ke  haluan lain...hutan tebal di pulau atau negeri...BUKAN LAUT

Sistem komunikasi pesawat MH370 Malaysia Airlines yang hilang dari radar awam Sabtu lalu mungkin sengaja dimatikan, demikian menurut laporan yang memetik penyiasat Amerika Syarikat.

Pegawai AS itu percaya dua sistem komunikasi penerbangan itu telah "dimatikan secara sistematik", menunjukkan bahawa kehilangannya mungkin tidak disebabkan oleh kegagalan lain, lapor ABC News.

"Mereka percaya, sistem pelaporan data, telah dimatikan pada jam 1.07 pagi. Transponder - yang menghantar maklumat lokasi dan ketinggian - ditutup pada jam 1.21 pagi ," kata laporan itu.

Sementara itu, Washington Post juga memetik sumber AS sebagai berkata seseorang dalam kokpit mungkin telah mematikan transponder dengan sengaja, sebelum meneruskan penerbangan.

"Hakikat bahawa pesawat moden itu mungkin menukar haluan pada masa yang sama transponder dimatikan, membayangkan orang lan mengambil alih kapal terbang itu, seperti penceroboh atau salah seorang juruterbang," kata seorang pegawai AS yang pakar mengenai insiden nahas udara. Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 03:11 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 03:19 PM | Show all posts
Truth.8 posted on 14-3-2014 03:09 PM
hmmm  berita terkini.....jadi sudah tukar ke  haluan lain...hutan tebal di pulau atau negeri...BUKAN ...

http://www.gosur.com/map/?satell ... 7kb0CFUhT4godLwUADg

haa cuba snap sikit kat mana truth

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 03:48 PM | Show all posts
by Snake.8

vision aku  tak pernah tipu...percaya atau tidak...terpulang


Memang aku tak percayakan Syaitan.
Dan kau masih belum jawab lagi - APA kau nak buat KALAU kau silap?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 05:05 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 14-3-2014 03:48 PM
by Snake.8

Truth ada bakat jadi tok bomoh, nanti sephiroth kene intip oleh sixsende truth... lalala

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 05:40 PM | Show all posts
Sephiroth posted on 14-3-2014 03:48 PM
by Snake.8
Memang aku tak percayakan Syaitan.
Dan kau masih belum jawab lagi - APA kau nak buat KALAU kau silap?

kau masih tidak jawab,   APA kau nak buat KALAU kau silap? boleh berampos dari cari.com.my?

Last edited by Truth.8 on 14-3-2014 07:14 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2014 05:41 PM | Show all posts
zamkumis posted on 14-3-2014 05:05 PM
Truth ada bakat jadi tok bomoh, nanti sephiroth kene intip oleh sixsende truth... lalala

aku tak suka lah jadi bomoh2 ini

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.088156s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list